X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli bym miała duży dom to na pewno kupiłabym kojec lub łóżeczko turystyczne bądź kosz Mojżesza. A tak to mam łóżeczko i ewentualnie wózek.

Ja ciuszki kupowałam też w Tesco i mogę szczerze powiedzieć że gatunkowo są super. Troszkę mam z pepko- ale nie ma co porównywać gatunkowo i reszta wszystkie używane H&M, c&a, inne firmy które są super.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam, lekarz stwierdził, że nic nie ma żadnego zapalenia, grzybicy w pochwie, ani do wejścia i powiedział, że może mnie boli bo albo dziecko się tak układa jak siedzę na nerwa no i nic mi nie jest. Co do pukania, to powiedziała, że jak puka to znaczy, że jest okej, jakby rano pukał i później do wieczora nic to lepiej skontrolować na IP. Mój mały dzisiaj szaleje w brzuchu co godzinę :) My zastanawiamy się nad kupnem nad łóżeczkiem turystycznym lub kojcem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 13:16

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstępnie też nie planowałam kosza, ale trafiłam za 8 dyszek. Nie jest w idealnym stanie, widać, że używany, ale przez pierwsze miesiące na pewno jeszcze da radę.

Lilla My lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A ja wróciłam, lekarz stwierdził, że nic nie ma żadnego zapalenia, grzybicy w pochwie, ani do wejścia i powiedział, że może mnie boli bo albo dziecko się tak układa jak siedzę na nerwa no i nic mi nie jest. Co do pukania, to powiedziała, że jak puka to znaczy, że jest okej, jakby rano pukał i później do wieczora nic to lepiej skontrolować na IP. Mój mały dzisiaj szaleje w brzuchu co godzinę :) My zastanawiamy się nad kupnem nad łóżeczkiem turystycznym lub kojcem.

Aha czyli mamy się nie denerwować, te bóle to dzidza uciskająca na nerwy.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, mam idealny sposób na uspokojenie mojej córki. Jak harcuje w brzuchu tak, że aż mi słabo, to starczy zrobić jedno - wyciągnąć aparat i próbować nagrać :P Natychmiast zamiera jak trusia. Ależ mi się wstydzioch trafił, na usg buziaka nie chce pokazać, kręcenia przez brzuch też nie. Chciałam coś fajnego na pamiątkę mieć, ale się normalnie nie da :P

aldonaa, magdalenkaihelenka, easymum lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeśli macie wspólną pochwę LS... ;P

• PannaB Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie mam ani jednych zwyklych bialych body myslicie ze to sie oplaca??

http://www.f-f.com/pl/product/body-z-krotkim-rekawem-f-f---3-szt-/kb839021?recentlyViewed=true

i jaki rozmair brac bow tym f&f sporo tych rozmiarow i nie wiem jak wielkosciowo wypada ten "00"

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    No jeśli macie wspólną pochwę LS... ;P

;/ sigma wspólną pochwę to nie, ale te same objawy, i poprosiłam wczoraj anulkę że jak się tylko dowie wiecej o tych objawach to niech napisze a Ty już się nabijasz

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo generalnie nie da się stwierdzić infekcji/jej braku na podstawie objawów/diagnozy drugiej osoby. Trzeba zrobić cytologię, albo przynajmniej dać się obejrzeć lekarzowi.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    dziewczyny nie mam ani jednych zwyklych bialych body myslicie ze to sie oplaca??

http://www.f-f.com/pl/product/body-z-krotkim-rekawem-f-f---3-szt-/kb839021?recentlyViewed=true

i jaki rozmair brac bow tym f&f sporo tych rozmiarow i nie wiem jak wielkosciowo wypada ten "00"
    Ooo, nie wiedziałam, że F&F ma sklep internetowy. Już widzę, że mam zajęcie na wieczór :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:25

easymum lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Bo generalnie nie da się stwierdzić infekcji/jej braku na podstawie objawów/diagnozy drugiej osoby. Trzeba zrobić cytologię, albo przynajmniej dać się obejrzeć lekarzowi.
    Sigma nie czytasz wszystkich wiadomości dokładnie a potem się wymądrzasz. Nie chodziło o zapalenie czy infekcję a o bóle i o ruchy maleństwa. Następnym razem zanim coś powiesz przeczytaj dokładnie dialog miedzy mamusiami,a nie nabijaj się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 14:10

AniaM, adzia lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Anulka podejrzewała u siebie infekcję i pod kątem tego była diagnozowana. Skoro więc infekcji nie było, to lekarz uznał, że ból musi być niegroźnego pochodzenia. U Ciebie może być całkiem inaczej. Ale jak wolisz, możesz uznać, że się wymądrzam ;P

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady zaraz zaczynamy 32 tydzień. Torba już spakowana:p? Ja muszę kupić jakąś i zacznę powoli pakować, bo jakoś mnie to stresuje. Dzisiaj na fb na wrześniówjach wyczytałam (nawet nie wiem czy to któraś z naszych mamuś nie pisała), że położna mówiła, aby spakować torbę w 32 tygodniu. Jak pomyślę, że moja koleżanka urodziła w 35 tc.., trzeba się ogarniać.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Ze ja na to nie wpadlam! :D moja reaguje dokladnie tak samo na telefon czy aparat! :) a zdjecie usg jak narazie tylko z profila. Pewnie uznala, ze profil ma lepszy :P aj te nasze uparciuchy! :)
    Bardzo bym chciała profil, to już by było coś! U mnie pokazała tył głowy i kawałeczek ucha. I tak na 4 ostatnich usg... Ułożenie miała różne, raz posladkowo, raz glowkowo ale zawsze bez pokazania twarzy. Cokolwiek widziałam ostatnio w 17 tygodniu. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB - z F&F rozmiar 56 to up to 1 m, te 0 i 00 to będą dla wcześniaczków. Masz tam tabelkę z rozmiarami poniżej ;) I podobno rozmiarówka jest większa z tego co wiem od doswiadczonej mamy więc na spokojnie kupiłam ubranka na 56

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady zaraz zaczynamy 32 tydzień. Torba już spakowana:p? Ja muszę kupić jakąś i zacznę powoli pakować, bo jakoś mnie to stresuje. Dzisiaj na fb na wrześniówjach wyczytałam (nawet nie wiem czy to któraś z naszych mamuś nie pisała), że położna mówiła, aby spakować torbę w 32 tygodniu. Jak pomyślę, że moja koleżanka urodziła w 35 tc.., trzeba się ogarniać.

:p No co Ty :P na razie mam spakowaną torbę nad morze XD jeszcze ciuszków nie mam wypranych i wyprasowanych XD i tyle rzeczy mi brakuje że szok XD m.in łóżeczka, pościeli do łóżeczka XD

Ale pojawiają się u mnie już skurcze, a u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 14:28

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:

Heh, a u mnie w SR położna mówiła, że torba powinna być powoli pakowana od początku 30 tygodnia, bo nigdy nie wiadomo co się wydarzy, a na facetów nie ma co liczyć, bo za bardzo się stresują. Najpierw te najważniejsze rzeczy dla nas, a później w kolejnych tygodniach dopakowywać o różne drobne rzeczy :) myślę, że może wkrótce się za to wezmę - chociaż już mam wszystko skompletowane, zostało tylko spakować

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Też myślałam żeby kojec kupić wtedy kiedy dziecko zacznie się przemieszczać :-) Na razie kupujemy bujaczek i pewnie jakaś matę edukacyjną.
    Też mi się średnio uśmiecha pakować do salonu taki kojec ale widzę, że wybór jest taki, że można dopasować kolorystycznie do tego co się ma. U mnie za dużo będzie biegania za małym i boję się o schody (trzeba będzie kupić jakieś zabezpieczenia) ale chyba wszystko jest do ogarnięcia :-)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy moja koleżanka urodziła w 33 tygodniu. Ja jeszcze mam czas, ale w lipcu kupuję rzeczy, które są potrzebne do szpitala i pakuję torbę :). A co do tego tak zastanawiałam się czy nie ma infekcji :) na szczęście nie ma :) A ból możesz iść skontrolować Lady dla świętego spokoju , bo możesz mieć tak samo, a może być spowodowane czymś poważniejszym.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 1382 1383 1384 1385 1386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ