X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak na od 2 tyg zjadam minimum 0,5 kg dziennie :-) no nie mogę się powstrzymać i juz mam slinotok jak sobie o nich pomyślę :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:26

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam fajny wpis na blogu o wydatkach

http://www.bakusiowo.pl/spowiedz-zakupoholiczki-i-mocne-postanowienie-poprawy/

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:27

Dominka92, Kasiarzynka, kasig, easymum lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupujecie sterylizator i podgrzewacz??
    W szczególności pytanie do doświadczonych mam..czy jest potrzebny?bo nie wiem czy kupować już czy w razie czego dokupić po porodzie?Planuje karmić piersią.

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, liczylam ze zrobie te glukoze u siostry w domu ale nie wypalilo i musze isc jutro do laboratorium :D
    Obym jakos to zniosla i ciekawa jestem czy mi zasmakuje

relgzbmhh8tsviez.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    W szczególności pytanie do doświadczonych mam..czy jest potrzebny?bo nie wiem czy kupować już czy w razie czego dokupić po porodzie?Planuje karmić piersią.
    ja nie kupuje, nie jestem doswiadczona ale uznalam ze dokupie jak cos:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:

Też planuję karmić piersią, więc nie kupuję od razu - zawsze można dokupić, ale jeśli dokupię, to tylko podgrzewacz, a nie sterylizator.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie jestem doświadczona, ale nie kupuję, wczoraj rozmawialiśmy z mężem o ewentualnym podgrzewaniu mleka jeśli gdzieś wyjdę i będzie mu potrzebne dla małej i stwierdziliśmy,że będziemy podgrzewać starą metodą czyli garnek z gorącą/ciepłą wodą, kiedyś nie było podgrzewaczy i ludzie sobie radzili ;)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Miałam i sterylizator i podgrzewacz, jedno i drugie ciepnęłam w cholerę po kilku użyciach. Zajmują dużo miejsca, a jak używa się butli sporadycznie, to można sobie darować te sprzęty na rzecz zwykłego rondelka - do wyparzania butelki i podgrzewania jedzenia :) Dla mnie to są te rzeczy, które kupię dopiero, jeśli okażą się niezbędne, nie jest to absolutny wyprawkowy must have :D

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi w sr polozna mowila, ze u nich w szpitalu stosuja kosmetyki nivea i dzieci wychodza z wysuszona skora. Nie poleca. Ja kupilam oliatum. Moj maz sie w tym tez kapie bo jakis miesiac temu dostal na skorze jakiegos uczulenia. Mam nadzieje, ze dziecku bedzievtez odpowiadac ;)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie wyparzacz jest must have bo nie planuje karmic piersia;)

alutka lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także Peace & love - ale swoje przemyślenia na temat dziewczyn zostaw dla siebie.[/QUOTE]

Spoks. Co do "przemyśleń" i udzielania opinii-robi to praktycznie każda każda z Was :).

Żyjemy w wolnym kraju :)

So Peace&Love :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka to ja w sumie z pol kilo tez dziennie pochłaniam.... dobrze, ze przynajmniej robią się coraz tańsze =)

Odnośnie sterylizatora i podgrzewacza ja nic takie nie planuje kupować.... kiedyś tego nie bylo i jakoś każdy dawal rade, moim zdaniem najlepszym podgrzewaczem i sterylizatorem jest wrzatek i gorąca woda =)

Dominika nic się nie martw... nie taka ta glukoza straszna jak o niej mówią, mnie (zresztą paru innym dziewczyna także) całkiem smakowała i nie miałabym problemu nawet wypić ja jeszcze raz ;D

Co do kosmetyków... mam już żel johnsona i oliwke linomag, ale planuje kupić na sam początek oilatum - koleżanki świeże mamy bardzo mi go polecaly, ponoć po tej emulsji nie trzeba już dodatkowo maluszka smarować ołówka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 19:40

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka, a dlaczego nie planujesz:)? Pytam z ciekawości:p

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym dziecku, używałam :
    Oilatum-ja osobiście polecam
    Sterylizatora parowego-byłam zadowolona
    Laktatora ręcznego Tommee Tippee- przydał się, jednak szczerze nie polecam. Teraz kupiłam ręczny firmy Madela.

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poszlam dzis kupic i nie sadzilam ze 75g to tak duzo :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    poszlam dzis kupic i nie sadzilam ze 75g to tak duzo :D

Tez byłam w szoku... ale jak rozpuszczalam w cieplej wodzie to nawet ładnie poszło =)
    Nie wiem jak u Ciebie, ale ja mogłam przygotować sobie napój w domu... wzięłam ok 250 ml cieplej wody, wsypalam glukozę, rozmieszalam i dodalam soku z mniej więcej połowy cytryny - może nawet mniej... i jak dla mnie byla bardzo smaczna =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy łóżeczko śliczne :-)
    U mnie też stoi już z 2 miesiące i całe zapchane gratami do prasowania ale przykryte kocyki em co by jakoś wyglądało. Może jutro po powrocie to ogarnę. :-P

Ja mam zamiar karmić piersią ale mimo to zastanawiałam się nad tym podgrzewaczem i sterylizatorem choć jeszcze sama nie wiem.
    Na razie muszę ogarnąć co mi brakuje z podstawowych rzeczy dla maluszka a potem będę myśleć.
    Na razie mam zagwozdke i się zastanawiam nad tym czy i ile ciuszków kupić rozm 56? Bo tego rozmiaru praktycznie nie mam wcale.

Anulka ja kupowałam pampersy Dada 1 tylko jedna paczuszke do szpitala- tam jest 28szt i w promocji w kartonach były inne rozmiary to mam 156szt dwojek za 50 zł.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie nawet nie wiem, ale mam nadzieje ze w razie co nie zrobia problemu zeby mi to tam rozrobic ;)

relgzbmhh8tsviez.png
‹‹ 1398 1399 1400 1401 1402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ