WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Ale mi dzień zepsuli oczywiście panie księżniczki z zusu ... nie będę wam całej historii opowiadać bo dłuuugo by pisać ale porażka mają jeden wielki burdel w papierach i tylko potrafią wydzwaniać i straszyć ciężarne kobiety że im zasiłek chorobowy wstrzymają i z wielkimi pretensjami jak by za kare tam siedziały !!! Chore !!! A jestem zwykłym pracownikiem pracuje na umowę o pracę !!idę się położyć jeszcze na chwile bo aż mnie brzuszek rozbolał z nerwów :-(

Musiałam się wygadać troszkę :-(

Czarna trzymam kciuki by się ten problem rozwiązał jak najszybciej i najprostszej

Czarna_88 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady już się nie mogę doczekać aż przytulę mojego skarba. Ludzie mi mówią ojjj jeszcze długo, jeszcze trochę pochodzisz, a mi to tak szybko leci, że ja jestem spanikowana i chcę mieć już wszystko gotowe. Dzisiaj przyjdzie mi pościel do łóżeczka:) Wczoraj zamówiłam walizkę, także niedługo zaczynam pakowanie.

Też zamówiłam pościel, już mi przyszła :) czekam na jeszcze 2 ostatnie paczki z allegro, m.in ręczniki dla małej, no i łóżeczko zamówimy 20 lipca :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle jeszcze jedno pytanie właśnie przed chwilą sobie siknęłam i po podtarciu na papierze został mi dość spory żółty sorki za opis glut, bardzo gęsty. I to chyba nie był czop?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka super!! zamówiłam podobna naklejkę na allegro- drzewo, ale jeszce nie doszła. Bałam się efektu, ale widze ze rewelacyjny!

720fbe94f2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) u mnie dziś prześliczna pogoda, chyba zacznę prać ciuszki, bo jak czytam, że Wy macie poprane, torby spakowane i w ogóle wszystko już macie to wpadam w panikę :) ja myślę że łóżeczko z pościelą zamówię w lipcu, wózek zamówiłam wczoraj ale termin odbioru podałam w połowie sierpnia, bo nie mam go gdzie trzymać teraz, a po za tym jeszcze brak mi parę drobiazgów, w zasadzie sporo drobiazgów, ale mam nadzieję że zdążę.
    Lady pochwal się pościelą.
    Sigma śliczny śpiący królewicz :)

Sigma lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    W ogóle jeszcze jedno pytanie właśnie przed chwilą sobie siknęłam i po podtarciu na papierze został mi dość spory żółty sorki za opis glut, bardzo gęsty. I to chyba nie był czop?
    Raczej nie, też takie mam.

8pdp47e.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh.. to z materacem jeszcze sobie przemyślę sprawę czy oddać czy nie.. a co do krwi pępowinowej.. to żadna się nie zdecydowała.. Brałyście to w ogóle pod uwagę.??

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    dzień dobry :) u mnie dziś prześliczna pogoda, chyba zacznę prać ciuszki, bo jak czytam, że Wy macie poprane, torby spakowane i w ogóle wszystko już macie to wpadam w panikę :) ja myślę że łóżeczko z pościelą zamówię w lipcu, wózek zamówiłam wczoraj ale termin odbioru podałam w połowie sierpnia, bo nie mam go gdzie trzymać teraz, a po za tym jeszcze brak mi parę drobiazgów, w zasadzie sporo drobiazgów, ale mam nadzieję że zdążę.
    Lady pochwal się pościelą.
    Sigma śliczny śpiący królewicz :)

Z miłą chęcią, jak tylko przyjdzie nowa karta do aparatu, czekam na nią już 2 tydzień ;/ a zrobiłam wczoraj zdjęcia z telefonu, to jakieś powywracane ;/. Pokaże jak tylko przyjdzie, to jeszcze kaftanik z pszczołą mam do pokazania :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Lady to raczej nie czop;) on jest bardziej jak galaretka;) tez miewam takie gluty.

Czarna ja dzis od rana sie splakalam:( moj pracodawca nie zaplacil juz 4 miesiace zasilku, a zatrudnia powyzej 20 osob. Zglosilasm do zusu i i od maja nie ruszyli nawet kontroli w trybie pilnym!! Pracodawva nie ma kasy jak twierdzi. I nic nie moge zrobic:(!!!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls to mnie uspokoiłaś, dzięki :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • moka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    heh.. to z materacem jeszcze sobie przemyślę sprawę czy oddać czy nie.. a co do krwi pępowinowej.. to żadna się nie zdecydowała.. Brałyście to w ogóle pod uwagę.??
    Ja w ogóle nie brałam takiej opcji pod uwagę. Podobno i tak tej krwi nie można wykorzystać przy leczeniu dziecka, któremu krew została pobrana tylko jego rodzeństwu. Poza tym koszty przechowywania są kosmiczne, a gwarancji nikt nie daje czy w ogóle ta krew coś pomoże

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    ja się zastanawiałam, ale przerażają mnie te koszta, to są jednak spore pieniądze i brak gwarancji że w razie w to na pewno pomoże.

• kasig Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jejku teraz zwróciłam uwagę, mam 3 z przodu na suwaczku :) juppi :)

magdalenkaihelenka, Gusiak, adzia, agatka196, Misi@, Czarna_88 lubią tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Hej

Lady to raczej nie czop;) on jest bardziej jak galaretka;) tez miewam takie gluty.

Czarna ja dzis od rana sie splakalam:( moj pracodawca nie zaplacil juz 4 miesiace zasilku, a zatrudnia powyzej 20 osob. Zglosilasm do zusu i i od maja nie ruszyli nawet kontroli w trybie pilnym!! Pracodawva nie ma kasy jak twierdzi. I nic nie moge zrobic:(!!!

kurcze to jest jednak świństwo, jak tak można, co Cię to interesuje że on nie ma pieniędzy, a z czego masz żyć. A nie można tego jakoś prawnie rozwiązać, postraszyć jakimś pismem z kancelarii, że skierujesz sprawe na drogę sądową czy coś ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) ja dziś pospałam do 10.30 :) i chyba też wezmę sie za pranie rzeczy małej:)

w temacie chust, ktoś kupował na allegro?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 11:42

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady podaj linka do pościeli:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Hej

diatomka zgłoś do pip-u sprawę. jak on może tłumaczyć, że nie ma pieniędzy, przecież twoje wynagrodzenia powinien odliczyć ze składek, które musi co miesiąc odprowadzić do zusu za wszytskich pracowników i o tyle mniej przesłać zusowi. jęzeli przelwa zusowi pomniejszoną kwotę o twoje wynagrodzenia, a tobie nie płaci to okrada nie tylko ciebie ale i zus.

• chabasse Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Poza tym koszty przechowywania są kosmiczne, a gwarancji nikt nie daje czy w ogóle ta krew coś pomoże
    Koszty przechowywania nie są tak wielkie jak koszty samej procedury pobrania i wyizolowania komórek macierzystych. To jest ok 400 zł rocznie.. A ja właśnie mam tę procedurę w ramach nagrody. Mimo to faktycznie nie ma gwarancji, że to dziecku kiedyś pomoże. Z drugiej jednak strony.. to wszystko się rozwija i może w przyszłości będą jakieś większe możliwości. Ehh.. Twardy orzech...

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozajka wiem ze oni zalegaja w zusie , mecze ich zeby zwrocili sie do zusu o przejecie platnosci, ale twierdza ze jak maja zaleglosci to zus nie przejmie i nie chca tego pisma i druku Z 3 wyslac . nochory kraj!!! Naprawde nic nie kupilam malej bo to prawie 7 tys zl juz !!!!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozajka pip twierdzi ze to nie ich sprawa!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 1444 1445 1446 1447 1448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ