X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:36

l22nhdge5b933eoh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Jeju jak czytam takie rzeczy to szlag mnie trafia, całe życie człowiek płaci grube pieniądze na składki, gówno z tego za przeproszeniem ma bo jak coś mu się dzieje to musi iść prywatnie, bo często nie dożylby wizyty ustawionej na za kilka lat a tu taki pajac o wyłudzaniu. Nosz kurde

Lady paranoja jakaś, biedna pewnie się nastawiłaś a tu lipa :(

Oj bardzo :( cieszyłam się strasznie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    nie wiem dlaczego w Poznaniu prywatny ginekolog kosztuje 250 zł a okulista 300 ;/ nie mam bladego pojęcia, do innych jak dzwoniłam to się nie dodzwoniłam, a jak się dodzwoniłam to urlopy.

Wow no to drogo tam u Was. Ja za wizytę u ginekologa z usg płacę 100 zł, a za prenatalne 250.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak myślałam, jedna wizyta w miesiącu to się potem buźka cieszy od rana, sama tak mam, a tu takie rozczarowanie. Dobrze, że się zapisałaś na jutro, szkoda że nieprzewidziany wydatek, no ale nic juz nie zrobisz

• kasig Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fakt drogo, bo ja u siebie płacę 90 zł z usg oczywiście

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczescie wszystkie wizyty po stowce. Bez roznicy czy prenatalne czy nie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 21:14

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja tez jestem z Poznania i nie koniecznie lekarze tak duzo biora. Moj bierze 140 raz wzial 160 zl. I tez znalazlam w miare tana okulistke na wichrowych wzgorzach. Tylko nie pamietam nazwiska. Tez powinnam isc, choc mi gin powiedzial, ze jak mam juz od neurologa zaswiadczenie to mam nie tracic na okuliste. Poszukaj to znajdziesz tanszego okuliste, bo z ginem w takim tempie to pewnie bedzie trudno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 21:41

• .ona. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, to faktycznie drogo u Was. Aż nie chce mi się wierzyć. To we Wrocławiu prywatny gin bierze 100-150 zł, w Łodzi podobnie.

Z ciekawości wpisałam sobie na znanylekarz.pl 'ginekolog poznań', tu jeden z pierwszych wyników z cennikiem.
    Voila!
    http://www.znanylekarz.pl/aleksander-wosicki-2/ginekolog/poznan
    250 zł nie kosztuje, tylko 150.
    Wystarczy poszukać.

Paulinek lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, a nie możesz przez ten czas dostać zwolnienia od lekarza rodzinnego?
    Kurde no bo jakaś w ogóle chora sytuacja... no nie wyobrażam sobie, żeby mnie w recepcji tak z kwitkiem odesłali, bo się dodzwonić nie mogą... normalnie bym tam taka aferę zrobiła, że szok... a póki by mi ie załatwiła gdzieś miejsca to bym dupy z przychodni nie ruszyła...
    Znając mojego męża to On by jeszcze drugą większa aferę z tego zrobił...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Mozajka moj maz o wrazliwosco na krew w drugiej czesci porodu usiadl za moja glowa i dzielnie sie nie ruszal az maly sie urodzil. Musialam byc swiadoma jego strachy bo jak lekarz podsunal mu nozyce z pepowina to szybko je odsunelam;
    u mnie to nie kwestia reakcji na krew, bo mąż jest myśliwym, ponad to gdy nasza suka rodziła, to najpierw odbierał poród naturalny, a potem pomagał wetowi podczas cc. Widzę, że ma problem z moim porodem. Zgodził się, ale mam wrażenie, że przez wzgląd na mnie, a nie chcę żeby robił coś przeciwko sobie.

Lady przykro mi, że musisz przechodzić przez takie stresujące sytuacje. Mój gin poszedł na zwolnienie, ale znalazł sobie zastępstwo i tamten lekarz przyjął mnie bez problemu.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie okulista w ogóle tanioszka wyszła... tzn. nie tyle co u mnie, a w Białymstoku... za wizytę prywatną dawałam 100,00 zł.
    Co prawda nie ma już terminów na pół roku do przodu, żeby się zapisać, ale jeśli chodzi o ciężarne na konsultacje przed porodem to przyjmowane są bez kolejki :)

To się nazywa prawdziwy lekarz :)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Lady, to faktycznie drogo u Was. Aż nie chce mi się wierzyć. To we Wrocławiu prywatny gin bierze 100-150 zł, w Łodzi podobnie.

Z ciekawości wpisałam sobie na znanylekarz.pl 'ginekolog poznań', tu jeden z pierwszych wyników z cennikiem.
    Voila!
    http://www.znanylekarz.pl/aleksander-wosicki-2/ginekolog/poznan
    250 zł nie kosztuje, tylko 150.
    Wystarczy poszukać.

Szukałam ja mam bardzo mało lekarzy pracujących blisko mnie, tego co mi pokazałaś to dojazd do niego z Czapur prawie 2,30 godziny :( i 3 przesiadki

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:30

Gusiak lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    To u mnie okulista w ogóle tanioszka wyszła... tzn. nie tyle co u mnie, a w Białymstoku... za wizytę prywatną dawałam 100,00 zł.
    Co prawda nie ma już terminów na pół roku do przodu, żeby się zapisać, ale jeśli chodzi o ciężarne na konsultacje przed porodem to przyjmowane są bez kolejki :)

To się nazywa prawdziwy lekarz :)

Jakbym mogła to poszlabym do mojej okulistki w Bytomiu, bierze za wizytę 50 zł, ale musiałabym 200 dać za pociąg, i na to samo mi wychodzi

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:30

.ona. lubi tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    nie wiem dlaczego w Poznaniu prywatny ginekolog kosztuje 250 zł a okulista 300 ;/ nie mam bladego pojęcia, do innych jak dzwoniłam to się nie dodzwoniłam, a jak się dodzwoniłam to urlopy.
    Mieszkam pod Poznaniem, wizyta u mojego ginekologa w Poznaniu 120 zł, u kardiologa w przychodni kardiologicznej (kontrola stymulatora serca mojej babci) 130 zł, okulista pod Poznaniem 90 zł, w Lesznie ok 100 zł , za usg prenatalne 3d w centrum zdrowia kobiety na Ułańskiej chcieli 220 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 21:35

Staraczka23 lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    no ale 100 zaoszczędzisz :)

tak i w drugą stronę 2.30 w sumie 5 godzin w podróży autobusami i tramwajami, w takich sytuacjach żałuję że nie mam prawojazdy

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukałam taniego okulisty, a może jest tak jak z moją dietetyczką że pierwsza wizyta tyle a kolejne tańsze, nie wiem :( dlaczego na takich drogich trafam. Poszukam jeszcze kogoś koniecznie tu w Czapurach, co by mieć blisko, bo na prawdę dziewczyny 5 godzin, 6 przesiadek mi się nie uśmiecha ani w deszcz ani w słońce.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Szukałam ja mam bardzo mało lekarzy pracujących blisko mnie, tego co mi pokazałaś to dojazd do niego z Czapur prawie 2,30 godziny :( i 3 przesiadki

Lady, nie oszukujmy się, nikt raczej nie ma dobrego prywatnego lekarza (którego akurat potrzebuje) pod nosem :D.

Jak powiedziała Skabarka, przynajmniej 100 zł zaoszczędzisz.
    Ten gość to akurat podany jako pierwszy z listy z cennikiem, popatrz sobie na innych, może są bliżej (ja tam nie wiem gdzie Ty mieszkasz) - gwarantuję, że nikt nie bierze 250 :P

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin, zastępca kierownika całej kliniki ginekologii w jednym z ogromnych warszawskich szpitali bierze za wizytę 200 zł, więc na bank można taniej.

Dziwnie się dziś czuję, młoda nagle "zjechała" mi baaardzo nisko, dostałam kopniaki w szyjkę, aż bolało, miałam wrażenie że zaraz wyskoczy. A potem cisza. Od paru godzin prawie zupełnie nic, nie licząc delikatnego smyrania baaardzo nisko. Nawet po obiedzie, który poprawiłąm truskawkami zero odzewu. Kurde no, zaczyna mnie to martwić. Czy możliwe jest, żeby nagle młoda gdzieś się "schowała" a takie słabiusieńkie ruchy wiązały sięz łożyskiem na przedniej ścianie?

8pdp47e.png
‹‹ 1429 1430 1431 1432 1433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ