X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Wyniki z dzis : 87 - 165- 125

Kurczę, wyniki ok. Daj znać co powie Ci diabetolog.
    Ciekawa jestem jakie by u mnie były w takim razie wyniki ponownej krzywej - ale nie mam ochoty znowu tam siedzieć i męczyć siebie taką dawką cukru (i nie o smak tu chodzi, bo nie było to dla mnie problemem) ;)
    I dziwne, że walczysz (nadal?) z porannym cukrem, skoro wyniki krzywej teraz w normie... No chyba, że to przekłamanie glukometru. A jeśli przekłamanie, to ja zamiast 70kilka rano mam niewiele ponad 6o :D. Ciekawe.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka super brzuszek. Też dzisiaj robiłam zdjęcie swojego:) O taki bębolek już jest: 68ygbs.jpg

Na szczęście na razie nie ma żadnych rozstępów. Wczoraj babka się mnie pytała czy bliźniaki, wredna małpa;/ Mówię, że nie, a ona no niektórzy mają dużo wód. Pierwszy raz ktoś mi dał do zrozumienia, że mam duży brzuch, zawsze mówili, że mały:D

aldonaa suszarka to ostatnia rzecz jaką się używa przy zalaniu, także dobrze, że nie użyłaś:)

Czy Wam też tak rosną szybko włosy? Niedawno farbowałam, a dzisiaj patrzę i znowu pełno odrostów. Ale pierniczę to, zafarbuję przed porodem hehe.

agatka196, aldonaa, Paulinek, Lilla My, Dominka92, MadziaRatMed, .ona., Gusiak, Staraczka23, snoopy_etka, Anitka201, la_lenka, karolcia87, easymum, Czarna_88, skabarka, adzia, monaaa85 lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy chyba faktycznie wredna babka byla. Pierwsze co pomyslalam jak zobaczylam twoje foto to jaki ladny maly brzuszek.

• AniaM Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukometr mogą działac plus10 minus 10 także wydaje mi się ze jak się ma wyniki w miarę w normie to ok:)

ktoś pytał się w którym tyg robi się wyniki badań na tego paciorkowca. GBS (chyba dobrze napisałam) zauważyłam właśnie ze ja juz miałam te badanie bo dr wzięła mi wymaz z szyjki żeby założyć mi ten krążek

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhuuu wygrałam na facebooku bon na 100 zł do http://zuzudesign.pl/26-literki-imie-dziecka <3 radocha...;)))))

p.s nancy śliczny brzucholek;)

Nancy87, aldonaa, Dominka92, karolcia87, easymum, trix, przyszła mama lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Nancy chyba faktycznie wredna babka byla. Pierwsze co pomyslalam jak zobaczylam twoje foto to jaki ladny maly brzuszek.

Byłam na urodzinach męża chrześniaka i pierwszy raz w życiu widziałam tę babkę. Ona wcześniej zapytała, który miesiąc, to mówię, że 8 zaczęłam, a ta do mnie czy bliźniaki. Nie mogłam jej słuchać:P

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:34

Nancy87, .ona. lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nancy masz najpiękniejszy ciążowy brzuszek !! jest ideany!

Nancy87 lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe powiem Wam, że nie chodzi mi o to, że ona uważa, że mam wielki brzuch (w końcu tyle na niego czekałam i cieszyłam się, jak ktoś zauważył), tylko byłam w szoku, jak można takie głupoty gadać.

P.S. Ona ma 4 dzieci, ciekawe jakie miała brzuchy:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    nancy masz najpiękniejszy ciążowy brzuszek !! jest ideany!

Oj...zawstydziłam się hehe. Dla mnie każda kobieta w ciąży ma śliczny brzuchol, a jeszcze piękniejszą zawartość:)

diatomka, przyszła mama lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy śliczny brzuszek. :-)
    I te komentarze naprawdę są zbędne. Ja tez już nie jeden słyszałam ale spływa po mnie jak po kaczce.

Nancy87 lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też pytają ciągle, czy to aby nie bliźniaki. Staram się olewać :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Mnie też pytają ciągle, czy to aby nie bliźniaki. Staram się olewać :)

Ludzie to w ogóle nie mają wyczucia. Ostatnio moja koleżanka: ale Ci poszło w nogi, nie? No kurczę poszło, ale co zrobię, jestem w ciąży. Czasami ludzie by mogli się ugryźć w język.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    I u mnie leniwiec III trymestru dopadł :/
    odkurzylam, wytarlam kurze i d.. siad :D

Ponoć masaż krocza jest bolesny, gdzieś czytałam ze dziewczyna ledwo schodzila z fotela jak przed porodem jej zrobili. Sama nie bede tego praktykować :D

Wczoraj ponowilam pytanie BEDZIESZ ZE MNĄ RODZIL? a mąż powiedział że zaczeka bo to nie dla niego, byłam nastawiona że razem będziemy witać córkę ale jego wola, chociaż będę robić tak aby był jak nie to mama będzie albo siostra a co tam przecież taty nie wezmę haha :D

Sigma niewiem jak u ciebie włosy farbę przyjmują Ale od początku ciąży jak na blond chciałam to nie przyjęła się bez amoniaku, w tamtym tygodniu zrobiłam dekoloryzacje a potem blond i były żółte czyli nie przyjęło znowu, z kolei kupiłam szamponetke i dała radę :D

przepraszam że się wtrącę, ale podczytuję was od dłuższego czasu, sama urodziłam we wrześniu więc z tą datą jesteście mi dość bliskie ;) a co do twojej wypowiedzi Staraczko, to daj mu czas, sama to przerabiałam, ciągle tylko narzucałam mu pytanie czy będzie ze mną na porodówce, a on wciąż mówił że nie chce, że się boi, no ale wystarczyło że odeszły mi wody, posłuchał w szpialu bicie serduszka na KTG i od razu chciał być przy porodzie :) myślę że to kwestia czasu, musi do tego dojrzeć, w końcu nie codziennie patrzy na rodzące kobiety ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo brzuszków to mi tesciowa wczoraj powiedziała. Oj ta sukienka będzie Ci za chwilę za ciasna. A mialam ją pierwszy raz...\mierzyłam brzuch z ciekawości talia 89
    w okolicach pępka 98

No cóż moja teściow ma chopla na punkcie chudości i ciągle mi głupoty opowiada...jakby to, że ktoś jest szczupły świadczyło o jego wnętrzu...ech musialam to wydusić z siebie, bo mnie to irytuje!!!
    Mój mąż też chce być przy porodzie. No ale raczej będzie cc więc nic z tego.
    teściowa się z zdziwiła, i cały czas mi powtarza, że ona by na moim miejscu nie chciała by ktoś przy tym był...no a ja chcę ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 18:50

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ - u nas w jednym ze szpitali ojciec może być też przy CC, nawet dają mu od razu dziecko do kangurowania zanim mama jest gotowa :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Misi@ - u nas w jednym ze szpitali ojciec może być też przy CC, nawet dają mu od razu dziecko do kangurowania zanim mama jest gotowa :)
    Ale fajnie, ciekawe jak jest w tym naszym :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byn chciala zeby maz w drugiej fazie porodu wyszedl. Jakos nie czulabym sie komfortowo w takiej sytuacji.

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sądzicie o tej sytuacji?? :)

http://www.tvn24.pl/przebierala-dziecko-w-autobusie-kierowca-wezwal-policje,555612,s.html

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wielkości brzucha to byłam dziś na tym pobraniu krwi w Luxmedzie, wchodzę do gabinetu, spodnie ciążowe, obcisła bluzka, a pielęgniarka mnie pyta przed pobraniem czy jestem w ciąży :D A już myślałam, że teraz, zwłaszcza w odpowiednim stroju to wątpliwości nie ma :P

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 1426 1427 1428 1429 1430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ