X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    Dzuls a może jesz codziennie tabletki witaminowe i tuczysz małą jak kurczaczka:-) moja siostra ma taką teorię po 1 wieeellkiim dziecku brała tabletki raz na 3 dni i drugie urodziło się 3100.
    Wiesz, nie mam pojęcia, żadem gin mi tego wprost nie powie, a mój prowadzący kazał brać, m.in. datego, że przy diecie cukrzycowej mogę mieć jakieś tam niedobory, ale badania krwi mam rewelacyjne, bo nie dość że tarczyca wyszła ok, to jeszcze mam super całą resztę wyników, np nie mam anemii, z którą borykałam się całą pierwszą ciążę, brałam tardyferon i takie tam, z ledwością mieściłąm się w normach, a teraz wszęzie idealnie pośrodku.

8pdp47e.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np. nie wierzę w to, że po witaminach dziecko większe...
    Z synem bralam przez calą ciążę witaminy, młody też był zawsze 'trochę do przodu' wg wymiarów na usg, ale w dniu porodu 3,5 kg, więc tak w normie. Choć jak na mnie, na niewielką babę :D to i tak wyczyn.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się pochwalić... właśnie zakupilam na allegro łóżeczko z pościelą, poduszkę klin i motylki do dekoracji ściany...
    Plus ostateczne zamówienie w gemini...
    Napisałam mężowi, ze niestety znów roztrwonilam full naszej kasy ;D

Mimo zubozalego konta jestem przeszczesliwa, ze juz praktycznie wszystko zamówione i niedługo będzie gotowe =)

Paulinek, Dżuls, la_lenka, monaaa85, agatka196, kasig, Lilla My, .ona., alutka lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrzuć proszę, albo prześlij mi swoją listę zakupów z gemini?;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Zaraz się popłaczę. Licze na to, że to usg trochę przekłamało i w rzeczywistości jest nieco mniejsza, przynajmniej rozmiarów synka... W następny piątek mam wypasione usg i liczę na bardzo dokładne pomiary. Boję się też, że gin ustali mi CC na 38 tydzień, a młoda przyśpieszy i będę musiała rodzić takigo cielaka naturalnie. Nie wiem, nie mam doświadczenia w CC, wyznaczaniu terminów cesarki itd, może doświadczone w tej materii dziewczyny coś podpowiedzą.
    Dżuls, jakby mój synek miał 1900 g to bym skakała ze szczęścia, bo takie maluchy dwukilowe wypuszczają do domu! :P Ja rozumiem, że ciężki poród, możliwość cesarki i w ogóle, ale przecież tak naprawdę po prostu dziecko Ci fajnie rośnie. A znam osoby, które i 4,5kg urodziły sn bez żadnych komplikacji - i wcale to nie są wielkie baby. Po prostu natura wie co robi :)

.ona. lubi tę wiadomość

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj na obiad miałam smaka na biała kiełbase,kupiłam surową bo nie było parzonej ...gotowałam ją ok.10 minut od zagotowania wody...zjadłam pół kiełbaski i coś mnie tknęło ,żeby rozkroić druga połowe...patrze a ona nie była dogotowana w 100%,mieso nie było surowe ale takie...coś mu brakowało...dostałam takich nerwów sama na siebie,bo boje sie czy sie nie zaraże tą głupia tokso albo nie zatruje...:( siedze i wyje bo mąż wyszedł do pracy a mnie napadł lęk o dziecko :(

74disg18xt1q3yyo.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lp. ­ Nazwa ­ Netto ­ VAT ­ Brutto ­ Ilość ­ J.m. ­ Kwota ­
    1 ­ NoseFrida, aspirator do nosa, od­ urodzenia
    17,77 ­ 8 % ­ 19,19 ­ 1 ­ szt. ­ 19,19 ­
    2 ­ Sudocrem, krem, 60g­
    7,23 ­ 23 % ­ 8,89 ­ 1 ­ szt. ­ 8,89 ­
    3 ­ Linomag 0,2g/1g, maść, od urodze­nia, 30g
    5,27 ­ 8 % ­ 5,69 ­ 1 ­ szt. ­ 5,69 ­
    4 ­ AVENT, smoczek gryzak silikonowy­, dekorowany, od 0-6 miesiąca, 2 sztuki
    17,58 ­ 8 % ­ 18,99 ­ 1 ­ szt. ­ 18,99 ­r
    5 ­ BABY ONO szczotka z gąbką do but­elek i smoczków
    3,81 ­ 23 % ­ 4,69 ­ 1 ­ szt. ­ 4,69 ­
    6 ­ Femibion Natal 2, Plus 30 tablet­ek powlekanych + 30 kapsułek
    33,97 ­ 8 % ­ 36,69 ­ 2 ­ szt. ­ 73,38 ­
    7 ­ OILATUM Baby, emulsja do kąpieli­, 150ml
    14,30 ­ 23 % ­ 17,59 ­ 1 ­ szt. ­ 17,59 ­
    8 ­ OCTENISEPT, Płyn, 50ml­
    15,27 ­ 8 % ­ 16,49 ­ 1 ­ szt. ­ 16,49 ­
    9 ­ Natrium Chloratum, Gilbert 0,9%,­ 100 ampułek po 5ml
    21,56 ­ 8 % ­ 23,29 ­ 1 ­ szt. ­ 23,29 ­
    10 ­ Kompresy MEDICOMP, jałowe 5x5cm,­ 50 sztuk
    5,27 ­ 8 % ­ 5,69 ­ 1 ­ szt. ­ 5,69 ­
    11 ­ Podkłady higieniczne, SENI SOFT,­ 90cmx60cm, 5 sztuk
    6,29 ­ 8 % ­ 6,79 ­ 2 ­ szt. ­ 13,58 ­
    12 ­ Podpaski BELLA Nova, ze skrzydeł­kami, 10 sztuk
    3,05 ­ 8 % ­ 3,29 ­ 2 ­ szt. ­ 6,58 ­
    13 ­ Biofer, 80 tabletek­
    19,53 ­ 8 % ­ 21,09 ­ 1 ­ szt. ­ 21,09 ­
    14 ­ Asparaginian Extra, magnezu i po­tasu, 50 tabletek
    3,23 ­ 8 % ­ 3,49 ­ 1 ­ szt. ­ 3,49 ­

Paulinek proszę... zamówienie uzupełniające, bo część rzeczy już była w domu =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 13:31

Paulinek lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie, ze tak brzydko wrzucone, ale pisze z telefonu i inaczej nie potrafiłam skopiować =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak dziękuję

a femibion 2 nadal bierzesz? ja od II trymestru biorę classic już ;)

• AniaM Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja ten aspirator do noska biorę obrazu do odkurzacza dobrze robie? Katarek plus w razie czego mogę z nieg z niego,, ręcznie '' simarki wyciągnąć?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupię Fride. Jakoś wyciąganie odkurzacza np. w środku nocy do mnie nie przemawia.

.ona. lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;) Witamy się w 30 tygodniu ;) Jejka.. kiedy to zleciało? Jeszcze kilka tygodni i malutka może się ewakuować :)
    Jak tylko kupię komodę, to biorę się za pranie ciuszków. Myślałam, że będę to robić później, ale jednak wezmę się za to teraz póki pogoda ładna no i siły jeszcze jakieś mam :) Pytanie jak szybko pozbyć się zapachu nowości mebli? Jakieś sposoby?
    anula1990 wrote:
    Dzisiaj na obiad miałam smaka na biała kiełbase,kupiłam surową bo nie było parzonej ...gotowałam ją ok.10 minut od zagotowania wody...zjadłam pół kiełbaski i coś mnie tknęło ,żeby rozkroić druga połowe...patrze a ona nie była dogotowana w 100%,mieso nie było surowe ale takie...coś mu brakowało...dostałam takich nerwów sama na siebie,bo boje sie czy sie nie zaraże tą głupia tokso albo nie zatruje...:( siedze i wyje bo mąż wyszedł do pracy a mnie napadł lęk o dziecko :(
    Po zagotowaniu wody, surową kiełbasę parzy się dobre 20 min na małym ogniu.. Ale bez paniki, nic nie powinno się stać :)
    W sumie zjadłabym sobie frankfuterki takie surowe.. ahh

anula1990, easymum lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Witajcie:)

Ja też coś się dzisiaj nie wyspałam, pewnie zaraz padnę na drzemkę. Cholernie bolą mnie sutki od kilku dni. Od wczoraj smaruję maltanem, może będzie lepiej. Czy Wy też odczuwacie czasami takie kłucie hmm chyba w szyjce? Jak mnie zakłuje, to aż muszę sobie usiąść.
    Nancy u mnie identyczna sytuacja,zmęczenie dopada bardziej od 7msc ciąży ewidentnie,sutki widzę że już zaczynają się przygotowywać do laktacji czasem swędzą i siara już leci.Też mam czasami takie kłucie w szyjce,ale rzadko.

Staraczka ja mam już wizyty co dwa tygodnie od czerwca(ostatnia wizyta 15.06 a teraz idę 03.07),ale usg będzie pewnie raz w msc chyba żeby się coś działo.

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Hejka ;) Witamy się w 30 tygodniu ;) Jejka.. kiedy to zleciało? Jeszcze kilka tygodni i malutka może się ewakuować :)
    Jak tylko kupię komodę, to biorę się za pranie ciuszków. Myślałam, że będę to robić później, ale jednak wezmę się za to teraz póki pogoda ładna no i siły jeszcze jakieś mam :) Pytanie jak szybko pozbyć się zapachu nowości mebli? Jakieś sposoby?

Po zagotowaniu wody, surową kiełbasę parzy się dobre 20 min na małym ogniu.. Ale bez paniki, nic nie powinno się stać :)
    W sumie zjadłabym sobie frankfuterki takie surowe.. ahh

Dzieki za odpowiedz,troche poczytalam w necie i sie uspokoiłam...
    Wiem wiem...nie wiem za to co mnie skusiło chyba pazerność,jestem sama wsciekła na siebie :(

74disg18xt1q3yyo.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Dzieki za odpowiedz,troche poczytalam w necie i sie uspokoiłam...
    Wiem wiem...nie wiem za to co mnie skusiło chyba pazerność,jestem sama wsciekła na siebie :(
    Nie denerwuj się, stało się.. Nie ma co teraz gdybać i się denerwować, bo nerwy gorsze od tego kawałka kiełby :*

anula1990 lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :-)

Dżuls kawał baby juz z Twojej córci. Ciekawe ile moja waży? Myślisz ze to uwarunkowane jest genetycznie czy jednak przez cukrzycę?

Ja dziś wyciągłam mała torbę i zaczynam ja zapełniać. Na razie wylądowała tam koszula, szlafrok cienki, klapki pod prysznic, ręczniki, majtki i tak powoli cis będę dorzucić.

Widzę że nie tylko mnie dopada zmęczenie 3 trymestru. Ja codziennie zaliczam drzemkę choć z 2 godzinki.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Chciałam się pochwalić... właśnie zakupilam na allegro łóżeczko z pościelą, poduszkę klin i motylki do dekoracji ściany...
    Plus ostateczne zamówienie w gemini...
    Napisałam mężowi, ze niestety znów roztrwonilam full naszej kasy ;D

Mimo zubozalego konta jestem przeszczesliwa, ze juz praktycznie wszystko zamówione i niedługo będzie gotowe =)
    Gusiak koniecznie proszę sie wszystkim pochwalić ;) zdjęcia albo linki proszę ;)

Staraczka ja wiem,że to hormony Ci buzują,ale postaraj się wyluzować ;) Dlaczego w sumie nie chcesz go puścić na kurs?Przecież nie idzie na randkę :P Dziewczyny nie bądźmy zołzami ;) Ty w tym czasie możesz też sobie jakoś fajnie czas zorganizować przecież ;) Kino,basen,wyjście na spacer,spotkanie z przyjaciółką,zakupy itp.
    aaa i Staraczka polecam seks, nic lepiej nie zbliża ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 14:21

• .ona. Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Dziewczyny ja ten aspirator do noska biorę obrazu do odkurzacza dobrze robie? Katarek plus w razie czego mogę z nieg z niego,, ręcznie '' simarki wyciągnąć?

Katarek to do odkurzacza się podłącza? Dobrze widzę na filmiku instruktażowym w necie? :D Ale czad! To wiecie co, ja powiem tak: jak dziecko by mi nagle chlusnęło, zwymiotowało, to w życiu odkurzacza nie zdążyłabym uruchomić, żeby je uratować :P Bo w przypadku wymiotów leci i nosem i ustami. Przerabialiśmy to milion razy.
    U nas się sprawdziła Frida do nosa.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka bo gdyby kursy były z pracy to dobra ale on sobie wymyślił dodatkową pracę coś na wzór avonu, od miesiąca mi truje o procencie ze sprzedaży produktów a jeszcze nic nie sprzedał i wcale się nie dziwię jak w tym pomadka kosztuje ponad 100zł a te rzekome kursy nic nie wnoszą.
    Kto w ślepo będzie płacił duże kwoty za coś np kosmetyki które nawet nie są promowane, koleś z którym jeździ znalazł sobie jelenia żeby na kimś zarobić bo to na zasadzie ja ciebie podepne pod siebie ty zarobisz i dla mnie jakiś procent tez.
    Nie lubię czegoś takiego .

A ten sex to mogę zapomnieć :D
    libido mam - i pewnie jego zasługa w tym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 14:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka czyżby FM Group?;p pasożyty jedne, piramida cholerna finansowa?;p

p.s kupiłam super sukienkę leciutką, przewiewną w pepco, za uwaga...całe 10 zł...http://www.pepco.pl/gazetka#6 taką jak ta brzoskwiniowa tylko mam turkus ;)))

anula1990 lubi tę wiadomość

‹‹ 1435 1436 1437 1438 1439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ