X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • kasig Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    ja nie mam tej kreseczki, i pewnie już mieć nie będę :)
    ja też nie mam, ale spodziewałam się tego podobno osoby o jasnej karnacji mogą w ogóle nie mieć. Lady jak tam wizyta bo chyba się nie chwalilaś, albo ja przeoczyłam

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wizyty, ;/ wróciłam zła jak osa, i nadal mnie ta złość trzyma, przyjechałam szczęśliwa do przychodni, A tu z wejścia dostałam plaskacza ;/ kobieta do mnie z pyskiem że ona się dodzwonić do mnie nie mogła, nie poszła przeze mnie na urlop, podkreślała to zdanie kilkakrotnie, Pani dr w ostatniej chwili tzn w piątek postanowiła że urlop z lipca wykorzysta teraz i dupa ;/ nie zostałam przebadana, nie dostałam l-4 ;/ i tłumacze babie że do dzisiaj miałam l-4 a ona że przeze mnie na urlop nie pojechała, ;/ nerwów straciłam, i jestem zmuszona moje 300 zł z okulisty dać na ginekologa prywatnie by dostać l-4, zła, wściekła jestem!

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie lady co tam u Zuzi?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Co do wizyty, ;/ wróciłam zła jak osa, i nadal mnie ta złość trzyma, przyjechałam szczęśliwa do przychodni, A tu z wejścia dostałam plaskacza ;/ kobieta do mnie z pyskiem że ona się dodzwonić do mnie nie mogła, nie poszła przeze mnie na urlop, podkreślała to zdanie kilkakrotnie, Pani dr w ostatniej chwili tzn w piątek postanowiła że urlop z lipca wykorzysta teraz i dupa ;/ nie zostałam przebadana, nie dostałam l-4 ;/ i tłumacze babie że do dzisiaj miałam l-4 a ona że przeze mnie na urlop nie pojechała, ;/ nerwów straciłam, i jestem zmuszona moje 300 zł z okulisty dać na ginekologa prywatnie by dostać l-4, zła, wściekła jestem!

Jakieś jaja...To po co rejestrują, na urlop trzeba się decydować wcześniej. Tragedia...Może zwolnienie by ogólny wystawił, no ale i tak musi Was ktoś przebadać.

Ale ta ginekolog w końcu była i nie pojechała, czy ginekolog pojechała, a babka z rejestracji się pluła?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 20:32

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałaś wyłączony telefon?
    Mogła wyslać sms.
    kurcze ja twierdze, że nfz to jakaś paranoja. ja raz poszłam i dostalam ochrazn, bo miałam złe wyniki serduszka małego i powiedziano mi, że mam zapisac się do lekarza na nfz by dostać skierowanie na specjalistyczne badanie, a on mnie wyzwal, że chce wyłudzić od niego skierowanie na badanie serduszka małego i, ze jestem dla niego kosztem!
    To był raz na nfz i ostatni O!

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Jakieś jaja...To po co rejestrują, na urlop trzeba się decydować wcześniej. Tragedia...Może zwolnienie by ogólny wystawił, no ale i tak musi Was ktoś przebadać.

Ale ta ginekolog w końcu była i nie pojechała, czy ginekolog pojechała, a babka z rejestracji się pluła?

Ginekolog nie było, pojechała sobie w piątek na urlop, ponoć zadzwoniła do baby z recepcji, i powiedziała że z 20 lipca urlop przenosi na teraz i ma babka odwołać wszystkim wizyty a ciężarne dać do innych ginekologów ;/ tylko że inni ginekolodzy nie mają już terminów, a baba z recepcji darła się na mnie że ona też na urlop miała jechać, bo co ma siedzieć jak Pani dr nie ma ;/ ale do mnie się dodzwonic nie mogła ;/ bo na kartotece miała zapisany mój stary numer, a na karcie ciąży nowy ;/ ale tego nie zauważyła.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Heheh... okey, dajmy sobie już z tym spokój, bo się obie umęczymy :D
    Mózgi nam eksploduja :D :D

Lady to nie ładnie zrobiła ta babka :/

Ja to co wejdę do lekarza nie zdążę się przywitać a on pyta o zwolnienie i tak od samego początku a chodzę na NFZ

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam wybór albo iść do innego ginekologa prywatnie, albo czekać aż Pani dr przyjedzie z urlopu -> 13 lipca ;/ tylko ZUS nie będzie tyle czasu czekał na l-4 ;/ pierwszy raz mnie zrobiły tak na szaro. Jestem mega zła. Bo strasznie w ten sposób nadszarpnęła jedna i druga zaufanie do siebie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady musisz mieć ciągłość zwolnienia i lekarz może maksymalnie trzy dni wstecz wypisać, czyli w sumie masz trzy dni na to, aby się gdzieś dostać i żeby wypisali Ci zwolnienie oczywiście z dniem jutrzejszym.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:35

l22nhdge5b933eoh.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady omg jakas chora baba!!! Powinna z automatu np na jutro Cie przepisac chociaz.,, zwol ienie mozna dac trzy dni wstecz.

Staraczka my ustalalismy oboje cala xiaze ze nie chcemy zeby byl maz obwcny i co? Wody odeszly i zostal ze mna.

Mozajka moj maz o wrazliwosco na krew w drugiej czesci porodu usiadl za moja glowa i dzielnie sie nie ruszal az maly sie urodzil. Musialam byc swiadoma jego strachy bo jak lekarz podsunal mu nozyce z pepowina to szybko je odsunelam;) bo by mi fiknal jeszcze.

Ona no wtedy bylo mega przezarcie wszystkim! Teraz byla dietka , ale ten weekend miniony dietki wcale nie bylo;) pojde moze w czwartek sama glukoze sprawdzic jeszcze.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady mysle ze ogolny moze o ile bedzie mial chec ci wypisac, tylko kwestia zeby jednak ktos Cie obejrzal

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    O ile wogole mozna darzyc zaufaniem lekarzy z NFZ..

Kurcze, 13 lipiec to raptem 2 tygodnie. No, ale Ty ostatnia wizyte mialas dawno temu. Wiec przydaloby sie sprawdzic co u malej. No i kwestia zwolnienia . Inni ginekolodzy nie maja terminow, ale zwolnienie to oni tylko podpisuja wiec łaski by nie zrobili gdyby ktos to wystawil.

To właśnie mówił mój facet ;/ bo był ze mną wyprowadziła go z równowagi, i zaczął się na nią drzeć i przy nim dzwoniła do innych przychodni kto mogłby przyjąć ;/ ale nikt się nie zgodził, wszędzie odpowiadała, że mają pełno pacjentek i nie przyjmą ;/. No nic, zarejestrowałam się do prywatnego gina na jutro na 13.20 ;/ ale jestem wkurzona, żeby nie powiedzieć wku ... Mam nadzieję że w sierpniu zdążę wypłatę wydać na okulistę, bo nie wiem czy ryzykować rodzić naturalnie bez zbadania wzroku ;/ z tą wadą, a jak oślepnę? :( Nie chcę, ja chcę widzieć jak mi córcia rośnie. Płakać mi się chce, od "wizyty" płacze złoszcze się i jem ;/

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka dobre z mężem :D

Ten też pewnie by padł, ja go zmuszać nie chce jego wybór Ale jednak chcę żeby był.

diatomka lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam dziś fajny dzień. Kupiłam sobie w końcu zapas majtek takich jak chciałam, niby drobiazg a cieszy :D
    Poza tym w ciąży same miłe rzeczy mnie spotykają. W tramwaju jedna starsza babka chciała mi dziś ustąpić miejsca, jechałam krótko, więc nie skorzystałam, ale było mi super miło. Kilka dni temu sprzedawczyni w sklepie chciała mi krzesło przynieść, bo stałam w kolejce do przebieralni.
    A znowu dziś, też w tramwaju, jakaś inna nieznajoma kobieta zaczepiła mnie z tekstem że tak świetnie wyglądam w ciąży i że mam taki ładny naszyjnik. A nawet makijażu dziś nie miałam. Chyba z małą w brzuchu promieniuje jakaś dobrą energią, bo ludzie są dla mnie wyjątkowo mili. :D

kasig, Misi@, Paulinek lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    To właśnie mówił mój facet ;/ bo był ze mną wyprowadziła go z równowagi, i zaczął się na nią drzeć i przy nim dzwoniła do innych przychodni kto mogłby przyjąć ;/ ale nikt się nie zgodził, wszędzie odpowiadała, że mają pełno pacjentek i nie przyjmą ;/. No nic, zarejestrowałam się do prywatnego gina na jutro na 13.20 ;/ ale jestem wkurzona, żeby nie powiedzieć wku ... Mam nadzieję że w sierpniu zdążę wypłatę wydać na okulistę, bo nie wiem czy ryzykować rodzić naturalnie bez zbadania wzroku ;/ z tą wadą, a jak oślepnę? :( Nie chcę, ja chcę widzieć jak mi córcia rośnie. Płakać mi się chce, od "wizyty" płacze złoszcze się i jem ;/

Lady dobrze, że znalazłaś kogoś na jutro. A dlaczego ten okulista taki drogi? Tzn. nie bywam za często u tego specjalisty, ale jakoś strasznie dużo mi się wydaje:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka bo tak sobie myslalam ze bede brudna upocona, bede sie darla i krzyczala...a poza tym mialam miec cc!!!cala ciaze swiwecie przekonana o tym! Potem mocz mi po nogach lecial, bluznilam ile sie dalo.
    Ale bardzo nas to zblizylo ! Chociaz widzial ile bolu to kosztowalo.
    No poza kto by mi trzymal prysznic przez godzine jak mialam skurcze;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, to są uroki lekarzy na nfz, bez urazy. Współczuję, że tak wyszło, beznadziejnie, zwłaszcza, że jesteś w zaawansowanej ciąży, że potrzebujesz zwolnienia itd. Generalnie mają pacjentów w d...e.
    A co do zaufania, ja przestałam je mieć już dawno temu. Może ktoś trafił na takiego super lekarza na nfz, to szczęściarz :). Niestety lekarz prywatny kosztuje (co nie kosztuje? a ile dziecko kosztuje ;) ), 150 zł drogą nie chodzi, ale człowiek wie, że zostanie potraktowany poważnie.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady dobrze, że znalazłaś kogoś na jutro. A dlaczego ten okulista taki drogi? Tzn. nie bywam za często u tego specjalisty, ale jakoś strasznie dużo mi się wydaje:)

nie wiem dlaczego w Poznaniu prywatny ginekolog kosztuje 250 zł a okulista 300 ;/ nie mam bladego pojęcia, do innych jak dzwoniłam to się nie dodzwoniłam, a jak się dodzwoniłam to urlopy.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ale miałaś wyłączony telefon?
    Mogła wyslać sms.
    kurcze ja twierdze, że nfz to jakaś paranoja. ja raz poszłam i dostalam ochrazn, bo miałam złe wyniki serduszka małego i powiedziano mi, że mam zapisac się do lekarza na nfz by dostać skierowanie na specjalistyczne badanie, a on mnie wyzwal, że chce wyłudzić od niego skierowanie na badanie serduszka małego i, ze jestem dla niego kosztem!
    To był raz na nfz i ostatni O!

Jeju jak czytam takie rzeczy to szlag mnie trafia, całe życie człowiek płaci grube pieniądze na składki, gówno z tego za przeproszeniem ma bo jak coś mu się dzieje to musi iść prywatnie, bo często nie dożylby wizyty ustawionej na za kilka lat a tu taki pajac o wyłudzaniu. Nosz kurde

Lady paranoja jakaś, biedna pewnie się nastawiłaś a tu lipa :(

‹‹ 1428 1429 1430 1431 1432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ