X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wasze maluchy ruszały się tak intensywnie jakby miały drgawki? Mnie dzisiaj wybudziły takie dziwne ruchy małego. Nie wiem czy to wina męża, który nie mógł wyłączyć budzika i obudził tym młodego czy to coś poważnego. Ja kiedyś miałam napady padaczkowe ale po wielu badaniach wykluczono u mnie padaczkę..taki mój urok, że kilka razy w życiu miałam atak. Niby to nie jest dziedziczna choroba..ehh już sama sobie wkręcam.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie takie drgania oznaczają czkawke. Długo nie wyczuwalam, ale od pewnego czasu regularnie zaczęła się pojawiać.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczyny a czy wasze maluchy ruszały się tak intensywnie jakby miały drgawki? Mnie dzisiaj wybudziły takie dziwne ruchy małego. Nie wiem czy to wina męża, który nie mógł wyłączyć budzika i obudził tym młodego czy to coś poważnego. Ja kiedyś miałam napady padaczkowe ale po wielu badaniach wykluczono u mnie padaczkę..taki mój urok, że kilka razy w życiu miałam atak. Niby to nie jest dziedziczna choroba..ehh już sama sobie wkręcam.

Sądzę, że to czkawka tak jak mówi la_lenka :)

Ja też miałam tylko kilka razy w życiu, ale mimo to wprowadzili mi leczenie - zmian w badaniach nigdy nie było szczególnych. U mnie napad był zawsze podczas snu, natomiast był na tyle silny, że rodzice z pokoju obok słyszeli, a jakby ktoś spał ze mną w łóżku, to na pewno by poczuł. Nie martw się na zapas :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że czkawkę czułam w inny sposób (delikatne drgania) a tu były intensywne mocne drgania z różnych stron brzucha...chyba zadzwonię do swojego gina i się dopytam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Tak, moim zdaniem to ćwiczenie odruchu moro :)
    czkawka jest zupełnie inna, czkawka to delikatne w miarę regularne "pykanie" u mnie na dole tuż nad spojeniem łonowym, bo mały leży główką w dół :) natomiast te spazmatyczne ruchy to trochę, jak wijąca się bez wody ryba, sorry za porównanie :P

Anitka201 lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Sądzę, że to czkawka tak jak mówi la_lenka :)

Ja też miałam tylko kilka razy w życiu, ale mimo to wprowadzili mi leczenie - zmian w badaniach nigdy nie było szczególnych. U mnie napad był zawsze podczas snu, natomiast był na tyle silny, że rodzice z pokoju obok słyszeli, a jakby ktoś spał ze mną w łóżku, to na pewno by poczuł. Nie martw się na zapas :)
    Ja miałam 3 napady..zawsze w najmniej odpowiednim momencie. Raz stałam w domu na szczycie schodów i oczywiście spadłam, dostałam atak i straciłam przytomność, raz w szkole, raz w sklepie..

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Tak, moim zdaniem to ćwiczenie odruchu moro :)
    czkawka jest zupełnie inna, czkawka to delikatne w miarę regularne "pykanie" u mnie na dole tuż nad spojeniem łonowym, bo mały leży główką w dół :) natomiast te spazmatyczne ruchy to trochę, jak wijąca się bez wody ryba, sorry za porównanie :P
    Dokładnie to uczucie. Dzięki Sigma, uspokoiłaś mnie.

Sigma lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM jeżeli godz po posiłku masz 100 to jest super wynik.
    Tyle że pisałaś, że po śniadaniu cukier Ci skacze i tu trzeba próbować różnie.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalatwilismy dziś prawie wszystkie sprawy. Przeleciałam całe miasto w załóż i w szerz i ledwie zipie.
    Ale oficjalnie jestem już Jeleniogórzaninka :-D
    Jeszcze jutro jadę z rana do Świdnicy z R zrobić badania do pracy.

Ja Wam powiem że jeszcze ani razu nie czułam czkawki małej. Albo nie umiem tego odróżnić albo jeszcze nie miała.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam z góry, ze tak sie wbijam i spamuje ale prosze o polubienie :)
    Ciuszki dla dzieci i Mamuś :)

https://www.facebook.com/stylovemaluszki

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ja Wam powiem że jeszcze ani razu nie czułam czkawki małej. Albo nie umiem tego odróżnić albo jeszcze nie miała.
    Ja poczułam dopiero kilka dni temu. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania M no to mamy ten sam problem... jak za namowa kolezanki dolozylam o 22-23 cos ekstra do jedzenia to miaalam cukier 105!takze u mnie to nie dziala...
    dzis zjem na kolacje pol kromki chleba mniej niz zwykle, skoro po 2 kromkach z wedlina i np kilka ogorkow czy pomidrem mam rano 90 najmniej. takze pokombinuje.

30 czerwca mam diabetologa w Matce Polce w Łodzi mysle ze sie tan znaja:)
    a wizyta u gina 3 lipca.

jestem zalamana juz 4 wyplata do tyłu!!! nic nie moge malej kupipc doslownie nic...zus mowi ze to sprawa PIP a PIP ze ZUSu. i badz tu madry.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    ja się ciągle waham między produktami babydream a Hipp bo w sumie tylko te w tych całych analizach sroki wyszły na najbardziej naturalne i najmniej naszpikowane chemią. Obie firmy mają jakieś lotionki do smarowania ciała po kapieli więc ja sie chyba na to skuszę
    Kasig ja dokladnie tak samo. Dlatego na początek kupilam hipp w Gemini- ceny sa do przeżycia a po pierwszej butelce przejdę na rossmana :)
    Na początek mam żel do ciała i włosów w jednym. I oliwke osobno. Nie wiem jak to jest z wloskami ale jesli nie trzeba myć codziennie (???) to fajnie byloby znalezc żel i oliwke w jednym- osczesnosc czasu i zachodu z tym smarowaniem bobasa ale nie wiem jeszcze czy Rossman takie ma...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam kosmetyki Oilatum, emulsje do kąpieli i krem. My stosowaliśmy są to bardzo fajne produkty dostosowane do skóry maluszka. Później już różnie najczęściej hipp i nivea.

skabarka lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Ania M no to mamy ten sam problem... jak za namowa kolezanki dolozylam o 22-23 cos ekstra do jedzenia to miaalam cukier 105!takze u mnie to nie dziala...
    dzis zjem na kolacje pol kromki chleba mniej niz zwykle, skoro po 2 kromkach z wedlina i np kilka ogorkow czy pomidrem mam rano 90 najmniej. takze pokombinuje.

30 czerwca mam diabetologa w Matce Polce w Łodzi mysle ze sie tan znaja:)
    a wizyta u gina 3 lipca.

jestem zalamana juz 4 wyplata do tyłu!!! nic nie moge malej kupipc doslownie nic...zus mowi ze to sprawa PIP a PIP ze ZUSu. i badz tu madry.

Bo co z rana powinno być najwięcej 80?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM na czczo 90 to gorna granica. ja nie miaalam ani jednego pomiaru ponizej. jak juz to powyzej:(

bento u mnie do tej pory na polce malego albo bialy jelen albo jak jest promo to Oilan,Oilatum czy Atoperal. no i wygodnie kupic cos 2w1 zeby maluszka nie tarmosic balsamem po kapieli.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas do kąpieli też często jest biały jeleń lub balneum, ale pod prysznic właśnie hipp i nivea.

sRUqp2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam zamówić Mustelę, bo podobno jest najbardziej naturalna. Przy czym nie zamawiam jeszcze szamponu, bo jak się okaże, że urodzi się mały łysolek, to w sumie niepotrzebny wydatek :)

Ale właśnie zobaczyłam te testy Sroki i jakoś się przeraziłam Mustelą :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja ostatnio zagłębiłam się w analizę chusteczek do pupy i teraz już zupełnie nie wiem co kupić ;P Wiem, że nie powinnyśmy dać się zwariować, ale to jest przerażające co oni dodają czasami do produktów dla dzieci. Tych dla dorosłych nawet nie zamierzam analizować :P

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pomalu zbieram sie na uczelnie zaliczyc ten cholerny egzamin. Dzis niestety ustnie wiec ze sciagania nici :D
    Ale licze na szczescie bo wene do nauki stracilam juz zanim zaczelam studia :D

Sigma lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
‹‹ 1394 1395 1396 1397 1398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ