Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
marlenak_me wrote:Dzuls a może jesz codziennie tabletki witaminowe i tuczysz małą jak kurczaczka:-) moja siostra ma taką teorię po 1 wieeellkiim dziecku brała tabletki raz na 3 dni i drugie urodziło się 3100.
-
Ja np. nie wierzę w to, że po witaminach dziecko większe...
Z synem bralam przez calą ciążę witaminy, młody też był zawsze 'trochę do przodu' wg wymiarów na usg, ale w dniu porodu 3,5 kg, więc tak w normie. Choć jak na mnie, na niewielką babęto i tak wyczyn.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Chciałam się pochwalić... właśnie zakupilam na allegro łóżeczko z pościelą, poduszkę klin i motylki do dekoracji ściany...
Plus ostateczne zamówienie w gemini...
Napisałam mężowi, ze niestety znów roztrwonilam full naszej kasy
Mimo zubozalego konta jestem przeszczesliwa, ze juz praktycznie wszystko zamówione i niedługo będzie gotowePaulinek, Dżuls, la_lenka, monaaa85, agatka196, kasig, Lilla My, .ona., alutka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDżuls wrote:Zaraz się popłaczę. Licze na to, że to usg trochę przekłamało i w rzeczywistości jest nieco mniejsza, przynajmniej rozmiarów synka... W następny piątek mam wypasione usg i liczę na bardzo dokładne pomiary. Boję się też, że gin ustali mi CC na 38 tydzień, a młoda przyśpieszy i będę musiała rodzić takigo cielaka naturalnie. Nie wiem, nie mam doświadczenia w CC, wyznaczaniu terminów cesarki itd, może doświadczone w tej materii dziewczyny coś podpowiedzą.
Ja rozumiem, że ciężki poród, możliwość cesarki i w ogóle, ale przecież tak naprawdę po prostu dziecko Ci fajnie rośnie. A znam osoby, które i 4,5kg urodziły sn bez żadnych komplikacji - i wcale to nie są wielkie baby. Po prostu natura wie co robi
.ona. lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj na obiad miałam smaka na biała kiełbase,kupiłam surową bo nie było parzonej ...gotowałam ją ok.10 minut od zagotowania wody...zjadłam pół kiełbaski i coś mnie tknęło ,żeby rozkroić druga połowe...patrze a ona nie była dogotowana w 100%,mieso nie było surowe ale takie...coś mu brakowało...dostałam takich nerwów sama na siebie,bo boje sie czy sie nie zaraże tą głupia tokso albo nie zatruje...
siedze i wyje bo mąż wyszedł do pracy a mnie napadł lęk o dziecko
-
Lp. Nazwa Netto VAT Brutto Ilość J.m. Kwota
1 NoseFrida, aspirator do nosa, od urodzenia
17,77 8 % 19,19 1 szt. 19,19
2 Sudocrem, krem, 60g
7,23 23 % 8,89 1 szt. 8,89
3 Linomag 0,2g/1g, maść, od urodzenia, 30g
5,27 8 % 5,69 1 szt. 5,69
4 AVENT, smoczek gryzak silikonowy, dekorowany, od 0-6 miesiąca, 2 sztuki
17,58 8 % 18,99 1 szt. 18,99 r
5 BABY ONO szczotka z gąbką do butelek i smoczków
3,81 23 % 4,69 1 szt. 4,69
6 Femibion Natal 2, Plus 30 tabletek powlekanych + 30 kapsułek
33,97 8 % 36,69 2 szt. 73,38
7 OILATUM Baby, emulsja do kąpieli, 150ml
14,30 23 % 17,59 1 szt. 17,59
8 OCTENISEPT, Płyn, 50ml
15,27 8 % 16,49 1 szt. 16,49
9 Natrium Chloratum, Gilbert 0,9%, 100 ampułek po 5ml
21,56 8 % 23,29 1 szt. 23,29
10 Kompresy MEDICOMP, jałowe 5x5cm, 50 sztuk
5,27 8 % 5,69 1 szt. 5,69
11 Podkłady higieniczne, SENI SOFT, 90cmx60cm, 5 sztuk
6,29 8 % 6,79 2 szt. 13,58
12 Podpaski BELLA Nova, ze skrzydełkami, 10 sztuk
3,05 8 % 3,29 2 szt. 6,58
13 Biofer, 80 tabletek
19,53 8 % 21,09 1 szt. 21,09
14 Asparaginian Extra, magnezu i potasu, 50 tabletek
3,23 8 % 3,49 1 szt. 3,49
Paulinek proszę... zamówienie uzupełniające, bo część rzeczy już była w domu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 13:31
Paulinek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hejka
Witamy się w 30 tygodniu
Jejka.. kiedy to zleciało? Jeszcze kilka tygodni i malutka może się ewakuować
Jak tylko kupię komodę, to biorę się za pranie ciuszków. Myślałam, że będę to robić później, ale jednak wezmę się za to teraz póki pogoda ładna no i siły jeszcze jakieś mamPytanie jak szybko pozbyć się zapachu nowości mebli? Jakieś sposoby?
anula1990 wrote:Dzisiaj na obiad miałam smaka na biała kiełbase,kupiłam surową bo nie było parzonej ...gotowałam ją ok.10 minut od zagotowania wody...zjadłam pół kiełbaski i coś mnie tknęło ,żeby rozkroić druga połowe...patrze a ona nie była dogotowana w 100%,mieso nie było surowe ale takie...coś mu brakowało...dostałam takich nerwów sama na siebie,bo boje sie czy sie nie zaraże tą głupia tokso albo nie zatruje...siedze i wyje bo mąż wyszedł do pracy a mnie napadł lęk o dziecko
W sumie zjadłabym sobie frankfuterki takie surowe.. ahhanula1990, easymum lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNancy87 wrote:Witajcie:)
Ja też coś się dzisiaj nie wyspałam, pewnie zaraz padnę na drzemkę. Cholernie bolą mnie sutki od kilku dni. Od wczoraj smaruję maltanem, może będzie lepiej. Czy Wy też odczuwacie czasami takie kłucie hmm chyba w szyjce? Jak mnie zakłuje, to aż muszę sobie usiąść.
Staraczka ja mam już wizyty co dwa tygodnie od czerwca(ostatnia wizyta 15.06 a teraz idę 03.07),ale usg będzie pewnie raz w msc chyba żeby się coś działo. -
moka89 wrote:Hejka
Witamy się w 30 tygodniu
Jejka.. kiedy to zleciało? Jeszcze kilka tygodni i malutka może się ewakuować
Jak tylko kupię komodę, to biorę się za pranie ciuszków. Myślałam, że będę to robić później, ale jednak wezmę się za to teraz póki pogoda ładna no i siły jeszcze jakieś mamPytanie jak szybko pozbyć się zapachu nowości mebli? Jakieś sposoby?
Po zagotowaniu wody, surową kiełbasę parzy się dobre 20 min na małym ogniu.. Ale bez paniki, nic nie powinno się stać
W sumie zjadłabym sobie frankfuterki takie surowe.. ahh
Dzieki za odpowiedz,troche poczytalam w necie i sie uspokoiłam...
Wiem wiem...nie wiem za to co mnie skusiło chyba pazerność,jestem sama wsciekła na siebie -
anula1990 wrote:Dzieki za odpowiedz,troche poczytalam w necie i sie uspokoiłam...
Wiem wiem...nie wiem za to co mnie skusiło chyba pazerność,jestem sama wsciekła na siebieanula1990 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry mamusie
Dżuls kawał baby juz z Twojej córci. Ciekawe ile moja waży? Myślisz ze to uwarunkowane jest genetycznie czy jednak przez cukrzycę?
Ja dziś wyciągłam mała torbę i zaczynam ja zapełniać. Na razie wylądowała tam koszula, szlafrok cienki, klapki pod prysznic, ręczniki, majtki i tak powoli cis będę dorzucić.
Widzę że nie tylko mnie dopada zmęczenie 3 trymestru. Ja codziennie zaliczam drzemkę choć z 2 godzinki. -
nick nieaktualnyGusiak wrote:Chciałam się pochwalić... właśnie zakupilam na allegro łóżeczko z pościelą, poduszkę klin i motylki do dekoracji ściany...
Plus ostateczne zamówienie w gemini...
Napisałam mężowi, ze niestety znów roztrwonilam full naszej kasy
Mimo zubozalego konta jestem przeszczesliwa, ze juz praktycznie wszystko zamówione i niedługo będzie gotowezdjęcia albo linki proszę
Staraczka ja wiem,że to hormony Ci buzują,ale postaraj się wyluzowaćDlaczego w sumie nie chcesz go puścić na kurs?Przecież nie idzie na randkę
Dziewczyny nie bądźmy zołzami
Ty w tym czasie możesz też sobie jakoś fajnie czas zorganizować przecież
Kino,basen,wyjście na spacer,spotkanie z przyjaciółką,zakupy itp.
aaa i Staraczka polecam seks, nic lepiej nie zbliżaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 14:21
-
AniaM wrote:Dziewczyny ja ten aspirator do noska biorę obrazu do odkurzacza dobrze robie? Katarek plus w razie czego mogę z nieg z niego,, ręcznie '' simarki wyciągnąć?
Katarek to do odkurzacza się podłącza? Dobrze widzę na filmiku instruktażowym w necie?Ale czad! To wiecie co, ja powiem tak: jak dziecko by mi nagle chlusnęło, zwymiotowało, to w życiu odkurzacza nie zdążyłabym uruchomić, żeby je uratować
Bo w przypadku wymiotów leci i nosem i ustami. Przerabialiśmy to milion razy.
U nas się sprawdziła Frida do nosa.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualnyKoalka bo gdyby kursy były z pracy to dobra ale on sobie wymyślił dodatkową pracę coś na wzór avonu, od miesiąca mi truje o procencie ze sprzedaży produktów a jeszcze nic nie sprzedał i wcale się nie dziwię jak w tym pomadka kosztuje ponad 100zł a te rzekome kursy nic nie wnoszą.
Kto w ślepo będzie płacił duże kwoty za coś np kosmetyki które nawet nie są promowane, koleś z którym jeździ znalazł sobie jelenia żeby na kimś zarobić bo to na zasadzie ja ciebie podepne pod siebie ty zarobisz i dla mnie jakiś procent tez.
Nie lubię czegoś takiego .
A ten sex to mogę zapomnieć
libido mam - i pewnie jego zasługa w tymWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 14:30
-
nick nieaktualnyStaraczka czyżby FM Group?;p pasożyty jedne, piramida cholerna finansowa?;p
p.s kupiłam super sukienkę leciutką, przewiewną w pepco, za uwaga...całe 10 zł...http://www.pepco.pl/gazetka#6 taką jak ta brzoskwiniowa tylko mam turkus))
anula1990 lubi tę wiadomość