X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:37

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, poczekaj na to swoje badanie i kwestię porodu przedyskutuj z lekarzem.
    Z tego co wiem duża waga dziecka z automatu kwalifikuje do cc, wiec jeśli córcia będzie rzeczywiście duża to nawet przed zaplanowanym terminem w razie czego zrobią ci cc.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    Terzsięuda dobrze ze juz po wszystkim i obeszło się bez komplikacji:-) Dżuls może nie będzie aż taka duża, a jak się nastawiasz na cesarkę to nie odczujesz tej masy :-) ja sama nie wiem, ile waży moja córcia, bo moja gin nie podaje wagi mimo, iż kiedyś zapytalam. Powiedziała, ze nie ma pojecia. A ma wszystkie najnowsze sprzety w gabinecie, wiec pewnie chce zebym zaplacila za prenatalne to mi powie. Pozostaje więc czekać na prenatalne za tydzień, by się dowiedzieć ehh
    Jeśli dostałaś wydruk usg to poszukaj, powinna być gdzieś taka rubryczka z orientacyjną masą dziecka.

8pdp47e.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls a może jesz codziennie tabletki witaminowe i tuczysz małą jak kurczaczka:-) moja siostra ma taką teorię po 1 wieeellkiim dziecku brała tabletki raz na 3 dni i drugie urodziło się 3100.

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Dżuls, poczekaj na to swoje badanie i kwestię porodu przedyskutuj z lekarzem.
    Z tego co wiem duża waga dziecka z automatu kwalifikuje do cc, wiec jeśli córcia będzie rzeczywiście duża to nawet przed zaplanowanym terminem w razie czego zrobią ci cc.
    A duża waga to w jakich granicach?
    Koleżanka urodziła 4200 sn :)

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siostra miałą sn przy wadze przeszło 4,5 kg :// i to w klinice w Katowicach lekarze wypychali jej dziecko naciskając na brzuch.. nie wiem, czy to zbyt bezpieczne, ale małej nic na szczęście nie jest

720fbe94f2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki w ten piękny poranek :D

Ja od rana zabrałam się w końcu za pranie rzeczy małej ;), wyprane już ręczniki, kocyki i kolorowe pieluszki. No, dumna z siebie jestem. Każdego dnia coś wrzucę do pralki i będzie super :)

Pod wieczór czeka mnie prasowanie, ale ja to nawet lubię ;)

Dżuls - niezła waga :D Czyli mozna obstawiać, że w 40 tc będzie miała ok. 4 kg ;). Ciekawa jestem ile waży nasza mała. Jutro się dowiem :D :D :D

p.s. U nas w szpitalu wymagane tylko ubranko dla dziecka na wyjście :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    moja siostra miałą sn przy wadze przeszło 4,5 kg :// i to w klinice w Katowicach lekarze wypychali jej dziecko naciskając na brzuch.. nie wiem, czy to zbyt bezpieczne, ale małej nic na szczęście nie jest

Nie jest to dozwolony chwyt :/, bo może pęknąć macica. Mnie niestety przy 3,5 kg dziecku też rzucono się na brzuch... Młodemu tętno ostro już spadało, dlatego sn m.in. z tego powodu bardzo źle wspominam.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo tu pewnie też dużą rolę odgrywa wielkość rozwarcia itp

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Dżuls - niezła waga :D Czyli mozna obstawiać, że w 40 tc będzie miała ok. 4 kg ;). Ciekawa jestem ile waży nasza mała. Jutro się dowiem :D :D :D
    Heh, ja mam już zapowiedziane, że mam nie liczyć na to, że dadzą mi donosić ciążę do 40tc ze względu na cukrzycę, teraz jeszcze pewnie dojdą te wymiary.
    Syn w 36 tygodniu ciąży wg usg ważył 4200g, a urodził się 3 dni później ważąc 4kg, także jakbym poczekała jeszcze kolejne 4 tyg to wyszłoby koło 5kg :P Gin prowadzący zapowiedział, że przy wadze 4kg-4200g rozważamy cesarkę, ale tu zapowiada się niezły klocek, na razie wymairami większy od poprzedniego, więc chyba niewiele będzie do "rozważania", jak przyjdzie co do czego...
    Dobrze, że już pozamawiałąm te wszystkie rzeczy do wyprawki, bo rezerwa czasowa mi się zaczyna drastycznie kurczyć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 10:58

8pdp47e.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) słońce ładnie dzisiaj świeci więc pogoda dopisuje :-) Mi tam upały nie przeszkadzają a wręcz przeciwnie nawet dobrze się jeszcze czuje i mam nadzieje że tak zostanie ;-)

Idę zaraz na targ po czereśnie bo mam ochotę i muszę coś na obiad kupić a nie mam pomysłu co zrobić :-/

dżuls no to malutka już nie taka malutka fajnie dobrze że wszystko ok :-) boszzze ja już nie umie się doczekać piątku aż zobaczę ile mój skarb waży oby było wszytko ok.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na obiad dzisiaj makaron pełnoziarnisty + arrabiatta z kaparami i wieprzowinką :)

Dżuls lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    a mnie się marzą takie upalne wakacje, jak co roku, gdzieś dalkeko.. ehh za 2 lata pojedziemy!
    Ja mam nadzieje,że my już za rok gdzieś za granicę pojedziemy ;) I do swojego roczku synek będzie już po wczasach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 11:01

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls faktycznie juz masz kawał kobity w brzuszku =)

U mnie USG, na którym dowiem się ile mała waży zapowiada się dopiero 27 lipca, wiec jeszcze będę musiała sporo czekać... =(
    Zobaczymy wtedy jak się ma do tego ta teoria z witaminami, bo ja lykam femibion codziennie w zasadzie od poczatku ciąży (co prawda na początku bralam inne witaminy, ale też coś było) =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie lila my też mam jakiegoś smaka na makaron dzisiaj ale nie wiem jeszcze z czym ...

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym mogła jeść tylko makarony :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Ja też coś się dzisiaj nie wyspałam, pewnie zaraz padnę na drzemkę. Cholernie bolą mnie sutki od kilku dni. Od wczoraj smaruję maltanem, może będzie lepiej. Czy Wy też odczuwacie czasami takie kłucie hmm chyba w szyjce? Jak mnie zakłuje, to aż muszę sobie usiąść.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie teraz częstotliwość wizyt się zmieniła?
    Ja nadal kolejna wizytę po 4tyg będę miała 22lipca, słyszałam że nawet co tydzień pod koniec się chodzi a mi zostały 4 rubryki w karcie

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy mnie ostatnio na spacerze jak byłam to zakuło tak mocno dwa razy ale usiadłam sobie na chwile i później się nie powtórzyło... ale troszkę się wystraszyłam wtedy.

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy u mnie to częściej w środku czuję że pulsuje niż boli.

I nie napisałam bo nie patrzyłam wczoraj przed spaniem, na spodniach od piżamy też plamę miałam

‹‹ 1433 1434 1435 1436 1437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ