X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Hej laseczki:)

Do mam z cukrzycą...znalazłam już jakiś czas temu (tylko wylatywało mi z głowy jak byłam na forum)super chleb ,który można jeść przy cukrzycy...z tego co sie oreintuje jest on w PIEKARNI HERT nazwa CHLEB IG koszt 4,20 za bochenek jest to mały chleb ,dość lekki ale nie ma co sie oszukiwać smakuje pysznie ,mówiąc o tym ,że od pół roku wcześniej nie miałam nawet piętki w ustach :)

Co do karmienia piersią-zdam sie na los...bedzie mi dane to bede karmić,nie to trudno :)
    Wczoraj trafiłam na ten chleb :-) jest bardzo dobry

anula1990 lubi tę wiadomość

• AniaM Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek a ja miałam podobne i lekarz kazał mi kontrolować bo twierdzi ze norma po 2 h to 140 a miałam 147.distałam recepte na paski a gratisowo w aptece glukometr i mierze od 3 dni i niby wszystko ok ale poranny cukier na czczo mam lekko podwyższony.jak masz taka możliwość to pomierz sobie cukier przez tydzień to będziesz spokojniej spała

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane wracajac do rożków...bo ostatnio widziałam była dyskusja na ten temat...mianowicie rożek powinien posiadac wklad usztywniajacy?dostałam nowiutki rożek ale bez wkładu i sie zastanawiam czy dokupić obowiązkowo ten wklad?czy to wedlug uznania mamy stosuja?Pytam Was bo wiem,że zawsze moge liczyć na pomoc w moich pytaniach :P

74disg18xt1q3yyo.png
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM no właśnie chyba popytam wśród znajomych czy mają glukometr :) mi mówiła ze norma jest do 153 (według nowej normy). A jesz normalnie jak wcześniej czy faktycznie trzymasz się diety?

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1990 ja chyba kupię usztywniany i nie :) usztywniany głównie dla gości odwiedzających wiadomo, że każdy chce wziąć na ręce wiec mała będzie bezpieczniejsza a nie usztywniany dla nas i do spania na początek :)

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    kochane wracajac do rożków...bo ostatnio widziałam była dyskusja na ten temat...mianowicie rożek powinien posiadac wklad usztywniajacy?dostałam nowiutki rożek ale bez wkładu i sie zastanawiam czy dokupić obowiązkowo ten wklad?czy to wedlug uznania mamy stosuja?Pytam Was bo wiem,że zawsze moge liczyć na pomoc w moich pytaniach :P
    Ja będę miała dwa rodzaje, jedni mówią że w usztywnianym nie czują dziecka na rękach i się boją że wypadnie.

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobryy :)
    Ja wlasnie po wypiciu glukozy - w letniej wodzie i bez cytryny.. Dalam rade ale pilam na kilka razy a starsza babeczka przyszla i ciurkiem 10 sekund i nie miala :D
    Az boje sie wyniku bo nie wyobrazam sobie zrezygnowac ze slodyczy , ktore jem na potege :P
    No nic, teraz czekam 2 h , potem do domu na sniadanko i na sciagniecie szwow :/

relgzbmhh8tsviez.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Asiek - lekarze są różni jak widać, ja po 2h miałam 143 i mam się pilnować i mam glukometr od diabetologa. Diabetolog powiedzial, że to stan przedcukrzycowy, jeszcze nie cukrzyca...

Co do bananów - ja jem banany raz na jakiś czas, robię nawet z nich placki a'la naleśniki :), wynik po godzinie po takich kilku plackach z 1 banana 80, więc... No ale u mnie inna sytuacja, bardziej łagodne te cukry...

Coś jeszcze miałam napisać, ale zapomniałam :D Też piękna pogoda u nas!
    Uwielbiam słońce!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 09:10

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    da da dam!!!!!! podziałało! nie miałam dziś tych cholernych skurczy!!!! zobaczymy jak będzie dzisiejszej nocy, ale może ten aspargin to zloty lek :P

Co do rożków to mój mlody za cholere nie chcial leżeć w tym z wkkładem usztywniającym - wyjelismy to, i inna bajka...do dzis rożek służy, ale jako kocyk na drzemki :P :P
    Więc w mojej opinii, o tym czy wkład potrzebny zadecyduje albo Twoje dziecko, albo Ty anula jak uznasz, że wygodniej Ci z takim wkładem :)

anula1990, agatka196, Anitka201, Gusiak, Kasiarzynka, Sigma, easymum lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 32 tygodniu:) Do porodu (28 sierpnia) pozostało 63 dni:) wow za 6 tygodni ciąża będzie donoszona:)

alutka, .ona., Lilla My, anula1990, diatomka, agatka196, Anitka201, sweety, Misi@, adzia, Wonderland, Gusiak, przyszła mama, monaaa85, Kasiarzynka, Sigma, easymum lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Mi sie wydaje, ze usztywnianybjest potrzebny tylko, żebyś pewniej czula trzymając dziecko... Ja mam zwykly i juz nie będę kombinowac- dziecka nie upuszczę przecież. Mysle, ze po paru godzinach, dniach nawet pierworodka czuje swoje dziecko i takich bajerów nie potrzebuje ;) a gości to ja sobie przez tydzień, dwa nie życzę a nawet jesli to dziecka im do macania nie dam ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek191 wrote:
    AniaM no właśnie chyba popytam wśród znajomych czy mają glukometr :) mi mówiła ze norma jest do 153 (według nowej normy). A jesz normalnie jak wcześniej czy faktycznie trzymasz się diety?
    Moja dr jest naprawdę młoda taka przed 30 i stwierdziła że norma to 140 tak ja uczono i trzeba to sprawdzić.ja faktycznie trzymam dietę jedynie co słodkie jem to mały jogurt w środku dnia kiedy cukry mam idealne a tak to tragedia nie ma i u ciebie raczej nie będzie bo to wszystko w miarę w normie jest :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy wow! zzazdraszczam! tez chcce byc w 32;) jakos mi sie to ciągnie wszytsko. chyba te cukry mnie tak męczą.......

Anula1990 ja kupuje wlasnie chlebek z niskim indksem glikemicznym:)

Dominika kciuki za wyniki krzywej. ja dzis odbieram glukoze glikowana...az sie boje;(

mam dzis maly suksces, pierwszy raz odkad mierze wyszedl mi cukier 88. az myslalam ze to nierealne. ale juz kombinuje na rozne sposoby. wczoraj zjadlam dzeicku dwa biszkopty

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • 4me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    da da dam!!!!!! podziałało! nie miałam dziś tych cholernych skurczy!!!! zobaczymy jak będzie dzisiejszej nocy, ale może ten aspargin to zloty lek :P

Co do rożków to mój mlody za cholere nie chcial leżeć w tym z wkkładem usztywniającym - wyjelismy to, i inna bajka...do dzis rożek służy, ale jako kocyk na drzemki :P :P
    Więc w mojej opinii, o tym czy wkład potrzebny zadecyduje albo Twoje dziecko, albo Ty anula jak uznasz, że wygodniej Ci z takim wkładem :)

Aspargin to bardzo często przepisywany lek- z moich koleżanek prawie kazda go dostala przedzej czy później Np przy twardniejącym brzuchu i juz musiały brav do konca ciąży. Ja to samo- byly twardnienia, jakies dziwne bole i lekarz stwierdził aspargin! I zapowiedział, ze juz do konca mam brac. Lubią cos ten lek doktorki ;) dobrze, ze tani polubili:)

alutka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:

Alutka polecam Ci również taki magnez: http://www.klub-urody.pl/119,pl_fin-mag350tabs-magnez-mg.html?gclid=CP-I1I7prMYCFbPKtAod3uUFrg
    koszt za 140 tabl prawie 90 zł ale bierze się tylko 1 tabl dziennie i rozpuszczasz ją w ustach (magnez najlepiej się wchłania przez ślinianki). Takie opakowanie wystarcz na ponad 4 m-ce stosowania. Mi jakiś czas temu się skończył i po 2 tyg odkąd przestałam go brać pojawiły się nocne skurcze. Ten magnez poleciła mi dietetyczka, która zajmuje się też analizowaniem leków. Powiedziała, że podobno w slow magu zdarzały się partie z toksycznymi substancjami.
    Wczoraj kupiłam aspargin i od razu sobie zaaplikowałam. Co dziwne pierwszy raz od dawna nie musiałam siadać podczas spaceru bo brzuch mi nie twardniał :-)

alutka lubi tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na poczatek sztywny byl pewniejszy rozek. jeden mam , ale jeszcze jeden musze kupic napewno.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Mi sie wydaje, ze usztywnianybjest potrzebny tylko, żebyś pewniej czula trzymając dziecko... Ja mam zwykly i juz nie będę kombinowac- dziecka nie upuszczę przecież. Mysle, ze po paru godzinach, dniach nawet pierworodka czuje swoje dziecko i takich bajerów nie potrzebuje ;) a gości to ja sobie przez tydzień, dwa nie życzę a nawet jesli to dziecka im do macania nie dam ;)

Dzieki dziewczyny ,to moje pierwsze maleństwo więc mam takie głupie pytania...Ja jakiś dalszych gości też nie życze sobie a tymbardziej dziecka nie dam .Wiadomo rodzicow,rodzenstwo bede potrzebować :) bo te pierwsze dni,tygodnie to czas dla nas a nie na odwiedziny całej famili :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym rozkiem dla gości aż się oplulam :D
    mam to samo jak 4me, moje dziecko nie będzie na pokaz i gości raczej nie przewiduje w ciągu 2 tygodni.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly twierdzi, że zaczęłam 8 miesiąc, wow!

Anitka201, Czarna_88, agatka196, Misi@, sweety, Wonderland, Gusiak, przyszła mama, monaaa85, trix, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

mam dzis maly suksces, pierwszy raz odkad mierze wyszedl mi cukier 88. az myslalam ze to nierealne. ale juz kombinuje na rozne sposoby. wczoraj zjadlam dzeicku dwa biszkopty

Gratulacje! :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 1402 1403 1404 1405 1406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ