X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj my koniec skrecania mebelek dobrze że moi rodzice przyjechali pomoc :-) panowie skrecali a ja z mama plotkowalam :-)

Ja na karmienie piersią.się nie nastawiam natura pozwoli to będę karmić a jak. Nie to trudno świat się nie zzawali ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa. . Podgrzewacz tez miałam - super sprzęt, polecam. Co do pepuszka octanisept. Choć to tez zależy od pepuszka-kikuta. Kikut kikutowi nierówny. W sensie przy grubej pepiniera Kikut zwykle gorzej i dłużej się goi.tak było w przypadku mojej malej- i nie tylko. U nas odpadł po 1.5 miesiąca. Pod koniec zaczęłam juz okazać spirytusem patyczki wokół to przyspieszył proces jego wysuszania i wreszcie odpadł. Dobranoc

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zażyłam końskie dawki magnezu - zoabaczymy kto dzisiejszej nocy wygra walkę - ja czy skurcz :P

co do karmienia: ja tez z tych co odpuściły karmienie szybko bo po kulku tygodniach, raz że nie czuła klimatu, dwa, że musiałam odciągać sporo mleka laktatorem i wylewać, więc nie mogła mi sie ta laktacja rozchulać a trzy..no własnie wsponmniana presja otoczenia mnie przygniotła, że musze karmić etc, etc...

ja karmiąc głównie mm bardzo sobie ceniłam i podgrzewacz i sterylizator, bo faktycznie ułatwiały zycie :)

dobra pykniemy z mężem jeszcze serialik - House of cards i spać :) :)

• Luna1 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno wróciliśmy z Usg 3d/4d i mamy filmik :)
    Kubuś jest cudny, zdrowy, wręcz książkowy :) Waży ok 1100g, a lekarz szacuje, że podczas porodu może ważyć ok 3500g
    Oto on: 53ae8392f88cded2med.png
    Tutaj dowód, że jest facecikiem: 21d9c17a6b318523m.png
    A tu...pokazał środkowy palec- łobuz jeden ;)238b47a9e8851d2dm.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 23:20

Czarna_88, adzia, Kasiarzynka, Nancy87, kasig, la_lenka, agatka196, Anitka201, skabarka, Misi@, sweety, Dominka92, .ona., Wonderland, Gusiak, Kucykowa, Sigma, easymum lubią tę wiadomość

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1-pieknie :).
    Co do udzielania się na forum. Tak jak pisałam wcześnie podczytuje Was od początku, raz się wypowiedziała nie zostało to dobrze przyjęte. OK. Nie będę do tego wracać. Poza tym z uwagi na moja prace nie miqlam czasu na pisanie na forum . czytam Was zwykle po powrocie z pracy w wolnej chwili a tych też brak. Nadal jestem czynna zawodowo.Ostatnie miesiące (wolne chwile) minęły mi na nauce. Osiągnęłam swój cel do którego zmierzam przez długi okres. Teraz zwalnia, czas się skupić na ciąży i córce.Tak w szybkim skrocie:). OK rano trzeba wstać. Spokojnej n.

Luna1 lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-D

Dziś żadnych rannych ptaszków nie ma :-) Ja za to od 4 rano na nogach. Teraz jestem w Świdnicy z R na badaniach a potem małe zakupy :-).

Luna super synuś i super dowód :-P

Czarna pochwal się mebelki :-)

I mam nadzieje że noc minęła Wam bezproblemowo i bezskórczowo :-)

Miłego dnia i powodzenia na wizytach :-D :-D

Edit: Kasiarzynka nie chce Cię smucić ale przy cukrzycy bananów i winogrona z owoców nie można :-( mi mój dr pierwsze co mi o tym powiedział. :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 07:08

Luna1 lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh te cukry mam taką ochotę na coś słodkiego ale się Ciesze z drugiej strony bo po 1 nie przytyje zbyt dużo a po 2 mam już zapowiedź mojej diety po ciąży

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhhh no i zostało mi 80 dni do porodu :)

Misi@, diatomka, Czarna_88, Gusiak lubią tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wczorajszej wizyty:
    *1250g Małgosiowego szczęścia :-) <3

agatka196, skabarka, Lilla My, Anitka201, Misi@, sweety, Czarna_88, adzia, Wonderland, Gusiak, kasig, przyszła mama, trix, Kasiarzynka, Kucykowa, easymum lubią tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka to Ty z okolic?;) szkoda, że nie ma nikogo z wałbrzycha miłoby było normalnie pyszczkiem w pyszczek poplotkować;)

ja się w połowie lipca biorę porządnie za wyprawkę, już po weselach, został tylko maluch;)

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki:)

Do mam z cukrzycą...znalazłam już jakiś czas temu (tylko wylatywało mi z głowy jak byłam na forum)super chleb ,który można jeść przy cukrzycy...z tego co sie oreintuje jest on w PIEKARNI HERT nazwa CHLEB IG koszt 4,20 za bochenek jest to mały chleb ,dość lekki ale nie ma co sie oszukiwać smakuje pysznie ,mówiąc o tym ,że od pół roku wcześniej nie miałam nawet piętki w ustach :)

Co do karmienia piersią-zdam sie na los...bedzie mi dane to bede karmić,nie to trudno :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki.

Ja chyba nie ide spać wiecej- od kilku dni mnie mecza takie koszmary, ze moje dziecko chyba dostaje maksymalna dawkę stresu a ja budze sie totalnie wymęczona.
    Na dodatek zamiast wstac i sie wybudzić to ja ide siku, wracam a pozniej znow to samo. Ehhh te hormony :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek ja z Jeleniej Góry jestem. A w Świdnicy mój R teraz będzie pracować i tu musi zrobić te nieszczęsne badania. Dobrze że już kończy bo jobla można dostać czekając w aucie. Mogłam spać w najlepsze to mi się zachciało mu towarzyszyć.

I jeszcze Oliwia od 6.00 urządza sobie dyskotekę a mi tu nie wygodnie.

Paulinek lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozajka proszę ;) (póżniej Ci dorzucę jeszcze jedną stronę tam jest krótka wyprawka higieniczna dla mamy jakieś 8 pozycji, ale mąż nie zeskanował jeszcze) ;)

http://wrzucaj.net/images/2015/06/26/Save.jpg

Mozjaka, Anitka201, Gusiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:28

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! W Łodzi słoneczko świeci - zapowiada się piękny dzień :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek :)

i my wczoraj mieliśmy wizytę :) Mała waży 960g, wszystko jak na razie w jak najlepszym porządku :)
    Bałam się tej wizyty, jeśli chodziło o moje wyniki krzywej cukrowej:

na czczo - 68
    po 1h - 148
    po 2h - 148

ale moja gin stwierdziła że mieszczę się w normie, co prawda na pograniczu ale się mieszczę. Nie zaleciła mierzenia cukrów, wizyty u specjalisty itd. I teraz nie wiem co począć :) na pewno zrezygnowałam z wszelkiego rodzaju słodyczy, soków, nie słodzę herbaty. Myślicie ze to wystarczy czy udać się do jakiegoś diabetologa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 08:35

agatka196, Misi@, sweety, Gusiak, monaaa85 lubią tę wiadomość

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)
    dzisiaj pierwszy raz o 2 w nocy mała dała do wiwatu :D :D
    przeważnie nad ranem chwilę czułam ale dzisiaj aż nie spałam bo ruchy były silniejsze :)

Zaczynamy 29tydzień :)

agatka196 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek dziekuje slicznie

Skarbka lacze sie w chorobie dziecka. Ja wlasnie bede rejestrowac moja do lekarza bo kaszel ma przeokropny. A ze nie ma naszej pani doktor to musze do kogos obcego pojsc

Asiek mam podobne cukry i moj gin powiedzial ze jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 08:38

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    agatka to Ty z okolic?;) szkoda, że nie ma nikogo z wałbrzycha miłoby było normalnie pyszczkiem w pyszczek poplotkować;)

ja się w połowie lipca biorę porządnie za wyprawkę, już po weselach, został tylko maluch;)
    Jeśli mój mały postanowi wyskoczyć przed 38 tyg to będę musiała rodzić w Wałbrzychu :-) Także jakby co to mnie odwiedzisz ;-)

Paulinek lubi tę wiadomość

‹‹ 1401 1402 1403 1404 1405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ