X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj my koniec skrecania mebelek dobrze że moi rodzice przyjechali pomoc :-) panowie skrecali a ja z mama plotkowalam :-)

Ja na karmienie piersią.się nie nastawiam natura pozwoli to będę karmić a jak. Nie to trudno świat się nie zzawali ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa. . Podgrzewacz tez miałam - super sprzęt, polecam. Co do pepuszka octanisept. Choć to tez zależy od pepuszka-kikuta. Kikut kikutowi nierówny. W sensie przy grubej pepiniera Kikut zwykle gorzej i dłużej się goi.tak było w przypadku mojej malej- i nie tylko. U nas odpadł po 1.5 miesiąca. Pod koniec zaczęłam juz okazać spirytusem patyczki wokół to przyspieszył proces jego wysuszania i wreszcie odpadł. Dobranoc

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zażyłam końskie dawki magnezu - zoabaczymy kto dzisiejszej nocy wygra walkę - ja czy skurcz :P

co do karmienia: ja tez z tych co odpuściły karmienie szybko bo po kulku tygodniach, raz że nie czuła klimatu, dwa, że musiałam odciągać sporo mleka laktatorem i wylewać, więc nie mogła mi sie ta laktacja rozchulać a trzy..no własnie wsponmniana presja otoczenia mnie przygniotła, że musze karmić etc, etc...

ja karmiąc głównie mm bardzo sobie ceniłam i podgrzewacz i sterylizator, bo faktycznie ułatwiały zycie :)

dobra pykniemy z mężem jeszcze serialik - House of cards i spać :) :)

• Luna1 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno wróciliśmy z Usg 3d/4d i mamy filmik :)
    Kubuś jest cudny, zdrowy, wręcz książkowy :) Waży ok 1100g, a lekarz szacuje, że podczas porodu może ważyć ok 3500g
    Oto on: 53ae8392f88cded2med.png
    Tutaj dowód, że jest facecikiem: 21d9c17a6b318523m.png
    A tu...pokazał środkowy palec- łobuz jeden ;)238b47a9e8851d2dm.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 23:20

Czarna_88, adzia, Kasiarzynka, Nancy87, kasig, la_lenka, agatka196, Anitka201, skabarka, Misi@, sweety, Dominka92, .ona., Wonderland, Gusiak, Kucykowa, Sigma, easymum lubią tę wiadomość

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1-pieknie :).
    Co do udzielania się na forum. Tak jak pisałam wcześnie podczytuje Was od początku, raz się wypowiedziała nie zostało to dobrze przyjęte. OK. Nie będę do tego wracać. Poza tym z uwagi na moja prace nie miqlam czasu na pisanie na forum . czytam Was zwykle po powrocie z pracy w wolnej chwili a tych też brak. Nadal jestem czynna zawodowo.Ostatnie miesiące (wolne chwile) minęły mi na nauce. Osiągnęłam swój cel do którego zmierzam przez długi okres. Teraz zwalnia, czas się skupić na ciąży i córce.Tak w szybkim skrocie:). OK rano trzeba wstać. Spokojnej n.

Luna1 lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-D

Dziś żadnych rannych ptaszków nie ma :-) Ja za to od 4 rano na nogach. Teraz jestem w Świdnicy z R na badaniach a potem małe zakupy :-).

Luna super synuś i super dowód :-P

Czarna pochwal się mebelki :-)

I mam nadzieje że noc minęła Wam bezproblemowo i bezskórczowo :-)

Miłego dnia i powodzenia na wizytach :-D :-D

Edit: Kasiarzynka nie chce Cię smucić ale przy cukrzycy bananów i winogrona z owoców nie można :-( mi mój dr pierwsze co mi o tym powiedział. :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 07:08

Luna1 lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh te cukry mam taką ochotę na coś słodkiego ale się Ciesze z drugiej strony bo po 1 nie przytyje zbyt dużo a po 2 mam już zapowiedź mojej diety po ciąży

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhhh no i zostało mi 80 dni do porodu :)

Misi@, diatomka, Czarna_88, Gusiak lubią tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wczorajszej wizyty:
    *1250g Małgosiowego szczęścia :-) <3

agatka196, skabarka, Lilla My, Anitka201, Misi@, sweety, Czarna_88, adzia, Wonderland, Gusiak, kasig, przyszła mama, trix, Kasiarzynka, Kucykowa, easymum lubią tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka to Ty z okolic?;) szkoda, że nie ma nikogo z wałbrzycha miłoby było normalnie pyszczkiem w pyszczek poplotkować;)

ja się w połowie lipca biorę porządnie za wyprawkę, już po weselach, został tylko maluch;)

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki:)

Do mam z cukrzycą...znalazłam już jakiś czas temu (tylko wylatywało mi z głowy jak byłam na forum)super chleb ,który można jeść przy cukrzycy...z tego co sie oreintuje jest on w PIEKARNI HERT nazwa CHLEB IG koszt 4,20 za bochenek jest to mały chleb ,dość lekki ale nie ma co sie oszukiwać smakuje pysznie ,mówiąc o tym ,że od pół roku wcześniej nie miałam nawet piętki w ustach :)

Co do karmienia piersią-zdam sie na los...bedzie mi dane to bede karmić,nie to trudno :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki.

Ja chyba nie ide spać wiecej- od kilku dni mnie mecza takie koszmary, ze moje dziecko chyba dostaje maksymalna dawkę stresu a ja budze sie totalnie wymęczona.
    Na dodatek zamiast wstac i sie wybudzić to ja ide siku, wracam a pozniej znow to samo. Ehhh te hormony :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek ja z Jeleniej Góry jestem. A w Świdnicy mój R teraz będzie pracować i tu musi zrobić te nieszczęsne badania. Dobrze że już kończy bo jobla można dostać czekając w aucie. Mogłam spać w najlepsze to mi się zachciało mu towarzyszyć.

I jeszcze Oliwia od 6.00 urządza sobie dyskotekę a mi tu nie wygodnie.

Paulinek lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozajka proszę ;) (póżniej Ci dorzucę jeszcze jedną stronę tam jest krótka wyprawka higieniczna dla mamy jakieś 8 pozycji, ale mąż nie zeskanował jeszcze) ;)

http://wrzucaj.net/images/2015/06/26/Save.jpg

Mozjaka, Anitka201, Gusiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:28

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! W Łodzi słoneczko świeci - zapowiada się piękny dzień :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek :)

i my wczoraj mieliśmy wizytę :) Mała waży 960g, wszystko jak na razie w jak najlepszym porządku :)
    Bałam się tej wizyty, jeśli chodziło o moje wyniki krzywej cukrowej:

na czczo - 68
    po 1h - 148
    po 2h - 148

ale moja gin stwierdziła że mieszczę się w normie, co prawda na pograniczu ale się mieszczę. Nie zaleciła mierzenia cukrów, wizyty u specjalisty itd. I teraz nie wiem co począć :) na pewno zrezygnowałam z wszelkiego rodzaju słodyczy, soków, nie słodzę herbaty. Myślicie ze to wystarczy czy udać się do jakiegoś diabetologa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 08:35

agatka196, Misi@, sweety, Gusiak, monaaa85 lubią tę wiadomość

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)
    dzisiaj pierwszy raz o 2 w nocy mała dała do wiwatu :D :D
    przeważnie nad ranem chwilę czułam ale dzisiaj aż nie spałam bo ruchy były silniejsze :)

Zaczynamy 29tydzień :)

agatka196 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek dziekuje slicznie

Skarbka lacze sie w chorobie dziecka. Ja wlasnie bede rejestrowac moja do lekarza bo kaszel ma przeokropny. A ze nie ma naszej pani doktor to musze do kogos obcego pojsc

Asiek mam podobne cukry i moj gin powiedzial ze jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 08:38

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    agatka to Ty z okolic?;) szkoda, że nie ma nikogo z wałbrzycha miłoby było normalnie pyszczkiem w pyszczek poplotkować;)

ja się w połowie lipca biorę porządnie za wyprawkę, już po weselach, został tylko maluch;)
    Jeśli mój mały postanowi wyskoczyć przed 38 tyg to będę musiała rodzić w Wałbrzychu :-) Także jakby co to mnie odwiedzisz ;-)

Paulinek lubi tę wiadomość

‹‹ 1401 1402 1403 1404 1405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ