X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    a pogoda jest straszna!! gorąco, słońce smali ;-/ fuuu ;-/ lubie słoneczko, lubie jak jest ciepło... ale nie w ciąży!!! tak mi słabo na słońcu że szkoda gadać :(

Nie lubię słońca, ale niech świeci! Bo mi w mieszkanku nareszcie fanie ciepło, mogłam nareszcie pranie zrobić, wywiesiłam i moment suche, i kolejne :) Zuzia ma wszystkie ciuszki już wypranie, teraz prasowanko i zapakować Zuzię do szpitala i jestem gotowa :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    weeeźcie mi zabierzcie te czereśnie bo sie ocielę.... ;)

A ode mnie maliny i truskawki :D
    Choć u nas też czereśnie w kilogramach dziennie lecą - mąż mógłby jeść non stop ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:37

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w to piękne słoneczne popołudnie :) w temacie pysznych owoców ja ostatnio jagody, jagody i jeszcze raz jagody:) teścia nam dała już drugi raz litr i cały talerz jagodników :) pychota :)

skabarka lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    mi truskawki przeszły, na maliny jeszcze mnie nie naszło, ale za to codziennie po kilka brzoskwiń zjadam :D no mam takie parcie na owoce że aż sama się nadziwić nie mogę!! przed ciążą w ogóle nie tykałam owoców - warzywa owszem, owoce nie. A teraz i warzywa i owoce, za to mięso nadal może dla mnie nie istnieć ;) jem bo jem, ale żeby mi smakowało to niekoniecznie ;)

To u mnie akurat jest jeszcze faza na mięso (i mleko) ;) od jakiegoś miesiąca, może dwóch. Dzień bez mięsa, dzień stracony :D. Może tez dlatego mam hemoglobinę największą z okresu całej ciąży :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://littlefrog.pl/product-pol-2278-Chusta-tkana-Little-Frog-Kamienny-Opal-L-4-6-m-II-Gatunek.html zamówiłam w końcu tą;) i radocha ;)))

skabarka, Sigma, Misi@ lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    paulinek tu masz biustonosz
    http://allegro.pl/75g-stanik-biustonosz-do-karmienia-fiszbina-3kol-i5481592182.html

Oooo super i mój rozmiar. Biorę biały i czarny:D

AniaM lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek, już widzę że wzięłaś bawełnę, ale może się przyda info na później albo komuś innemu:D domieszki w chustach (np. bambus) trochę zmieniają właściwości, podobno to kwestia gustu, ale ja nie wiem bo mam 2 żakardy 100% bawełny :) http://domowa.tv/domieszki-w-chustach-co-daja/ tu można poczytać jaka domieszka co daje :)
    Kamienny opal znam i bardzo mi się podoba kolorystycznie, ale ten labradoryt z bambusem!!! Piękny, nie widziałam go wcześniej!

Paulinek lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    mi truskawki przeszły, na maliny jeszcze mnie nie naszło, ale za to codziennie po kilka brzoskwiń zjadam :D no mam takie parcie na owoce że aż sama się nadziwić nie mogę!! przed ciążą w ogóle nie tykałam owoców - warzywa owszem, owoce nie. A teraz i warzywa i owoce, za to mięso nadal może dla mnie nie istnieć ;) jem bo jem, ale żeby mi smakowało to niekoniecznie ;)

Też jakoś za owocami nie przepadałam przed ciążą, lubiłam strasznie banany, jeżyny i jagody, i to wszystko a teraz jak na złość nie mogę jeść owoców przez ten mój wysoki cukier, a Zuzia mnie tak męczy owocami ;/ Cóż zrobić.
    A i powróciło parcie na pomidory XD cały I trymestr je jadłam i teraz też jeden pomidorek dziennie musi być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 19:02

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ... a propo malin, dziś tak na mnie patrzyły jak byłam na mieście... powiedzcie mi, czy one już są takie naprawdę smaczne i warto brać? :)

Pierwsza tura ciuszków dla małej w pralce :D
    Jutro łapię się za prasowanie i składanie ❤

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh a ja jestem w kiepskim nastroju, moja siostra jest w ciązy-22 tydzień, dziś prosto od swojego lekarza pojechała do szpitala z szyjką 1,7cm. niecałe dwa tyg temu miała 2,5. Leżała, oszczędzała się i dzis miała usg dopochwowe żeby ocenić szyjkę i jak coś założyć pessar. wyszła od swojego gina o 16.30 i do tej pory się nie odzywa a mnie skręca bo się martwie...

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenaihelenka może siostra po prostu siedzi w szpitalu i nie ma teraz głowy, żeby się do Ciebie odezwać... nie martw się na zapas, na pewno wszystko jest dobrze i w szpitalu zajmą się Nią i dzidzią...

Zobaczysz, pewnie siostra się niedługo odezwie... uszy do góry :)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• .ona. Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Właśnie ... a propo malin, dziś tak na mnie patrzyły jak byłam na mieście... powiedzcie mi, czy one już są takie naprawdę smaczne i warto brać? :)

Dla mnie są smaczne już od ponad miesiąca :D
    A tak naprawdę to teraz są najsłodsze chyba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie mi napisała,że musieli jechać do innego szpitala, bo nie przyjęli ich tam gdzie czekali ponad godzinę.

wiem,że moje martwienie nic nie pomoże,ale siostra to siostra, jesteśmy prawie jak bliźniaczki, ja o rok starza ale chodzilysmy razem do szkoly bo siostra poszła rok wcześniej, więc jesteśmy bardzo związane.a teraz jeszcxze razem czekamy na dzieciaczki :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona przekonałaś mnie... :D ... jutro idę i kupuję maliny :)
    (zawsze to jakaś odmiana niż codziennie wcinane czereśnie ;p)

Magdalenaihelenka domyślam się, że się bardzo stresujesz... swoją drogą jak Wam się fajnie udało trafić, że obie w tym samym czasie będziecie miały maluchy :)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Ona przekonałaś mnie... :D ... jutro idę i kupuję maliny :)
    (zawsze to jakaś odmiana niż codziennie wcinane czereśnie ;p)

Magdalenaihelenka domyślam się, że się bardzo stresujesz... swoją drogą jak Wam się fajnie udało trafić, że obie w tym samym czasie będziecie miały maluchy :)

no udało się udało, siostra z mężem starali się trochę dłużej o dzidziusia niż my a złożyło się że 6 tyg różnicy mamy :)

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:40

skabarka, easymum, Lilla My, Czarna_88, Lady Savage, 4me lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Tralalalala! Pilot dziala!! Jupi :)

Coś z nim robiłaś, czy po prostu grzecznie poczekałaś? :)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm ja się już nie mogę doczekać na maliny, a tak się składa, że mam całe pole za domem, ale odmiana jesienna- dopiero pod koniec sierpnia dojrzewają, więc nie będę innych kupować i poczekam na swoje :-) W tym roku raczej nie pomogę teściom w zbiorach.

720fbe94f2.png
‹‹ 1448 1449 1450 1451 1452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ