Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • kasig Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Hej! Zaczynam od narzekania!
    Koniec i basta! Jutro jade do labolatorium na badania, a potem wstepuje do apteki po stopery! Nie straszne mi beda wtedy debile jezdzace o 2 w nocy na quadach pod moim oknem, nie straszne mi beda wycieczki kolo mojego domu o 5 nad ranem z najlepszej imprezy zycia, ktorej to uczestnicy pokazuja jak glosno umirja wrzeszczec, nie straszne mi beda wszystkie psy na wsi, ktore akurat w nocy zaczna szczekac jak wiele by ich nie bylo i nie straszny mi bedzie maz ktory chocby stado sloni przebieglo po sypialni, albo wojna sie zaczela- on i tak bedzie slodko CHRAPAL!!!
    Nos kurde kto normalny w nocy jezdzi quadem w ta i we wta po drodze publicznej?? I uswiadomcie mnie czy ja jestem jakas dziwna i czy tylko ja zawsze wracajac z imprezy szlam po cichu od razu do domu czy to trzeba isc i drzec morde na cala wies tylko po to aby oznajmic wszystkim ze : kuuuuuuurwaaaaaaa, aleeee sieeeee najeeeeeeballleeemmmmmmm!!!!!! Nosz w dupe! Spalam dzis z max 3 godziny i jestem mega zla!

he he uśmiałam się czytając Twojego posta :) ale bez urazy, wiem że Tobie pewnie do śmiechu nie było, biedna, współczuję. Cóż, hołota się wszędzie znajdzie, nic nie poradzisz

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też nie mam nic naprane, ani kupione dla mnie do szpitala i dla dziecka zabawki kosmetycznych rzeczy

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaaa - rozumiem doskonale, bo jeszcze jakiś czas temu nasz sąsiad przechodził okres buntu i co weekend w domu były dyskoteki, do tego jeździli różnymi autami z tuningiem i oczywiście gazowali prosto pod naszym oknem. Nie dało się otwierać nocą. Na szczęście ożenił się i ustatkował :D

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Gemini wzbogaciło się o kolejne 400zł - tym razem nasze zakupy :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wydała w piątek 600 w gemini ale napakowałam jeszcze do koszyka Moje i męża leki no o termometr bez dotykowy takie życie

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też ostatnio wydałam w gemini ponad 400zl, ale wszystkie tego typu akcesoria dla maluszka już mam. Teraz po wypłacie chcę jeszcze w gemini kupić monitor oddechu bo tam jest najtańszy

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Aldona współczuję takich dziadów. U nas dzisiaj coś psy szczekały pół nocy, nie wiem o co im chodziło.
    W ogóle teraz się coś u nas zachmurzyło, słonka brak już od jakiejś godzinki i wiaterek widzę wieje. Ciekawe jaka temperatura na zewnątrz. Idę się kąpać, a później chyba skoczę do sklepu.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O u nas chyba zbiera się na jakiś deszcz :D

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

U nas też w soboty w nocy pod blokiem jest zawsze glosno bo kretyni chodza i oznajmuja calemu swiatu ze imprezuja...dla mnie to jest żałosne zachowanie no ale cóż ...

U nas bardzo ciepło i nie ma ani jednej chmurki na niebie.

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałam jechać myć samochód, coś czuję, że prędzej mi deszcz umyje niż ja sama hihi :) no coś się zachmurzyło w Jeleniej Górze i wiaterek się zrywa, ale ogólnie duszno jest przynajmniej jak na balkon wyszłam :) Dziś na obiad do moich rodziców jedziemy, bo mój tata przyjechał na 2 dni (pracuje w Niemczech i przyjeżdża tak raz w miesiącu)

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie pod domem jest rondo i debile sobie robią w środku nocy zabawę w kręcenie pętli na pełnym gazie. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie czy jesli laktator bede miec z firmy avet a butelke z TT czy bedą one pasowac do siebie chi o gwint zebym nie musiała przelewac

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :) co do rossmana to owszem mają jakiś program, że kobiety w ciąży mają pierszeństwo, le chyba nie we wszystkich się tego trzymają. Ja jakiś tydzień temu musiałam odstać swoje w kolejce i nikt mnie nie obsłużył wcześniej a od ulotek i plakatów na ten temat można było dostać bólu glowy.

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszce jedno pytanie czy sterylizator to takie urzadzenie do którego wrzucam tylko opukaną z mleka butelke (bez czyszczenia szczotką)a po czyszczeniu moga one dalej w nim siedziec i czekac na użycie nic sie z nimi nie stanie ?Chodzi mi o sterylizator na pare do którego wlewa sie troche wody

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Hejka z rana :)

Wiecie, ze mi nikt jeszcze nie zaproponował nigdzie obsłużenia bez kolejki ?!?
    Czasami mam ochotę na taka uprzejmość w kolejce do WC ;) ale szczerze, gdyby ktos mi zaproponował to bym odmówiła... Uważam, ze skoro mam sile na spacery, plaze i wesela to mogę tez uczciwie przestać swoje w kolejce w sklepie ;)

Co innego jak bym sie zle czuła...

Zgadzam się w 100 % :) w ciąży z synem ani teraz poki co nie musiałam prosić :) smiać mi się tylko chce jak w IKEI na ogół jest otwarta kasa pierwszeństwa i autentycznie stoją sami uprzywilejowani...czesto ta kolejka jest dluższa niz w innych kasach..no i każdy stojacy jest równouprawniony...i nie kumam czemu ludzie w takiej sytuacji nie przejda do "normalnej" kasy ..

• .ona. Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w upalny dzien ;)

Ja np.nie mam sily na dlugie spacery i wesela ;), brzuch tez juz ciazy, w sklepie w kolejce tez musze swoje odstac, a przepuszczona zostalam raz ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    i jeszce jedno pytanie czy sterylizator to takie urzadzenie do którego wrzucam tylko opukaną z mleka butelke (bez czyszczenia szczotką)a po czyszczeniu moga one dalej w nim siedziec i czekac na użycie nic sie z nimi nie stanie ?Chodzi mi o sterylizator na pare do którego wlewa sie troche wody

nie :) wrzucasz tam normalnie umytą butelkę, smoczek, gryzak etc. i sterylizatora za pomocą temperatury pozbywa sie wszelkich bakterii itd.
    Ja po wyparzeniu, zdejmowałam tylko pokrywe i tam sobie butelki schły a potem do szafki o ile nie musiałam od razu użyć

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 3city skwar nie do zniesienia :) ale dobrze - niech ludki na urlopach i dzieci na wwakacjach mają coś z życia - należy im się :) :) my zakotwiczyliśmy się w ogrodzie - mlody w basenie ja pod parasolem i tak płynie wolno dzień :)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam cieszę się, że w końcu nie pojechalismy na to wesele kolegi. Czujęsię koszmarnie, a jeszcze na dodatek wesele wypadło w chyba najcieplejszy weekend tego lata. Padłabym już wpołowie drogi na sam ślub, nie mówiąc już o weselu, poprawinach i takich tam...

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas teraz fajny przyjemny wiaterek się zerwał. Ale czekam na deszcz z utęsknieniem bo nie ma czym oddychać.
    Noc przestałam jako tako w samych majtkach bez pościeli, a dziś nawet nie zamierzam wychodzić z domu. Czuje się nadzwyczaj zmęczona przez ten skwar.

Co do przepuszczania w kolejce to tylko 2x kopnął mnie ten zaszczyt w biedronce i to raz przez parę pijaczków z winami w koszyku i raz przez młode małżeństwo.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 1475 1476 1477 1478 1479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ