WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • easymum Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dotarła moja pierwsza paczka z ciuszkami z allegro. No i jestem b. zadowolona :) wszystko jak nowe, żadnych plamek czy uszkodzeń, w wolnej chwili wrzucę fotkę. W sumie za 65 pln (już z kosztami wysyłki)mam 5 komplecików kaftanik+śpioszki, 5 osobnych kaftaników, 1 pajac, 2 pary śpioszków. W drugiej paczce mają być też body, więc jak będzie ok to razem z tym, co już mam wyprawka na 3-4 miesiące gotowa.Wszystko w zakresie 56-62-68. Większe ciuszki będę dokupować na bieżąco, ale widzę, że nie będę omijać allegro :)

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Tylko koczowanie może wypaść nagle. Byliśmy trzy lata temu na Kos i lot opóźnił się o 5h. Oczywiście wszyscy musieli przejść odprawę o wyznaczonej porze pierwotnej lotu, bo o wszystkim dowiedzieliśmy się na lotnisku. Mała strefa bezcłowa, na której czekaliśmy na lot. Człowiek na człowieku, nie było nawet gdzie usiąść, a ludzie z dziećmi nie mieli jak odgrzać jedzenia dzieciom. Także tam akurat było to słabe.
    No właśnie to jest minus najczęściej tanich linii lotniczych, że wszystkie te atrakcje są nagłe. Właśnie osobie z rodziny zrobili numer taki, że powiadomili o niemożliwości przewiezienia bagażu - wylot na jutro zaplanowany od miesięcy, a tu dupa, bo na docelowym lotnisku strajk i nikt nie obsłuży bagażu, więc na wakacje można jak najbardziej lecieć, tylko tyle, że z portfelem w kieszeni i paczką chusteczek w łapie. Fajnie, nie? ;-)

Ja kiedyś sporo podróżowałam, w tej chwili od kilku lat zamieniłam podróże na psa ;) trafiła się nam taka sztuka, której nie bardzo jest możliwość z kimkolwiek zostawić na tydzień czy dwa - no ale liczyliśmy się z tym, planując wzięcie psiaka :) Jeździmy niestety rzadko, a jeśli już, to z psem - to dopiero wyprawa, 40 kg psa, miski, karma, smycze, zabawki, dupsy... No i sam wybór miejsca docelowego nie jest prosty, bo co to za przyjemność jechać z psem i potem musieć bite 2 tygodnie trzymać psa na smyczy wśród tłumów ludzi? :)

Carolline lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem zrobiłam sobie mini spa i na koniec rozpuściłam w miseczce łyżkę pastylek masła kakaowego i zrobiłam sobie masaż całego ciała. Powiem Wam, że muszę to stosować regularnie 1-2 razy w tygodniu bo skóra jest po tym bardzo nawilżona i elastyczna ;-). Także jak któraś boryka się z przesuszoną skórą to polecam :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, ze po kupowaniu rzeczy do mieszkania i dla małego mam juz tak bardzo dość internetowych sklepow... Opłaca się często i to bardzo- Np sprzety AGD maja duza roznice w cenie, kafle, czasem lampy sa dostępne tylko na necie a nigdzie w 3city nie mogę znalezc.
    Jednak jak sie podliczy te wszystkie koszty dostawy i koszty odsylania w wyniku nietrafionych wyborów to juz wychodzi często na to samo.
    Ja ostatnio non stop latam na poczte- dostalam kabel inny niż zamawiałam, stanik kupiony zgodnie z tabela rozmiarów a mogłabym trzy pary cycków swoich włożyć do niego, kostiumy kąpielowe do d...- wszystkie do zwrotu. Specjalne żarówki ozdobne edisonki- wszystkie do zwrotu- zupełnie inny efekt swiecenia niż na zdjęciach w necie- wlasnie dzis znow ruszam na pocztę z ta paczka :/
    Mam dość i nie mogę się doczekać, gdy skończy sie wyprawka i meblowanie i wrócę do stacjonarnych sklepow :)

Po nieudanych próbach zakupu kostiumu kąpielowego w tesco- dla mnie kazdy byl niewymiarowy:( w bonprix- wyglądałam w nich jak stara baba- słowa mojego M, który mi nie szczędzi komplementów w ciąży- kochany :* wczoraj pojechalam do gatty i przymierzylam pierwszy lepszy stroj- idealny! Leży jak ulał, kosztował wiecej niż planowalam ale doliczając benzynę wypalona na poszukiwaniu stroju, odsylane nietrafione paczki oraz czas i frustracje- warto czasem...

easymum lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne uczucie :-) młody ma chyba czkawkę bo coś mi systematycznie puka w bok brzucha :-)

• moka89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Może czas zmienić termometr, bo ja na nim 24 stopni nie widziałam
    Może na nowe mieszkanko ktoś wam sprezentuje :D O ile się nie mylę w pierwszy weekend czerwca było w okolicach 30 st ;D

Sigma - a znaleźć miejscówkę, gdzie na psa patrzą przychylnym okiem to już w ogóle.. weekend z psem to dla mnie kombinowanie jak usiąść i zjeść gofra na spokojnie, bo zaraz wszyscy krzywo patrzą ;/ Na szczęście ze swoim psiakiem nie mam problemu i zostaje z moimi rodzicami :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja mam na głowie wyprawkę małego i już mam dosyć tej zabawy :-) ponad 2 lata temu urządzaliśmy dom i też wszystko kupowaliśmy przez internet (najpierw obejrzeliśmy w sklepach stacjonarnych, później zakupy internetowe) i mimo, że mieliśmy wszystko wybrane to i tak był z tym tyle zabawy...ale wiem jedno, to się opłaca bo sklepy internetowe są średnio 40% tańsze od stacjonarnych. Wiadomo zależy jakiej jakości zamawia się produkt ale ta średnia i wyższa półka tak właśnie wychodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - bo stroje kąpielowe to akurat taka część garderoby, która musi być gatunkowo bardzo dobra, jeśli ma leżeć dobrze ;) na te z tesco nawet nie ma co patrzeć. Ja kupiłam rok temu przez internet, ale w SHE - wymierzyłam się dokładnie, kupowałam zgodnie z tabelą i bomba! :) poszło troszkę kasy, ale zawsze jak próbuję oszczędzać na stroju kąpielowym, to potem kupuję 2 razy ;-)

Moka - dokładnie... trzeba się naszukać bardzo :) dlatego my wybieramy zacisza w stylu domek letniskowy, jeziora, lasy, mało turystów - tam jest psi raj :D

4me lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziewczyny to takie proste wystarczy sprawdzić historyczne temp :P
    Niestety bylo powyżej 24 stopni i to nie raz i nie dwa i nie trzy nawet. ;)

http://m.accuweather.com/pl/pl/pozna/276594/june-weather/276594

https://m.ekologia.pl/pogoda/polska/wielkopolskie/poznan/archiwum,zakres,01-06-2015_23-06-2015

Jeeeezu ja chyba naprawde sie nudze skoro sprawdzam takie rzeczy :0
    Przerazilam sie :) idę sie zabrać za cos konstruktywnego :)

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    4me ja mam na głowie wyprawkę małego i już mam dosyć tej zabawy :-) ponad 2 lata temu urządzaliśmy dom i też wszystko kupowaliśmy przez internet (najpierw obejrzeliśmy w sklepach stacjonarnych, później zakupy internetowe) i mimo, że mieliśmy wszystko wybrane to i tak był z tym tyle zabawy...ale wiem jedno, to się opłaca bo sklepy internetowe są średnio 40% tańsze od stacjonarnych. Wiadomo zależy jakiej jakości zamawia się produkt ale ta średnia i wyższa półka tak właśnie wychodzi.
    Wiem, wiem- ja czasem znajdowalam przebitke na rzeczach do domu 200% powaga! Sa takie rzeczy, które warto kupowac na necie, ale naprawde po mieszkaniu i wyprawce mam dość :) nigdy tego nie lubiłam i nie praktykowalam i teraz jeszcze bardziej sie utwierdzilam w moim przekonaniu. Małego będą ubierać na wyprzedażach ze stacjonarnych sklepow ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

4 me: Wiesz na początku myślałam, że to ze mną jest coś nie tak ale widzę, że więcej z nas ma takie podejście :-)
    Owszem fajnie jest wszystko planować ale ja się męczę zastanawiając się który kocyk/ butelka/ smoczek będzie dobry. Dlatego cieszę się, że trafiłam na to forum bo jak to się mówi w kupie raźniej i zawsze któraś bardziej doświadczona mamuśka coś doradzi.
    No właśnie i tu pytanie.. Kupujecie jakiś kojec do salonu? Bo ja mam spory dom i nie uśmiecha mi się latać do sypialni (tam na razie robimy bazę młodego). Jeśli tak to jaki kojec/ łóżeczko turystyczne polecacie?

4me lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie mam kosz mojżesza, a potem się zobaczy czy mała będzie buszować na pokoju czy jednak będzie potrzeba ograniczenia przestrzeni. Ale ja mam nieduże mieszkanie, bez schodów i do kącika małej dwa kroki z każdej strony.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku wystarczy mi w salonie kanapa i bujaczek, a jak.mały już będzie siedział, to kupimy matę edukacyjną, więc dodatkowy kojec jest już niepotrzebny. Zresztą ja mam niewielki salon z aneksem i nie miałabym gdzie tego wstawić.
    Ale nie wykluczam, że może za rok kupię, żeby brzdąca na balkon wystawić w ciepłe dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 12:32

• .ona. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Na początku wystarczy mi w salonie kanapa i bujaczek, a jak.mały już będzie siedział, to kupimy matę edukacyjną, więc dodatkowy kojec jest już niepotrzebny. Zresztą ja mam niewielki salon z aneksem i nie miałabym gdzie tego wstawić.
    Ale nie wykluczam, że może za rok kupię, żeby brzdąca na balkon wystawić w ciepłe dni.

Eee, mata to się przyda już wcześniej ;), jak dziecko leży i patrzy na zabawki i po nie sięga.

A ja się napracowałam od rana, że hej ;). Zrobiłam obiad, poczytałam dziecku książkę i zamówiłam cienki szlafrok + butelkę + pieluszki flanelowe :P

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka - my mamy łóżeczko turystyczne BabyOno, choć wydaje mi się, że tak naprawdę wszystkie są takie same ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • diatomka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ja mam dla malego lozeczko turystyczne u rodzicow jak jezdzimy raz w miesiacu, Baby Ono. mialo w zestawie nakladany i przewijak i ta gorna polke jak dziecko male. super sprawa bo dawalo rade jako kolyska w nocy:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • 4me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle, ze na początek wystarczy kosz Mojżesz- czyli ogólnie jakies miejsce w salonie gdzie mozesz go bezpiecznie położyć. Ja akuarat kosz dostane do koleżanki wiec wykorzystam. Pozniej jakis bujaczek lub mata edukacyjna- póki maly się nie rusza to nigdzie Ci nie ucieknie ;)
    Ja z kojcem poczekam aż maly bedzie raczkowal i zobaczę czy będzie mi to potrzebne- wtedy ewentualnie kupie. Troche mi sie te kojce nie podobają jak tak stoją gdzies w salonie... Z drugiej strony jesli dziecko usiedzi w nim to tam mozesz wrzucić wszystkie zabawki i masz przynajmniej wszystko w jednym miejscu... Ale tak jak pisałam ja poczekam do raczkowania i zobaczę jaka bedzie potrzeba ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 12:37

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja mysle, ze na początek wystarczy kosz Mojżesz- czyli ogólnie jakies miejsce w salonie gdzie mozesz go bezpiecznie położyć. Ja akuarat kosz dostane do koleżanki wiec wykorzystam. Pozniej jakis bujaczek lub mata edukacyjna- póki maly się nie rusza to nigdzie Ci nie ucieknie ;)
    Ja z kojcem poczekam aż maly bedzie raczkowal i zobaczę czy będzie mi to potrzebne- wtedy ewentualnie kupie. Troche mi sie te kojce nie podobają jak tak stoją gdzies w salonie... Z drugiej strony jesli dziecko usiedzi w nim to tam mozesz wrzucić wszystkie zabawki i masz przynajmniej wszystko w jednym miejscu... Ale tak jak pisałam ja poczekam do raczkowania i zobaczę jaka bedzie potrzeba ;)

Ja celowałam na początku w kosz Mojżesza, ale cena troszkę mnie odstraszyła - ok. 500zł. A wiadomo, że na długo nie wystarczy i pewnie za 3-4 miesiące trzeba będzie i tak kupić normalne łóżeczko. Ale jakbym od kogoś dostała, to bym się nie obraziła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 12:42

4me lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę ograniczyć ilość "gratów", które posłużą mi kilka miesięcy i nie bardzo będzie co z nimi zrobić. Planuję na początku wykorzystywać gondolę jako kosz, ew. dokupię ochraniacze na koła i będę korzystać z całego wózka w domu. Jak zacznie interesować się zabawkami, to kupię matę. Kojec/łóżeczko turystyczne kupię tylko, jeśli rzeczywiście będzie mi potrzebne i to na pewno po jakimś czasie. Są też dzieci, które nie za bardzo lubią siedzieć w takim kojcu, bo potrzebują trochę przestrzeni - nie wiem jeszcze jaki egzemplarz mi się trafi ;)

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    No i dotarła moja pierwsza paczka z ciuszkami z allegro. No i jestem b. zadowolona :) wszystko jak nowe, żadnych plamek czy uszkodzeń, w wolnej chwili wrzucę fotkę. W sumie za 65 pln (już z kosztami wysyłki)mam 5 komplecików kaftanik+śpioszki, 5 osobnych kaftaników, 1 pajac, 2 pary śpioszków. W drugiej paczce mają być też body, więc jak będzie ok to razem z tym, co już mam wyprawka na 3-4 miesiące gotowa.Wszystko w zakresie 56-62-68. Większe ciuszki będę dokupować na bieżąco, ale widzę, że nie będę omijać allegro :)
    pokazuj :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1381 1382 1383 1384 1385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ