Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzien dobry!
Paulinek chodzi o chusty do noszenia dzidziusia?
Jesli tak to z czystym sumieniem polecam litte frog bawelniana splot skosno-krzyzowy.
Ja bylam na kursie przymierzalam rozne a ta mi najbardziej przypasowala
Kupilam sobie 4,2 choc jest troche dluga, ale pomyslalam, ze meza tez zwiaze
Tylko on uwaza, ze to nie meskie, wiec zobaczymy
Ceny sa przystepne i kolory sliczne.
Nie kupuj elastycznej bo w trakcie chodzenia sie rozciaga, ja bym sie bala, ze dziecko wypadnie...
Hmmm mam nadzieje, ze o ta chuste Tobie chodzilo, a jak nie to moze ktos skorzysta ;p
Na 12:00 mam szczegolowe badanie plodu...zobaczymy ile nasz Antoni wazy
Milego dnia! -
nick nieaktualnyMisi@ już przyszła Twoja LF?
I jak wrażenia? Dla męża wystarczy długość?
p.s. LF często ma wyprzedaż -20% na II gatunek chust (z jakąś malutką skazą, która nie przeszkadza w użytkowaniu, a często w ogóle jej nie można znaleźć), warto polować, szczególnie w ostatni weekend miesiąca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 08:44
-
nick nieaktualnyMisi@ wrote:Dzien dobry!
Paulinek chodzi o chusty do noszenia dzidziusia?
Jesli tak to z czystym sumieniem polecam litte frog bawelniana splot skosno-krzyzowy.
Ja bylam na kursie przymierzalam rozne a ta mi najbardziej przypasowala
Kupilam sobie 4,2 choc jest troche dluga, ale pomyslalam, ze meza tez zwiaze
Tylko on uwaza, ze to nie meskie, wiec zobaczymy
Ceny sa przystepne i kolory sliczne.
Nie kupuj elastycznej bo w trakcie chodzenia sie rozciaga, ja bym sie bala, ze dziecko wypadnie...
Hmmm mam nadzieje, ze o ta chuste Tobie chodzilo, a jak nie to moze ktos skorzysta ;p
Na 12:00 mam szczegolowe badanie plodu...zobaczymy ile nasz Antoni wazy
Milego dnia!a co to znaczy cena przystępna? hehe;)
-
nick nieaktualnyO juz dawno przyszla
Jest super!
Zawiazalam mezowi tzw. Kangurka i wrzucilam mu mojego losia z ktorym spie ;p
To wiazanie jest na styk, wiec pozostale pewnie beda pasowac.
Teraz ja maltretuje. Wypralam, wiaze, dwa razy juz wyprasowalam, wiec mam nadzieje, ze ja zlamie.
Tylko zastanawiam sie czy jak bede miec cc to od razu bede mogla go nosic?
Zaczelabym chociaz od 15 minut, by sie przyzwyczajl. No nic zobaczymy.
Jestem jednak b. Zadowolona
A cena przystepna zaplacilam 174 zl. Zamowilam ze strony producenta i kuriera mialam gratisWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 08:50
Paulinek, Sigma lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej
ja już po wizycie w laboratorium, krew i mocz oddane, a po południu usg 3 trymestru, na które nie mogę się już doczekać.
Jutro jeszcze tylko wizyta u gin i wyjeżdżamy na dłuższy weekend do rodziców pod las
Dobrego dnia dziewczyny i powodzenia dzisiejszym wizytującym!
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualnyMisi@ - raczej po CC odradzają noszenie od razu, ale ja tam nie wiem
generalnie dziecko i tak nosić trzeba - wziąć na ręce, podnieść do przewijania, do karmienia, wiadomo. Noszenia jako takiego się nie uniknie, a w chuście i tak ciężar rozkłada się przecież lepiej, niż przy noszeniu na rękach, no i takiego zupełnego nowego rodka nosi się króciutko, kilka minutek, ew. kilkanaście. Także tak sobie myślę, że jak czasem zawiążesz i sobie z nim posiedzisz/poleżysz to tragedii nie będzie
ale pytaj lekarzy!
Misi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulinek wrote:a co powiecie na temat używanych?
Jest "złamana", lepiej pracuje i łatwiej się dociąga.
Na początek polecane są chusty w paski, łatwiej je dociągać niż takie o jednolitym kolorzeNo i nie kupuj tzw. "pościelówy", czyli chusty o splocie prostym. Są tanie jak barszcz, ale słabo nadają się do noszenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 09:01
Paulinek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMnie tez na kursie mowili, ze uzywana jest lepsza od nowej, ale trzeba przed kupnem ja fdobrze obejrzec, bo nawet jedna wyciagnieta nitka, badz dziurka moze wszytsko zepsuc.
Poza tym jak patrzylam na allegro czy olx to byly chusty w duzych rozmiarach 5,2 lub 4,6 a one sa za dugie dla mnie. Mam 167 cm
I strasznie sie w nich platalam i nie moglam dobrze zwiazac. -
nick nieaktualnyMisi@, bo handel chustami nie leci przez olx i allegro, tylko kwitnie na FB głównie
Można zerknąc do grup takich, jak: "chusty polska", "chusty sprzedam/kupię/zamienię", "chusty na każdą kieszeń", "chusty - nosimy z miłością".
No, to się zbieram i lecę do ginka odsiedzieć pół godziny w poczekalni i odebrać fotkę syna z USGłudzę się, że może dzisiaj nie będę tyle czekać, w końcu już są wakacje, studentki powyjeżdżały do domów, może będzie luźniej?
Misi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHey.... jest 31 tyg jest 8 msc ciąży.....aż mnie dreszcz przeszedł bo w 8 msc urodziłam syna...co więcej w 34 tyg ( wtedy ur się Adas) mój gin wyjeżdza na tydzień....
jejkus mam nadzieję, że limit dziwnych zdarzeń i zbiegów okoliczności w swoim zyciu wyczerpałameasymum lubi tę wiadomość
-
Paulinek wrote:pytanko - jakieś stroje kąpielowe stacjonarnie do 50 zł dla ciężarnych?
Ja kupiłam w F&F 2 części - tankini ładnie zakrywa brzuszek i majtki a'la krótkie bokserki - właśnie wczoraj wypróbowałam pierwszy dzień na plaży - sprawdza się super. Przy okazji pozdrawiam ze SwinoujściaPaulinek, skabarka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaulinek wrote:http://littlefrog.pl/product-pol-3043-Chusta-tkana-Little-Frog-Fluoryt-M-4-2-m-.html a czym się różni ta od tej? http://littlefrog.pl/product-pol-3401-Chusta-tkana-Little-Frog-Chryzokola-M-4-2-m-.html
e to mojego 180 coś zwiążę spokojnie;)[/QUO
Kolorem i wzorem.
Ja wolalam bardziej wyrazna roznice miedzy dwoma krawedziami, ale ta tez je ma tylko mniej wyrazne -
Cześc mamusie..
Dawno mnie tu nie było... ale czasem podczytywałam co u Was. Ja niestety miałam mega zawrót głowy: remonty, wizyty, szkoła rodzenia, zakupy i różne takie...
Na szczęście u nas wszystko dobrze oprócz tego, że cukrzycy się nabawiłam i ząb leczony kanałowo dał mi ostatnio do wiwatu. Ale dentka mi go otworzyła i zatruła do czasu porodu.. kurde bez znieczulenia było na bolącym zębie.. ajjć
Poza tym mam do Was pytanie.. czy któraś z Was planuje pobranie krwi pępowinowej? Bo dowiedziałam się ostatnio, że wygrałam w konkursie w Diagnostyce voucher na pobranie komórek macierzystych. I zastanawiam się czy skorzystać, na ile to jest rzeczywista pomoc i potrzeba. A zastanawiam się głównie ze względów finansowych, bo voucher jest na pobranie a na przechowywanie już nie i trzeba za to płacić. Może macie jakąs rozleglejszą wiedzę w tym temacie..