X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi dzień zepsuli oczywiście panie księżniczki z zusu ... nie będę wam całej historii opowiadać bo dłuuugo by pisać ale porażka mają jeden wielki burdel w papierach i tylko potrafią wydzwaniać i straszyć ciężarne kobiety że im zasiłek chorobowy wstrzymają i z wielkimi pretensjami jak by za kare tam siedziały !!! Chore !!! A jestem zwykłym pracownikiem pracuje na umowę o pracę !!idę się położyć jeszcze na chwile bo aż mnie brzuszek rozbolał z nerwów :-(

Musiałam się wygadać troszkę :-(

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do zusu...ja się im nie dziwię trochę, że prawie jak za karę siedzą (chociaż niektóre wybitnie przesadzają) dostały podwyżkę...80 zł brutto;) ostatnia podwyżka była jakieś 2 lata temu ;) a dowiedziały się o tym chyba dzisiaj - więc mogłaś neistety trafić na zły dzień...związki obiecywały normalne podwyżki....

• chabasse Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh no i mam jeszcze jeden dylemat. Kupiłam ostatnio do łóżeczka materac lateksowy Vitmat baby antyallergic 120x60 i ogólnie sprawia wrażenie porządnego natomiast zastanawia mnie jego miękkość. Nie wiem kompletnie jaki powinien być prawidłowy materac bo zdań jest zylion w necie ale ten wydaje mi się byc za miękki. I nie wiem teraz czy te wszystkie hasła producenta i firm sprzedających mają jakąs wartośc czy to tylko puste slogany.. że ortopedyczny, że antyalergiczny , że idealny i w ogóle.. super hiper. Jakie Wy maci materacyki dla bobasków swoich..?

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00150184/
    Jest przyjemnie sprężysty, myślę, że będzie fajny. :)

Dziś mam trochę lepszy humor, bo miałam w nocy taki realistyczny sen z moją córeczką! Już za 1,5 miesiąca może być na legalu z nami, wow! 14 sierpnia ciąża będzie donoszona i wtedy może wychodzić :P

Misi@ lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Ahh no i mam jeszcze jeden dylemat. Kupiłam ostatnio do łóżeczka materac lateksowy Vitmat baby antyallergic 120x60 i ogólnie sprawia wrażenie porządnego natomiast zastanawia mnie jego miękkość. Nie wiem kompletnie jaki powinien być prawidłowy materac bo zdań jest zylion w necie ale ten wydaje mi się byc za miękki. I nie wiem teraz czy te wszystkie hasła producenta i firm sprzedających mają jakąs wartośc czy to tylko puste slogany.. że ortopedyczny, że antyalergiczny , że idealny i w ogóle.. super hiper. Jakie Wy maci materacyki dla bobasków swoich..?
    My wczoraj zamowilismy materac kokos lateks.
    Kokos jest twardszy, wiec podobno dobry na poczatek.
    Zobaczymy jak sie sprawdzi :)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zła na siebie jestem, bo dopiero co się obudziłam, budzik nastawilam ale go wylaczylam i poszłam dalej spać :-P

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Jak tak patrzę za okno to zapowiada się dziś gorrrrracy dzien... mam nadzieje, ze obejdzie się bez serdelkowatych paluszkow i spuchnietych kostek =)

Od dwóch dni zauważylam, że coraz gorzej mi się śpi... w sensie, ze jest mi ciągle jakoś nie wygodnie... czasem pod wieczór czuje jakby coś tam się s brzuchu działo... ni to sa jakieś skurcze poważne, ni to ból... ale takkie uczucie ciężkości i generalnie pewien dyskomfort z takim lekkim zaciskaniem brzucha...

Lady... lipiec, lipiec.... myślę, ze mamy jeszcze z 1.5 miesiąca spokoju i u nas się zacznie rozpakowywanie... ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chciałam uniknąc kokosów, gryk i tego typy wypełnień ale widzę, że to one nadają sztywnośc materacowi. Tylko, że boję się wilgoci i pleśni.. mam hopla na tym punkcie. Może niesłusznie.. ale mam. La_lenka.. a powiedz mi czy ten materac jest twoim zdaniem miękki tzn da się go np. ziwnąć w rulon, lub czy postawiony pod ścianą stoi samodzielnie..? Bo czytałam, że lateks jest baardzo elastyczny i nie odkształca się po dłuższym użytkowaniu. I nie wiem teraz czy to, że miękki to normalne.. może tak musi być. No nie wiem chyba wybiorę się do ikei i sobie zmacam te lateksy..porównam chociaż..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Zus temat rzeka.

My mamy materac fikimiki fikusny sen. Mam nadziejej ze sie sprawdzi.

Tak chora jak jestem teraz nie bylam przez 3 lata. W nocy obudzil mnie odglos wydawany przez moje pluca. Mam nadzieje ze antybiotyk szybko zadziala

• adzia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane. ☺

Pogoda dziś cudowna, a ja stwierdziłam że już najwyższy czas zacząć prać rzeczy Lenki.Ale się rozczulilam. ☺Takie małe śliczne cudeńka. ☺I chyba przesadzilam trochę z tą ilością ubrań.

alutka, .ona. lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady już się nie mogę doczekać aż przytulę mojego skarba. Ludzie mi mówią ojjj jeszcze długo, jeszcze trochę pochodzisz, a mi to tak szybko leci, że ja jestem spanikowana i chcę mieć już wszystko gotowe. Dzisiaj przyjdzie mi pościel do łóżeczka:) Wczoraj zamówiłam walizkę, także niedługo zaczynam pakowanie.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po ciężkiej nocy. Nie mogłam spać, bo coś mnie plecy bolały i znalezienie wygodnej pozycji graniczyło z cudem. Jeszcze jakiś idiota urządzał sobie rajd nocny motocyklem i był straszny hałas. Chyba w kółko jeździł ;/

Wrzucam Wam sukienusię, o której pisałam wczoraj :D Mój P. jak ją zobaczył stwierdził, że w tym Gabi pojedzie do dziadków na pomorze ;D haha
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0cf1faefef11.jpg

A i w niedzielę ozdabialiśmy ścianę w pokoju małej, wyszło całkiem przyzwoicie :D http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4a4b1350fd6.jpg

Dominka92, Paulinek, chabasse, Gusiak, la_lenka, magdalenkaihelenka, Kasiarzynka, kasig, agatka196, Lady Savage, snoopy_etka, adzia, skabarka, Czarna_88 lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja znow biadole:P wzdecia powrocily i to ze z dwojona sila nie radze sobie, espumisan nospa, dieta nic nie pomaga, co jeszcze moge brac?:(

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, dziewczyny! jest nadzieja!!!;) koleżanka urodziła tydzień temu...miała na plus 16,5 kg....dzisiaj zostało jej 7 kg;) także akurat tym nie ma co się martwić ;))) a i drugi poród u niej i pierwsze skurcze o 22:00 a urodziła o 00:19 ;)

Kasiarzynka, Gusiak, Lady Savage, adzia lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    No właśnie chciałam uniknąc kokosów, gryk i tego typy wypełnień ale widzę, że to one nadają sztywnośc materacowi. Tylko, że boję się wilgoci i pleśni.. mam hopla na tym punkcie. Może niesłusznie.. ale mam. La_lenka.. a powiedz mi czy ten materac jest twoim zdaniem miękki tzn da się go np. ziwnąć w rulon, lub czy postawiony pod ścianą stoi samodzielnie..? Bo czytałam, że lateks jest baardzo elastyczny i nie odkształca się po dłuższym użytkowaniu. I nie wiem teraz czy to, że miękki to normalne.. może tak musi być. No nie wiem chyba wybiorę się do ikei i sobie zmacam te lateksy..porównam chociaż..
    Kurcze, nie robiłam z nim aż takich wygibasów :P Postawiony pod ścianą stał, ale czy w rulon? Raczej nie, bo sprzedawali go w stanie rozłożonym, a to przecież Ikea - jakby się dało to by na pewno zwinęli. Macałam wszystkie ikeowe i ten był najfajniejszy, właśnie taki przyjemny, ale mocno sprężysty. Macałam jeszcze polecany przez sprzedawcę kieszeniowy - ale w łóżeczku robił wrażenie super miękkiego, "pływał" pod naciskiem, więc wzięliśmy ten lateks. Podobało mi się w nim jeszcze to, że jest w zdejmowanym pokrowcu - w razie przesiusiania będzie łatwiej prać.

chabasse lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W rulon to chyba tylko materac z jakiejś cienkiej pianki się zwinie, co? ;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Z tego co piszesz, to jednak u Ciebie rodzinna jest duża masa urodzeniowa dzieci, także tym bardziej bez spiny :) na bank nikt nie będzie ryzykował w razie czego :)
    z tą cesarką powyżej 4 kg to wcale nie jest potrzebna... tzn. wiadomo, jest taka możliwość, ale wcale nie ma konieczności, szczególnie jeśli miednica rodzącej nie jest zwężona :) Synka urodziłaś to i mała się jakoś wykluje - naturalnie albo przez cięcie :D
    Pewnie masz rację. Dzisiaj skoczyłam do mojej diabetolog po recepte na paski, przy okazji powiedziałam jej o wynikach wczorajszego usg. Spytała tylko jak tam moje cukry, ile z mężem mamy wzrostu, spojrzałą na wymiary urodzeniowe synka i powiedziała, że najwyraźniej "pani konstytucyjnie rodzi takie duże dzieci" i all ok. Hehehe. Co do porodu, to pocieszam się tym, że przy drugim dziecku i tak mam już tam wszystko bardziej rozklekotane i w razie czego młodej będzie łatwiej wyjść :P Przed porodem kilka razy słyszałam, że mam "książkową miednicę", więc pewnie dlatego postanowili spróbować urodzić mi dzieciaka sn.

Sigma, alutka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyjechał kurier z gemini :D Yaaaaayyyyy

Lilla My, Paulinek, Gusiak lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobryy ;)
    ale piekna pogoda.. A ja musze siedziec w domu :( M zabral samochod,jutro wraca a ja bede sie kisic tu :P

nakupowalismy wczoraj truskawek a teraz nie mam co z nimi zrobic.. Wiec zaraz zaczne robic pierozki , pierwszy raz bede robila sama pierogi ! :D jestem ciekawa co z tego wyjdzie.. :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciotki, łapcie :D
    Milan.jpg
    Milan_2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 11:25

Lady Savage, Lilla My, Kasiarzynka, chabasse, kasig, Dżuls, Gusiak, magdalenkaihelenka, snoopy_etka, la_lenka, alutka, adzia, .ona., aldonaa, Misi@, skabarka, karolcia87, Czarna_88 lubią tę wiadomość

‹‹ 1443 1444 1445 1446 1447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ