X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos mycia pupy pod wodą - ostatnio z zapałem zwiedzam pokoje mamy i dziecka w nowszych centrach handlowych. Jest naprawdę nieźle! :) W jednym z najbliższych CH są kanapy, kabiny do karmienia z wygodnymi, miękkimi fotelami i zasłonkami, duże przewijaki i właśnie ogromne, płytkie umywalki do mycia pod bieżącą wodą. Także myślę, że powoli idziemy do przodu jak chodzi o świeże pupy i przyszłośc narodu :P

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chusteczki kupiłam w Gemini Penaten Sensitive na próbę. Są bezzapachowe, nie mają żadnych Parabenów i zobaczymy jak mały na nie zareaguje. Ale z chusteczkami to całkowita loteria, zdarza się, że trzeba z 5 w marek wypróbować zanim utrafi się na tę, którą akurat dziecko toleruje. Podobnie z pieluchami. Jestem więc zdania, że nie ma co się rozpędzać z zakupami, bo życie i tak weryfikuje nasze decyzje.

• moka89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusteczek też zamierzam używać awaryjne, głównie poza domem. W domu przegotowana woda i waciki no i przy większych wypadkach pod kran! :D

krem z filtrem chyba się nie przyda w tym sezonie, we wrześniu z pogodą może być różnie no i słońce już dużo słabsze :)
    Zastanawiam się nad jakimś kremem na każdą pogodę czy coś. Muszę się wybrać do rossmanna i skompletować kosmetyczkę małej. Mam zamiar ograniczyć się do minimum :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłam sobie całą serię kosmetyków Linomag. Pamiętam jak przy synku zaszalalam wszystko markowe. A mój mały był na wszystko uczulony. Nawet puder do pupy go draznil. Miał żywe rany. A pomogła mąka ziemiaczana. Więc teraz nie szaleje. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma - w olejku migdałowym można kąpać dzieciątko czy tylko do smarowania?? Pytam, bo nie pomyślałam o tym. Stosuję rożne olejki dla siebie i synka, ale dla malucha nie miałam pomysłu jaki może być do kąpieli.
    Ja kupiłam z kosmetyków olejek do kąpieli z pat&rub i coś na odparzenia. Jeśli chodzi o chusteczki to nastawiam się na mycie pupy. Jedynie coś na wyjścia kupię, ale jeszcze nic mi w oko nie wpadło.

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:25

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja tego nie pojmuje.. drogie kosmetyki i na 2 miejscu parafina czyli pochodną ropy naftowej. Ja się jej wystrzegam bo mam taki nawrot AZS wlasnie po parafinie.

• 4me Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kolejny zakup z neta srednio udany. Naprawde nie mogę się juz doczekać konca wyprawki i powrotu do zwykłych sklepow- gdzie mogę dotkną i pomacać...
    Kupilam taki rożek bo chciałam cos szarego, nie kiczowatego bez slonika, zyrafki i nie wiadomo czego jeszcze ;) przy tym nie chciałam wydawac majątku na cos co dlugo nie bedzie używane- no i nie jestem zadowolona :/
    Z wyglądu super, materiał jakościowo tez ale całość razem jakas luzna, rozlazla? Nie wiem jak to nazwać ale inne rozki, które widzialam w smyku takie nie byly :/ byly kiczowate ale utrzymałyby w ryzach dziecko ;)

http://allegro.pl/antyalergiczny-rozek-becik-niemowlecy-100-bawelna-i5138492052.html

Takze chyba nie polecam jak cos...

La_lenka ten puchaty byłby chyba jednak lepszy co ostatnio się zastanawialysmy nad nim ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 16:10

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls napisała (dzisiaj):

Dobra, to na pocieszenie mogę dodać, że wyniki też mam książkowe (hemoglobinę nawet niższą od Twojej, bo 4,7%), a diabetolog po samych wynikach z glukometru dał mi insulinę, więc Twoja sytuacja nie jest jakąś zagadką pod tym względem. A wynik 117 rano to już mega wysoko :/ Ogólnie jeśli masz regularnie za wysokie cukry z rana, to kwalifikuje Cię to do insuliny nocnej, tzw długo działającej. Moim zdaniem powinnaś zmienić diabetologa, jeśli to jest ciągla ta sama babka, o której kiedyś pisałaś.
    Ale w sumie już zostało Ci tylko te kilka tygodni, wiec równie dobrze lekarze mogą już niestety temat olać.

Lady Savage napisała (dzisiaj):
    Tak to jest ciągle ta sama Pani dr. Gdybym miała kasę to bym poszła do jakieś prywatnej, bo diabetolodzy na NFZ terminy mają ;/ jak wszyscy lekarze z NFZ ;/ itd...

8 czerwca. dialog Dzuls-Lady Savage:

Dzuls:
    Jeśli jeszcze nie byłaś u diabetologa, to radzę nie czekać i albo pojść gdzieś prywatnie, albo poczytać o diecie cukrzycowej w necie, jest tego pełno, chciażby tutaj: http://www.szpitalkarowa.pl/download/cuk_ciaz.pdf

Lady Savage:
    Widziałam się z diabetologiem, spojarzała tylko na mój wynik testu glukozy, spytała czy w rodzinie ktoś ma cukrzycę, dała glukometr, kazała robić 3 razy, na czczo, po śniadaniu, po obiedzie, za 3 tyg mam przyjść pokazać jej co wyszło, a w między czasie mam sie umówić z dietetykiem i tyle w tym temacie. Powiem że mi się ona cholernie nie podobała ;/

I będę musiała tak zrobić, bo mówie ona mi się nie podobała od pierwszego kontaktu wzrokowego ;/ a jak ją poprosiłam o wypisane recepty na paski do tego glukometru to mnie zbeształa takim wzrokiem że ja pierdziu ;/

Lady Savage z 10 czerwca:
    Co do diabetolog to już zapisałam się do innej. Mam nadzieje że będzie lepsza. Bo ta to się nie popisała w ogóle.

dalej:
    Cukrzycy to ja nie mam stwierdzonej, mam sobie mierzyć cukier tak powiedziała diabetolog ;/ I nie chce tutaj nikogo złościć, czy wkur**** po prostu próbuję to zrozumieć. Ale te moje próby lecą widzicie, wczoraj było dobrze dzis już nie, i czy to wina czekolady czy też nie, to nie jest ważne. Wiem jedno że diabetolog to mam do niczego i muszę ją zmienić.

Podsumowanie odnośnie:
    dzisiejsza odpowiedź Lady " to ciągle ta sama diabetolog" a jej wcześniejsze wypowiedzi

:)))))))

diatomka, Koalka lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabel naprawdę chciało Ci się to wertować?:D Podziwiam:D

Dziewczyny co robicie na obiady? Dawno się nie chwaliłyście, a mi już brakuje pomysłów:( Wczoraj robiłam gulasz, dzisiaj młode ziemniaczki z jajkiem sadzonym (ja niestety ściętym na maksa) i do tego sałatka z rzodkiewką i pomidorem w sosie śmietanowo musztardowym. Ale co zrobić jutro? Nic mi nie przychodzi do głowy. Już mam dosyć ciągle tych samych obiadów.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robię pizze z kurczakiem, taka domowa to raczej 'slow food' :-)

720fbe94f2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Isabel naprawdę chciało Ci się to wertować?:D Podziwiam:D

Dziewczyny co robicie na obiady? Dawno się nie chwaliłyście, a mi już brakuje pomysłów:( Wczoraj robiłam gulasz, dzisiaj młode ziemniaczki z jajkiem sadzonym (ja niestety ściętym na maksa) i do tego sałatka z rzodkiewką i pomidorem w sosie śmietanowo musztardowym. Ale co zrobić jutro? Nic mi nie przychodzi do głowy. Już mam dosyć ciągle tych samych obiadów.

ja miałam dzisiaj piersi, fasolkę i młodą kapustę (tu się zaskoczyłam, bo jeszcze zjadłam big milka i cukier 80 ;) ), a wczoraj ziemniaki, leczo i mizerię :D A jutro chyba sobie zrobię naleśniki z owocami, bo dawno już nie robiłam.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - moze te w smyku były po prostu usztywniane? W opisie aukcji pisze, że to rożek, który należy do miękkich.. W usztywnianych jest taka jakby kieszeń na wkład kokosowy

Isabel - to temat rzeka.. Jest dorosła, niech robi jak uważa, szkoda naszych trosk i nerwów.

Dzis na obiad makaron pene ze szpinakiem i fetą :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka pyszny obiad, też bym zjadła taki wegetariański, ale nie chce mi się robić osobno dla męża, aon musi mieć mięsko ehh

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mozecie polecić sprawdzonego sprzedawce pościeli?

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a jednak mam szczescie :D
    Wykladowca cud miod :D mowi a masz niuniek zaliczenie, nasze dziecko najwazniejsze :D a to zartownis ;p
    No ale tym sposobem koniec szkoly i teraz czekac do wrzesnia na obrone .. :)

skabarka, Gusiak, Misi@, agatka196, Kasiarzynka, easymum lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenak- możesz dorzucić do tego podsmażoną pierś z kurczaka :) będzie miąsko :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika - gratuluję, a wykładowca faktycznie niesamowity :)

Nancy - u mnie też brak pomysłów na obiady. we wtorek pizza domowa, wczoraj były naleśniki, dziś ryba pieczona z koperkiem, a jutro hmmm, może kasza z warzywami. Ja obiady mięsne robię tak 3 razy w tyg. Na szczęście mąż nie protestuje ;)

Dominka92 lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:25

Nancy87, Gusiak, kasig, trix, Czarna_88, diatomka, Lilla My, 4me, la_lenka, Wonderland, przyszła mama, adzia, Kasiarzynka, easymum lubią tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amen.

Lilla My lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 1396 1397 1398 1399 1400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ