X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas funduszy nie będzie na podróże za granicę,ale bym chciała zależy od pieniędzy za rok pojechać do Babci na mazury by zobaczyła prawnuczka,ale te wszystko zależy jak z pieniędzmi będziemy stać

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś w końcu niebieskie niebo i słońce. Choć chłodno.

Co do podróży to my nawet sami za wiele nie jeździliśmy, z małą nie planuję na razie. Wydaje mi się, ze taki maluch to się bardziej umęczy zmianą rutyny. Pierwsze dłuższe wakacje myślę dopiero rok później albo i nawet koło 3 urodzin - wtedy już dzieciak coś skorzysta.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)

Odnośnie wyników u mnie jest tak że w tym samym dniu sprawdzam w necie, na wizycie lekarz ma papierek w karcie spojrzy i mi oddaje ( tak na NFZ wygląda) prywatnie to przed wizytą idę po wyniki ale mogę też wydrukować z neta i też jak spojrzy to mi oddaje, wrzucam je do teczki żeby mieć do sZpitala.

Dzisiaj chłodno u mnie :/

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :-)

ja właśnie robię sobie śniadanko kakałko i kanapeczki z dżemem własnej roboty :-D

My w przyszłym roku na pewno gdzieś pojedziemy z maluszkiem jak pozwolą na to wszystkie okoliczności ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Ojj już mam dosyć tej paskudnej pogody. Też bym pojechała na wakacje gdzie jest cieplutko. My na pewno w przyszłym roku pojedziemy nad morze. Już się nie mogę doczekać:) Nasz synek będzie pewnie już coś próbował tuptać po piasku:)

W ogóle teraz to ja czekam zniecierpliwiona na telefon ze sklepu, że riko przyjechał:D Raczej się na niego zdecydujemy:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam :)

Wypiłam poranną kawę z mężem, dopiero pojechał do pracy, a nasz młody śpioszek jeszcze w wyrku :P
    uwielbiam takie poranki! :D

Dobrego dnia!

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My ja kupiłam 1 paczkę ubranek na Allegro, ale przyznam szczerze, że choć tanie, to na zdjeciach trochę lepeij wyglądały.. poza tym kupiłam dużo ubranek w H&M - dobra jakość, ekologiczna bawełna, najlepsze skarpetki dla dzieci - ciepłe i miłe w dotyku, wiele osób potwierdza, ze się dobrze mają po wielu praniach. Co ciekawe, moja siostra chwali sobie też ubramnka z tesco- podobno bardzo dobrze się sprawują :-)

720fbe94f2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Nancy mi tez bylo dobrze z tardyferonem, w zasadzie byl mi obojetny tyle ze lepiej mi sie zrobilo po nim. Ale dzialania wzxdymajacergo nie mial .

Dzis cukier na czczo 92.

Ona jaki mialas cukier na czczo przed insulina?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    Lilla My ja kupiłam 1 paczkę ubranek na Allegro, ale przyznam szczerze, że choć tanie, to na zdjeciach trochę lepeij wyglądały.. poza tym kupiłam dużo ubranek w H&M - dobra jakość, ekologiczna bawełna, najlepsze skarpetki dla dzieci - ciepłe i miłe w dotyku, wiele osób potwierdza, ze się dobrze mają po wielu praniach. Co ciekawe, moja siostra chwali sobie też ubramnka z tesco- podobno bardzo dobrze się sprawują :-)

Właśnie też mam już sporo ubranek z H&M i te wielopaki albo dwupaki są całkiem niezłej jakości i w dobrej cenie (np. 14-20zł za body, spodenki).

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My - ja tez sobie chwalę ciuszki z tesco, zarówno te dla nas duże, dla kilkulatka jak i dla maluszka, lubię F&F :)
    Ostatnio z kolei na wyprzedaży w carrefour się zaskoczyłam, bo kupiłam nowe body za 3zł sztuka :P
    Mam też trochę ubrań ze smyka i z 5 10 15 (zamawiane przez net) - jak coś jest w promocji, to całkiem fajna jest cena ;), a jakościowo super.

alutka lubi tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

Ona jaki mialas cukier na czczo przed insulina?
    Nie wiem, czy to do mnie pytanie, czy do Ona z grupy cukrzycowych mam :)
    Ja insuliny nie biorę.
    Ale skoro pytasz, to mój cukier dziś na czczo 77 ;)

• 4me Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    A ja Wam powiem, że mi jest nawet lepiej po tym tardyferonie:p Nie wiem czy może bardziej zaczęłam zwraca uwagę kiedy idę do toalety czy jak, ale teraz nie mam żadnych problemów, a wcześniej miałam.
    Bo on moze działać dwojako- albo w jedna albo w drugą stronę ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona do Ciebie, kojarze ze mierzysz cvukry stad ta pomylka! Ale z jakiegos powodu mierzysz? Patrz ja nie moge zejsc ponizej 90:(
    I chcial nie chcial obawiam sie insuliny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 09:59

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • 4me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Dzień doberek:)

Ależ dziś znów ziiimnooo :( Jadę do Mamy, muszę się wyrwać z tego malarskiego bałaganu.

Siostra właśnie wysłała mi sms'a z Zakhyntos - tam 28 stopni u bezchmurne niebko...achh...się rozmarzyłam o zeszłorocznej podróży poślubnej...:)
    Czy będziecie podróżować gdzieś dalej z Maluszkami?
    Mnie kusi jakaś fajna podróż na którąś z greckich wysp, w przyszłym roku, ale zadowolę się też wypadem nad polskie morze :) Jakoś nie wiem czy z takim Maluchem to jest sens...

Miłego dnia!

Ja pierdziele polskie lato- sorry z nad morza jestem wiem co mówię;) i jadę na 100% gdzies blisko na południe Europy. Narazie mysle, ze weźmiemy malucha ze soba- juz bedzie mial prawie roczek, moze bedzie z tych spokojnych no i do 2 roku zycia za darmo wiec trzeba korzystać. Jest tez ewentualność, ze zostawimy z dziadkami ale to się zobaczy jak juz maluch bedzie na świecie i przyjdzie nastepna wiosna- nie mogę się doczekać :)
    Na Zakhyntos bylam prawie 10 lat temu. Byla to moja pierwsz podróż do ciepłych krajów ;) i caly czas zbieralam szczękę z podlogi- do tej pory wspominam te wyspę z nostalgia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 10:00

alutka, Carolline, Kucykowa lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nancy87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Bo on moze działać dwojako- albo w jedna albo w drugą stronę ;)

Oo no to może zacznę brać po dwie tabletki. Ginekolog mi mówiła żebym łykała dwie i przejść na jedną jak będą problemy z wyróżnieniem. Ja wiedząc o wcześniejszych męczarniach od razu zdecydowałam się na jedną tabletkę. Cieszę się, że są dla mnie obojętne te tabletki, bo np. moja siostra po żelazie ciągle wymiotowała.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja bym spróbowała tak jak radzi ginekolog skoro nie masz problemów :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś fajne linki z posciela dla maluszkow ?

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • snoopy_etka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) U nas chłodno, ale słońce ładnie przyświeca, więc zaraz kawka i książka. Mam ambitny plan na dziś, żeby zrobić pranie ostatniej sterty ubranek, zanotować co mam i co jeszcze trzeba kupić. Ta sytuacja ze szpitalem uświadomiła mi, że trzeba przyspieszyć wyprawkę, choćby że względu na nerwy biednego męża, który zginie pod nazwałem pieluch, kocyków i smoczków :) W sobotę wykorzystam więc moją dozwoloną godzinę spaceru i pojadę do dzieciatej hurtowni, a reszta pójdzie chyba przez allegro.
    Piszecie o bobie... matko jakbym zjadła... ale przy pessarze muszę unikać czegokolwiek,co nawet może mieć podejrzenie wzdymania, eh :(

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuski...ja muszę wytrzymać do 11.40 na czczo... bo mam badania na Akademii Medycznej, dopplera żył nog i mozgu a potem pobrania krwi na d-dimery i anty-xa...więc dzień pod znakiem szpitala i poki co głoduuuuu :(

Co do wyjazdów...z mojego doświadczenia wiem, że nie ma co przesadzać z tym, że dziecko się umęczy..należy tylko w mojej opinii dostosować podróże do dziecka....nasz mały jak miał 7 msc. był z nami na domkach nad jeziorem jakieś 150 km od domu cała droge przespał a na miejscu tak szalał, że aż żal było wyjeżdżać :) ..jak miał 9 msc pojechaliśmy do Zakopca - 800 km w jedną stronę...pojechaliśmy na noc więc młody tez spał a na miejscu byl wypoczęty i pełen werwy...( zważywszy na czas w aucie - jakieś 8 godzin- gdyby mój stan zdrowia wtedy pozwolił polecielibyśmy zagranicę..bo 3 godziny w samolocie mniej umęczą niż jazda autem)..no a w tym roku bylismy w Bieszczadach....generalnie jak mądrze się zaplanuje całą podróż to na prawde jest ok...a ja poza minusem w postaci stosów prania po powrocie- widzę same plusy..rewelacyjne wspomnienia, czas z dzieckiem bezcennie spędzony z dala od domu, dla nas zmiana klimatu...
    Ale faktem jest że tak trzeba lubić...bo my z tych co nie usiedzą na dupsku długo :)

4me, Carolline lubią tę wiadomość

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Cześć dziewczyny! U nas też chwilowy przypływ energii, więc wstawiłam już o 7 pranie :)

Powiedzcie mi, czy zamawiałyście jakieś ubranka dla dzieci (nowe, nie używany) w Internecie, ale nie na Allegro? Macie jakieś sprawdzone sklepy?
    ja kupiłam nie w internecie, ale w sklepie stacjonarnym SMYK, moja siostra tam pracuje, więc mam zniżki, ale ogólnie to jak są wyprzedaże (a teraz są) to mają naprawde dobre ceny no i jakość jest super, warto zaglądać na stronę :)

relgio4pxlxziakh.png
‹‹ 1379 1380 1381 1382 1383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ