Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi wynikami, to lekarz musi Ci je oddać. Jak trafisz na IP, to zawsze wymagają wyników ostatnich badań. A do porodu to już cały pakiet musisz mieć przy sobie. Nie rozumiem takiego podejścia lekarza.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    La_lenka mam nadzieję, że uda Ci się uniknąć suplementacji, ale w razie czego aż tak źle nie jest. Ten cały Tardyferon nie powoduje u mnie (odpukać) większych zaparć niż miałam zanim zaczęłam brać żelazo :) .
    Ja się już wszystkiego boję. :( Starczy mi, że mam jakiś dzień przerwy od rutyny (jak teraz gdzie czymś się strułam i dostałam biegunki, więc potem jadłam bułkę, ryż itp.) i znowu mam takie pogorszenie, że chętnie bym całą butlę laktulozy wypiła. Na co dzień jem mnóstwo błonnika, siemię, maślankę i sama nie wiem co jeszcze - do tego cały czas syropek i wcale rewelacji nie ma. Owszem, daje radę zaliczać kibelek regularnie, ale tak całkiem bezproblemowo nie jest. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka mi sie polozna do porodu trafila , ktyora mowila w tej formie wlkasnie : siadzie na fotel, pojdzie sie umyc, itd . do tej pory sie z tego nabijamy;)

Kasiarzynka, 4me lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    La_lenka mam nadzieję, że uda Ci się uniknąć suplementacji, ale w razie czego aż tak źle nie jest. Ten cały Tardyferon nie powoduje u mnie (odpukać) większych zaparć niż miałam zanim zaczęłam brać żelazo :) .

Hehe, 4me. Ja jakoś mało wyszczekana w ogóle jestem. Mam nadzieję, że mi się to odmieni . Póki co jestem na etapie "biednej małej dziewczynki" jak Ty kiedyś ;) . Ale swoją drogą to czasami ten NFZ trąci absurdem i jakimś lekko historycznym podejściem. Jeszcze tylko brakuje aby zaczęła mówić w gabinecie "siądzie na fotel", "wejdzie na wagę" :P .
    No do mnie ostatnio pielegniarka na IP, ktora byla caly czas niemila mowila na takiej wlasnie zasadzie... Mierzy mi ciśnienie i mowi do mnie " rękaw podnieść" brrtrr ale przeciez na IP nie bede jej zwracać uwagi, zwłaszcza, ze tam mam zamiar rodzic a pozniej ona przyjdzie jako moja polozna :D

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo że robię wyniki prywatnie i doktor je ogląda to zawsze wpisuje w kartę ciąży. I jak jest jakiś skok to zaznacza strzałką do góry.
    Nie wyobrażam sobie bym nie mogła do swoich wyników zaglądnąć. No ale cóż z tego co słyszałam wiele kobiet tak ma że dowiadują się na wizycie co i jak.

Dżuls zjadłam miseczkę Bobu na kolacje i z czystym sumieniem cukier był 113. :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie taka forma i tak mniej śmieszy niż zwracanie się poprzez my "zrobimy, pójdziemy itd.". Kiedyś na taką pielęgniarkę trafiłam :P
    Jak mi wyjechała "a teraz się przebierzemy" to miałam ochotę zapytać czy ona rzeczywiście idzie ze mną :P

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię wyniki i dowiaduje się dopiero na wizycie jakie mam, ale lekarz wpisuje mi w kartę ciąży wyniki jakie mam :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka a ja zjadlam sloiczek sledzi i dwie kromki chleba i cukier98! Ile tego bobu zjadlas? Tez uwielbiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 23:11

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym bobry to tak uważajcie bo to wzdymajace jest ja sobie odpuszczę w tym roku choć uwielbiam

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że mi jest nawet lepiej po tym tardyferonie:p Nie wiem czy może bardziej zaczęłam zwraca uwagę kiedy idę do toalety czy jak, ale teraz nie mam żadnych problemów, a wcześniej miałam.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej !
    ja już wstałąm, zrobiłam męzowi śniadanie do pracy i będę piec babeczki z kremem i truskawkami :-) tylke mam energii z rana.. fajnie jest widzieć słońce po tym deszczu wczorajszym,

miłego dnia!

nick nieaktualny, 4me lubią tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Ja po ugotowaniu zdjelam skorki od bobu i zadnych wzdec. A jedna dziewczyna napisala, ze dobrym patentem by nie bylo wzdec jest gotowanie przez 10 minut, nastepnie zmiana wody i gotowanie z koperkiem. Musze to wyprubowac, bo skorka to zrodlo blonnika ;)
    Marlenak_me ale smaka narobilas tymi babeczkami ;)
    Milego dnia ;)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, ja spać juz nie mogę. Co do bobu też lubię ale wzdymajacych nie jem, bo później mi ciężko wiec odpuszczam sobie.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie po wypiciu glukozy, całkiem dobre to cholerstwo;) teraz tylko 2 h w przychodni...dobrze, że mąż tu pracuje to sobie siedzę w biurze na komputerku;p

Lady Savage, Gusiak, Czarna_88, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! U nas też chwilowy przypływ energii, więc wstawiłam już o 7 pranie :)

Powiedzcie mi, czy zamawiałyście jakieś ubranka dla dzieci (nowe, nie używany) w Internecie, ale nie na Allegro? Macie jakieś sprawdzone sklepy?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!

Jeżeli chodzi o bób to ja gotuje z natką selera i zawsze jem bez skórki. Wczoraj zjadłam prawie cały woreczek i wzdęcia żadnego nie ma. Brzuszek mięciutki. :-D

Też dziś wstałam wcześnie ale nic nie robie. Robotnicy robią już od rana i mam nadzieje że dziś skończą bo mam dość bałaganu tyle że ubzdurałam sobie jeszcze remoncik przedpokoju i odświeżenie kuchni ale to się jeszcze okaże.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Koalka o rejestrację mi chodziło :D

Paulinek też jestem właśnie po wypiciu tego ulepku, łee ochydztwo mnie odrzucało.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie :) udanego fajnego dnia, trzymam kciuki za wizyty. i Życzę dużo słońca bo ten deszcz już przesadza.

Kucykowa lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek:)

Ależ dziś znów ziiimnooo :( Jadę do Mamy, muszę się wyrwać z tego malarskiego bałaganu.

Siostra właśnie wysłała mi sms'a z Zakhyntos - tam 28 stopni u bezchmurne niebko...achh...się rozmarzyłam o zeszłorocznej podróży poślubnej...:)
    Czy będziecie podróżować gdzieś dalej z Maluszkami?
    Mnie kusi jakaś fajna podróż na którąś z greckich wysp, w przyszłym roku, ale zadowolę się też wypadem nad polskie morze :) Jakoś nie wiem czy z takim Maluchem to jest sens...

Miłego dnia!

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Dzień doberek:)

Ależ dziś znów ziiimnooo :( Jadę do Mamy, muszę się wyrwać z tego malarskiego bałaganu.

Siostra właśnie wysłała mi sms'a z Zakhyntos - tam 28 stopni u bezchmurne niebko...achh...się rozmarzyłam o zeszłorocznej podróży poślubnej...:)
    Czy będziecie podróżować gdzieś dalej z Maluszkami?
    Mnie kusi jakaś fajna podróż na którąś z greckich wysp, w przyszłym roku, ale zadowolę się też wypadem nad polskie morze :) Jakoś nie wiem czy z takim Maluchem to jest sens...

Miłego dnia!

My jesteśmy fanami Grecji i moglibyśmy jeździć kilka razy do roku albo w ogóle zamieszkać na którejś wyspie :) . Z dzieckiem oczywiście będziemy jeździć, ale chyba na początku ograniczymy się do bliższych wypadów, bo mi po prostu takiego maluszka szkoda w podróży. Jednak umęczy się biedaczysko i w samolocie, i w samochodzie. Bagażu też trzeba zabrać dużo więcej, a jedna osoba musi zająć się dzieckiem i tylko jedna może targać bagaże. Także chyba sobie odpuścimy. Chyba że z rodzicami jeszcze pojedziemy do pomocy :D

Kucykowa lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
‹‹ 1378 1379 1380 1381 1382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ