X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dodawania soku z cytryny do glukozy. Nie zaleca się tego robić, ponieważ wykryto, że sok ten może wpływać na wyniki. Tak mi powiedziano w lab.
    http://www.fourmed.pl/pliki/prawidlowe%20wykonanie%20testu%20obciazenia%20glukoza.pdf

Choć widziałam, czekając na kolejne pobranie jak kobiety ukradkiem z torebki wyciągały cytrynę i na korytarzu sobie glukozę doprawiały :)).

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:27

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się wydaje, ze nie ma co popadać w paranoję... jeśli dodasz trochę soku z cytryny to raczej tak drastycznie wynik nie zostanie zanurzony...
    U mnie sam gin zalecił, zebym sobie wzięła cytryne i się nie męczyła =)

Aczkolwiek wiem, ze sa laboratoria, które cytryny zabraniaja...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    wlasnie nawet nie wiem, ale mam nadzieje ze w razie co nie zrobia problemu zeby mi to tam rozrobic ;)
    Jak masz możliwości to zabierz ze sobą termokubek z wrzatkiem. Bo jeśli się okaże, że nie mają gorącej wody to taka na pół nierozmieszana glukoza jest paskudna, raz tak piłam, bleee. Ja wzięłam jeszcze kostki lodu i przyrządziłam drinka na miejscu - taki schłodzony był zupełnie spoko.

Gusiak lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do podgrzewaczy i sterylizatorów to ja nie miałam i przeżyłam. Jakoś nie ubolewałam nad ich brakiem. Jeżeli chcecie je mieć to może warto poczekać z zakupem i kupić gdy już nie będziecie karmić piersią?

ja kupiłam jedną butelkę 150 i mam zamiar kupić jedną puszkę mleka w razie W, jeżeli nie będę miała pokarmu ( z izą dokarmiałam ją przez pierwszy tydzień tyle, żeby z głodu nie padła ;) )

w zeszłym roku kupiłam sobie czajnik z możliwością ustawienia temperatury i zasadniczo on mi rozwiązuje sprawę podgrzewania wody. Będę tylko musiała pamiętać żeby mieć zawsze w nim zagotowaną ilość.

• 4me Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabel08 wrote:
    Co do dodawania soku z cytryny do glukozy. Nie zaleca się tego robić, ponieważ wykryto, że sok ten może wpływać na wyniki. Tak mi powiedziano w lab.
    http://www.fourmed.pl/pliki/prawidlowe%20wykonanie%20testu%20obciazenia%20glukoza.pdf

Choć widziałam, czekając na kolejne pobranie jak kobiety ukradkiem z torebki wyciągały cytrynę i na korytarzu sobie glukozę doprawiały :)).
    A mój lekarz powiedzial, ze sol z polowki cytryny nie zmieni wyników wiec ja mu ufam zwłaszcza, ze tak lepiej smakuje ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do podgrzewacza ja nie planuje miec zwłaszcza, ze na początku mam zamiar karmić piersią. Jesli sie okaże, ze pokarmu malo to są trzy sposoby tańsze i zajmujące mniej miejsca: Czajnik, mikrofala, na noc dobry termos z przygotowanym wczesniej wrzatkiem- sprawdzony sposób ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwygodniej kupic o smaku cytrynoeym i z glowy

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin tez mowil zebym miala cytryne wiec raczej wezme,
    Zawsze babcia moja robila sobie wode z duuuza iloscia cukru i cytryna i nie bylo to zle wiec licze ze bedzie podobne w smaku :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sterylizator mam taki tani tommee tippee za 30 pln na jedną butelka do mikrofali- nic wiecej nie kupuje ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy, wyszlo jak wyszlo ze synka wcale nie karmilam. Najgorsza jesdt presja otoczenia i tesciowej ktora mi ostatnio przysrala ze Tymo tak dlugo nie mowil bo nie byl karmiony piersia. Generalnie nie mam parcia zeby karmic, nie kreci mnie to zupelnie, jak widze na ulicy matke karmiaca to odwracam glowe ,bo nie odp mi ten widok. No i jest to wygodne wg mnie.
    Wiem ze naturalny pokarm jest lepszy, wartoscviowszxy itd bleble ble, takie mam zdanie, nie kazda musi byc matka polka karmiaca.
    To nie moja bajka. Ale nie zarzekam sie ! Jakby zdarzyl sie cud ze od razu po porodzie mam pokarm(poprzednio pojawil sie dopiero w 5 dobie po porodzie a cyce byly puste, dziecko musialo cos jesc) i mala by zalapala to moze bym sprobowala ale jak bedzie jak poprzednio to nie bede sobie tym gloiwy zawracasc, zadna ujma. Albo sie oksze ze dziecko jest alergikiem i juz po karmieniu bo podaje sie nieszczesny nutramigen;)

skabarka, Natka88, .ona., alutka lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak maly jadl 8-9 razy na dobe to raz ze mialam duzo butli a dwa ze sterylizator na 6 butli byl czasem maly;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po szkole rodzenia i wizycie;)

szkoła super! mam mnóstwo książeczek do poczytania, listę wyprawkową z iloscią rzeczy więc super

dzidzia zdrowa, chwilowo głową do góry, szyjka 3 cm, długa zamknięta, wszystko super, ale łapki koło nózek i znowu chyyba dziewczyna ale bez 100% ;)

http://wrzucaj.net/images/2015/06/25/łapka.jpg

agatka196, adzia, 4me, la_lenka, Dominka92, Lilla My, Gusiak, Kasiarzynka, Natka88, kasig, sweety, Misi@, Staraczka23, trix, Wonderland, Anitka201, Czarna_88, monaaa85, easymum lubią tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek omg jak to bez 100%?!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinek gratki wizyty, możesz wrzucić tą wyprawkę na forum?

• 4me Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio pisalysmy tu o tantum rosa, ze niby nie mozna bo ulotka. Dzis na szkole rodzenia byl temat połogu i polozna mowila, ze do podmywania najlepsze tantum rosa i butelka z dziubkiem :D czyli dokladnie tak jak planowałyśmy;)
    Mozna tez używać Kali tzn nadmanganianu potasu lub wody z mydlem. Ale jesli kalia to rozscienczona bardzo mocno tak aby miala mocno blado różowy kolor bo ona jest żrącą. Ja po takiej reklamie wole butelkę z tantum rosa zdecydowanie :D

Byla tez psycholog i mowila o potrzebach dziecka i rodzicow po porodzie. Bardzo mi sie spodobalo, jak powiedziala ze to rodzice sa wazni, ze są środkiem a dziecko krąży na orbicie na okolo nich a nie na odwrót, ze wszystko i wszyscy krąża na okolo dziecka... To daje dziecku prawdziwe poczucie bezpieczeństwa i szczęście.
    Mysle, ze niektórzy sfilmowani rodzice mogliby to przemyśleć. Jak tak patrzę na okolo to ludzi, którzy robią wszystko dla dzieci a niewiele dla siebie jest co raz wiecej... Skutek taki, ze dziecko szybko traci wszystko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 21:26

alutka, Anitka201 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka ano tak, łobuz taki nie chce się pokazać do końca, lekarz łapie chwilowo;p

Mozajka ano mogę, ale jutro z rana jak mąż zeskanuje;)))

• diatomka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja mialam suprr polozna srodowiskowa , ktora szesc razy u nas byla:) i tez powiedziala cos fajnegi i do teraz to wspominam, ze to dziecko jest dla rodzicow,a nie rodzice dla dziecka. Nigdy tez nie skrytykowala mnie za nie karmienie mimo ze ma z 60 lat.

4me, .ona., Anitka201 lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podgrzewacz must have - mam po synku, teraz chwilowo używa kuzynka ;), nie wyobrażam sobie nie mieć. Sterylizator nie, wystarczy wrzątek ;) - przetestowane trylion razy.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    4me ja mialam suprr polozna srodowiskowa , ktora szesc razy u nas byla:) i tez powiedziala cos fajnegi i do teraz to wspominam, ze to dziecko jest dla rodzicow,a nie rodzice dla dziecka. Nigdy tez nie skrytykowala mnie za nie karmienie mimo ze ma z 60 lat.
    Szkoda, ze tak dużo osob o tym zapomina i jak mówisz, ze planujesz robic cos co nie oznacza poświęcania sie dla dziecka w 100% to patrzą na Ciebie jak na kosmitke i wyrodna matkę ;)

diatomka, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 1399 1400 1401 1402 1403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ