WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi wynikami, to lekarz musi Ci je oddać. Jak trafisz na IP, to zawsze wymagają wyników ostatnich badań. A do porodu to już cały pakiet musisz mieć przy sobie. Nie rozumiem takiego podejścia lekarza.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    La_lenka mam nadzieję, że uda Ci się uniknąć suplementacji, ale w razie czego aż tak źle nie jest. Ten cały Tardyferon nie powoduje u mnie (odpukać) większych zaparć niż miałam zanim zaczęłam brać żelazo :) .
    Ja się już wszystkiego boję. :( Starczy mi, że mam jakiś dzień przerwy od rutyny (jak teraz gdzie czymś się strułam i dostałam biegunki, więc potem jadłam bułkę, ryż itp.) i znowu mam takie pogorszenie, że chętnie bym całą butlę laktulozy wypiła. Na co dzień jem mnóstwo błonnika, siemię, maślankę i sama nie wiem co jeszcze - do tego cały czas syropek i wcale rewelacji nie ma. Owszem, daje radę zaliczać kibelek regularnie, ale tak całkiem bezproblemowo nie jest. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka mi sie polozna do porodu trafila , ktyora mowila w tej formie wlkasnie : siadzie na fotel, pojdzie sie umyc, itd . do tej pory sie z tego nabijamy;)

Kasiarzynka, 4me lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    La_lenka mam nadzieję, że uda Ci się uniknąć suplementacji, ale w razie czego aż tak źle nie jest. Ten cały Tardyferon nie powoduje u mnie (odpukać) większych zaparć niż miałam zanim zaczęłam brać żelazo :) .

Hehe, 4me. Ja jakoś mało wyszczekana w ogóle jestem. Mam nadzieję, że mi się to odmieni . Póki co jestem na etapie "biednej małej dziewczynki" jak Ty kiedyś ;) . Ale swoją drogą to czasami ten NFZ trąci absurdem i jakimś lekko historycznym podejściem. Jeszcze tylko brakuje aby zaczęła mówić w gabinecie "siądzie na fotel", "wejdzie na wagę" :P .
    No do mnie ostatnio pielegniarka na IP, ktora byla caly czas niemila mowila na takiej wlasnie zasadzie... Mierzy mi ciśnienie i mowi do mnie " rękaw podnieść" brrtrr ale przeciez na IP nie bede jej zwracać uwagi, zwłaszcza, ze tam mam zamiar rodzic a pozniej ona przyjdzie jako moja polozna :D

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo że robię wyniki prywatnie i doktor je ogląda to zawsze wpisuje w kartę ciąży. I jak jest jakiś skok to zaznacza strzałką do góry.
    Nie wyobrażam sobie bym nie mogła do swoich wyników zaglądnąć. No ale cóż z tego co słyszałam wiele kobiet tak ma że dowiadują się na wizycie co i jak.

Dżuls zjadłam miseczkę Bobu na kolacje i z czystym sumieniem cukier był 113. :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie taka forma i tak mniej śmieszy niż zwracanie się poprzez my "zrobimy, pójdziemy itd.". Kiedyś na taką pielęgniarkę trafiłam :P
    Jak mi wyjechała "a teraz się przebierzemy" to miałam ochotę zapytać czy ona rzeczywiście idzie ze mną :P

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię wyniki i dowiaduje się dopiero na wizycie jakie mam, ale lekarz wpisuje mi w kartę ciąży wyniki jakie mam :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka a ja zjadlam sloiczek sledzi i dwie kromki chleba i cukier98! Ile tego bobu zjadlas? Tez uwielbiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 23:11

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym bobry to tak uważajcie bo to wzdymajace jest ja sobie odpuszczę w tym roku choć uwielbiam

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że mi jest nawet lepiej po tym tardyferonie:p Nie wiem czy może bardziej zaczęłam zwraca uwagę kiedy idę do toalety czy jak, ale teraz nie mam żadnych problemów, a wcześniej miałam.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej !
    ja już wstałąm, zrobiłam męzowi śniadanie do pracy i będę piec babeczki z kremem i truskawkami :-) tylke mam energii z rana.. fajnie jest widzieć słońce po tym deszczu wczorajszym,

miłego dnia!

Misi@, 4me lubią tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Ja po ugotowaniu zdjelam skorki od bobu i zadnych wzdec. A jedna dziewczyna napisala, ze dobrym patentem by nie bylo wzdec jest gotowanie przez 10 minut, nastepnie zmiana wody i gotowanie z koperkiem. Musze to wyprubowac, bo skorka to zrodlo blonnika ;)
    Marlenak_me ale smaka narobilas tymi babeczkami ;)
    Milego dnia ;)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, ja spać juz nie mogę. Co do bobu też lubię ale wzdymajacych nie jem, bo później mi ciężko wiec odpuszczam sobie.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie po wypiciu glukozy, całkiem dobre to cholerstwo;) teraz tylko 2 h w przychodni...dobrze, że mąż tu pracuje to sobie siedzę w biurze na komputerku;p

Lady Savage, Gusiak, Czarna_88, Sigma lubią tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! U nas też chwilowy przypływ energii, więc wstawiłam już o 7 pranie :)

Powiedzcie mi, czy zamawiałyście jakieś ubranka dla dzieci (nowe, nie używany) w Internecie, ale nie na Allegro? Macie jakieś sprawdzone sklepy?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!

Jeżeli chodzi o bób to ja gotuje z natką selera i zawsze jem bez skórki. Wczoraj zjadłam prawie cały woreczek i wzdęcia żadnego nie ma. Brzuszek mięciutki. :-D

Też dziś wstałam wcześnie ale nic nie robie. Robotnicy robią już od rana i mam nadzieje że dziś skończą bo mam dość bałaganu tyle że ubzdurałam sobie jeszcze remoncik przedpokoju i odświeżenie kuchni ale to się jeszcze okaże.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Koalka o rejestrację mi chodziło :D

Paulinek też jestem właśnie po wypiciu tego ulepku, łee ochydztwo mnie odrzucało.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie :) udanego fajnego dnia, trzymam kciuki za wizyty. i Życzę dużo słońca bo ten deszcz już przesadza.

Kucykowa lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek:)

Ależ dziś znów ziiimnooo :( Jadę do Mamy, muszę się wyrwać z tego malarskiego bałaganu.

Siostra właśnie wysłała mi sms'a z Zakhyntos - tam 28 stopni u bezchmurne niebko...achh...się rozmarzyłam o zeszłorocznej podróży poślubnej...:)
    Czy będziecie podróżować gdzieś dalej z Maluszkami?
    Mnie kusi jakaś fajna podróż na którąś z greckich wysp, w przyszłym roku, ale zadowolę się też wypadem nad polskie morze :) Jakoś nie wiem czy z takim Maluchem to jest sens...

Miłego dnia!

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Dzień doberek:)

Ależ dziś znów ziiimnooo :( Jadę do Mamy, muszę się wyrwać z tego malarskiego bałaganu.

Siostra właśnie wysłała mi sms'a z Zakhyntos - tam 28 stopni u bezchmurne niebko...achh...się rozmarzyłam o zeszłorocznej podróży poślubnej...:)
    Czy będziecie podróżować gdzieś dalej z Maluszkami?
    Mnie kusi jakaś fajna podróż na którąś z greckich wysp, w przyszłym roku, ale zadowolę się też wypadem nad polskie morze :) Jakoś nie wiem czy z takim Maluchem to jest sens...

Miłego dnia!

My jesteśmy fanami Grecji i moglibyśmy jeździć kilka razy do roku albo w ogóle zamieszkać na którejś wyspie :) . Z dzieckiem oczywiście będziemy jeździć, ale chyba na początku ograniczymy się do bliższych wypadów, bo mi po prostu takiego maluszka szkoda w podróży. Jednak umęczy się biedaczysko i w samolocie, i w samochodzie. Bagażu też trzeba zabrać dużo więcej, a jedna osoba musi zająć się dzieckiem i tylko jedna może targać bagaże. Także chyba sobie odpuścimy. Chyba że z rodzicami jeszcze pojedziemy do pomocy :D

Kucykowa lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
‹‹ 1378 1379 1380 1381 1382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ