X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    PannnaB a śpisz na lewym boku? bo może po prostu uciskasz na żyłę główną spiąć na plecach lub na prawym boku i krew swobodnie nie odpływa z kończyn?
    Usypiam na lewym ale w nocy budze sie na prawym :) nie umiem tego kontrolowac hehe.dzieki za rady pojde dzis do apteki po to co radzicie

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos dzieci i wydatków, to mój mężulek jest jednym wielkim dzieckiem :) Pojechał wczoraj odebrać książki z Matrasu i gdzieś na wystawie zobaczył grę planszową z pociągami - tak się napalił, że dziś już gra kupiona :) Ale jakby coś jest to inwestycja na przyszłość, dla Gucia. Teraz czekam tylko na kolejkę spalinową pod drzwiami i pudełka z klockami Lego, bo przecież lepiej zacząć kupować teraz,żeby było na potem :) Eh, moje duże dziecko :p

Lilla My, Dżuls, Kasiarzynka, easymum lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moją poduchę kocham, chyba i po ciąży jej nie oddam.
    I nogi też mnie bolą, dziś muszę się w końcu zmotywować i podłożyć pod materac w łóżku jakiś zwinięty koc, żeby nogi były wyżej. Zobaczymy czy to pomoże. Nie puchną mi, ale czuję spory dyskomfort.

Ja się dziś czuję średnio, boję się, że jakieś przeziębienie mnie łapie, mam trochę kataru, lekko mnie drapie w gardle. Jak jeszcze chodziłam do szkoły to co roku byłam chora na zakończenie szkoły, jakieś osłabienie mnie zawsze łapie w tym okresie. Mam nadzieję, że się nie rozwinie w nic poważniejszego.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Dziś sobie tak pospalam, ze az sama w szoku jestem...
    PannaB tez miałam takie dziwne bóle i 'meczenie' nog... mnie lekarz polecił na to właśnie magnez, dokładnie magnezin 4× dziennie... i póki co faktycznie jest lepiej, co prawda jak troszkę odpuściłam to w weekend złapał mnie taki skorcz łydki, ze az ledwo wytrzymywalam z bolu... mąż się obudził, rozciagnal mi nogę i momentalnie pomogło, a ja zawsze te skorcze probowalam tylko rozmasowac i cierpialam =)

Zmykam coś zjeść, bo już i tak ładnie przegielam z czasem śniadania ;p

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:25

alutka lubi tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupie aspargian i magnez, do tego po tym zelazie znow mnie brzuch boli eh:( powinnam brac 2 lub 3 razy dziennie na czczo i 2 h po posilku a biore raz w trakcie a i tak moj zoladek zle to znosi

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna B -aspargin to magnez z potasem, także dodatkowy magnez niepotrzebny ;)

dziewczyny, a kupujecie jakiś krem do twarzy, balsam do ciała dla bobasa? Chcę zacząć od kąpieli w rossmanowskim babydream, nie chcę używać emolientów jeśli nie są potrzebne, ale coś w zamian do smarowania ciałka powinno być chyba nie?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do kapieli bały jelen (5 zl(a po kapieli oliwke linomag(7zł) i to zekom tylko na suche miejsca sie smaruje

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:

dziewczyny, a kupujecie jakiś krem do twarzy, balsam do ciała dla bobasa? Chcę zacząć od kąpieli w rossmanowskim babydream, nie chcę używać emolientów jeśli nie są potrzebne, ale coś w zamian do smarowania ciałka powinno być chyba nie?

nivea - przy mlodym uzywałam tego:
    http://www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzieci-i-niemowlat/Pure-Sensitive/Mleczko-intensywnie-nawilzajace-PURE-SENSITIVE

a po 3 msc tego i używam do dziś do całego ciałka
    http://www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzieci-i-niemowlat/Aksamitne-mleczko-nawilzajace

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka teraz to i ja wiem, ze nie nie masuje =)
    Wcześniej tak robilam i jeszcze wiecej się umeczylam... zdecydowanie łatwiej jest szybko rozciągnąć nogę, może i bardziej poboli, ale szybko mija =)

Ale sobie dziś poszalalam... zjadlam na śniadanko dwa naleśniki z serkiem waniliowym, lekko polane czekolada... achhh... taka rozpusta! ;D

skabarka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:

ja się ciągle waham między produktami babydream a Hipp bo w sumie tylko te w tych całych analizach sroki wyszły na najbardziej naturalne i najmniej naszpikowane chemią. Obie firmy mają jakieś lotionki do smarowania ciała po kapieli więc ja sie chyba na to skuszę

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Jak już jesteśmy przy finansach, to moja koleżanka brała udział w projekcie NBP "Projekt finansowy - dziecko" i później prowadziła na ten temat warsztaty. Ogólnie fajna sprawa i też pokazywali, że można zaoszczędzić na bardzo wielu rzeczach dla dziecka, bo nie wszystko jest potrzebne (w ogóle lub od razu). Np. Sigma zdecydowała, że dziecko śpi z nimi, więc nie ma sensu kupować łóżeczka.

W ogóle wnioski były takie, że dziecko i wydatki należy planować z dwuletnim wyprzedzeniem, jeśli jest taka możliwość. I pokazywali też jak prowadzić budżet domowy - mnie zainteresowała kategoria "mała czarna", czyli wszystkie dodatkowe wydatki, bez których możemy się obejść (np. jesteśmy na stacji benzynowej, to wypijemy przy okazji kawę albo zjemy hot-doga). Podobno ograniczenie już tych wydatków bardzo ułatwia oszczędzanie.
    Dokładnie tak jest z tą "małą czarną". U mnie w domu kiedy oszczędzamy, to po prostu staramy się "nie wywalać" kasy bez sensu. Tzn. jeśli mam ochotę faktycznie zrobić sobie przyjemność, to ją robię, ale czasem z rozpędu kupuję kiepską kawę gdzieś po drodze, mimo, że za 10 minut mogę sobie zrobić lepszą w domu. Po jakimś czasie zupełnie bezbolesnego rezygnowania z takich pierdółek naprawdę budżet się poprawia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 12:42

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:

Ja też naszego malucha będę chowała na kosmetykach babydream. To są jedne z nielicznych, które mnie nie uczulają bo jestem alergikiem. Ja w sumie młodemu wprowadzę swoją pielęgnację. Do kąpieli dodam odrobinę olejku ziaja AZS (jest od 1 dnia życia) na przemian z babydream, do smarowania emulsja ziaja AZS.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 12:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, z tymi skurczami nóg to ja bym się jednak przeszła do lekarza - bo to może być sygnał potężnego niedoboru magnezu, a te suple w tabletkach rzadko kiedy pozwalają uzupełnić spory niedobór, zazwyczaj wtedy trzeba zastosować kroplówki z magnezem. A dobrze jest to sprawdzić, bo taki niedobór może być chwilę później przyczyną akcji skurczowej macicy, nie ma co ryzykować :)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sejm właśnie uchwalił ustawę o in vitro! Lepiej późno niż wcale :)

Misi@, diatomka, skabarka, przyszła mama, Kasiarzynka, easymum lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Alutka, z tymi skurczami nóg to ja bym się jednak przeszła do lekarza - bo to może być sygnał potężnego niedoboru magnezu, a te suple w tabletkach rzadko kiedy pozwalają uzupełnić spory niedobór, zazwyczaj wtedy trzeba zastosować kroplówki z magnezem. A dobrze jest to sprawdzić, bo taki niedobór może być chwilę później przyczyną akcji skurczowej macicy, nie ma co ryzykować :)

Ja przed ciążą miewałam niedobory magnezu, drganie powieki, mrówki na stopach, bóle głowy... ale odkąd biorę magne b6 3x2, to minęło jak ręką odjął.

Alutka - także pytanie jaki magnez bierzesz, czy taki, który ma sporo Mg w sobie i systematycznie?

Aspargin może i jest dobry jak piszecie, ale 1 tabletka ma mało jonów magnezu, zaledwie 17 :/ Nawet 3x1 to tylko 51. To tyle co kot napłakał. Dziennie potrzeba nam ok. 300-400.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 13:15

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widziałysce co rzad robi z kobietami które maja własna działanosc krócej niz 2 lata i chca isc na macierzyński co miesiac dostaną 300 zł z czego składka zdrowotna 270 zł z groszami i na reke zostanie 17,77 zł przez rok macierzyńskie !!!!! Lepiej isc na bezrobotne bo wtedy matka dostaje 1000 zł miesiecznie masakra >Jak mozecie pod piszcie proszę pod petycja do prezydenta
    http://msp.money.pl/wiadomosci/prawo/artykul/zasilek-macierzynski-17-77-zl-wyjasniamy,58,0,1838138.html

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka - jak miałaś w pierwszej ciąży takie problemy zdrowotne, to ja bym jednak zapytała o Aspargin lekarza. Może się okazać, że on będzie jakoś działał np. na rozszerzenie naczyń krwionośnych i tylko zaszkodzi zamiast pomóc :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo co innego drganie powieki albo lekki skurcz raz ma miesiąc, a co innego conocne skurcze które promieniują na połowę ciała i po których są zakwasy...

‹‹ 1393 1394 1395 1396 1397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ