Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżuls, poczekaj na to swoje badanie i kwestię porodu przedyskutuj z lekarzem.
Z tego co wiem duża waga dziecka z automatu kwalifikuje do cc, wiec jeśli córcia będzie rzeczywiście duża to nawet przed zaplanowanym terminem w razie czego zrobią ci cc. -
marlenak_me wrote:Terzsięuda dobrze ze juz po wszystkim i obeszło się bez komplikacji:-) Dżuls może nie będzie aż taka duża, a jak się nastawiasz na cesarkę to nie odczujesz tej masy
ja sama nie wiem, ile waży moja córcia, bo moja gin nie podaje wagi mimo, iż kiedyś zapytalam. Powiedziała, ze nie ma pojecia. A ma wszystkie najnowsze sprzety w gabinecie, wiec pewnie chce zebym zaplacila za prenatalne to mi powie. Pozostaje więc czekać na prenatalne za tydzień, by się dowiedzieć ehh
-
nick nieaktualnyla_lenka wrote:Dżuls, poczekaj na to swoje badanie i kwestię porodu przedyskutuj z lekarzem.
Z tego co wiem duża waga dziecka z automatu kwalifikuje do cc, wiec jeśli córcia będzie rzeczywiście duża to nawet przed zaplanowanym terminem w razie czego zrobią ci cc.
Koleżanka urodziła 4200 sn -
Witam mamuśki w ten piękny poranek
Ja od rana zabrałam się w końcu za pranie rzeczy małej, wyprane już ręczniki, kocyki i kolorowe pieluszki. No, dumna z siebie jestem. Każdego dnia coś wrzucę do pralki i będzie super
Pod wieczór czeka mnie prasowanie, ale ja to nawet lubię
Dżuls - niezła wagaCzyli mozna obstawiać, że w 40 tc będzie miała ok. 4 kg
. Ciekawa jestem ile waży nasza mała. Jutro się dowiem
p.s. U nas w szpitalu wymagane tylko ubranko dla dziecka na wyjście
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
marlenak_me wrote:moja siostra miałą sn przy wadze przeszło 4,5 kg
/ i to w klinice w Katowicach lekarze wypychali jej dziecko naciskając na brzuch.. nie wiem, czy to zbyt bezpieczne, ale małej nic na szczęście nie jest
Nie jest to dozwolony chwyt, bo może pęknąć macica. Mnie niestety przy 3,5 kg dziecku też rzucono się na brzuch... Młodemu tętno ostro już spadało, dlatego sn m.in. z tego powodu bardzo źle wspominam.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualny
-
.ona. wrote:Dżuls - niezła waga
Czyli mozna obstawiać, że w 40 tc będzie miała ok. 4 kg
. Ciekawa jestem ile waży nasza mała. Jutro się dowiem
Syn w 36 tygodniu ciąży wg usg ważył 4200g, a urodził się 3 dni później ważąc 4kg, także jakbym poczekała jeszcze kolejne 4 tyg to wyszłoby koło 5kgGin prowadzący zapowiedział, że przy wadze 4kg-4200g rozważamy cesarkę, ale tu zapowiada się niezły klocek, na razie wymairami większy od poprzedniego, więc chyba niewiele będzie do "rozważania", jak przyjdzie co do czego...
Dobrze, że już pozamawiałąm te wszystkie rzeczy do wyprawki, bo rezerwa czasowa mi się zaczyna drastycznie kurczyćWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 10:58
-
Dzień dobry
słońce ładnie dzisiaj świeci więc pogoda dopisuje
Mi tam upały nie przeszkadzają a wręcz przeciwnie nawet dobrze się jeszcze czuje i mam nadzieje że tak zostanie
Idę zaraz na targ po czereśnie bo mam ochotę i muszę coś na obiad kupić a nie mam pomysłu co zrobić
dżuls no to malutka już nie taka malutka fajnie dobrze że wszystko okboszzze ja już nie umie się doczekać piątku aż zobaczę ile mój skarb waży oby było wszytko ok.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach -
nick nieaktualnymarlenak_me wrote:a mnie się marzą takie upalne wakacje, jak co roku, gdzieś dalkeko.. ehh za 2 lata pojedziemy!
I do swojego roczku synek będzie już po wczasach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 11:01
-
Dzuls faktycznie juz masz kawał kobity w brzuszku
U mnie USG, na którym dowiem się ile mała waży zapowiada się dopiero 27 lipca, wiec jeszcze będę musiała sporo czekać...
Zobaczymy wtedy jak się ma do tego ta teoria z witaminami, bo ja lykam femibion codziennie w zasadzie od poczatku ciąży (co prawda na początku bralam inne witaminy, ale też coś było) -
Witajcie:)
Ja też coś się dzisiaj nie wyspałam, pewnie zaraz padnę na drzemkę. Cholernie bolą mnie sutki od kilku dni. Od wczoraj smaruję maltanem, może będzie lepiej. Czy Wy też odczuwacie czasami takie kłucie hmm chyba w szyjce? Jak mnie zakłuje, to aż muszę sobie usiąść. -
nick nieaktualny
-
Nancy mnie ostatnio na spacerze jak byłam to zakuło tak mocno dwa razy ale usiadłam sobie na chwile i później się nie powtórzyło... ale troszkę się wystraszyłam wtedy.
-
nick nieaktualny