WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss - lubię za magistra! Gratulacje :)

justysss lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss gratuluję :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyss gratuluje!! :)

W końcu możesz sobie odpocząć i cieszyć się przygotowaniami dla maleństwa :)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim Panią ,które zdobyły właśnie tytuł magistra :):)

74disg18xt1q3yyo.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju a ja cały czas bym jadła i spała masakra juz sobie godziny ustalam i nie podjadam w miedzy czasie bo zostało mi 4 kg rezerwy do magicznej cyfry na wadze a tu jeszcze 2,5 miesiaca

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam z domu na zakupy i oznajmiam że czuje się fatalnie :-(. Nawet ciężko dupe wsadzić do auta a po schodach wejść do góry to masakra.
    Brzuch mi podniósł się do góry i zrobiło mi się strasznie ciężko. Sapie i dysze.

U mnie na szczęście jeszcze na brzuchu rozstępów nie ma za to na udach mam małe świeże mimo że smaruje się cały czas. Wiec wszystko jeszcze przed nami.

Co to za kulki kakaowe o których któraś z mamus pisała?

Anulka dobrze że byłaś u dr i wykluczył infekcje :-)

Jeżeli chodzi o brodawki to mi zrobiły się ciemne duże i tez są sinawe. W ogóle to doszłam do wniosku że muszę zainwestować w nowy stanik.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny, czy te wizyty położnych po porodzie są obowiązkowe?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje magistra :) ja na swoj marny licencjat musze czekac do polowy wrzesnia :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A dziewczyny, czy te wizyty położnych po porodzie są obowiązkowe?
    Chyba nie są ale przemysl to bo to naprawde wygodne. Polozna przychodzi i sprawdza czy maluszek sie prawidłowo rozwija, jak przybiera na wadze, jesli masz problemy z karmieniem to tez doradzi. Dla mnie to wygoda, ze ktos przyjdzie do mnie a nie ja musze latać do przychodni i to jeszcze pełnej chorych ludzi ;)
    I chyba nawet może Ci w domu szwy ściągnąć- ale tu nie jestem pewna na 100%...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka mnie też jak dziś wróciłam z targu juz wejść na 4 piętro było troszkę ciężko... pod koniec sierpnia to już chyba w ogóle nie będę się nigdzie ruszać ;D

Zdałam sobie sprawę, ze to jednak już ten czas kiedy z każdym tygodniem będzie niestety coraz ciężej =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - fajne promocje w Smyku są. Właśnie zakupiłam kilka rzeczy do odbioru w Empiku (także mogę odebrać już po przyjściu pensji ;) ):

http://www.smyk.com/cool-club-body-chlopiece-z-dlugim-rekawem-5-pack-rozmiar-68,p1103755736,ubranka-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/cool-club-komplet-rozmiar-56,p1103564912,ubranka-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/cool-club-kaftanik-chlopiecy-2-pack-rozmiar-56,p1103682449,ubranka-dla-dzieci-p

magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po wizycie.

Mala wazy 1700 i wg. lekarza waga jest w normie a mi sie wydaje ze jednak ponad.

Nancy87, Gusiak, Lilla My, Wonderland, magdalenkaihelenka, Lady Savage, agatka196, aldonaa, adzia, .ona., Kasiarzynka, Misi@, Czarna_88, Anitka201, karolcia87, monaaa85 lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Witam sie po wizycie.

Mala wazy 1700 i wg. lekarza waga jest w normie a mi sie wydaje ze jednak ponad.

Mozjaka ja miałam wizytę dzień po Tobie, czyli 29+3 i mały ważył 1546 gram, czyli w sumie podobnie.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    To co Nancy za 1005 stron rodzisz, bo chcesz na 1500 stronie rodzić słyszałam, a zaraz dobijemy 1400 :)

Nie, nie odpuściłam już dawno hehe. Kiedyś to tak sprytnie wyliczyłam ale teraz tyle piszemy, że chyba na 2000 albo 2300 opiszę hehe.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Mozjaka ja miałam wizytę dzień po Tobie, czyli 29+3 i mały ważył 1546 gram, czyli w sumie podobnie.
    Czyli jednak ok. Te dane z suwakow w takim razie nie pokrywaja sie z rzeczywistością. Ciekawe jak u sigmy.

Lekarz zastepujacy mojego gina namawial mnie na porod sn. I juz nic nie wiem co mam robic. Mowil ze kobiety rodzace i tak i tak chwala sobie sn.

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Lekarz zastepujacy mojego gina namawial mnie na porod sn. I juz nic nie wiem co mam robic. Mowil ze kobiety rodzace i tak i tak chwala sobie sn.

Osobiście też wolałabym chyba SN. U mnie chęć CC wynika tylko i wyłącznie z mojej choroby (epilepsja). Co prawda nie miałam napadu od 7 lat, ale boję się, że wysiłek i stres zrobią swoje. A każdy napad do niedotlenienie moje i dziecka. Każda z nas wie, jakie jest ryzyko niedotlenienia okołoporodowego. Także chyba zdecyduję się na CC dla bezpieczeństwa malucha.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Osobiście też wolałabym chyba SN. U mnie chęć CC wynika tylko i wyłącznie z mojej choroby (epilepsja). Co prawda nie miałam napadu od 7 lat, ale boję się, że wysiłek i stres zrobią swoje. A każdy napad do niedotlenienie moje i dziecka. Każda z nas wie, jakie jest ryzyko niedotlenienia okołoporodowego. Także chyba zdecyduję się na CC dla bezpieczeństwa malucha.
    Mi tez o bezpieczenatwo chodzi. Gdyby dal mi gwarancje ze na 100 ani mi ani dziecki nic sie nie stanie to moge rodzic naturalnie. Bol mi nie straszny. Nikt mi takiej hwarancji nie da. Ja boje sie ze dziecko utknie w kanale rodnym. Zarowno ja jak i iza mamy szerokie klatki piersiowe. Mloda po urodzeniu miala klatke szersza niz glowke a chyba nie tak powinno byc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 19:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niecałe 1500 :D także chyba troszkę zwolnił :P przepływy ok także się nie martwię ;)
    Mały w porządku, wszystko ładnie, nawet buzię zobaczyłam tak jak chciałam! <3
    tylko moja lewa nerka jest już prawie całkiem rozjebana, masywne wodonercze - mam nadzieję, że uda się ją jednak uratować.

p.s. Aha, lekarz nie wierzy, że 3.06 było 6.4 AFI. Powiedział, że gdyby tak było, to dziecko by już dawno nie żyło. Fajnie, nie? A ja to mam na papierze... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 19:20

Mozjaka, Gusiak, Wonderland, agatka196, aldonaa, adzia, .ona., Anitka201, 4me, karolcia87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma czyli poza twoja nerka wszystko ok. Miedzy nami dwa dni i 200 g różnicy.

Ja to chyba mega zeswirowana jestem na punkcie wagi dziecka

• AniaM Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozajka tylko się cieszyć pamiętaj im większe dziecko tym większe szanse na przeżycie ważne czego pfu. Pfu. Pfu....

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
‹‹ 1385 1386 1387 1388 1389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ