X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Hej laseczki:)

Do mam z cukrzycą...znalazłam już jakiś czas temu (tylko wylatywało mi z głowy jak byłam na forum)super chleb ,który można jeść przy cukrzycy...z tego co sie oreintuje jest on w PIEKARNI HERT nazwa CHLEB IG koszt 4,20 za bochenek jest to mały chleb ,dość lekki ale nie ma co sie oszukiwać smakuje pysznie ,mówiąc o tym ,że od pół roku wcześniej nie miałam nawet piętki w ustach :)

Co do karmienia piersią-zdam sie na los...bedzie mi dane to bede karmić,nie to trudno :)
    Wczoraj trafiłam na ten chleb :-) jest bardzo dobry

anula1990 lubi tę wiadomość

• AniaM Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek a ja miałam podobne i lekarz kazał mi kontrolować bo twierdzi ze norma po 2 h to 140 a miałam 147.distałam recepte na paski a gratisowo w aptece glukometr i mierze od 3 dni i niby wszystko ok ale poranny cukier na czczo mam lekko podwyższony.jak masz taka możliwość to pomierz sobie cukier przez tydzień to będziesz spokojniej spała

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane wracajac do rożków...bo ostatnio widziałam była dyskusja na ten temat...mianowicie rożek powinien posiadac wklad usztywniajacy?dostałam nowiutki rożek ale bez wkładu i sie zastanawiam czy dokupić obowiązkowo ten wklad?czy to wedlug uznania mamy stosuja?Pytam Was bo wiem,że zawsze moge liczyć na pomoc w moich pytaniach :P

74disg18xt1q3yyo.png
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM no właśnie chyba popytam wśród znajomych czy mają glukometr :) mi mówiła ze norma jest do 153 (według nowej normy). A jesz normalnie jak wcześniej czy faktycznie trzymasz się diety?

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1990 ja chyba kupię usztywniany i nie :) usztywniany głównie dla gości odwiedzających wiadomo, że każdy chce wziąć na ręce wiec mała będzie bezpieczniejsza a nie usztywniany dla nas i do spania na początek :)

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    kochane wracajac do rożków...bo ostatnio widziałam była dyskusja na ten temat...mianowicie rożek powinien posiadac wklad usztywniajacy?dostałam nowiutki rożek ale bez wkładu i sie zastanawiam czy dokupić obowiązkowo ten wklad?czy to wedlug uznania mamy stosuja?Pytam Was bo wiem,że zawsze moge liczyć na pomoc w moich pytaniach :P
    Ja będę miała dwa rodzaje, jedni mówią że w usztywnianym nie czują dziecka na rękach i się boją że wypadnie.

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobryy :)
    Ja wlasnie po wypiciu glukozy - w letniej wodzie i bez cytryny.. Dalam rade ale pilam na kilka razy a starsza babeczka przyszla i ciurkiem 10 sekund i nie miala :D
    Az boje sie wyniku bo nie wyobrazam sobie zrezygnowac ze slodyczy , ktore jem na potege :P
    No nic, teraz czekam 2 h , potem do domu na sniadanko i na sciagniecie szwow :/

relgzbmhh8tsviez.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Asiek - lekarze są różni jak widać, ja po 2h miałam 143 i mam się pilnować i mam glukometr od diabetologa. Diabetolog powiedzial, że to stan przedcukrzycowy, jeszcze nie cukrzyca...

Co do bananów - ja jem banany raz na jakiś czas, robię nawet z nich placki a'la naleśniki :), wynik po godzinie po takich kilku plackach z 1 banana 80, więc... No ale u mnie inna sytuacja, bardziej łagodne te cukry...

Coś jeszcze miałam napisać, ale zapomniałam :D Też piękna pogoda u nas!
    Uwielbiam słońce!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 09:10

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    da da dam!!!!!! podziałało! nie miałam dziś tych cholernych skurczy!!!! zobaczymy jak będzie dzisiejszej nocy, ale może ten aspargin to zloty lek :P

Co do rożków to mój mlody za cholere nie chcial leżeć w tym z wkkładem usztywniającym - wyjelismy to, i inna bajka...do dzis rożek służy, ale jako kocyk na drzemki :P :P
    Więc w mojej opinii, o tym czy wkład potrzebny zadecyduje albo Twoje dziecko, albo Ty anula jak uznasz, że wygodniej Ci z takim wkładem :)

anula1990, agatka196, Anitka201, Gusiak, Kasiarzynka, Sigma, easymum lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 32 tygodniu:) Do porodu (28 sierpnia) pozostało 63 dni:) wow za 6 tygodni ciąża będzie donoszona:)

alutka, .ona., Lilla My, anula1990, diatomka, agatka196, Anitka201, sweety, Misi@, adzia, Wonderland, Gusiak, przyszła mama, monaaa85, Kasiarzynka, Sigma, easymum lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Mi sie wydaje, ze usztywnianybjest potrzebny tylko, żebyś pewniej czula trzymając dziecko... Ja mam zwykly i juz nie będę kombinowac- dziecka nie upuszczę przecież. Mysle, ze po paru godzinach, dniach nawet pierworodka czuje swoje dziecko i takich bajerów nie potrzebuje ;) a gości to ja sobie przez tydzień, dwa nie życzę a nawet jesli to dziecka im do macania nie dam ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek191 wrote:
    AniaM no właśnie chyba popytam wśród znajomych czy mają glukometr :) mi mówiła ze norma jest do 153 (według nowej normy). A jesz normalnie jak wcześniej czy faktycznie trzymasz się diety?
    Moja dr jest naprawdę młoda taka przed 30 i stwierdziła że norma to 140 tak ja uczono i trzeba to sprawdzić.ja faktycznie trzymam dietę jedynie co słodkie jem to mały jogurt w środku dnia kiedy cukry mam idealne a tak to tragedia nie ma i u ciebie raczej nie będzie bo to wszystko w miarę w normie jest :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy wow! zzazdraszczam! tez chcce byc w 32;) jakos mi sie to ciągnie wszytsko. chyba te cukry mnie tak męczą.......

Anula1990 ja kupuje wlasnie chlebek z niskim indksem glikemicznym:)

Dominika kciuki za wyniki krzywej. ja dzis odbieram glukoze glikowana...az sie boje;(

mam dzis maly suksces, pierwszy raz odkad mierze wyszedl mi cukier 88. az myslalam ze to nierealne. ale juz kombinuje na rozne sposoby. wczoraj zjadlam dzeicku dwa biszkopty

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • 4me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    da da dam!!!!!! podziałało! nie miałam dziś tych cholernych skurczy!!!! zobaczymy jak będzie dzisiejszej nocy, ale może ten aspargin to zloty lek :P

Co do rożków to mój mlody za cholere nie chcial leżeć w tym z wkkładem usztywniającym - wyjelismy to, i inna bajka...do dzis rożek służy, ale jako kocyk na drzemki :P :P
    Więc w mojej opinii, o tym czy wkład potrzebny zadecyduje albo Twoje dziecko, albo Ty anula jak uznasz, że wygodniej Ci z takim wkładem :)

Aspargin to bardzo często przepisywany lek- z moich koleżanek prawie kazda go dostala przedzej czy później Np przy twardniejącym brzuchu i juz musiały brav do konca ciąży. Ja to samo- byly twardnienia, jakies dziwne bole i lekarz stwierdził aspargin! I zapowiedział, ze juz do konca mam brac. Lubią cos ten lek doktorki ;) dobrze, ze tani polubili:)

alutka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:

Alutka polecam Ci również taki magnez: http://www.klub-urody.pl/119,pl_fin-mag350tabs-magnez-mg.html?gclid=CP-I1I7prMYCFbPKtAod3uUFrg
    koszt za 140 tabl prawie 90 zł ale bierze się tylko 1 tabl dziennie i rozpuszczasz ją w ustach (magnez najlepiej się wchłania przez ślinianki). Takie opakowanie wystarcz na ponad 4 m-ce stosowania. Mi jakiś czas temu się skończył i po 2 tyg odkąd przestałam go brać pojawiły się nocne skurcze. Ten magnez poleciła mi dietetyczka, która zajmuje się też analizowaniem leków. Powiedziała, że podobno w slow magu zdarzały się partie z toksycznymi substancjami.
    Wczoraj kupiłam aspargin i od razu sobie zaaplikowałam. Co dziwne pierwszy raz od dawna nie musiałam siadać podczas spaceru bo brzuch mi nie twardniał :-)

alutka lubi tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na poczatek sztywny byl pewniejszy rozek. jeden mam , ale jeszcze jeden musze kupic napewno.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Mi sie wydaje, ze usztywnianybjest potrzebny tylko, żebyś pewniej czula trzymając dziecko... Ja mam zwykly i juz nie będę kombinowac- dziecka nie upuszczę przecież. Mysle, ze po paru godzinach, dniach nawet pierworodka czuje swoje dziecko i takich bajerów nie potrzebuje ;) a gości to ja sobie przez tydzień, dwa nie życzę a nawet jesli to dziecka im do macania nie dam ;)

Dzieki dziewczyny ,to moje pierwsze maleństwo więc mam takie głupie pytania...Ja jakiś dalszych gości też nie życze sobie a tymbardziej dziecka nie dam .Wiadomo rodzicow,rodzenstwo bede potrzebować :) bo te pierwsze dni,tygodnie to czas dla nas a nie na odwiedziny całej famili :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym rozkiem dla gości aż się oplulam :D
    mam to samo jak 4me, moje dziecko nie będzie na pokaz i gości raczej nie przewiduje w ciągu 2 tygodni.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly twierdzi, że zaczęłam 8 miesiąc, wow!

Anitka201, Czarna_88, agatka196, Misi@, sweety, Wonderland, Gusiak, przyszła mama, monaaa85, trix, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

mam dzis maly suksces, pierwszy raz odkad mierze wyszedl mi cukier 88. az myslalam ze to nierealne. ale juz kombinuje na rozne sposoby. wczoraj zjadlam dzeicku dwa biszkopty

Gratulacje! :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 1402 1403 1404 1405 1406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ