X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Tyle kosztuje prenatalne.
    Moj byly gin za prenatalne bierze 300. Dlatego miedzy innymi z niego zrezygnowalam mimo ze bylam zadowolona.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona ja Cię podziwiam. Ja bym może i ta nogę wsadziła ale R musiał by mnie zbierać :-D. A bikini golę z lustereczkiem. :-D I lustereczko lustereczko powiedz przecie kto jest najpiękniejszy w świecie :-D :-D

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Moj byly gin za prenatalne bierze 300. Dlatego miedzy innymi z niego zrezygnowalam mimo ze bylam zadowolona.

To był taki przykład. Bo jak dziewczyny wyżej pisały płacą po 100-150 zł za wizytę. Wiec tak czy inaczej różnica jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeyyyy laski :)

U nas w 3city prywatnie placę 100 zł, za wszelkie większe badania np prenatalne 150 ale tak było raz czy 2 ( mój lekarz jest z=ca ordynatora), okulista to koszt 150 zł i to na full wypasie :)

dzis mialam wizyte - postanowione, że ostatecznie nie zakładamy szwu - dzis szyjka miała 3,8 więc wg mojego gina pieknie :P yeeeeeeeeeeeeee...upilabym się gdybym mogła :P :P
    Mała waży 1700 g :) kolejna wizyta 20,07

Ja juz popakowana do szpitala, rzeczy mlodej poprane i poprasowane - więc czekam tylko na zapowiadane upaly i uciekamy gdzieś do lasu pod miasto, nad jeziorko cieszyc sie pięknym latem :) :)

agatka196, .ona., skabarka, Sigma, Gusiak, Czarna_88, przyszła mama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:31

przyszła mama lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka a co zapakowałaś dla Oli?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałabym problem z podniesieniem nogi na wysokość umywalki, bo tak mnie spojenie łonowe napiernicza że i na krzesło trudno mi podnieść nogę... ale pedicure dzisiaj zrobiłam :D

• justysss Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heyo!!! Nie zdążyłam Was nadrobić. Co do lekarza to u mnie prywatna wizyta 70zl z USG. A okulista 50zl. Tyle że ja z Gliwic więc tu można przebierać w lekarzach;)

Co do pakowania torby...hmm koszule mam...nawet wyprane...A dzisiaj zakupiłam pierwszą turę rzeczy dla maluszka i dla mnie po porodzie. Jeszcze tylko butelki i podgrzewacz łóżeczko i pościel i będzie wsio;)
    męczy mnie to że pokój małego nie ruszony i meble nie kupione... jak zawsze mój Mąż ma czas;/ teraz aktualnie remontuje korytarz ale po przykreceniu profili na sufit podwieszany ochota mu odeszła. Więc codziennie rano patrzę na obdrapane z tapet ściany i metal na suficie. Dostaje przez to białej gorączki. Ta gładź to chyba sama naloze bo już patrzeć na to nie mogę!!!

Dobra wygadalam się;) mój synuś po trzech dniach lenistwa dzisiaj nadrabia zaległości i kopie niemiłosiernie po wszystkich narzadach!!! Może mu za ciasno( mam nadzieję że nie wdal się z waga do tatusia, który przy porodzie ważył prawie 5kg!!!)

Dobranoc !!!

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie śpię, ten materac co kupiliśmy,się nie nadaje do spania dla ciężarnych niski, strasznie ;/ ledwo co wstaję do toalety z niego. Dziś muszę zorganizować inny albo nocleg, wszystko mnie boli ;/ psia krew ;/ kręgosłup, pachwiny, macica, dziecko mi się gdzieś schowało ;/ bo nawet go z przodu nie czuję, dotykam brzuch a on taki miękki ;/ jakbym była w 2 miesiącu a nie w 8 ;/.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam forumowiczki :).wpadam na chwilę przed pracą. Od jutra jestem na zwolnieniu - wreszcie. Teraz będę miała więcej czasu. Rosną te nasze maluszki- i niech tak zostanie. Widzę, że temat LS znowu skłania do zadumy i rozmyślań na forum- LS potrafisz to robić jak nikt inny ;).
    Pozdrawiam Was wszystkie. Miłego dnia.

Paulinek, .ona. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana.

Isabel podziwiam ze tak dlugo dalas rade do pracy chodzic. Ja mimo tego e fizycznie czuje sie dobrze, to nie dalabym tady wysiedziec 8 godz przy biurku.

Ja za chwile sie zbieram do rodzinnego. Zarazilam sie od mlodej czyms i mam cale zatoki zawalone.

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana i chyba mdłości wróciły albo już dzidzia uciska na żołądek. A ja do torby nic nie mam, a jak dodałam do koszyka to co potrzebne dla mnie i dziecka kosmetyki, kremy, podpaski to wyszło 250 zł i to nie wszystko :-/, a zaraz wstaje myć głowę, śniadanie jeść i odebrać pierwsze zakupy ciuszkowe dla synka :-) i o 15 odbieram kojec bo mąż pomierzyl i stwierdził, że się zmieści i wanienke dla małego :-) a na 9 jestem umowiona z jedną panią od ciuszków, na 11 z drugą :-) i jeszcze będzie trzecia tylko musze dogadać się gdzie i o której :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 07:28

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    coraz częsciej bedze sie z bólem kręgosłupa:/ wszyscy znajomi wyjechali na wakacje, zapowaidają im ładną pogodę nawet nd morzem, a ja siedze i zrzędze:-)

dziś wizyta o 17, więc zobaczę moją Kruszynkę :-)
    moja torba już dawno stoi spakowana, musze tylko dokupić klapki pod prysznic,

miłego dnia dla wszystkich!

Paulinek lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Dominika mnie to się wydawało, że robi się od razu posiew z pochwy i odbytu, ale pewna nie jestem...

Swoja droga jeśli wyjdzie pozytywny to podaje się antybiotyk - zwykle standardowo jest to penicylina, a co w przypadku kiedy np. wynik będzie pozytywny, a penicyliny oraz wszelkich jej pochodnych mi nie wolno we względu na uczulenie...?

dostajesz wtedy Biofuroksym 2 razy dożylnie :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z samego rana...

U nas tez ciężka noc, nie dość, ze kładąc się spać złapał mnie jakiś skurcz brzucha, az musiałam łykać przed snem nospe to jeszcze zaczynają się problemy ze snem...
    Od dwóch dni przebudzam się nad ranem z bólem bioder.... ja rozumiem, żebym miała jakieś niewygodne łóżko, czy twardy materac, ale nieeeee.... ono zawsze było mega, super wygodne... tylko mnie coś się z tymi gnatami poprzestawialo...

Pocieszające jest to, ze pięknie swieci słoneczko.... zapowiada się chyba fajny dzień, więc już wiecej nie narzekam ... jakoś przetrwamy =)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszeczka wrote:
    dostajesz wtedy Biofuroksym 2 razy dożylnie :)

Czyli bez stresu, dostane ewentualnie coś innego... =)
    Dziękuję =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w 30 tygodniuu :)
    Za tydzien juz 3 z przodu :)

Ale mialam sny.. Ah :D
    Snily mi sie jakies trojkaciki, czworokaty.. Haha
    Ale nie powiem, byly to przyjemne sny :D
    Szkoda ze bez mojego faceta,ale co tam ^^ :P

AniaM, Misi@, Czarna_88, easymum, przyszła mama lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    Ale miałam sen kurde śniło mi sie ze urodziłam mulatkę hahaha włoski miała typowo jak te afro :D :D

Wczoraj już nic nie pocieklo, może było to chwilowe, mąż się śmiał że się podniecilam jak oglądałam wydarzenia :D :D :D

Oglądam pogodę a tu od jutra gorąco i już czytam te narzekanie hehe nam nie dogodza w te wakacje, deszcz źle, zimno źle, upał jeszcze gorzej :D

Bolą was kolana? Ja tak mam od paru dni a strzelają jak starej babci jak kucam :D

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam optymalnie teraz wole 22 stopnie góra do 25 i słoneczneko, ale upały nie i juz się boje tych upałów :-/ trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze ja dopisać mam wizytę 15 także jeszcze 2 tygodnie

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 1431 1432 1433 1434 1435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ