Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
snoopy_etka wrote:Dzięki za podpowiedź. Ja nospe biorę stale 3x1 i magnez 3x2, ale może będę brać więcej w chwilach bólu.
-
Ja mam wrażenie, że Wam nie chodzi o pieluchy tetrowe tylko jakieś bawełniane lub flanelowe. Tetra to tetra - prześwituje, jest bardziej szorstka i nie ma co się doszukiwać na niej pięknych wzorków bo ona ma po prostu służyć do ulewania itp itd. Bawełniana czy flanelowa pieluszka to co innego bo te faktycznie są miękkie i mają mięsistą strukturę.
alutka, skabarka lubią tę wiadomość
-
Dominka92 wrote:a bierzesz oprocz tego te witaminy dla kobiet w ciazy??
bo ja mam luteine 3x1 i nospie 3x1 a zapomnialam spytac czy dodac te witaminy znowco jest rzadkie u kobiet w ciazy no ale w końcu same witaminy kosztuja mnie miesiecznie 100 zł ;(
-
nick nieaktualnyAnitka201 wrote:Ja mam wrażenie, że Wam nie chodzi o pieluchy tetrowe tylko jakieś bawełniane lub flanelowe. Tetra to tetra - prześwituje, jest bardziej szorstka i nie ma co się doszukiwać na niej pięknych wzorków bo ona ma po prostu służyć do ulewania itp itd. Bawełniana czy flanelowa pieluszka to co innego bo te faktycznie są miękkie i mają mięsistą strukturę.
popieram..tetra jedyne co może to być gęściej lub luźniej tkana, ale generalnie za piękna to ona nie jesta przez system tkania wzorów na niej na ogól brak, a jak są to dalekie od takich które można określić jako ładne
wybór kolorów wielkości etc jest w pozostałych flanelowych, muślinowych czy bawełnianych etc, etc...
Generalnie jako mama bardzo ulewającego dziecka powiem tak: w penym momencie nie pogardziłam żadną ilością, kolorem etca większośc z nich była więcej w pralce niż w szufladzie - i po 6 msc użytkowanie i te za 3 zł i te za 10 wyglądały...hmmm....mało wyjściowo....
także ten....hmmm kupcie sobie z 2 ładne "wyjściowe" a co do reszty to ja bym kupiła w miarę tanie a tą kasę zaoszczędzona wydać na coś innego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 14:00
Anitka201, .ona., easymum lubią tę wiadomość
-
Piszę o tetrowych, we wzorki.
o np. takich http://www.smyk.com/motherhood-pieluszki-tetrowe-ptaszki-pudrowe-5-szt,p1103216723,swiat-niemowlaka-p Flanelowe będę kupować swoją drogą.
-
nick nieaktualnyDla mnie absolutnie wszystkie kolorowe tetry jakie widziałam są mega kiczowate
no i to tak naprawdę służy jako pieluszka albo szmatka, nie musi być piękne. Niemniej te stare tetry sprzed lat nie były szorstkie - były mięsiste i w miarę miękkie, zupełnie inne niż te prześwitujące szorstkie obecne tanie tetry (w domu rodzinnym było kilka szmatek jeszcze po mnie!). ALE za dobry, mięsisty kawał tetry nie płaci się 10 zł, to nie ten produkt, nie ten przedział cenowy.
Ja będę kupować tetrę lux z allegro, kupię 20 sztuk na próbę, a jeśli się sprawdzi, to będę zamawiać dalszą częśćAnitka201 lubi tę wiadomość
-
anula1990 wrote:Też myśle,że w spierniu wezme sie za pranie ciuszków...jakoś mega dużo tego nie ma a lepiej niech będą swieże jak zleżałe..
No ja właśnie sobie posegregowałam do prania, i zacznę prać już jak wrócę z nad morza, 1 lipca i zacznę też pakować torbę, skoro mogę sie rozpakować zarówno 20 jak i 6 sierpnia. Wszystko zależy od tego w którym tygodniu będzie chciała Zuzia wyskoczyć, czy w 38 czy 40. -
nick nieaktualnyAnitka201 wrote:Alutka: nawiązując do ulewania to chyba Ty kiedyś pisałaś, że będziesz u swojego malucha stosowała poduszkę klin? Jeśli tak to jaką polecasz? (ułożenie boczne dziecka, czy na płasko - poduszka unosi pod odpowiednim kątem główkę dziecka).
mam dokładnie tą:
http://akpolbaby.pl/pl/waleczki-i-kliny/192-poduszka-klin-matex-5902675001311.html?search_query=poduszka+klin&results=3
małego układałam na boku na początku, ale skubaniec i tak się przewracał na plecki, dlatego u nas poduszka klin była super przydatna:Pi z tego powodu, co prawda krotko, ale jednak używałam czegoś takiego:
http://allegro.pl/ty-i-my-bezpieczne-waleczki-dla-niemowlat-i5389023651.html
pewnie sama bym tych wałeczków nie kupiła, ale dostaliśmy je i o dziwo się sprawdziłyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 14:14
Anitka201, agatka196 lubią tę wiadomość
-
AniaM wrote:sorki polubiłam przypadkiem
a mozesz brac buskopan ma inny skład ja go teraz biore jest mocniejszy i nie taki 12 zł 10 tabl bo niestety wczoraj przez gidzine tez mnie bolał brzuch ;/
nie wiem, poczekam do poniedziałku, te bóle przedmiesiaczkowe nie są takie silne więc wytrzymamWolę nie brać niczego bez konsultacji z lekarzem.
Co do pieluch tetrowych to moja mama przyniosła mi masę ze szpitala, bo oni tam tego mają na pęczki. -
nick nieaktualnywróciłam. mam mgr
mała chyba zaspała na egzamin, bo podczas niego była spokojna, za to po nim dała mi do wiwatu.
zastanawiam się właśnie nad tą poduszką klinem. wcześniej takiej nie miałam, ale za to podstawiałam książki pod nóżki łóżeczka żeby główka była wyżej.Anitka201, la_lenka, Misi@, karolcia87, sweety, Gusiak, diatomka, Wonderland, Lilla My, Lady Savage, 4me, Sigma, easymum, .ona., skabarka, przyszła mama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMozjaka wrote:wróciłam. mam mgr
mała chyba zaspała na egzamin, bo podczas niego była spokojna, za to po nim dała mi do wiwatu.
zastanawiam się właśnie nad tą poduszką klinem. wcześniej takiej nie miałam, ale za to podstawiałam książki pod nóżki łóżeczka żeby główka była wyżej.
gratulacje !
Co do poduszki klin
Dokładnie tak samo to działa jak Twój sposób z tym, że nie musisz ładować książek pod łózkoa koszt poduszki to ok 30 zł więc chyba do przeżycia
-
nick nieaktualny