X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A powiedzcie teraz częstotliwość wizyt się zmieniła?
    Ja nadal kolejna wizytę po 4tyg będę miała 22lipca, słyszałam że nawet co tydzień pod koniec się chodzi a mi zostały 4 rubryki w karcie

Ja chodzę co 3-4 tygodnie. Jak się zapiszę tak pójdę ;). Chyba po 36 tc jak dobrze pamiętam to chodziłam częściej.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Ja chodzę co 3-4 tygodnie. Jak się zapiszę tak pójdę ;). Chyba po 36 tc jak dobrze pamiętam to chodziłam częściej.
    Jak się zapiszesz? :D
    U mnie na wizycie jest tak że lekarz daje na ulotkę pieczątkę z datą wizyty i idę do rejestracji aby podały godzinę :D
    Też miałam raz po 3 innym razem po 4tyg, myślałam ze teraz pójdę po 3 a tu zonk

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ja teraz idę 21 lipca, a pod koniec słyszałam, że co tydzień są wizyty u mojej.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Staraczka ja teraz idę 21 lipca, a pod koniec słyszałam, że co tydzień są wizyty u mojej.
    Pod koniec :D
    No właśnie i tu ciekawe jaki tydzień dla lekarza to końcówka :D
    Jedni policza że ciąża trwa 42tyg a inni 38

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tydzień można chodzić jeśli chodzi się na NFZ, a jak ja mam płacić za kazdą wizytę prywatnie to chyba zbankrutuje :/ ale zobacze co powie mi dziś gin co do następnej wizyty

720fbe94f2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie lekarz wyjechał na urlop, więc teraz nadal co prawie 4 tygodnie, ale jak wróci to już chyba będzie częściej.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Jak się zapiszesz? :D
    U mnie na wizycie jest tak że lekarz daje na ulotkę pieczątkę z datą wizyty i idę do rejestracji aby podały godzinę :D
    Też miałam raz po 3 innym razem po 4tyg, myślałam ze teraz pójdę po 3 a tu zonk

No tak, lekarz mówi: do zobaczenia za 3-4 tygodnie, potem idę do rejestracji, żeby zapisać się na dany dzień (który sobie sama z jego grafiku wybiorę) i godzinę i tyle. Żadnych pieczątek nawet parę lat temu nie dostawałam :P
    Nie wiem, czy chodzisz na nfz, czy prywatnie, ale u mnie prywatnie tak to właśnie wygląda.
    Ja lepiej się czuję jak chodzę co 3 tygodnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 11:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) ja po męczącym weekendzie dopiero dzis odespałam i odpoczywam.
    W piątek pojechaliśmy do rodziców, w sobote mieliśmy chrzest, w niedziele gościliśmy się u męża siostry i w sumie w kółko na nogach.
    i właśnie w sobotę w nocy miałam takie kłucie w szyjce ze aż sie obudziłam, w neidzielę też to odczułam kilka razy, chyba sie troche przeciążyłam bo wczoraj mnie strasznie cały dzień spojenie bolało, chodziłam jak kaczka :)
    w sobotę mamy kolejne wesele, więc cały tydzień sie oszczędzam, zeby mieć siłę chociaż kilka piosenek zatańczyć :)

wczoraj mąż skręcił szafkę dla naszej małej :)wieć moge brać się za pranie i układanie:)
    i spróbuje Was nadrobić :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Anitka a czemu tak długo pracujesz?Nie mogłaś wcześniej wziąć zwolnienia?Teraz już wiadomo czemu mało tyjesz w ciąży hih jednak praca dużo zmienia w tym temacie ;) Ale chyba nie masz zbyt ciężkiej i zajmującej pracy co?bo zostaje Ci sporo czasu na forum ;)
    Jednak ja współczuje dziewczynom które jeszcze pracują,bo teraz to jest taki jedyny okres sielanki i bezkarnego wybyczenia się :D

:/
    Pracuję u siebie więc sama reguluję sobie godziny pracy :-) Często jest tak, że nad nową umową siedzę wieczorami. Ogólnie od 8-15 jestem w biurze i wtedy ogarniam sprawy pracownicze, a później przenoszę się z pracą do domu bo jednak siedzenie za biurkiem jest dla mnie obecnie męczące. Fakt, że lubię swoją pracę i ogromnym jej plusem jest fakt, że mam czas na to aby w trakcie tu się udzielać lub wyskoczyć sobie na zakupy :-)
    Obecnie jest mi coraz ciężej i od jutra przychodzi siostra na przeszkolenie i zastąpi mnie na rok :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. Na NFZ a prywatnie jak byłam u innego to sam siedział i wychodząc ustalalismy datę kolejnej wizyty a on w notes wypisywal.

Ale ciśnienie sobie podniosłam, mogłam nie patrzeć co za sms prZyszedł do męża bo zapomniał telefonu i tak dzisiaj miał jechać na jakiś kurs a kolega napisał mu czy na pewno jedzie bo muszą ustalić wszystko z ASIĄ !!! Nie znam kolesia i typiary ale czuję się zazdrosna , ja z brzuchem samą w domu a on sobie z jakąś będzie kawkę spijal, szalone hormony w ciąży :/
    gdyby poświęcał mi tyle uwagi co przed ciążą to było by super a on odsunal się ode mnie i czuje się taka samotna :/

Musiałam bo mnie nosi, kurs nie jest obowiązkowy zobaczymy czy zostanie ze mną czy pojedzie.
    Wściekła jestem jak nic :/

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka nie denerwuj sie tylko pogadaj z mężem na spokojnie, może Asia to siwa sekretarka pilnująca funduszy czy ktoś w tym rodzaju.. najgorzej jest sobie wkręcać coś co nie ma miejsca

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo wszystko i tak jestem zła ze ruszyłam jego telefon, teraz byle do 16 aż wróci i mi powie co nie co, 2tygodnie temu tam był, tydzień temu upierał się ze chce jechać ale powiedziałam nie i już wczoraj znowu zaczął nagabywac o dZisiejszym wyjeździe

• .ona. Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    .ona. Na NFZ a prywatnie jak byłam u innego to sam siedział i wychodząc ustalalismy datę kolejnej wizyty a on w notes wypisywal.

To widocznie to od lekarza zależy. Jak widać trafiam na takich, którzy zostawiają mi wolną drogę i sama mam się zapisać na kiedy chcę :D :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    To widocznie to od lekarza zależy. Jak widać trafiam na takich, którzy zostawiają mi wolną drogę i sama mam się zapisać na kiedy chcę :D :P
    Płacisz i wymagasz hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasz robaczek ważył w 20t4d 383 g +/- 50 g ;))) ciekawe jak urosła, za tydzień usg III trymestru ;)))

a skrót CL 36mm na usg co oznacza? długość szyjki?

Misi@, easymum lubią tę wiadomość

• monaaa85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...witam..a mnie coś bierze.. Wczoraj bolało gardło, dziś troszkę mniej.. Ale i wczoraj i dziś lekka gorączka..pewno koło 37 stopni.. Nie chcę antybiotyku!!
    ...póki co..faringosept, dużo miodu, rumianek, lipa, czosnek, prenalen..i paracetamol.. A dzidźka kopie jak najęta..aż mi się słabo robi od tego kochanego wirowania w brzuchu :-)

1usacwa1uvvludfr.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała dzisiaj 29+1 waży 1,5 kg i tez to bardzo kontroluje bo mam cukry A

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego dopada mnie lęk...że jeszcze tylu rzeczy dla dziecka i dla siebie nie mam.. I do tego w CO ja się spakuję do szpitala?! ..do spakowania tyle rzeczy że chyba taczką zawiozę :-)

1usacwa1uvvludfr.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak cl dl.szyjki

Paulinek lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy_etka miałaś dać znać jak z szyjką po wizycie z tym krążkiem

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
‹‹ 1434 1435 1436 1437 1438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ