Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
No i dotarła moja pierwsza paczka z ciuszkami z allegro. No i jestem b. zadowolona
wszystko jak nowe, żadnych plamek czy uszkodzeń, w wolnej chwili wrzucę fotkę. W sumie za 65 pln (już z kosztami wysyłki)mam 5 komplecików kaftanik+śpioszki, 5 osobnych kaftaników, 1 pajac, 2 pary śpioszków. W drugiej paczce mają być też body, więc jak będzie ok to razem z tym, co już mam wyprawka na 3-4 miesiące gotowa.Wszystko w zakresie 56-62-68. Większe ciuszki będę dokupować na bieżąco, ale widzę, że nie będę omijać allegro
-
nick nieaktualnyLilla My wrote:Tylko koczowanie może wypaść nagle. Byliśmy trzy lata temu na Kos i lot opóźnił się o 5h. Oczywiście wszyscy musieli przejść odprawę o wyznaczonej porze pierwotnej lotu, bo o wszystkim dowiedzieliśmy się na lotnisku. Mała strefa bezcłowa, na której czekaliśmy na lot. Człowiek na człowieku, nie było nawet gdzie usiąść, a ludzie z dziećmi nie mieli jak odgrzać jedzenia dzieciom. Także tam akurat było to słabe.
Ja kiedyś sporo podróżowałam, w tej chwili od kilku lat zamieniłam podróże na psatrafiła się nam taka sztuka, której nie bardzo jest możliwość z kimkolwiek zostawić na tydzień czy dwa - no ale liczyliśmy się z tym, planując wzięcie psiaka
Jeździmy niestety rzadko, a jeśli już, to z psem - to dopiero wyprawa, 40 kg psa, miski, karma, smycze, zabawki, dupsy... No i sam wybór miejsca docelowego nie jest prosty, bo co to za przyjemność jechać z psem i potem musieć bite 2 tygodnie trzymać psa na smyczy wśród tłumów ludzi?
Carolline lubi tę wiadomość
-
Wczoraj wieczorem zrobiłam sobie mini spa i na koniec rozpuściłam w miseczce łyżkę pastylek masła kakaowego i zrobiłam sobie masaż całego ciała. Powiem Wam, że muszę to stosować regularnie 1-2 razy w tygodniu bo skóra jest po tym bardzo nawilżona i elastyczna
. Także jak któraś boryka się z przesuszoną skórą to polecam
-
A ja Wam powiem, ze po kupowaniu rzeczy do mieszkania i dla małego mam juz tak bardzo dość internetowych sklepow... Opłaca się często i to bardzo- Np sprzety AGD maja duza roznice w cenie, kafle, czasem lampy sa dostępne tylko na necie a nigdzie w 3city nie mogę znalezc.
Jednak jak sie podliczy te wszystkie koszty dostawy i koszty odsylania w wyniku nietrafionych wyborów to juz wychodzi często na to samo.
Ja ostatnio non stop latam na poczte- dostalam kabel inny niż zamawiałam, stanik kupiony zgodnie z tabela rozmiarów a mogłabym trzy pary cycków swoich włożyć do niego, kostiumy kąpielowe do d...- wszystkie do zwrotu. Specjalne żarówki ozdobne edisonki- wszystkie do zwrotu- zupełnie inny efekt swiecenia niż na zdjęciach w necie- wlasnie dzis znow ruszam na pocztę z ta paczka
Mam dość i nie mogę się doczekać, gdy skończy sie wyprawka i meblowanie i wrócę do stacjonarnych sklepow
Po nieudanych próbach zakupu kostiumu kąpielowego w tesco- dla mnie kazdy byl niewymiarowy:( w bonprix- wyglądałam w nich jak stara baba- słowa mojego M, który mi nie szczędzi komplementów w ciąży- kochany :* wczoraj pojechalam do gatty i przymierzylam pierwszy lepszy stroj- idealny! Leży jak ulał, kosztował wiecej niż planowalam ale doliczając benzynę wypalona na poszukiwaniu stroju, odsylane nietrafione paczki oraz czas i frustracje- warto czasem...easymum lubi tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Może czas zmienić termometr, bo ja na nim 24 stopni nie widziałam
O ile się nie mylę w pierwszy weekend czerwca było w okolicach 30 st
Sigma - a znaleźć miejscówkę, gdzie na psa patrzą przychylnym okiem to już w ogóle.. weekend z psem to dla mnie kombinowanie jak usiąść i zjeść gofra na spokojnie, bo zaraz wszyscy krzywo patrzą ;/ Na szczęście ze swoim psiakiem nie mam problemu i zostaje z moimi rodzicami -
4me ja mam na głowie wyprawkę małego i już mam dosyć tej zabawy
ponad 2 lata temu urządzaliśmy dom i też wszystko kupowaliśmy przez internet (najpierw obejrzeliśmy w sklepach stacjonarnych, później zakupy internetowe) i mimo, że mieliśmy wszystko wybrane to i tak był z tym tyle zabawy...ale wiem jedno, to się opłaca bo sklepy internetowe są średnio 40% tańsze od stacjonarnych. Wiadomo zależy jakiej jakości zamawia się produkt ale ta średnia i wyższa półka tak właśnie wychodzi.
-
nick nieaktualny4me - bo stroje kąpielowe to akurat taka część garderoby, która musi być gatunkowo bardzo dobra, jeśli ma leżeć dobrze
na te z tesco nawet nie ma co patrzeć. Ja kupiłam rok temu przez internet, ale w SHE - wymierzyłam się dokładnie, kupowałam zgodnie z tabelą i bomba!
poszło troszkę kasy, ale zawsze jak próbuję oszczędzać na stroju kąpielowym, to potem kupuję 2 razy
Moka - dokładnie... trzeba się naszukać bardzodlatego my wybieramy zacisza w stylu domek letniskowy, jeziora, lasy, mało turystów - tam jest psi raj
4me lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dziewczyny to takie proste wystarczy sprawdzić historyczne temp
Niestety bylo powyżej 24 stopni i to nie raz i nie dwa i nie trzy nawet.
http://m.accuweather.com/pl/pl/pozna/276594/june-weather/276594
https://m.ekologia.pl/pogoda/polska/wielkopolskie/poznan/archiwum,zakres,01-06-2015_23-06-2015
Jeeeezu ja chyba naprawde sie nudze skoro sprawdzam takie rzeczy :0
Przerazilam sieidę sie zabrać za cos konstruktywnego
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
Anitka201 wrote:4me ja mam na głowie wyprawkę małego i już mam dosyć tej zabawy
ponad 2 lata temu urządzaliśmy dom i też wszystko kupowaliśmy przez internet (najpierw obejrzeliśmy w sklepach stacjonarnych, później zakupy internetowe) i mimo, że mieliśmy wszystko wybrane to i tak był z tym tyle zabawy...ale wiem jedno, to się opłaca bo sklepy internetowe są średnio 40% tańsze od stacjonarnych. Wiadomo zależy jakiej jakości zamawia się produkt ale ta średnia i wyższa półka tak właśnie wychodzi.
nigdy tego nie lubiłam i nie praktykowalam i teraz jeszcze bardziej sie utwierdzilam w moim przekonaniu. Małego będą ubierać na wyprzedażach ze stacjonarnych sklepow
-
4 me: Wiesz na początku myślałam, że to ze mną jest coś nie tak ale widzę, że więcej z nas ma takie podejście
Owszem fajnie jest wszystko planować ale ja się męczę zastanawiając się który kocyk/ butelka/ smoczek będzie dobry. Dlatego cieszę się, że trafiłam na to forum bo jak to się mówi w kupie raźniej i zawsze któraś bardziej doświadczona mamuśka coś doradzi.
No właśnie i tu pytanie.. Kupujecie jakiś kojec do salonu? Bo ja mam spory dom i nie uśmiecha mi się latać do sypialni (tam na razie robimy bazę młodego). Jeśli tak to jaki kojec/ łóżeczko turystyczne polecacie?
4me lubi tę wiadomość
-
Na początku wystarczy mi w salonie kanapa i bujaczek, a jak.mały już będzie siedział, to kupimy matę edukacyjną, więc dodatkowy kojec jest już niepotrzebny. Zresztą ja mam niewielki salon z aneksem i nie miałabym gdzie tego wstawić.
Ale nie wykluczam, że może za rok kupię, żeby brzdąca na balkon wystawić w ciepłe dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 12:32
-
snoopy_etka wrote:Na początku wystarczy mi w salonie kanapa i bujaczek, a jak.mały już będzie siedział, to kupimy matę edukacyjną, więc dodatkowy kojec jest już niepotrzebny. Zresztą ja mam niewielki salon z aneksem i nie miałabym gdzie tego wstawić.
Ale nie wykluczam, że może za rok kupię, żeby brzdąca na balkon wystawić w ciepłe dni.
Eee, mata to się przyda już wcześniej, jak dziecko leży i patrzy na zabawki i po nie sięga.
A ja się napracowałam od rana, że hej. Zrobiłam obiad, poczytałam dziecku książkę i zamówiłam cienki szlafrok + butelkę + pieluszki flanelowe
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Anitka ja mam dla malego lozeczko turystyczne u rodzicow jak jezdzimy raz w miesiacu, Baby Ono. mialo w zestawie nakladany i przewijak i ta gorna polke jak dziecko male. super sprawa bo dawalo rade jako kolyska w nocy:)
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
Ja mysle, ze na początek wystarczy kosz Mojżesz- czyli ogólnie jakies miejsce w salonie gdzie mozesz go bezpiecznie położyć. Ja akuarat kosz dostane do koleżanki wiec wykorzystam. Pozniej jakis bujaczek lub mata edukacyjna- póki maly się nie rusza to nigdzie Ci nie ucieknie
Ja z kojcem poczekam aż maly bedzie raczkowal i zobaczę czy będzie mi to potrzebne- wtedy ewentualnie kupie. Troche mi sie te kojce nie podobają jak tak stoją gdzies w salonie... Z drugiej strony jesli dziecko usiedzi w nim to tam mozesz wrzucić wszystkie zabawki i masz przynajmniej wszystko w jednym miejscu... Ale tak jak pisałam ja poczekam do raczkowania i zobaczę jaka bedzie potrzebaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 12:37
-
4me wrote:Ja mysle, ze na początek wystarczy kosz Mojżesz- czyli ogólnie jakies miejsce w salonie gdzie mozesz go bezpiecznie położyć. Ja akuarat kosz dostane do koleżanki wiec wykorzystam. Pozniej jakis bujaczek lub mata edukacyjna- póki maly się nie rusza to nigdzie Ci nie ucieknie
Ja z kojcem poczekam aż maly bedzie raczkowal i zobaczę czy będzie mi to potrzebne- wtedy ewentualnie kupie. Troche mi sie te kojce nie podobają jak tak stoją gdzies w salonie... Z drugiej strony jesli dziecko usiedzi w nim to tam mozesz wrzucić wszystkie zabawki i masz przynajmniej wszystko w jednym miejscu... Ale tak jak pisałam ja poczekam do raczkowania i zobaczę jaka bedzie potrzeba
Ja celowałam na początku w kosz Mojżesza, ale cena troszkę mnie odstraszyła - ok. 500zł. A wiadomo, że na długo nie wystarczy i pewnie za 3-4 miesiące trzeba będzie i tak kupić normalne łóżeczko. Ale jakbym od kogoś dostała, to bym się nie obraziłaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 12:42
4me lubi tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Ja chcę ograniczyć ilość "gratów", które posłużą mi kilka miesięcy i nie bardzo będzie co z nimi zrobić. Planuję na początku wykorzystywać gondolę jako kosz, ew. dokupię ochraniacze na koła i będę korzystać z całego wózka w domu. Jak zacznie interesować się zabawkami, to kupię matę. Kojec/łóżeczko turystyczne kupię tylko, jeśli rzeczywiście będzie mi potrzebne i to na pewno po jakimś czasie. Są też dzieci, które nie za bardzo lubią siedzieć w takim kojcu, bo potrzebują trochę przestrzeni - nie wiem jeszcze jaki egzemplarz mi się trafi
-
easymum wrote:No i dotarła moja pierwsza paczka z ciuszkami z allegro. No i jestem b. zadowolona
wszystko jak nowe, żadnych plamek czy uszkodzeń, w wolnej chwili wrzucę fotkę. W sumie za 65 pln (już z kosztami wysyłki)mam 5 komplecików kaftanik+śpioszki, 5 osobnych kaftaników, 1 pajac, 2 pary śpioszków. W drugiej paczce mają być też body, więc jak będzie ok to razem z tym, co już mam wyprawka na 3-4 miesiące gotowa.Wszystko w zakresie 56-62-68. Większe ciuszki będę dokupować na bieżąco, ale widzę, że nie będę omijać allegro