X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady uważaj tylko żeby jakiejś infekcji nie złapać. Są specjalne tampony (probiotyczne?), które się wsadza przed kąpaniem, a później wyciąga po wyjściu z wody. Tyle razy mnie rodzice namawiali na basen ale jakoś boję się, że coś się przypałęta albo upadnę, ktoś mnie kopnie:D Takie o złe scenariusze mam w głowie. Przemęczę się jakoś:(

Hmmm no nie wiem, mnie ginekolog jak pytałam się czy mogę, powiedziała że jasne i nic mi o żadnych tamponach nie mówiła. Ale jeśli mam sobie wsadzać tampon to wolę już nie jechać :P kiedyś próbowałam i to jest tak mega nie wygodne.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się pytałam mojego gin czy są jakieś przeciwwskazania żeby korzystać w tak upalne dni z basenu. Powiedział ze nie ma żadnych, przecież to ruch i ochloda. Tylko kazał właśnie zabezpieczyć się tamponem.
    Więc jutro nie będę siedzieć w domu i dupska parzyć. Wybywam gdzieś nad wodę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 20:04

3i49df9hy5b5npd4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja dzisiaj wlasnie zawartosc wozka + boki wypralam, z wirowaniem, nic sie nie zepsulo ;).

Uff, uff, u nas jutro 37 stopni ma byc i z tego co widzialam, to do polowy lipca ma byc ok.30 ;), a potem nie wiadomo.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    i musze sie do czegos przyznac- boje sie rozowego koloru!

ja sie nie boje, ile nie cierpie :P dlatego nie ukrywam, cieszyl mnie chlopiec ;), mam nadzieje, ze nie bedzie rozu za wiele :)

diatomka lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o 36 stopnie zapowiadają u nas :P w poniedziałek upalnie ale mogą pojawiać się burze nagłe i trąby powietrzne :) we wtorek upalnie :) o i czwartek chłodny ale super :) bo już się bałam, że na obronę będzie upalnie

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady pewnie i bez tampona też da radę hehe i może nic nie załapiesz. Ja wiem, że w ciąży szybko coś łapię, dlatego wolę nie ryzykować. Nidługo ten gbs? będzie mi gin pobierać, to fajnie by było jak by nic nie wyszło, chociaż z moim szczęściem pewnie coś mi wyjdzie.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlasnie wrocilam do domu. Od 13 bylam na plaży. Przejechalismy sie nad pelne morze- godzina jazdy- chociaż do zatoki mamy 10 min. Niestety w zatoce sinice zakaz kąpieli. Nad pełnym morzem- bajka!!!. Woda chlodna, czyściutka, lekki wiaterek. Niby bylo u nas 31 stopni ale ja nikt z nas tego nie odczul dzieki wodzie i wiatrowi- nawet sie człowiek nie pocil. Targalismy parasol ale siedzialam pod nim moze 30 min tak przyjemnie bylo!
    Czuje sie świetnie, nogi w ogóle nie opuchnięte, nie bolą, kręgosłup tez ucichl- takze apeluje do tych, które maja blisko do morza albo innej wody- jesli tylko lekarz nie kazał wam lezec to zachecam- bylo cudownie! Jutro jedziemy znow :)
    I kapalam sie w morzu, bez tamponow! Chyba bede zyc, skoro w basenie mozna to i w morzu mozna ;)zreszta nie ja pierwsza i nie ostatnia ;)

Lady Savage, alutka, adzia, Kasiarzynka, Gusiak, easymum, Sigma lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady pewnie i bez tampona też da radę hehe i może nic nie załapiesz. Ja wiem, że w ciąży szybko coś łapię, dlatego wolę nie ryzykować. Nidługo ten gbs? będzie mi gin pobierać, to fajnie by było jak by nic nie wyszło, chociaż z moim szczęściem pewnie coś mi wyjdzie.

Mnie gbs pobierze 20 lipca

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me haha też bym pojechała mam godzinę drogi do Stegny Ale niestety uziemieni jesteśmy, w następny weekend pojedziemy :)

Te gbs obowiązkowe jest?
    Mi lekarz nic nie mówił jeszcze.

Wczoraj oglądałam film disco polo, nie polecam :)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile ja bym dała za takie moczenie się w morzu. Ale cóż miska z zimna woda tez nie jest zła. :-P
    Posiedziałam troszkę na teatrach i nogi spuchły mi jak balony. Przyszłam do domu i chyc nogi do miski i jako tako klapki założyć można. Zaraz znowu lecę oglądnąć jakieś przedstawienie bo o tej porze to sama przyjemność wyjść i się przewietrzyć.
    Ja tam idąc nawet na basen to bym tampona zaaplikowała bo pewnie zaraz bym coś złapała znając moje szczęście.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czujecie lekki ból jak się maluchy ruszają?
    Moja ma już mało miejsca i jak się rusza tak czuję że za mocno się wypina, przed chwila tak było i kilka sekund to trwało wraz z tą popularną ' górka' chyba w obwodzie musZę nabrać masy hehe

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:45

l22nhdge5b933eoh.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłam do domu bo nogi odmówiły posłuszeństwa i ludzie mnie wkurzali bo albo z papierosami albo z piwem i mi smród przeszkadzał.

Staraczka mi mała momentami tak się wypina że potrafię aż jęknąć z bólu. I mam wrażenie jakby miała za mało miejsca wtedy.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    4me haha też bym pojechała mam godzinę drogi do Stegny Ale niestety uziemieni jesteśmy, w następny weekend pojedziemy :)

Te gbs obowiązkowe jest?
    Mi lekarz nic nie mówił jeszcze.

Wczoraj oglądałam film disco polo, nie polecam :)

tak z tego co ja wiem, jest to obowiązkowe

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale coś zaczął mnie boleć cały brzuch normalnie masakra i nie wiem czemu i co to :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 22:33

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka może to skurcze?

Bossssszzzzzzz pije pyszne zamrożone Karmi.

A i udało mi się dziś kupić pampersy Pampersa2 72szt za 28zł na baby market :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 22:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wiecie że jak czuję że się wypina to niewoem czy to pupa czy główka :D
    nie mam pojęcia jak jest ułożona, na wizycie zapytam i o tę badanie też jak nie zapomnę.

Duże ryzyko chodzić w ciąży po mieście jak jest impreza czy festyn. Zastanawiam się czy pójdę na oblężenie Malborka bo za 2tygodnie będzie a wiary zawsze dużo chociaż myśl o oscypku mnie do tego zmusza :D
    Niedawno miałam skurcze ajc :/

Idę spać dobranoc

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam pojęcia :( kurcze boli ehh... może nospę wezmę może przejdzie choć nie wiem co to :(

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Anulka może to skurcze?

Bossssszzzzzzz pije pyszne zamrożone Karmi.

A i udało mi się dziś kupić pampersy Pampersa2 72szt za 28zł na baby market :-)
    O ja właśnie o swoich wspomniałam ale brzuch nie boli i twardy nie jest tylko w środku kulo.
    Też bym się napila ale wizja nocnego wstawania przeraża bo jak się obudze do wc i będzie gorąco to pewnie szybko nie zasne hehe

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brzuch lekko napięty, w środku kuje jakby ale nie jest brzuch twardy jak skała kurcze nie mam pojęcia aż złapać oddechu nie mogę ide się położyć do łóżka i z telefonu będę korzystać.

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 1473 1474 1475 1476 1477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ