X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos mycia pupy pod wodą - ostatnio z zapałem zwiedzam pokoje mamy i dziecka w nowszych centrach handlowych. Jest naprawdę nieźle! :) W jednym z najbliższych CH są kanapy, kabiny do karmienia z wygodnymi, miękkimi fotelami i zasłonkami, duże przewijaki i właśnie ogromne, płytkie umywalki do mycia pod bieżącą wodą. Także myślę, że powoli idziemy do przodu jak chodzi o świeże pupy i przyszłośc narodu :P

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chusteczki kupiłam w Gemini Penaten Sensitive na próbę. Są bezzapachowe, nie mają żadnych Parabenów i zobaczymy jak mały na nie zareaguje. Ale z chusteczkami to całkowita loteria, zdarza się, że trzeba z 5 w marek wypróbować zanim utrafi się na tę, którą akurat dziecko toleruje. Podobnie z pieluchami. Jestem więc zdania, że nie ma co się rozpędzać z zakupami, bo życie i tak weryfikuje nasze decyzje.

• moka89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusteczek też zamierzam używać awaryjne, głównie poza domem. W domu przegotowana woda i waciki no i przy większych wypadkach pod kran! :D

krem z filtrem chyba się nie przyda w tym sezonie, we wrześniu z pogodą może być różnie no i słońce już dużo słabsze :)
    Zastanawiam się nad jakimś kremem na każdą pogodę czy coś. Muszę się wybrać do rossmanna i skompletować kosmetyczkę małej. Mam zamiar ograniczyć się do minimum :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłam sobie całą serię kosmetyków Linomag. Pamiętam jak przy synku zaszalalam wszystko markowe. A mój mały był na wszystko uczulony. Nawet puder do pupy go draznil. Miał żywe rany. A pomogła mąka ziemiaczana. Więc teraz nie szaleje. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma - w olejku migdałowym można kąpać dzieciątko czy tylko do smarowania?? Pytam, bo nie pomyślałam o tym. Stosuję rożne olejki dla siebie i synka, ale dla malucha nie miałam pomysłu jaki może być do kąpieli.
    Ja kupiłam z kosmetyków olejek do kąpieli z pat&rub i coś na odparzenia. Jeśli chodzi o chusteczki to nastawiam się na mycie pupy. Jedynie coś na wyjścia kupię, ale jeszcze nic mi w oko nie wpadło.

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:25

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja tego nie pojmuje.. drogie kosmetyki i na 2 miejscu parafina czyli pochodną ropy naftowej. Ja się jej wystrzegam bo mam taki nawrot AZS wlasnie po parafinie.

• 4me Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kolejny zakup z neta srednio udany. Naprawde nie mogę się juz doczekać konca wyprawki i powrotu do zwykłych sklepow- gdzie mogę dotkną i pomacać...
    Kupilam taki rożek bo chciałam cos szarego, nie kiczowatego bez slonika, zyrafki i nie wiadomo czego jeszcze ;) przy tym nie chciałam wydawac majątku na cos co dlugo nie bedzie używane- no i nie jestem zadowolona :/
    Z wyglądu super, materiał jakościowo tez ale całość razem jakas luzna, rozlazla? Nie wiem jak to nazwać ale inne rozki, które widzialam w smyku takie nie byly :/ byly kiczowate ale utrzymałyby w ryzach dziecko ;)

http://allegro.pl/antyalergiczny-rozek-becik-niemowlecy-100-bawelna-i5138492052.html

Takze chyba nie polecam jak cos...

La_lenka ten puchaty byłby chyba jednak lepszy co ostatnio się zastanawialysmy nad nim ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 16:10

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls napisała (dzisiaj):

Dobra, to na pocieszenie mogę dodać, że wyniki też mam książkowe (hemoglobinę nawet niższą od Twojej, bo 4,7%), a diabetolog po samych wynikach z glukometru dał mi insulinę, więc Twoja sytuacja nie jest jakąś zagadką pod tym względem. A wynik 117 rano to już mega wysoko :/ Ogólnie jeśli masz regularnie za wysokie cukry z rana, to kwalifikuje Cię to do insuliny nocnej, tzw długo działającej. Moim zdaniem powinnaś zmienić diabetologa, jeśli to jest ciągla ta sama babka, o której kiedyś pisałaś.
    Ale w sumie już zostało Ci tylko te kilka tygodni, wiec równie dobrze lekarze mogą już niestety temat olać.

Lady Savage napisała (dzisiaj):
    Tak to jest ciągle ta sama Pani dr. Gdybym miała kasę to bym poszła do jakieś prywatnej, bo diabetolodzy na NFZ terminy mają ;/ jak wszyscy lekarze z NFZ ;/ itd...

8 czerwca. dialog Dzuls-Lady Savage:

Dzuls:
    Jeśli jeszcze nie byłaś u diabetologa, to radzę nie czekać i albo pojść gdzieś prywatnie, albo poczytać o diecie cukrzycowej w necie, jest tego pełno, chciażby tutaj: http://www.szpitalkarowa.pl/download/cuk_ciaz.pdf

Lady Savage:
    Widziałam się z diabetologiem, spojarzała tylko na mój wynik testu glukozy, spytała czy w rodzinie ktoś ma cukrzycę, dała glukometr, kazała robić 3 razy, na czczo, po śniadaniu, po obiedzie, za 3 tyg mam przyjść pokazać jej co wyszło, a w między czasie mam sie umówić z dietetykiem i tyle w tym temacie. Powiem że mi się ona cholernie nie podobała ;/

I będę musiała tak zrobić, bo mówie ona mi się nie podobała od pierwszego kontaktu wzrokowego ;/ a jak ją poprosiłam o wypisane recepty na paski do tego glukometru to mnie zbeształa takim wzrokiem że ja pierdziu ;/

Lady Savage z 10 czerwca:
    Co do diabetolog to już zapisałam się do innej. Mam nadzieje że będzie lepsza. Bo ta to się nie popisała w ogóle.

dalej:
    Cukrzycy to ja nie mam stwierdzonej, mam sobie mierzyć cukier tak powiedziała diabetolog ;/ I nie chce tutaj nikogo złościć, czy wkur**** po prostu próbuję to zrozumieć. Ale te moje próby lecą widzicie, wczoraj było dobrze dzis już nie, i czy to wina czekolady czy też nie, to nie jest ważne. Wiem jedno że diabetolog to mam do niczego i muszę ją zmienić.

Podsumowanie odnośnie:
    dzisiejsza odpowiedź Lady " to ciągle ta sama diabetolog" a jej wcześniejsze wypowiedzi

:)))))))

diatomka, Koalka lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabel naprawdę chciało Ci się to wertować?:D Podziwiam:D

Dziewczyny co robicie na obiady? Dawno się nie chwaliłyście, a mi już brakuje pomysłów:( Wczoraj robiłam gulasz, dzisiaj młode ziemniaczki z jajkiem sadzonym (ja niestety ściętym na maksa) i do tego sałatka z rzodkiewką i pomidorem w sosie śmietanowo musztardowym. Ale co zrobić jutro? Nic mi nie przychodzi do głowy. Już mam dosyć ciągle tych samych obiadów.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robię pizze z kurczakiem, taka domowa to raczej 'slow food' :-)

720fbe94f2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Isabel naprawdę chciało Ci się to wertować?:D Podziwiam:D

Dziewczyny co robicie na obiady? Dawno się nie chwaliłyście, a mi już brakuje pomysłów:( Wczoraj robiłam gulasz, dzisiaj młode ziemniaczki z jajkiem sadzonym (ja niestety ściętym na maksa) i do tego sałatka z rzodkiewką i pomidorem w sosie śmietanowo musztardowym. Ale co zrobić jutro? Nic mi nie przychodzi do głowy. Już mam dosyć ciągle tych samych obiadów.

ja miałam dzisiaj piersi, fasolkę i młodą kapustę (tu się zaskoczyłam, bo jeszcze zjadłam big milka i cukier 80 ;) ), a wczoraj ziemniaki, leczo i mizerię :D A jutro chyba sobie zrobię naleśniki z owocami, bo dawno już nie robiłam.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - moze te w smyku były po prostu usztywniane? W opisie aukcji pisze, że to rożek, który należy do miękkich.. W usztywnianych jest taka jakby kieszeń na wkład kokosowy

Isabel - to temat rzeka.. Jest dorosła, niech robi jak uważa, szkoda naszych trosk i nerwów.

Dzis na obiad makaron pene ze szpinakiem i fetą :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka pyszny obiad, też bym zjadła taki wegetariański, ale nie chce mi się robić osobno dla męża, aon musi mieć mięsko ehh

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mozecie polecić sprawdzonego sprzedawce pościeli?

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a jednak mam szczescie :D
    Wykladowca cud miod :D mowi a masz niuniek zaliczenie, nasze dziecko najwazniejsze :D a to zartownis ;p
    No ale tym sposobem koniec szkoly i teraz czekac do wrzesnia na obrone .. :)

skabarka, Gusiak, Misi@, agatka196, Kasiarzynka, easymum lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenak- możesz dorzucić do tego podsmażoną pierś z kurczaka :) będzie miąsko :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika - gratuluję, a wykładowca faktycznie niesamowity :)

Nancy - u mnie też brak pomysłów na obiady. we wtorek pizza domowa, wczoraj były naleśniki, dziś ryba pieczona z koperkiem, a jutro hmmm, może kasza z warzywami. Ja obiady mięsne robię tak 3 razy w tyg. Na szczęście mąż nie protestuje ;)

Dominka92 lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:25

Nancy87, Gusiak, kasig, trix, Czarna_88, diatomka, Lilla My, 4me, la_lenka, Wonderland, przyszła mama, adzia, Kasiarzynka, easymum lubią tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amen.

Lilla My lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 1396 1397 1398 1399 1400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ