X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodzi mi o ingerencję w czyjeś finanse, ale nóż mi się w kieszeni otwiera jak ktoś ciągle narzeka na lekarza, jego podejście do pacjenta, kompetencje itp., a później jak ma wydać 100 to nagle ciężko. Choćby skały srały, zorganizowałabym te pieniążki chociażby po rodzinie czy znajomych ale żeby mieć czyste sumienie i pewność, że mojemu dziecku nic nie zagraża.

Swoją wizytę u gina miałam mieć dopiero 10.07, ale czuję dyskomfort w miejscach intymnych i idę jutro żeby zajrzał i w razie czego przepisał jakieś leki. Ostatnio miałam maść do jednorazowej aplikacji i nie wiem czy to nawrót czy jeszcze coś innego. Mimo, że nie pracuję to nie usłyszałam od męża, że szkoda mu kasy na lekarza.

alutka, Paulinek, agatka196, .ona. lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj szaleję z ubrankami i w ten sposób już drugi raz zamówiłam w Smyku coś... a na początku lipca jeszcze duże zamówienie z Gemini + wózek + łóżeczko. Ale przynajmniej będzie już to, co największe z głowy.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:24

easymum lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Alutka w weekend nad ranem też mnie skurcz łydki dopadł aż wstałam, rano mężowi mówiłam a on co? MOGŁAŚ PALCÓW NIE KRZYŻOWAĆ :D :D

he he he he...mojemu to do śmiechu nie było wczoraj..bo nie dość że on też nie może spac przez to bo siedzi i próbuje mi rozmasować te nogi, o wczoraj nie na żarty się przestraszylismy bo taki skurcz miałam, że aż mi promieniowal bol po kręgosłupie i najgorsze: na brzuchu....i dziś jak paralityk jestem polamana....

jedno sobie powtarzam: jeszcze "tylko" ok 60 dni :P :P :P :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka dokładnie a potem radość ze dziecko tak na wadze przybiera a to już nie zdrow.. Nie ma co o niej gadać niech wypoczywa sobie :D

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:

ale są tez sytuacje losowe i niekiedy trzeba zrezygnowac z przyjemności na rzecz aktualnyh potrzeb...leczenie moje było tak kosztownee ze pochłonęło całe oszczedności jakie mielismy na ślub odlożone..i z bólem serca trzeba było to przesunąć...ale są rzeczy ważne i ważniejsze...karma jest sprawiedliwa: rok potem jestem niemal w 100 % zdrowa, a do tego za nami piękny slub i przyjęcie ślubne :)

Tu się zgadzam. Czasem trzeba z czegoś zrezygnować.
    Ale najwidoczniej nie wszystkim zależy.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    he he he he...mojemu to do śmiechu nie było wczoraj..bo nie dość że on też nie może spac przez to bo siedzi i próbuje mi rozmasować te nogi, o wczoraj nie na żarty się przestraszylismy bo taki skurcz miałam, że aż mi promieniowal bol po kręgosłupie i najgorsze: na brzuchu....i dziś jak paralityk jestem polamana....

jedno sobie powtarzam: jeszcze "tylko" ok 60 dni :P :P :P :P

To naprawdę miałaś spory skurcz ze aż masowanie było potrzebne, ja mówię wstałam sobie poszłam do wc i tylko do popołudnia czułam zakwasa a potem zapomniałam. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    wczoraj nie miałam czasu nawet zajrzeć na forum a dzisiaj już mi się nadrabiać nie chce ;)
    mój synek wczoraj zdał swój pierwszy egzamin na karate :) i znowu pękałam z dumy :D

po za tym z wyprawki do kupienia mam tylko materac do łóżeczka, przewijak i wanienkę ze stelażem, ale z tym się wstrzymam aż do sierpnia, bo nie mam tego gdzie tu trzymać ;-/ a w razie co mąż śmiało sobie sam poradzi :) całą resztę już mam :)
    dzisiaj jeśli sie pogoda poprawi to może zacznę powoli prać te rzeczy które trzeba do szpitala zabrać, spakuję torbę i niech czeka :)

mi na skurcze w łydkach pomaga reweacyjnie aspargin - biorę 2 razy dziennie po 1 tabletce i jest duuuużo lepiej :) nic mnie już w nocy nie łapie :) a i braxtony się wyciszyły :)

no to ide i po to do apteki: bo kolejna noc ze skurczami mnie wykończy...ten asparagin jest bez recepty ??

• moka89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrabarka - również polecam aspargin. Biorę 3x1. Brzuch się nie napina tak często i skurcze łydek nie łapią. Teraz już się tak nie boję obciągnąć stopy podczas leżenia w łóżku, wcześniej od razu łapał mnie skurcz łydki

skabarka lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka - tak bez recepty i jest dość tani, kilka złotych :) Tyle, że mi polecił lekarz, może zapytaj swojego czy możesz brać?

alutka lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:24

alutka, Anitka201 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    To naprawdę miałaś spory skurcz ze aż masowanie było potrzebne, ja mówię wstałam sobie poszłam do wc i tylko do popołudnia czułam zakwasa a potem zapomniałam. :D

jak mnie złapie taki skurcz to trwa z 7- 10 min!!! i to tak że nie mogę się ruszyć bo promieniuje na kręgosłup...no obłęd..w poniedziałek ide do lekarza.,

w 1 ciązy mordowałam się ze zgaga ani 1 skurczu....a teraz niemalże zero zgagi, ale skurcze takie, że mi się słabo robiło...

he he cuytujjąc moją babcię " jak nie urok to sraczka :P "

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)

W końcu pojawiło się troszkę słońca:) Od razu humor lepszy. Ktoś ma dzisiaj wizytę? Jak tak, to trzymam kciuki:) Miłego dnia mamusie:)

Paulinek lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ONA.ty taka biegła jestes w tychh cukrach :) za dnia mam idealne tak koło 100 przed i po jedzenie na noc tez 100 ale z rana jak wstaje koło 90 a potem po śniadaniu mi rosnie do 120-130 i co z tym zrobic ?jesc cos wieczorem czy nie ?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. U nas ładne słonko i lekki chłodek-uwielbiam taką pogodę. A że dziś wychodzę z domu do ludzi na szkołę rodzenia, to już w ogóle raj :)
    Co do finansów, uważam że wszystko można rozsądnie zaplanować, pod warunkiem, że się poukłada priorytety. I zawsze, ale to zawsze trzeba mieć coś na nieprzewidziane wydatki, zwłaszcza te zdrowotne. Nigdy nie wiemy, kiedy jakiego lekarza nam będzie potrzeba, a wiadomo za to jak to jest z NFZ :( Ajeśli moją babcia przy lichej emeryturze może odłożyć np. na prywatną rehabilitację te 200 zł na.miesiąc, to każdy może nawet choć 50 zł...

Misi@ lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Moka dokładnie a potem radość ze dziecko tak na wadze przybiera a to już nie zdrow.. Nie ma co o niej gadać niech wypoczywa sobie :D
    Staraczko zajmij się swoimi sprawami. Ja tego też nie popieram ale do cholery po co wałkować temat i ciągle go odnawiać? Każda z nas ma swój rozum.

Lilla My, 4me, Kasiarzynka, easymum, Carolline lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis dodał się 2 razy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 10:35

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka - AMEN!! Nic dodać, nic ująć :)

Anitka201, Paulinek, karolcia87, 4me lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    alutka - to bez recepty jest :) w dodatku tanie jak barszcz :) aaa i co najważniejsze to jest zakwalifikowane jako lek a nie jako suplement diety i między innymi dlatego ma dużo lepsze działanie - to nie tylko magnez, ale i potas :)
    Fajnie, że o tym piszecie :-) dzisiaj wstąpię do apteki i też sobie kupię :-)

alutka lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przyszła moja poducha do spania..Boże jak ja mogłam się bez niej obejść?? Rewelacja :-) I co najważniejsze kupiłam taką, która pasuje na mój wzrost (większość poduch robią na 115 cm i ja ze swoimi 178 cm się w nie nie mieszczę ;-) )

skabarka lubi tę wiadomość

‹‹ 1391 1392 1393 1394 1395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ