X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Lalenka ja nigdy nie byłam w potrzebie by to użyć. Dopiero w ciąży dopadło mnie infekcje. Nawet po zabiegach byłam jak nówka nie smigana.
    Zazdroszczę, u mnie ciągle coś się czepiało. A już po antybiotykach to od razu. Albo po basenie. Albo po depilacji. Już o seksie oralnym nawet nie wspomnę. :/
    Za to teraz w ciąży odwrotnie, nic się nie dzieje. Myślę, że dużo mi też pomógł Provag.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka ja nie miałam nigdy żadnych problemów związanych z okolicami intymnymi.
    Jedyne co używam to płyn do higieny intymnej i chusteczki do higieny jak miałam okres i byłam poza domem.
    Dlatego wolałam zapytać,żeby mieć pewność :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/show_item.php?item=4865991966&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62

zamówiłam przed chwilą dla naszej księżniczki :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, zazdroszczę bardzo. U mnie infekcje się pojawiały nawet zanim rozpoczęłam aktywność seksualną. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Lady, zgadzam się z tym, że powinnaś to sprawdzić. Nie koszta tu są najważniejsze :( . Miłej zabawy nad morzem i przemyśl tę sytuację!

Ja chyba odpuszczę szkołę rodzenia. Po prostu mi się nie chce chodzić, a żadna oferta do mnie nie przemawia jakoś szczególnie.

Eeej nie piszcie o tym ZUSie bo wam zazdroszczę normalnie :P . Nawet nie wiem czy po raz kolejny mam tam iść się dopytywać. Czy to ma jakikolwiek sens :/ .
    Kasiarzynka przemysl jeszcze te szkole ;)
    Ja jestem tak meeeega zadowolona. Mówią mi tam rzeczy, które ciezko wynaleźć na necie i je pozniej przyswoić tak, żeby z nich skorzystać.
    Na ostatnich dwóch zajęciach mielismy podzielony poród na dwa etapy, opisy tych etapow, co sie bedzie dzialo- jak mozemy sie czuć, co ma budzic nasz niepokój a co nie itp. No i przede wszystkim ćwiczymy różne techniki oddychania w zależności od etapu porodu- tego się nie da opisać ;) to trzeba zobaczyć i poćwiczyć. Teraz Np wiem jakie oddychanie jest ważne i jak moze pomoc przy porodzie by mniej bolal i krócej trwal. To samo z różnymi ćwiczeniami :)
    Dzis przypadkowo oglądałam program o bólu- niekoniecznie porodowym i technikach oddychania i tam tez pokazywali jak wazne jest wówczas oddychanie ;)

alutka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do irrygatora tantum rossa- ja nie wiem czy on nie sluzy do przemywania pochwy głęboko a my raczej po porodzie będziemy musiały zwierzchu te poranione miejsca przemywac?? Zreszta wpychanie sobie czegos w pochwę po porodzie moze nie byc przyjemne ;) Wiec chyba butelka wystarczy, zreszta jest rzeczywiście tansza- ja ide w butelkę z dziubkiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 00:53

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Lady, zgadzam się z tym, że powinnaś to sprawdzić. Nie koszta tu są najważniejsze :( . Miłej zabawy nad morzem i przemyśl tę sytuację!

Ja chyba odpuszczę szkołę rodzenia. Po prostu mi się nie chce chodzić, a żadna oferta do mnie nie przemawia jakoś szczególnie.

Eeej nie piszcie o tym ZUSie bo wam zazdroszczę normalnie :P . Nawet nie wiem czy po raz kolejny mam tam iść się dopytywać. Czy to ma jakikolwiek sens :/ .

Kiedy ja na prawdę nie mam za co moja wypłata to 1200 zł - z czego 500 zł muszę oddać na kredyt który wzięłam na remont mieszkania, 100 na bilet miesięczy no teraz troszku więcej bo poruszam się miedzy dwoma strefami, 300 zł na okulistę, i zostaje mi 300 zł na łóżeczko :( do którego dokłada Rafał pół, i koniec wypłaty

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do glukozy...nie było źle;) przez godzinę trochę mi słabo było potem już wszystko ok;) czekam teraz na wyniki i dzisiaj na 16 pierwsza szkoła rodzenia a potem wizyta;))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałyście przeciwwskazania przy tantum rosa z gemini? Przeciwwskazania: uczulenie na którykolwiek ze składników leku, ciąża, laktacja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek ja w ciazy mialam robione irygacje w tantum przypisane przez lekarza. A tym bardziej, ze po porodzie bedziemy ja stosowac zewnetrznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 07:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozajka ja nie mówię, że nie;) bo też o tym słyszałam, ale przeczytałam coś takiego na gemini i hm..trochę mąci w głowie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    mozajka ja nie mówię, że nie;) bo też o tym słyszałam, ale przeczytałam coś takiego na gemini i hm..trochę mąci w głowie;)
    Jasne. Wiem o co chodzi. Ja juz przywyklam do tego ze na ulotce jest napisane jedno a lekarz twierdzi co innego.

Nie wiem jak ja bede funkcjonowac przez wakacje. Jak mloda chodzila do przedszkola to mialysmy jakis rytm dnia a teraz to bedzie jakies masakrytyczne leniuchowanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 08:06

alutka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanko ile dziecko śpi w łóżeczku tak mniej więcej? tj. do którego mca-roku?;) w takim z opuszczanym 'dnem'?

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek - to pewnie zależy od tego, jak szybko dziecko rośnie i jest sprawą indywidualną. Ja bym jeszcze się zmieściła (może nie byłoby wygodnie :P ). Nasza chrześnica skończyła dwa lata i jeszcze śpi, chociaż próbują ją powoli przyzwyczajać do normalnego dziecięcego łóżka w jej własnym pokoju.

Paulinek lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Kiedy ja na prawdę nie mam za co moja wypłata to 1200 zł - z czego 500 zł muszę oddać na kredyt który wzięłam na remont mieszkania, 100 na bilet miesięczy no teraz troszku więcej bo poruszam się miedzy dwoma strefami, 300 zł na okulistę, i zostaje mi 300 zł na łóżeczko :( do którego dokłada Rafał pół, i koniec wypłaty
    Jak twój dokłada to niech da na lekarza w końcu jesteście razem i dziecko jest jego powinniście oboje o zdrowie zadbać.

Miłego wypoczynku.

Dobry z rana.
    Niewiem czy te broxty miałam Ale wieczorem w środku tak pulsowalo i lekki prąd czułam dziwne uczucie trochę jak bym miała wibrator :D :D
    I brzuch coraz częściej czuje że się naciaga i jest twardy jak kamien

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Paulinek - to pewnie zależy od tego, jak szybko dziecko rośnie i jest sprawą indywidualną. Ja bym jeszcze się zmieściła (może nie byłoby wygodnie :P ). Nasza chrześnica skończyła dwa lata i jeszcze śpi, chociaż próbują ją powoli przyzwyczajać do normalnego dziecięcego łóżka w jej własnym pokoju.

popłakałam się ze śmiechu "ja bym się zmieściła" ;p

p.s nie mnie oceniać Twoją sytuację finansową Lady, ale może warto chociażby od kogoś pożyczyć na lekarza bo to szkodzi na pewno Tobie a maleństwu najbardziej? albo zawsze jest mój ukochany debet <3 na koncie;)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 08:54

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogłam się powstrzymać i zamówiłam:

cool-club-komplet-chlopiecy-rozmiar-74-m-iext27150108.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 08:58

diatomka, Paulinek, bento, Czarna_88, adzia, Kasiarzynka, sweety, Dżuls, Misi@, 4me, easymum lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    pytanko ile dziecko śpi w łóżeczku tak mniej więcej? tj. do którego mca-roku?;) w takim z opuszczanym 'dnem'?

Nasz syn spał do ok. 2,5 rż., z czego było mu już pod koniec baaardzo niewygodnie, bo łóżeczko było za krótkie, żeby mógł spać z łapkami do góry :).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym dzień dobry na początku 30 tygodnia :D

Mozjaka, Lilla My, bento, Czarna_88, adzia, Kasiarzynka, sweety, skabarka, Dżuls, Wonderland, Gusiak lubią tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Sorry Lady ale nie stać Cię na konkretnego diabetologa a na wakacje nad morzem tak? I nie mów że już wcześniej miałaś wykupione wczasy bo jadąc tam nie wierzę że nie wydasz kupę kasy na restaurację czy inne zachcianki.

To samo pomyślałam... Nie rozumiem niektórych przyszłych matek :/

‹‹ 1389 1390 1391 1392 1393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ