Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale mi dzień zepsuli oczywiście panie księżniczki z zusu ... nie będę wam całej historii opowiadać bo dłuuugo by pisać ale porażka mają jeden wielki burdel w papierach i tylko potrafią wydzwaniać i straszyć ciężarne kobiety że im zasiłek chorobowy wstrzymają i z wielkimi pretensjami jak by za kare tam siedziały !!! Chore !!! A jestem zwykłym pracownikiem pracuje na umowę o pracę !!idę się położyć jeszcze na chwile bo aż mnie brzuszek rozbolał z nerwów
Musiałam się wygadać troszkę -
nick nieaktualnyco do zusu...ja się im nie dziwię trochę, że prawie jak za karę siedzą (chociaż niektóre wybitnie przesadzają) dostały podwyżkę...80 zł brutto;) ostatnia podwyżka była jakieś 2 lata temu
a dowiedziały się o tym chyba dzisiaj - więc mogłaś neistety trafić na zły dzień...związki obiecywały normalne podwyżki....
-
Ahh no i mam jeszcze jeden dylemat. Kupiłam ostatnio do łóżeczka materac lateksowy Vitmat baby antyallergic 120x60 i ogólnie sprawia wrażenie porządnego natomiast zastanawia mnie jego miękkość. Nie wiem kompletnie jaki powinien być prawidłowy materac bo zdań jest zylion w necie ale ten wydaje mi się byc za miękki. I nie wiem teraz czy te wszystkie hasła producenta i firm sprzedających mają jakąs wartośc czy to tylko puste slogany.. że ortopedyczny, że antyalergiczny , że idealny i w ogóle.. super hiper. Jakie Wy maci materacyki dla bobasków swoich..?
-
Ja mam ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00150184/
Jest przyjemnie sprężysty, myślę, że będzie fajny.
Dziś mam trochę lepszy humor, bo miałam w nocy taki realistyczny sen z moją córeczką! Już za 1,5 miesiąca może być na legalu z nami, wow! 14 sierpnia ciąża będzie donoszona i wtedy może wychodzićMisi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnychabasse wrote:Ahh no i mam jeszcze jeden dylemat. Kupiłam ostatnio do łóżeczka materac lateksowy Vitmat baby antyallergic 120x60 i ogólnie sprawia wrażenie porządnego natomiast zastanawia mnie jego miękkość. Nie wiem kompletnie jaki powinien być prawidłowy materac bo zdań jest zylion w necie ale ten wydaje mi się byc za miękki. I nie wiem teraz czy te wszystkie hasła producenta i firm sprzedających mają jakąs wartośc czy to tylko puste slogany.. że ortopedyczny, że antyalergiczny , że idealny i w ogóle.. super hiper. Jakie Wy maci materacyki dla bobasków swoich..?
Kokos jest twardszy, wiec podobno dobry na poczatek.
Zobaczymy jak sie sprawdzi
-
Dzień dobry
Jak tak patrzę za okno to zapowiada się dziś gorrrrracy dzien... mam nadzieje, ze obejdzie się bez serdelkowatych paluszkow i spuchnietych kostek
Od dwóch dni zauważylam, że coraz gorzej mi się śpi... w sensie, ze jest mi ciągle jakoś nie wygodnie... czasem pod wieczór czuje jakby coś tam się s brzuchu działo... ni to sa jakieś skurcze poważne, ni to ból... ale takkie uczucie ciężkości i generalnie pewien dyskomfort z takim lekkim zaciskaniem brzucha...
Lady... lipiec, lipiec.... myślę, ze mamy jeszcze z 1.5 miesiąca spokoju i u nas się zacznie rozpakowywanie... -
No właśnie chciałam uniknąc kokosów, gryk i tego typy wypełnień ale widzę, że to one nadają sztywnośc materacowi. Tylko, że boję się wilgoci i pleśni.. mam hopla na tym punkcie. Może niesłusznie.. ale mam. La_lenka.. a powiedz mi czy ten materac jest twoim zdaniem miękki tzn da się go np. ziwnąć w rulon, lub czy postawiony pod ścianą stoi samodzielnie..? Bo czytałam, że lateks jest baardzo elastyczny i nie odkształca się po dłuższym użytkowaniu. I nie wiem teraz czy to, że miękki to normalne.. może tak musi być. No nie wiem chyba wybiorę się do ikei i sobie zmacam te lateksy..porównam chociaż..
-
nick nieaktualnyWitam z rana. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Zus temat rzeka.
My mamy materac fikimiki fikusny sen. Mam nadziejej ze sie sprawdzi.
Tak chora jak jestem teraz nie bylam przez 3 lata. W nocy obudzil mnie odglos wydawany przez moje pluca. Mam nadzieje ze antybiotyk szybko zadziala -
Lady już się nie mogę doczekać aż przytulę mojego skarba. Ludzie mi mówią ojjj jeszcze długo, jeszcze trochę pochodzisz, a mi to tak szybko leci, że ja jestem spanikowana i chcę mieć już wszystko gotowe. Dzisiaj przyjdzie mi pościel do łóżeczka:) Wczoraj zamówiłam walizkę, także niedługo zaczynam pakowanie.
-
Dzień dobry po ciężkiej nocy. Nie mogłam spać, bo coś mnie plecy bolały i znalezienie wygodnej pozycji graniczyło z cudem. Jeszcze jakiś idiota urządzał sobie rajd nocny motocyklem i był straszny hałas. Chyba w kółko jeździł ;/
Wrzucam Wam sukienusię, o której pisałam wczorajMój P. jak ją zobaczył stwierdził, że w tym Gabi pojedzie do dziadków na pomorze
haha
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0cf1faefef11.jpg
A i w niedzielę ozdabialiśmy ścianę w pokoju małej, wyszło całkiem przyzwoiciehttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4a4b1350fd6.jpg
Dominka92, Paulinek, chabasse, Gusiak, la_lenka, magdalenkaihelenka, Kasiarzynka, kasig, agatka196, Lady Savage, snoopy_etka, adzia, skabarka, Czarna_88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydziewczyny, dziewczyny! jest nadzieja!!!
koleżanka urodziła tydzień temu...miała na plus 16,5 kg....dzisiaj zostało jej 7 kg;) także akurat tym nie ma co się martwić
)) a i drugi poród u niej i pierwsze skurcze o 22:00 a urodziła o 00:19
Kasiarzynka, Gusiak, Lady Savage, adzia lubią tę wiadomość
-
chabasse wrote:No właśnie chciałam uniknąc kokosów, gryk i tego typy wypełnień ale widzę, że to one nadają sztywnośc materacowi. Tylko, że boję się wilgoci i pleśni.. mam hopla na tym punkcie. Może niesłusznie.. ale mam. La_lenka.. a powiedz mi czy ten materac jest twoim zdaniem miękki tzn da się go np. ziwnąć w rulon, lub czy postawiony pod ścianą stoi samodzielnie..? Bo czytałam, że lateks jest baardzo elastyczny i nie odkształca się po dłuższym użytkowaniu. I nie wiem teraz czy to, że miękki to normalne.. może tak musi być. No nie wiem chyba wybiorę się do ikei i sobie zmacam te lateksy..porównam chociaż..
Postawiony pod ścianą stał, ale czy w rulon? Raczej nie, bo sprzedawali go w stanie rozłożonym, a to przecież Ikea - jakby się dało to by na pewno zwinęli. Macałam wszystkie ikeowe i ten był najfajniejszy, właśnie taki przyjemny, ale mocno sprężysty. Macałam jeszcze polecany przez sprzedawcę kieszeniowy - ale w łóżeczku robił wrażenie super miękkiego, "pływał" pod naciskiem, więc wzięliśmy ten lateks. Podobało mi się w nim jeszcze to, że jest w zdejmowanym pokrowcu - w razie przesiusiania będzie łatwiej prać.
chabasse lubi tę wiadomość
-
Sigma wrote:Z tego co piszesz, to jednak u Ciebie rodzinna jest duża masa urodzeniowa dzieci, także tym bardziej bez spiny
na bank nikt nie będzie ryzykował w razie czego
z tą cesarką powyżej 4 kg to wcale nie jest potrzebna... tzn. wiadomo, jest taka możliwość, ale wcale nie ma konieczności, szczególnie jeśli miednica rodzącej nie jest zwężonaSynka urodziłaś to i mała się jakoś wykluje - naturalnie albo przez cięcie
Przed porodem kilka razy słyszałam, że mam "książkową miednicę", więc pewnie dlatego postanowili spróbować urodzić mi dzieciaka sn.
Sigma, alutka lubią tę wiadomość
-
dzien dobryy
ale piekna pogoda.. A ja musze siedziec w domuM zabral samochod,jutro wraca a ja bede sie kisic tu
nakupowalismy wczoraj truskawek a teraz nie mam co z nimi zrobic.. Wiec zaraz zaczne robic pierozki , pierwszy raz bede robila sama pierogi !jestem ciekawa co z tego wyjdzie..
-
nick nieaktualnyNo ciotki, łapcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 11:25
Lady Savage, Lilla My, Kasiarzynka, chabasse, kasig, Dżuls, Gusiak, magdalenkaihelenka, snoopy_etka, la_lenka, alutka, adzia, .ona., aldonaa, Misi@, skabarka, karolcia87, Czarna_88 lubią tę wiadomość