X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A powiedzcie teraz częstotliwość wizyt się zmieniła?
    Ja nadal kolejna wizytę po 4tyg będę miała 22lipca, słyszałam że nawet co tydzień pod koniec się chodzi a mi zostały 4 rubryki w karcie

Ja chodzę co 3-4 tygodnie. Jak się zapiszę tak pójdę ;). Chyba po 36 tc jak dobrze pamiętam to chodziłam częściej.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Ja chodzę co 3-4 tygodnie. Jak się zapiszę tak pójdę ;). Chyba po 36 tc jak dobrze pamiętam to chodziłam częściej.
    Jak się zapiszesz? :D
    U mnie na wizycie jest tak że lekarz daje na ulotkę pieczątkę z datą wizyty i idę do rejestracji aby podały godzinę :D
    Też miałam raz po 3 innym razem po 4tyg, myślałam ze teraz pójdę po 3 a tu zonk

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ja teraz idę 21 lipca, a pod koniec słyszałam, że co tydzień są wizyty u mojej.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Staraczka ja teraz idę 21 lipca, a pod koniec słyszałam, że co tydzień są wizyty u mojej.
    Pod koniec :D
    No właśnie i tu ciekawe jaki tydzień dla lekarza to końcówka :D
    Jedni policza że ciąża trwa 42tyg a inni 38

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tydzień można chodzić jeśli chodzi się na NFZ, a jak ja mam płacić za kazdą wizytę prywatnie to chyba zbankrutuje :/ ale zobacze co powie mi dziś gin co do następnej wizyty

720fbe94f2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie lekarz wyjechał na urlop, więc teraz nadal co prawie 4 tygodnie, ale jak wróci to już chyba będzie częściej.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Jak się zapiszesz? :D
    U mnie na wizycie jest tak że lekarz daje na ulotkę pieczątkę z datą wizyty i idę do rejestracji aby podały godzinę :D
    Też miałam raz po 3 innym razem po 4tyg, myślałam ze teraz pójdę po 3 a tu zonk

No tak, lekarz mówi: do zobaczenia za 3-4 tygodnie, potem idę do rejestracji, żeby zapisać się na dany dzień (który sobie sama z jego grafiku wybiorę) i godzinę i tyle. Żadnych pieczątek nawet parę lat temu nie dostawałam :P
    Nie wiem, czy chodzisz na nfz, czy prywatnie, ale u mnie prywatnie tak to właśnie wygląda.
    Ja lepiej się czuję jak chodzę co 3 tygodnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 11:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) ja po męczącym weekendzie dopiero dzis odespałam i odpoczywam.
    W piątek pojechaliśmy do rodziców, w sobote mieliśmy chrzest, w niedziele gościliśmy się u męża siostry i w sumie w kółko na nogach.
    i właśnie w sobotę w nocy miałam takie kłucie w szyjce ze aż sie obudziłam, w neidzielę też to odczułam kilka razy, chyba sie troche przeciążyłam bo wczoraj mnie strasznie cały dzień spojenie bolało, chodziłam jak kaczka :)
    w sobotę mamy kolejne wesele, więc cały tydzień sie oszczędzam, zeby mieć siłę chociaż kilka piosenek zatańczyć :)

wczoraj mąż skręcił szafkę dla naszej małej :)wieć moge brać się za pranie i układanie:)
    i spróbuje Was nadrobić :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Anitka a czemu tak długo pracujesz?Nie mogłaś wcześniej wziąć zwolnienia?Teraz już wiadomo czemu mało tyjesz w ciąży hih jednak praca dużo zmienia w tym temacie ;) Ale chyba nie masz zbyt ciężkiej i zajmującej pracy co?bo zostaje Ci sporo czasu na forum ;)
    Jednak ja współczuje dziewczynom które jeszcze pracują,bo teraz to jest taki jedyny okres sielanki i bezkarnego wybyczenia się :D

:/
    Pracuję u siebie więc sama reguluję sobie godziny pracy :-) Często jest tak, że nad nową umową siedzę wieczorami. Ogólnie od 8-15 jestem w biurze i wtedy ogarniam sprawy pracownicze, a później przenoszę się z pracą do domu bo jednak siedzenie za biurkiem jest dla mnie obecnie męczące. Fakt, że lubię swoją pracę i ogromnym jej plusem jest fakt, że mam czas na to aby w trakcie tu się udzielać lub wyskoczyć sobie na zakupy :-)
    Obecnie jest mi coraz ciężej i od jutra przychodzi siostra na przeszkolenie i zastąpi mnie na rok :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. Na NFZ a prywatnie jak byłam u innego to sam siedział i wychodząc ustalalismy datę kolejnej wizyty a on w notes wypisywal.

Ale ciśnienie sobie podniosłam, mogłam nie patrzeć co za sms prZyszedł do męża bo zapomniał telefonu i tak dzisiaj miał jechać na jakiś kurs a kolega napisał mu czy na pewno jedzie bo muszą ustalić wszystko z ASIĄ !!! Nie znam kolesia i typiary ale czuję się zazdrosna , ja z brzuchem samą w domu a on sobie z jakąś będzie kawkę spijal, szalone hormony w ciąży :/
    gdyby poświęcał mi tyle uwagi co przed ciążą to było by super a on odsunal się ode mnie i czuje się taka samotna :/

Musiałam bo mnie nosi, kurs nie jest obowiązkowy zobaczymy czy zostanie ze mną czy pojedzie.
    Wściekła jestem jak nic :/

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka nie denerwuj sie tylko pogadaj z mężem na spokojnie, może Asia to siwa sekretarka pilnująca funduszy czy ktoś w tym rodzaju.. najgorzej jest sobie wkręcać coś co nie ma miejsca

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo wszystko i tak jestem zła ze ruszyłam jego telefon, teraz byle do 16 aż wróci i mi powie co nie co, 2tygodnie temu tam był, tydzień temu upierał się ze chce jechać ale powiedziałam nie i już wczoraj znowu zaczął nagabywac o dZisiejszym wyjeździe

• .ona. Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    .ona. Na NFZ a prywatnie jak byłam u innego to sam siedział i wychodząc ustalalismy datę kolejnej wizyty a on w notes wypisywal.

To widocznie to od lekarza zależy. Jak widać trafiam na takich, którzy zostawiają mi wolną drogę i sama mam się zapisać na kiedy chcę :D :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    To widocznie to od lekarza zależy. Jak widać trafiam na takich, którzy zostawiają mi wolną drogę i sama mam się zapisać na kiedy chcę :D :P
    Płacisz i wymagasz hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasz robaczek ważył w 20t4d 383 g +/- 50 g ;))) ciekawe jak urosła, za tydzień usg III trymestru ;)))

a skrót CL 36mm na usg co oznacza? długość szyjki?

Misi@, easymum lubią tę wiadomość

• monaaa85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...witam..a mnie coś bierze.. Wczoraj bolało gardło, dziś troszkę mniej.. Ale i wczoraj i dziś lekka gorączka..pewno koło 37 stopni.. Nie chcę antybiotyku!!
    ...póki co..faringosept, dużo miodu, rumianek, lipa, czosnek, prenalen..i paracetamol.. A dzidźka kopie jak najęta..aż mi się słabo robi od tego kochanego wirowania w brzuchu :-)

1usacwa1uvvludfr.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała dzisiaj 29+1 waży 1,5 kg i tez to bardzo kontroluje bo mam cukry A

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego dopada mnie lęk...że jeszcze tylu rzeczy dla dziecka i dla siebie nie mam.. I do tego w CO ja się spakuję do szpitala?! ..do spakowania tyle rzeczy że chyba taczką zawiozę :-)

1usacwa1uvvludfr.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak cl dl.szyjki

Paulinek lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy_etka miałaś dać znać jak z szyjką po wizycie z tym krążkiem

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
‹‹ 1434 1435 1436 1437 1438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ