X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro niedługo trzeba się pakować to chyba w końcu powinnam zamówić sobie te koszule do szpitala? Do porodu może być jakiś wielki t-shirt męża? bo nie wiem czy kupić 2 czy 3, no i kwestia rozmiaru.. wezmę chyba M, mam 163, brzuch za wielki nie jest więc chyba się zmieszczę O_o

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :p No co Ty :P na razie mam spakowaną torbę nad morze XD jeszcze ciuszków nie mam wypranych i wyprasowanych XD i tyle rzeczy mi brakuje że szok XD m.in łóżeczka, pościeli do łóżeczka XD

Ale pojawiają się u mnie już skurcze, a u Ciebie?

Nie odczuwam żadnych skurczy. Ale ja w ogóle przez całą ciąże nawet nospy nie wzięłam, bo nigdy mnie brzuch jakoś tak nie bolał. Czasami czuję, że jest twardszy, tak jak by zdrętwiały, to wtedy się kładę. Teraz odczuwam bóle jak mnie synuś mocno kopnie, a ostatnio chyba upodobał sobie moją szyjkę do grzebania, bo odczuwam tam kłucie, aż tak promieniuje do cewki moczowej:p Ale to jest chwilowe i tylko jak tam grzebie hehe. Teraz fizycznie mi ciężko, brzuszek już do przodu sporo poszedł, schylić się po coś to jak zdobyć jakiś szczyt i nie mogę za długo chodzić, bo czuję takie napieranie w dole, ale ginekolog mi mówiła, że to przez to, że ma główkę bardzo nisko. Aaaa i jakiś masaż kręgosłupa by się przydał i dźwig do podnoszenia mnie z łóżka.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zastanawiam kiedy ja wezme sie za kompletowanie wszystkiego.. Procz kilku ciuszkow co kupilam i ciuszkow ktore trzyma dla mnie siostra nie mam kompletnie nic :p a z ta szyjka za bardzo nie chce szalec i latac po sklepach, a z neta nie chce zamawiac bo pierw musze zobaczyc na zywo, dotknac ;p

relgzbmhh8tsviez.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podstawową szpitalną torbę spakowana cały czas. Jak wróciłam ze szpitala na początku ciąży to tylko wszystko wyprałam i z powrotem wpakowalam do torby i tak sobie leży na dnie szafy. Ale przez to zagrożenie w pierwszych tygodniach spodziewałam się, że w każdej chwili mogę wrócić do szpitala, wolałam być przygotowana.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku..nie mogłam się powstrzymać i zamówiłam H&M:
    00f975b675543c42med.jpg
    Oczywiście z dresowej tkaniny :-) wzięłam na 3-6 m-cy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 14:55

Lady Savage, Kasiarzynka, adzia, Gusiak, 4me, easymum lubią tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam dzisiaj cały dzień twardnieje brzuch, ale jak dotykam, to wiem, że to dziecko się wypina bardzo mocno. Tylko mało to komfortowe, aż się boję, co będzie we wrześniu...

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Nie odczuwam żadnych skurczy. Ale ja w ogóle przez całą ciąże nawet nospy nie wzięłam, bo nigdy mnie brzuch jakoś tak nie bolał. Czasami czuję, że jest twardszy, tak jak by zdrętwiały, to wtedy się kładę. Teraz odczuwam bóle jak mnie synuś mocno kopnie, a ostatnio chyba upodobał sobie moją szyjkę do grzebania, bo odczuwam tam kłucie, aż tak promieniuje do cewki moczowej:p Ale to jest chwilowe i tylko jak tam grzebie hehe. Teraz fizycznie mi ciężko, brzuszek już do przodu sporo poszedł, schylić się po coś to jak zdobyć jakiś szczyt i nie mogę za długo chodzić, bo czuję takie napieranie w dole, ale ginekolog mi mówiła, że to przez to, że ma główkę bardzo nisko. Aaaa i jakiś masaż kręgosłupa by się przydał i dźwig do podnoszenia mnie z łóżka.

No u mnie od wczoraj skurcze w macicy podobne do tych jak w nogach cię łapie, wczoraj coś koło 17 mnie złapało, i dziś koło 10 rano. Wcześniej były takie bóle jak na okres, też nospy nie brałam od początku ciąży bo jestem na nią uczulona. Ale te skurcze to znak że trzeba się zacząć pakować XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Nam dzisiaj cały dzień twardnieje brzuch, ale jak dotykam, to wiem, że to dziecko się wypina bardzo mocno. Tylko mało to komfortowe, aż się boję, co będzie we wrześniu...

Też mi się wypina, i nagina mi skórę brzucha do granic możliwości :P Ale ruchy się też ograniczyły nie kopie, a raczej głaszcze, :P Gdyby nie to że brzuch mam ciągle wysoko :P to bym pomyślała że się za 3 tyg rozpakuję :P Na sierpniówkach już niektórym dziewczyną się obniżył brzuch. :) W Szkole rodzenia nam położna mówiła że przeważnie po obniżeniu się brzucha dzidzia się rodzi w ciagu 3 - 4 tyg od tego.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za godzinę do diabetologa ;/ nie chcę :( strasznie się boję że będzie mi kazała insulinę brać ;/

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    PannaB - z F&F rozmiar 56 to up to 1 m, te 0 i 00 to będą dla wcześniaczków. Masz tam tabelkę z rozmiarami poniżej ;) I podobno rozmiarówka jest większa z tego co wiem od doswiadczonej mamy więc na spokojnie kupiłam ubranka na 56
    Moka bo tam mam do wyboru 00-01 lub 00-03 czyli mowisz ze zawyzona i bracx ten 00-01??
    dzieki:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Moka bo tam mam do wyboru 00-01 lub 00-03 czyli mowisz ze zawyzona i bracx ten 00-01??
    dzieki:)
    tak, to będzie jako 56 na pewno je wykorzystasz :) No chyba, że urodzisz jakiegoś giganta :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:22

wnidtv73dpzdszlc.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    tak, to będzie jako 56 na pewno je wykorzystasz :) No chyba, że urodzisz jakiegoś giganta :D
    Moka to wtedy zwroce sie z reklamacja do Ciebie haha:P
    mam nadzieje ze bedzie po mnie (160cm) a nie po mezu (190 cm) :P:P dobra to biore te dzieki

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie przed chwilą zamowilismy bryke dla naszego synusia :-D i końcem sierpnia fura już będzie ;-)

Lady Savage, Kasiarzynka, Sigma lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Lady, nic się nie bój! No trudno, najwyżej dostaniesz insulinę. To nie koniec świata. Ja sobie chwalę - i czuję się znacznie lepiej od momentu uregulowania cukrów, i mam taki luz psychiczny, że nie szkodzę małej. Nie jest przyjemne robienie sobie zastrzyków, to fakt, ale zawsze możesz poprosić np. swojego faceta aby Ci robił. Nie musisz nawet na to patrzeć!

Dziękuje za słowa otuchy.

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że piszecie o rozmiarach, bo ja przez chwile rozwazalam ten jeszcze mniejszy. Ogólnie zakochałam się w szarych śpioszkach i chyba kupie w kilku rozmiarach, bo są bardzo tanie i wzory super w moim guście.

A teraz idę się zbierać do szkoły rodzenia, dziś omawiamy poród i będzie gimnastyka, oj może być ciekawie :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ostatnio tak napiętą skórę brzucha, że mam wrażenie, że zaraz mi się rozstępy porobią. Macie już jakieś na brzuszku?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ciuszków i wyprawki ubranowej ma ktoś jakaś listę ile czego w jakim rozmiarze?;)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ja mam ostatnio tak napiętą skórę brzucha, że mam wrażenie, że zaraz mi się rozstępy porobią. Macie już jakieś na brzuszku?

Ja niestety mam rozstępy na brzuchu :/ no ale taka moja natura.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB - u nas też taka rozbieżność wzrostowa, ale oboje urodziliśmy się o normalnych gabarytach :D Dziecko wygląda nieszczęśliwie w za dużych ubrankach, jeszcze bluzeczkę to można podwinąć rękawek i nie jest źle, ale za wielkie pajacyki wyglądają średniawo ;P
    Nie szaleję z kupowaniem ubranek w regularnych cenach, wszystko mam albo z wyprzedaży, albo zakupione podczas jakiś akcji promocyjnych typu -30 na wszystko :D Chociaż wczoraj mnie kusiły jeansowe ogrodniczki z bluzeczką ajjjj :D no ale drogie trochę, pojadę jak będą na przecenie :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 1383 1384 1385 1386 1387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ