X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas iza spala do 2 r.z. w lozeczku potem kupilismy jej takie dla nastolatkow i dokupilismy barierke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 09:10

Paulinek lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    To samo pomyślałam... Nie rozumiem niektórych przyszłych matek :/

Najpierw o tym nie pomyślałam, ale potem jednak przyszło mi to do głowy. Po prostu każda z nas ustala sobie inne priorytety i nie ma co w to ingerować, bo znów się posprzeczamy :)

Paulinek, diatomka, Carolline lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ale noc za nami:( Tymek o 2 w nocy wymiotowal , juz 4 pralka prania ... Chyba mu surowka z marchewki usiadla:( ale juz dobrze.
    Mala w czoraj sie malo ruszala ale dzis w nocy hoho!

Ja wczoraj zjadlam ciastko zbozowe z wyzutami sumienia, ale cukier rano 91, po sniadanku 100. Jestem w stanie zapanowac nad cukrami ale nie nad tym na czczo:(

I gdybym o malej nie myslala zjadlabym pudlo tych ciastek. Szkoda mi dziecka narazac. Wiem ze to nic milego dierta, ze kosztyuja zdrowe produkty ale obzeranie sie slodyczami tez mnie kosztowalo;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek, Tymo spal rowne trzy lata. I do niedawna mial drzemki w ciagu dnia 3 gpdzinne.

Ona gratki 30! Tez chce, ja dzis skonczylam 27=28

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka lubię za rozsądek, za maluszka chorego nie;(

diatomka lubi tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka - ja jestem zdania, że wyjdzie nam to tylko na zdrowie ;) a słodycze (fast foody i inne) to jakby nie było nic dobrego, powodują mnóstwo chorób, w tym nowotwory, grzybice itp. Mam nadzieję, że te nawyki już mi zostaną.
    Polecam ciastka zbożowe własnej roboty, cukier po nich ok, dziewczyny podawały przepis na wątku słodkich mam jakoś niedawno. Robiłam, bez cukru rzecz jasna, były nawet dobre i można zjeść więcej niż jedno :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • bento Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Lady Savage Kupcie tańsze łóżeczko, są drewniane z materacem(gryka, pianka, kokos) za 150 zł.

Ja po wizycie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 08:33

sRUqp2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

A nam zaczyna się dzisiaj 29 tc :-D jeszcze (teoretycznie ) 11 tyg i będę trzymała moje maleństwo na rękach i będę je całować i tulić <3 <3 <3 ach już nie mogę się doczekać ...

Któraś (zapomniałam która przepraszam ) pisała wczoraj o porodzie że podchodzi lajtowo do tego :-) i bardzo dobrze, ja jakoś też się nie boje porodu wiem że będzie bolało że to nie należy do niczego przyjemnego ale później na koniec wziąć to maleństwo do rąk to cały ból odchodzi w zapomnienie (mam nadzieje ;-) )nie my pierwsze i nie ostatnie rodzimy :-)

skabarka, Wonderland, easymum lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Ja po wizycie :-) z Lilcią wszystko dobrze, szyjka wysoko, zamknięta i twarda. Tylko poszalałam z wagą... wiem co sobie pomyślicie, ale na prawdę nie objadam się i nie szaleję ze słodyczami i fast foodem. Doszło mi przez miesiąc.... uwaga... prawie 5 kg. Jestem załamana, mam nadzieję że szybko zrzucę po porodzie.

Bento - ja też ostatnio miałam skok 3,5kg, ale byłam w innym gabinecie u tej lekarki i za najbardziej miarodajne uważam wyniki z mojej wagi domowej, bo na niej ważę się od początku ciąży. I dzięki temu wmawiam sobie, że przytyłam póki co od początku tylko 7,5kg, a w ciągu miesiąca 2,5 :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Kiedy ja na prawdę nie mam za co moja wypłata to 1200 zł - z czego 500 zł muszę oddać na kredyt który wzięłam na remont mieszkania, 100 na bilet miesięczy no teraz troszku więcej bo poruszam się miedzy dwoma strefami, 300 zł na okulistę, i zostaje mi 300 zł na łóżeczko :( do którego dokłada Rafał pół, i koniec wypłaty

Jak się ma takie zarobki i wydatki, to gdzie tu starcza na wakacje? A jeszcze żyć trzeba, jeść coś, opłacać rachunki.. Podziwiam, że zarabiając 1200 zł szarpiecie się na kupno mieszkania i jeszcze na wakacje wam starcza. Szacun.
    A okulista za 300 zł to chyba w super hiper klinice okulistycznej

Dzien dobry!;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moim zdaniem, dobrze, ze Lady sobie odpocznie troszke. Raz do roku trzeba pooddychac innymm powietrzem i sie zregenerowac. Oczywiscie wszystko mozna zaplanowac wczesniej, odlozyc i jest super ;)
    Ja jestem z tych planujacych i lubie miec wszystko odlozone i np. Prezenty tez kupuje wczesniej, by to jakos rozlozyc.
    Teraz mialam imieniny siostry, za chwile ur. Mojej mamy, imienyny rodzicow i siostrzencow a pod koniec sierpnia ur mojej siostry. I juz kupuje powoli prezenty.
    Na gwiazdke tez kupuje wczesniej zaczynam od wrzesnia-pazdziernika by wszystkim kupic jakis upominek.
    Mysle, ze wszystko to sprawa dobrej organizacji.
    Dzien dobry i milego dnia zycze :)

bento, alutka, easymum, Carolline lubią tę wiadomość

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:22

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdemu raz na jakiś czas chociaż należy się trochę odpoczynku zmiana "klimatu" i zregenerowanie sił ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie :)

ehhh ja wczoraj cały dzień na Akademii Medycznej i jakoś tak zleciało, że nie miałam kiedy napisać..
    wyniki będę miała dziś po południu, usg mózgu ok, usg żył w nogach w miarę ok, ale bez szału...

ja od 3 dni (nocy)mam inny problem...SKURCZE!!!!!!!!!!! no masakra...zęby w beton, pół nocy nie spałam i aż się popłakałam dziś ( a różne rzeczy mnie w życiu bolały, te dzisiejsze skurcze przebiły jednak wszystko)...rano nie mogłam stanąć na nogi, bo mam takie zakwasy jak po maratonie :( magnez nie działa, gorące okłady, maści nic, zmiana diety, 3 l wody..nic nie działa...nieco lepiej jak wypiłam elektrolity wczoraj, ale nieco lepiej znaczy że skurcze miałam 4 razy a nie 6 jak przez ostatnie noce....

mała z kolei bryka jak nigdy :) i nawet jak czasem to mało przyjemne to i tak wolę to niż jak się nie rusza :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka haha racja, mój tata na gwałt okularów potrzebował i za wizytę łącznie z nowymi okularami od ręki zapłacił 300 , sama wizyta nie przekracza nigdzie 150zł

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja znalazłam łóżko za 250 zł juz ze wszystkim materacem, kołdra, poduszka,poszewkami, przescieradlem,ochroniaczami, a twój nie pracuje nigdzie no ale tak jego wypłata pewnie rachunki i jedzenie idzie. Ja cię rozumiem my mamy 1800 kredyt na mieszkanie pożyczka rachunki i reszta ok 500 zł na jedzenie. Teraz dojdzie moja wypłata z ZUS będzie lżej i będziemy starać się coś odłożyć :-) dlatego między innymi na wakacje nie jedziemy bo nas nie stać i trzeba kupić ciuszki dlatego jeszcze nic nie mamy,bo czekamy na wypłatę z ZUS no i dobrze że do wózka się dokłada mama z tata to można kupić nowy 3 w 1 za 1070 zł a tak to byśmy używany kupowali
    Co do skurczy wczoraj miałam chyba ten przepowiadajacy jeden cały brzuch mi się napial i z tyłu mnie bolało na dole na plecach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 10:09

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka w weekend nad ranem też mnie skurcz łydki dopadł aż wstałam, rano mężowi mówiłam a on co? MOGŁAŚ PALCÓW NIE KRZYŻOWAĆ :D :D

alutka lubi tę wiadomość

• trix Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wrześniówki,

Lady miłego wypoczynku :)

Kasiarzynka w Kijewie jest prywatny szpital i jest tam też szkoła rodzenia, może się skusisz ;) http://centrumnarodzin.pl/szkola-rodzenia/

alutka - współczuję skurczy. miałam raz i cały dzień ledwo chodziłam przez zakwasy. 6 razy w nocy?? koszmar

matko, chyba czas zabrać się za wyprawkę;) nadal jestem w polu

miłego dnia

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    A moim zdaniem, dobrze, ze Lady sobie odpocznie troszke. Raz do roku trzeba pooddychac innymm powietrzem i sie zregenerowac. Oczywiscie wszystko mozna zaplanowac wczesniej, odlozyc i jest super ;)
    Ja jestem z tych planujacych i lubie miec wszystko odlozone i np. Prezenty tez kupuje wczesniej, by to jakos rozlozyc.
    Teraz mialam imieniny siostry, za chwile ur. Mojej mamy, imienyny rodzicow i siostrzencow a pod koniec sierpnia ur mojej siostry. I juz kupuje powoli prezenty.
    Na gwiazdke tez kupuje wczesniej zaczynam od wrzesnia-pazdziernika by wszystkim kupic jakis upominek.
    Mysle, ze wszystko to sprawa dobrej organizacji.
    Dzien dobry i milego dnia zycze :)

zgadzam się w 100 % co do tego, że wydatki można rozplanować wcześniej - tez kase na urodziny, imieniny etc odkładamy z 2 msc wyprzedzeniem, na gwiazdkę odkładamy juz w październiku a na wakacje cały rok..100 zł na msc nie bioli tak jak 1200 jednorazowo..taką samą politykę mamy z oszczednościami co msc jakaś kwota : min 50 zł a max tyle ile kto może...

ale są tez sytuacje losowe i niekiedy trzeba zrezygnowac z przyjemności na rzecz aktualnyh potrzeb...leczenie moje było tak kosztownee ze pochłonęło całe oszczedności jakie mielismy na ślub odlożone..i z bólem serca trzeba było to przesunąć...ale są rzeczy ważne i ważniejsze...karma jest sprawiedliwa: rok potem jestem niemal w 100 % zdrowa, a do tego za nami piękny slub i przyjęcie ślubne :)

Lilla My, Kasiarzynka, agatka196, Misi@ lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!

My dziś pospaliśmy tyle ile się dało. :-) W końcu jestem wypoczęty a i może to sprawka słońca za oknem aż miło :-D
    Zaraz maluje oko i lecę się przemeldowac i pozalatwiac pełno nie zamkniętych spraw. R za kilka dni idzie do pracy i juz czasu na nic nie będzie.

Jeżeli chodzi o skurcze to miałam może z 10 od początku ciąży i na razie mnie nie łapią ale pewnie wszystko przede mną :-)

Diatomka dobrze że rozsądną jesteś i się pilnujesz. Moim zdaniem musisz wybrać się do swojego diabetologa. Masz taki problem jak ja miałam z cukrem naczczo i u mnie musiała wkroczyć insulina.

Powodzenia wizytujacym i miłego dnia wszystkim :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 1390 1391 1392 1393 1394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ