WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi dzień zepsuli oczywiście panie księżniczki z zusu ... nie będę wam całej historii opowiadać bo dłuuugo by pisać ale porażka mają jeden wielki burdel w papierach i tylko potrafią wydzwaniać i straszyć ciężarne kobiety że im zasiłek chorobowy wstrzymają i z wielkimi pretensjami jak by za kare tam siedziały !!! Chore !!! A jestem zwykłym pracownikiem pracuje na umowę o pracę !!idę się położyć jeszcze na chwile bo aż mnie brzuszek rozbolał z nerwów :-(

Musiałam się wygadać troszkę :-(

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do zusu...ja się im nie dziwię trochę, że prawie jak za karę siedzą (chociaż niektóre wybitnie przesadzają) dostały podwyżkę...80 zł brutto;) ostatnia podwyżka była jakieś 2 lata temu ;) a dowiedziały się o tym chyba dzisiaj - więc mogłaś neistety trafić na zły dzień...związki obiecywały normalne podwyżki....

• chabasse Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh no i mam jeszcze jeden dylemat. Kupiłam ostatnio do łóżeczka materac lateksowy Vitmat baby antyallergic 120x60 i ogólnie sprawia wrażenie porządnego natomiast zastanawia mnie jego miękkość. Nie wiem kompletnie jaki powinien być prawidłowy materac bo zdań jest zylion w necie ale ten wydaje mi się byc za miękki. I nie wiem teraz czy te wszystkie hasła producenta i firm sprzedających mają jakąs wartośc czy to tylko puste slogany.. że ortopedyczny, że antyalergiczny , że idealny i w ogóle.. super hiper. Jakie Wy maci materacyki dla bobasków swoich..?

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00150184/
    Jest przyjemnie sprężysty, myślę, że będzie fajny. :)

Dziś mam trochę lepszy humor, bo miałam w nocy taki realistyczny sen z moją córeczką! Już za 1,5 miesiąca może być na legalu z nami, wow! 14 sierpnia ciąża będzie donoszona i wtedy może wychodzić :P

Misi@ lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Ahh no i mam jeszcze jeden dylemat. Kupiłam ostatnio do łóżeczka materac lateksowy Vitmat baby antyallergic 120x60 i ogólnie sprawia wrażenie porządnego natomiast zastanawia mnie jego miękkość. Nie wiem kompletnie jaki powinien być prawidłowy materac bo zdań jest zylion w necie ale ten wydaje mi się byc za miękki. I nie wiem teraz czy te wszystkie hasła producenta i firm sprzedających mają jakąs wartośc czy to tylko puste slogany.. że ortopedyczny, że antyalergiczny , że idealny i w ogóle.. super hiper. Jakie Wy maci materacyki dla bobasków swoich..?
    My wczoraj zamowilismy materac kokos lateks.
    Kokos jest twardszy, wiec podobno dobry na poczatek.
    Zobaczymy jak sie sprawdzi :)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zła na siebie jestem, bo dopiero co się obudziłam, budzik nastawilam ale go wylaczylam i poszłam dalej spać :-P

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Jak tak patrzę za okno to zapowiada się dziś gorrrrracy dzien... mam nadzieje, ze obejdzie się bez serdelkowatych paluszkow i spuchnietych kostek =)

Od dwóch dni zauważylam, że coraz gorzej mi się śpi... w sensie, ze jest mi ciągle jakoś nie wygodnie... czasem pod wieczór czuje jakby coś tam się s brzuchu działo... ni to sa jakieś skurcze poważne, ni to ból... ale takkie uczucie ciężkości i generalnie pewien dyskomfort z takim lekkim zaciskaniem brzucha...

Lady... lipiec, lipiec.... myślę, ze mamy jeszcze z 1.5 miesiąca spokoju i u nas się zacznie rozpakowywanie... ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chciałam uniknąc kokosów, gryk i tego typy wypełnień ale widzę, że to one nadają sztywnośc materacowi. Tylko, że boję się wilgoci i pleśni.. mam hopla na tym punkcie. Może niesłusznie.. ale mam. La_lenka.. a powiedz mi czy ten materac jest twoim zdaniem miękki tzn da się go np. ziwnąć w rulon, lub czy postawiony pod ścianą stoi samodzielnie..? Bo czytałam, że lateks jest baardzo elastyczny i nie odkształca się po dłuższym użytkowaniu. I nie wiem teraz czy to, że miękki to normalne.. może tak musi być. No nie wiem chyba wybiorę się do ikei i sobie zmacam te lateksy..porównam chociaż..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Zus temat rzeka.

My mamy materac fikimiki fikusny sen. Mam nadziejej ze sie sprawdzi.

Tak chora jak jestem teraz nie bylam przez 3 lata. W nocy obudzil mnie odglos wydawany przez moje pluca. Mam nadzieje ze antybiotyk szybko zadziala

• adzia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane. ☺

Pogoda dziś cudowna, a ja stwierdziłam że już najwyższy czas zacząć prać rzeczy Lenki.Ale się rozczulilam. ☺Takie małe śliczne cudeńka. ☺I chyba przesadzilam trochę z tą ilością ubrań.

alutka, .ona. lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady już się nie mogę doczekać aż przytulę mojego skarba. Ludzie mi mówią ojjj jeszcze długo, jeszcze trochę pochodzisz, a mi to tak szybko leci, że ja jestem spanikowana i chcę mieć już wszystko gotowe. Dzisiaj przyjdzie mi pościel do łóżeczka:) Wczoraj zamówiłam walizkę, także niedługo zaczynam pakowanie.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po ciężkiej nocy. Nie mogłam spać, bo coś mnie plecy bolały i znalezienie wygodnej pozycji graniczyło z cudem. Jeszcze jakiś idiota urządzał sobie rajd nocny motocyklem i był straszny hałas. Chyba w kółko jeździł ;/

Wrzucam Wam sukienusię, o której pisałam wczoraj :D Mój P. jak ją zobaczył stwierdził, że w tym Gabi pojedzie do dziadków na pomorze ;D haha
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0cf1faefef11.jpg

A i w niedzielę ozdabialiśmy ścianę w pokoju małej, wyszło całkiem przyzwoicie :D http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4a4b1350fd6.jpg

Dominka92, Paulinek, chabasse, Gusiak, la_lenka, magdalenkaihelenka, Kasiarzynka, kasig, agatka196, Lady Savage, snoopy_etka, adzia, skabarka, Czarna_88 lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja znow biadole:P wzdecia powrocily i to ze z dwojona sila nie radze sobie, espumisan nospa, dieta nic nie pomaga, co jeszcze moge brac?:(

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, dziewczyny! jest nadzieja!!!;) koleżanka urodziła tydzień temu...miała na plus 16,5 kg....dzisiaj zostało jej 7 kg;) także akurat tym nie ma co się martwić ;))) a i drugi poród u niej i pierwsze skurcze o 22:00 a urodziła o 00:19 ;)

Kasiarzynka, Gusiak, Lady Savage, adzia lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    No właśnie chciałam uniknąc kokosów, gryk i tego typy wypełnień ale widzę, że to one nadają sztywnośc materacowi. Tylko, że boję się wilgoci i pleśni.. mam hopla na tym punkcie. Może niesłusznie.. ale mam. La_lenka.. a powiedz mi czy ten materac jest twoim zdaniem miękki tzn da się go np. ziwnąć w rulon, lub czy postawiony pod ścianą stoi samodzielnie..? Bo czytałam, że lateks jest baardzo elastyczny i nie odkształca się po dłuższym użytkowaniu. I nie wiem teraz czy to, że miękki to normalne.. może tak musi być. No nie wiem chyba wybiorę się do ikei i sobie zmacam te lateksy..porównam chociaż..
    Kurcze, nie robiłam z nim aż takich wygibasów :P Postawiony pod ścianą stał, ale czy w rulon? Raczej nie, bo sprzedawali go w stanie rozłożonym, a to przecież Ikea - jakby się dało to by na pewno zwinęli. Macałam wszystkie ikeowe i ten był najfajniejszy, właśnie taki przyjemny, ale mocno sprężysty. Macałam jeszcze polecany przez sprzedawcę kieszeniowy - ale w łóżeczku robił wrażenie super miękkiego, "pływał" pod naciskiem, więc wzięliśmy ten lateks. Podobało mi się w nim jeszcze to, że jest w zdejmowanym pokrowcu - w razie przesiusiania będzie łatwiej prać.

chabasse lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W rulon to chyba tylko materac z jakiejś cienkiej pianki się zwinie, co? ;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Z tego co piszesz, to jednak u Ciebie rodzinna jest duża masa urodzeniowa dzieci, także tym bardziej bez spiny :) na bank nikt nie będzie ryzykował w razie czego :)
    z tą cesarką powyżej 4 kg to wcale nie jest potrzebna... tzn. wiadomo, jest taka możliwość, ale wcale nie ma konieczności, szczególnie jeśli miednica rodzącej nie jest zwężona :) Synka urodziłaś to i mała się jakoś wykluje - naturalnie albo przez cięcie :D
    Pewnie masz rację. Dzisiaj skoczyłam do mojej diabetolog po recepte na paski, przy okazji powiedziałam jej o wynikach wczorajszego usg. Spytała tylko jak tam moje cukry, ile z mężem mamy wzrostu, spojrzałą na wymiary urodzeniowe synka i powiedziała, że najwyraźniej "pani konstytucyjnie rodzi takie duże dzieci" i all ok. Hehehe. Co do porodu, to pocieszam się tym, że przy drugim dziecku i tak mam już tam wszystko bardziej rozklekotane i w razie czego młodej będzie łatwiej wyjść :P Przed porodem kilka razy słyszałam, że mam "książkową miednicę", więc pewnie dlatego postanowili spróbować urodzić mi dzieciaka sn.

Sigma, alutka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyjechał kurier z gemini :D Yaaaaayyyyy

Lilla My, Paulinek, Gusiak lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobryy ;)
    ale piekna pogoda.. A ja musze siedziec w domu :( M zabral samochod,jutro wraca a ja bede sie kisic tu :P

nakupowalismy wczoraj truskawek a teraz nie mam co z nimi zrobic.. Wiec zaraz zaczne robic pierozki , pierwszy raz bede robila sama pierogi ! :D jestem ciekawa co z tego wyjdzie.. :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciotki, łapcie :D
    Milan.jpg
    Milan_2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 11:25

Lady Savage, Lilla My, Kasiarzynka, chabasse, kasig, Dżuls, Gusiak, magdalenkaihelenka, snoopy_etka, la_lenka, alutka, adzia, .ona., aldonaa, Misi@, skabarka, karolcia87, Czarna_88 lubią tę wiadomość

‹‹ 1443 1444 1445 1446 1447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ