X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    a były większe rozmiary?;p takie jednoczęściowe?;)))

jednoczęsciowe też były, nie wiem jak duży potrzebujesz ale ogolnie wybor byl duzy :) to samo w Auchan :)

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    A ja jeszcze wczoraj rozmawiałam z mamą i doradzała mi, żebym nie prała ubranek przed pierwszym założeniem, a jedynie wyciągnęła je wszystkie z pudełka i ewentualnie prasowała. Co o tym sądzicie? Ktoś jeszcze nie prał? Wszystkie mam nowe ze sklepu, a nie używane.

Mi by się nie chciało prasowac potem wyprać i znowu z zelazkiem :D
    Mama mi mówiła że mam nie mieszać nowych z używanymi, używane odświeżone są a Nowe będą prane przed porodem jakoś połowa sierpnia, niewiem cżycie z tymi używanymi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:31

Nancy87 lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Gusiak dziękuję

a femibion 2 nadal bierzesz? ja od II trymestru biorę classic już ;)

W sumie nawet nie pomyślałam, żeby zmienić :)
    Gin mi zawsze tylko mówi, żeby dalej kontynuować witaminy, więc tak łykam... a bardzo się ten classic różni? ;>

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    A ja jeszcze wczoraj rozmawiałam z mamą i doradzała mi, żebym nie prała ubranek przed pierwszym założeniem, a jedynie wyciągnęła je wszystkie z pudełka i ewentualnie prasowała. Co o tym sądzicie? Ktoś jeszcze nie prał? Wszystkie mam nowe ze sklepu, a nie używane.
    Nawet ubrania dla siebie piorę przed pierwszym założeniem, nie wyobrażam sobie żeby można założyć maluchowi bez prania. Nowe ubrania mogą być konserwowane żeby nie pleśniały, do tego resztki niewypłukanych barwników, jakieś ulepszacze do firmowego "wyprasowania" itp.
    Jakiś czas temu musiałam kupić sobie majtki na mieście, bo Luteina mi strasznie przeciekła. Naprawdę z wielkimi oporami założyłam nowe bez prania.

Jedyne co to można nie prać wszystkiego na raz. Żeby się nie okazało, że ma się tyle ciuszków, ze połowy maluch nie założy. Wtedy takie nowe w fabrycznym opakowaniu można sprzedać za rozsadniejsza cenę, bo już prane=używane nawet jeśli fizycznie nigdy nie noszone.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:38

l22nhdge5b933eoh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Gusiak koniecznie proszę sie wszystkim pochwalić ;) zdjęcia albo linki proszę ;)

Ju :)

Łóżeczko:
    http://allegro.pl/lozeczko-szuflada-materac-posciel-17el-krakow-i5174488464.html

Pościel - niebieskie śpiące misie, może i mało dziewczęca, ale łóżeczko będzie stało na różowej ścianie, wiec ten kolor dla przełamania :)

Poduszka:
    http://allegro.pl/poduszka-klin-do-lozeczka-60-36-bawelna-wzory-i5400347516.html

Dekoracja ściany:
    http://allegro.pl/motyle-motylki-art-deco-naklejki-scienne-na-sciane-i5313164597.html

Proszę :)

Koalka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Snoopy_etka miałaś dać znać jak z szyjką po wizycie z tym krążkiem
    Hej, nie pisałam wczoraj, bo mi lekarz humor popsuł :( Z pessarem Ok, kazał brać cały czas luteinę i macmirror od infekcji. Mam się oszczędzać i tyle.
    Ale zaczął gadkę o tej mojej pepowinie, że te dwa naczynia to wadą i że ta moja ciąża to od początku same problemy... rzucił też tekst, że może nie zawsze warto tak się starać i tyle leków brać... o co mu chodziło? Nie wiem. Co prawda zauważył chyba, że mnie zdołował i powiedział, że w sumie na usg nic złego nie widział i że to już 27 tydzień, więc powinno być OK. Ale teraz do tego echo 7 lipca będę przez niego schizować :(

• 4me Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy_etka a bralas na początku duphaston? To jest lek, który często daje sie na podtrzymanie ciąży... Niektórzy lekarze uważają, ze niesłusznie bo nie wolno pomagać naturze a slabe jednostki powinny zostać wyeliminowane...

Ja biorę duphaston cały czas :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:32

aldonaa, adzia, kasig, Gusiak, agatka196, Anitka201 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Sigma lubi tę wiadomość

• AniaM Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Hej, nie pisałam wczoraj, bo mi lekarz humor popsuł :( Z pessarem Ok, kazał brać cały czas luteinę i macmirror od infekcji. Mam się oszczędzać i tyle.
    Ale zaczął gadkę o tej mojej pepowinie, że te dwa naczynia to wadą i że ta moja ciąża to od początku same problemy... rzucił też tekst, że może nie zawsze warto tak się starać i tyle leków brać... o co mu chodziło? Nie wiem. Co prawda zauważył chyba, że mnie zdołował i powiedział, że w sumie na usg nic złego nie widział i że to już 27 tydzień, więc powinno być OK. Ale teraz do tego echo 7 lipca będę przez niego schizować :(
    przykro mi ale to powikłanie moze być takie ze serdeuszko nie jest ostatecznie ukrwione ?powiem ci tak na razie weź to na klatę, wiem ze cieżko,,,zobaczysz co po ech-u serca bo to nie ma co na wyrost sie martwic moze wszystko jest ok serce ładnie pracuje :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:

Ale, ze w ogóle nie prala? Bleeee- pomyśl sobie, ze najpierw w Bagladeszu je dotykaly różne rece- a tam raczej z higiena na bakier, pozniej przeleciało to tysiące km a pozniej jakas Pani co sobie najpierw w nosie w aucie dlubala (non-stop widzę takie osoby- o co chodzi ?!? ;) ) a pozniej kichnela zarazkami prosto w ręce to body przed tobą ogladala ale jednak go nie wziela ale Ty juz tak :) :) hehehehehe moze przesadzilam ?!? ;)

Tak na poważnie to ja sie przyznam, ze zdarza mi sie założyć nowy ciuch- nigdy bielizne- bez prania, choc to naprawde obrzydliwe bo pewnie ktos przede mną przymierzal :/ ale noworodkowi nigdy bym nie zalozyla...

alutka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarbka pisałas o jakiś podkładach dla OLI zeby w szpitalu nie lezała bezpośrednio na tym plastiku mozesz mi przesłać linka o co ci chodziło z góry dzięki :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

skabarka lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    no ona jest tak pies obronny ;) reaguje na gwizdanie jak pies i przybiega do nogi :D a jak ktoś puka to stoi pod drzwiami i.... no właśnie... warczy?? buczy?? ciężko nazwać ten dźwięk ;) ale obcego do domu tak po prostu nie wpuści ;) a już na 100% pogryzie ;)
    no i na prawdę jest doskonałym łowcą :) muchy, muszki, żuczki... ;) i co tam na balkonie da się złapać ;)
    Hahaha to mój pies się chowa przy twoim mruczku :D
    łapać próbuje muchy a nie daj Boże mucha na oknie to całe mokre od nosa i łapka się wspomaga szybę mam zarysowana przez niego hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:33

‹‹ 1437 1438 1439 1440 1441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ