WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Paulinek chodzi o chusty do noszenia dzidziusia?
    Jesli tak to z czystym sumieniem polecam litte frog bawelniana splot skosno-krzyzowy.
    Ja bylam na kursie przymierzalam rozne a ta mi najbardziej przypasowala ;)
    Kupilam sobie 4,2 choc jest troche dluga, ale pomyslalam, ze meza tez zwiaze ;)
    Tylko on uwaza, ze to nie meskie, wiec zobaczymy ;D
    Ceny sa przystepne i kolory sliczne.
    Nie kupuj elastycznej bo w trakcie chodzenia sie rozciaga, ja bym sie bala, ze dziecko wypadnie...

Hmmm mam nadzieje, ze o ta chuste Tobie chodzilo, a jak nie to moze ktos skorzysta ;p
    Na 12:00 mam szczegolowe badanie plodu...zobaczymy ile nasz Antoni wazy :D
    Milego dnia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ już przyszła Twoja LF? :) I jak wrażenia? Dla męża wystarczy długość?
    p.s. LF często ma wyprzedaż -20% na II gatunek chust (z jakąś malutką skazą, która nie przeszkadza w użytkowaniu, a często w ogóle jej nie można znaleźć ;-) ), warto polować, szczególnie w ostatni weekend miesiąca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 08:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Dzien dobry!
    Paulinek chodzi o chusty do noszenia dzidziusia?
    Jesli tak to z czystym sumieniem polecam litte frog bawelniana splot skosno-krzyzowy.
    Ja bylam na kursie przymierzalam rozne a ta mi najbardziej przypasowala ;)
    Kupilam sobie 4,2 choc jest troche dluga, ale pomyslalam, ze meza tez zwiaze ;)
    Tylko on uwaza, ze to nie meskie, wiec zobaczymy ;D
    Ceny sa przystepne i kolory sliczne.
    Nie kupuj elastycznej bo w trakcie chodzenia sie rozciaga, ja bym sie bala, ze dziecko wypadnie...

Hmmm mam nadzieje, ze o ta chuste Tobie chodzilo, a jak nie to moze ktos skorzysta ;p
    Na 12:00 mam szczegolowe badanie plodu...zobaczymy ile nasz Antoni wazy :D
    Milego dnia!
    tak jest o tą;) a co to znaczy cena przystępna? hehe;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O juz dawno przyszla ;)
    Jest super!
    Zawiazalam mezowi tzw. Kangurka i wrzucilam mu mojego losia z ktorym spie ;p
    To wiazanie jest na styk, wiec pozostale pewnie beda pasowac.
    Teraz ja maltretuje. Wypralam, wiaze, dwa razy juz wyprasowalam, wiec mam nadzieje, ze ja zlamie.
    Tylko zastanawiam sie czy jak bede miec cc to od razu bede mogla go nosic?
    Zaczelabym chociaz od 15 minut, by sie przyzwyczajl. No nic zobaczymy.
    Jestem jednak b. Zadowolona ;)
    A cena przystepna zaplacilam 174 zl. Zamowilam ze strony producenta i kuriera mialam gratis ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 08:50

Paulinek, Sigma lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    tak jest o tą;) a co to znaczy cena przystępna? hehe;)
    Zamowilam ta
    http://littlefrog.pl/product-pol-3043-Chusta-tkana-Little-Frog-Fluoryt-M-4-2-m-.html

Paulinek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co powiecie na temat używanych?

• .ona. Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

ja już po wizycie w laboratorium, krew i mocz oddane :P, a po południu usg 3 trymestru, na które nie mogę się już doczekać.
    Jutro jeszcze tylko wizyta u gin i wyjeżdżamy na dłuższy weekend do rodziców pod las :D :D

Dobrego dnia dziewczyny i powodzenia dzisiejszym wizytującym! :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ - raczej po CC odradzają noszenie od razu, ale ja tam nie wiem :P generalnie dziecko i tak nosić trzeba - wziąć na ręce, podnieść do przewijania, do karmienia, wiadomo. Noszenia jako takiego się nie uniknie, a w chuście i tak ciężar rozkłada się przecież lepiej, niż przy noszeniu na rękach, no i takiego zupełnego nowego rodka nosi się króciutko, kilka minutek, ew. kilkanaście. Także tak sobie myślę, że jak czasem zawiążesz i sobie z nim posiedzisz/poleżysz to tragedii nie będzie :D ale pytaj lekarzy! :D

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    a co powiecie na temat używanych?
    Używana chusta jest lepsza niż nowa :) Jest "złamana", lepiej pracuje i łatwiej się dociąga.
    Na początek polecane są chusty w paski, łatwiej je dociągać niż takie o jednolitym kolorze :) No i nie kupuj tzw. "pościelówy", czyli chusty o splocie prostym. Są tanie jak barszcz, ale słabo nadają się do noszenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 09:01

Paulinek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez na kursie mowili, ze uzywana jest lepsza od nowej, ale trzeba przed kupnem ja fdobrze obejrzec, bo nawet jedna wyciagnieta nitka, badz dziurka moze wszytsko zepsuc.
    Poza tym jak patrzylam na allegro czy olx to byly chusty w duzych rozmiarach 5,2 lub 4,6 a one sa za dugie dla mnie. Mam 167 cm
    I strasznie sie w nich platalam i nie moglam dobrze zwiazac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@, bo handel chustami nie leci przez olx i allegro, tylko kwitnie na FB głównie :D
    Można zerknąc do grup takich, jak: "chusty polska", "chusty sprzedam/kupię/zamienię", "chusty na każdą kieszeń", "chusty - nosimy z miłością".

No, to się zbieram i lecę do ginka odsiedzieć pół godziny w poczekalni i odebrać fotkę syna z USG :D <3 łudzę się, że może dzisiaj nie będę tyle czekać, w końcu już są wakacje, studentki powyjeżdżały do domów, może będzie luźniej?

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia a mąż ile wzrostu ma? że możesz go też związać? bo mój o dziwo chętny do wiązania też ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie dwa metry :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://littlefrog.pl/product-pol-3043-Chusta-tkana-Little-Frog-Fluoryt-M-4-2-m-.html a czym się różni ta od tej? http://littlefrog.pl/product-pol-3401-Chusta-tkana-Little-Frog-Chryzokola-M-4-2-m-.html

e to mojego 180 coś zwiążę spokojnie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey.... jest 31 tyg jest 8 msc ciąży.....aż mnie dreszcz przeszedł bo w 8 msc urodziłam syna...co więcej w 34 tyg ( wtedy ur się Adas) mój gin wyjeżdza na tydzień....
    jejkus mam nadzieję, że limit dziwnych zdarzeń i zbiegów okoliczności w swoim zyciu wyczerpałam :P :P :P

easymum lubi tę wiadomość

• easymum Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    pytanko - jakieś stroje kąpielowe stacjonarnie do 50 zł dla ciężarnych?;)

Ja kupiłam w F&F 2 części - tankini ładnie zakrywa brzuszek i majtki a'la krótkie bokserki - właśnie wczoraj wypróbowałam pierwszy dzień na plaży - sprawdza się super. Przy okazji pozdrawiam ze Swinoujścia

Paulinek, skabarka lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum masz jakiś link z internetu żebym sobie pooglądała to twoje zanim wyjdę na ten ukrop?;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    http://littlefrog.pl/product-pol-3043-Chusta-tkana-Little-Frog-Fluoryt-M-4-2-m-.html a czym się różni ta od tej? http://littlefrog.pl/product-pol-3401-Chusta-tkana-Little-Frog-Chryzokola-M-4-2-m-.html

e to mojego 180 coś zwiążę spokojnie;)[/QUO
    Kolorem i wzorem.
    Ja wolalam bardziej wyrazna roznice miedzy dwoma krawedziami, ale ta tez je ma tylko mniej wyrazne :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) mamy już lipiec, :) to już lipiec, a potem sierpień :P Nancy jesteś gotowa :P to już za 50 dni :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc mamusie..
    Dawno mnie tu nie było... ale czasem podczytywałam co u Was. Ja niestety miałam mega zawrót głowy: remonty, wizyty, szkoła rodzenia, zakupy i różne takie...
    Na szczęście u nas wszystko dobrze oprócz tego, że cukrzycy się nabawiłam i ząb leczony kanałowo dał mi ostatnio do wiwatu. Ale dentka mi go otworzyła i zatruła do czasu porodu.. kurde bez znieczulenia było na bolącym zębie.. ajjć
    Poza tym mam do Was pytanie.. czy któraś z Was planuje pobranie krwi pępowinowej? Bo dowiedziałam się ostatnio, że wygrałam w konkursie w Diagnostyce voucher na pobranie komórek macierzystych. I zastanawiam się czy skorzystać, na ile to jest rzeczywista pomoc i potrzeba. A zastanawiam się głównie ze względów finansowych, bo voucher jest na pobranie a na przechowywanie już nie i trzeba za to płacić. Może macie jakąs rozleglejszą wiedzę w tym temacie..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
‹‹ 1442 1443 1444 1445 1446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ