X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie raz w biedrace przeposcila młoda kobitka dokładnie dwa dni temu i raz w biedrace jak podeszłam do pustej kasy i zapytałam się czy mogę to Pani na mnie popatrzyła i powiedziała że tak A chyba zamykala kasę. Resztę ludzi w kolejkach udają ze nie widzą ciężarnej A mi się z tego śmiać chcę bo mnie nie zbawi 5 min dłużej w kolejce A ich chyba tak

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie kolejek i przepuszczania, nie mam z tym problemu ze nie zwracają uwagi nogi mam zdrowe więc postoje sobie, nawet raz z brzuchem, puściłam starsza panią bo miała mniej zakupów :)
    tak pozatym doberek :)
    noc miałam spokojną aczkolwiek w te upały chodzę spać po 23 , nad ranem pies dał w kość bo piszczal a to dlayego że nachlal się wody na noc i go cianelo. Nie rozumiem tego psa od 2 lat haha jest gorąco to wody nie pije w dzień a wieczorem jak sie dopada to nie ma zmiłuj

alutka lubi tę wiadomość

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie miałabym nic przeciwko temu, że mnie nie przepuszczają w kolejkach, ale jak postoje w jednym miejscu dłużej niż 5 minut to plecy i krzyż dają o sobie znać i wtedy już nie jest tak fajnie czekać

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie ostatnio Pani w rybnym powiedziała: proszę przejść na początek ale nie skorzystałam, bo nie miałam takiej potrzeby. Wczoraj się ucieszyłam, bo ta kolejka w ogóle się nie ruszała i już mieliśmy z mężem odłożyć tych kilka rzeczy.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sama się nie wypuszczam na zakupy, bo w długiej kolejce mi się słabo robi jak stoję. A mnie znowu brzuch boli tak jak wczoraj, wzięłam nospe ile czekam aż przestanie boleć.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja juz po maratonie w szkole rodzenia, było b fajnie, wiem więcej i na pewno chcę rodzić na Ujastku w Krk. Droga bez korków zajęła nam 35 min wiec tylko obawiam się godzin szczytu. Mój mąż pięknie uczył się pielęgnacji. :)

AniaM wrote:
    dziewczyny mam pytanie czy jesli laktator bede miec z firmy avet a butelke z TT czy bedą one pasowac do siebie chi o gwint zebym nie musiała przelewac

ja mam laktator avant i pasują do niego tylko butelki avent i to jeszcze naturals.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 16:24

720fbe94f2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka Ty to biedna jesteś z tymi bólami brzucha. Oby przeszło po tej nospie. Odpoczywajcie:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Anulka Ty to biedna jesteś z tymi bólami brzucha. Oby przeszło po tej nospie. Odpoczywajcie:)
    Niestety i nie wiem czy to dziecko się rozciąga czy skurcze przepowiadajace czy coś innego po nospie przeszło a w tym tygodniu do szpitala nie mogę, bo w czwartek obrona

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale odczuwasz ból czy twardnienie? I w którym miejscu Cię boli? Podbrzusze?
    Ja też mam w czwartek obronę od 16:30.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pamiętam jak to jest stać w kolejce bez ciąży i wiem jak to jest w ciąży - i sorry, ale to pierwszeństwo jest oczywiste (a wcale nie znoszę ciąży źle, wręcz przeciwnie). Tylko kultura osobista nie jest oczywistą sprawą ;)
    Jeśli faktycznie są wśród nas takie mamy, którym stanie w kolejce nie ciąży (nomen omen), to mega zazdroszczę formy i lekkiego znoszenia ciąży, ale pamiętajcie, że jesteście w wyjątkowej sytuacji. Zwykle jednak brzuch ciąży, zaczyna boleć, bolą plecy i krzyż, łapią skurcze, robi się słabo, gorąco i duszno, niedobrze i tak dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 19:30

przyszła mama, .ona., easymum lubią tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ale odczuwasz ból czy twardnienie? I w którym miejscu Cię boli? Podbrzusze?
    Ja też mam w czwartek obronę od 16:30.

Ja mam na 13.30 tez nie lepiej :D. A odczuwam nie twardnienie tylko napinanie i ból brzucha całego od góry aż po podbrzusze i w okolicach pępka. Na szczęście po nospie przeszło :) wydaje mi się, że to albo te przepowiadające(ja słaba na ból jestem i byle co to mnie boli) lub mały się wtedy wypina :), ale nie jestem pewna :)

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jesli chodzi o butelki to jakie polcacie?mam wytypowane avent i tommee tippee i nie wiem ktore wybrac :)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie, ale łażę dzis zakręcona! Rano dzwonił do mnie mąż mojej przyjaciółki, urodziła ślicznego chłopczyka 4kg 200 :) zaraz potem na facebooku odezwał się przyjaciel że i jego żona urodziła o 20.40 synka :) 3270. O ile Iwonce poszło szybkciutko bo 10 godzin, to Kasia ta co urodziła o 20.40 męczyła się 28 godzin. Obie urodziły swoje pierwsze dzieci. Jerunku ja też już chcę :3

Do tego mam jakieś problemy z internetem od wczoraj ;/ włączają na 20 min po czym cały dzień nie ma ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    A ja pamiętam jak to jest stać w kolejce bez ciąży i wiem jak to jest w ciąży - i sorry, ale to pierwszeństwo jest oczywiste (a wcale nie znoszę ciąży źle, wręcz przeciwnie). Tylko kultura osobista nie jest oczywistą sprawą ;)
    Jeśli faktycznie są wśród nas takie mamy, którym stanie w kolejce nie ciąży (nomen omen), to mega zazdroszczę formy i lekkiego znoszenia ciąży, ale pamiętajcie, że jesteście w wyjątkowej sytuacji. Zwykle jednak brzuch ciąży, zaczyna boleć, bolą plecy i krzyż, łapią skurcze, robi się słabo, gorąco i duszno, niedobrze i tak dalej.
    Ja jeśli czuję się dobrze to żadna kolejka mi nie straszna. :P
    Ogólnie ciąża jeszcze nie zdążyła mi prawdziwie dokuczyć. Nie czuję się szczególnie gorzej niż przed ciążą. Wszelkie zakupy staram się załatwiać wtedy jak nie jestem zmęczona, plus u mnie małe miasto, więc najczęściej wszędzie kolejki nie są tragiczne. Jedynie korzystam jak mi ktoś w pociągu chce miejsca ustąpić - jadę dość długo, często jestem już zmęczona załatwianiem różnych spraw itp.

Za to ja dziś się niepokoje, że niuńka za mało się rusza. Niby czasem daje o sobie znać, miała już 2 razy czkawkę, ale poza tym raczej leniwa. Zrzucam to na upał, ale chciałabym żeby rozbrykała się na dłużej, a nie tylko pojedyncze ruchy co jakiś czas. Osiwieje do tego porodu, jak nic ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ty to faktycznie się masz z tymi bólami. Szkoda że same nie wiemy od czego nas boli,czy to faktycznie skurcze czy dzidzia.

U mnie dziś z ruchami spokojnie ale co się dziwić ja się rozpływam i czuje się tragicznie a co dopiero maleństwo. Wypiłam dziś chektolitry wody i kwaśny kompot z porzeczek i dalej bym piła i piła.

Liczyłam na deszcz a tu dupa. Moja siostra mówi że u nich było oberwanie chmury i tylko troszkę i przez chwilę można było oddychać.

Ale pocieszam się tym że ma być dużo chłodniej :-)

Ja butelki mam Awenta jedna mniejsza druga większą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 20:30

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam butelki z Love, albo Lovi

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, przed ciążą to ja mogłam cały dzień zapieprzać, nocy nie przespać, a następnego dnia znowu działać bez problemu... stać w kolejkach, ustępować innym miejsca, przepuszczać przodem... ;) fajnie było, mam nadzieję, że po porodzie wróci mi moja energia i kondycja, bo chociaż czuję się nieźle, to "mocy" mam może 10%.

• 4me Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Sigma ja napisałam, ze nie oczekuje przepuszczania ale wcale nie brykam w ciąży jak młody tygrysek. Bol kręgosłupa mam prawie permanentny a brzuch twardnieje mi po 10 min spaceru. Jednocześnie nie chce zamykać sie jeszcze w domu wiec chodzę na plaze, na kawe, na weselu tez bylam wiec uważam, ze nie fair byloby z mojej strony wykorzystywać ciaze Np w kolejce. 5-10 minutowa kolejka to naprawde dluga kolejka ale tyle wytrzymam. Tyle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 22:19

alutka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też dziś z ruchami słabo, czasem tam robaczek mnie smyrnie od środka, dzięki temu jeszcze nie zwariowałam z niepokoju, ale dzis wybitnie rzadko, też myślę że to wina upału i kiepskiego ciśnienia na dworze, ja czuję się jakaś taka słaba i ospała więc pewnie synuś też.
    Co do butelek ja mam Avent, jedną małą i dwie duże

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Sigma ja napisałam, ze nie oczekuje przepuszczania ale wcale nie brykak w ciąży jak mlogy tygrysek. Bol kręgosłupa mam prawie permanentny a brzuch twardnieje mi po 10 min spaceru. Jednocześnie nie zamykać sie w domu wiec chodzę na plaze, na kawe, na weselu tez bylam wiec uważam, ze nie fair byloby z mojej strony wykorzystywać ciaze Np w kolejce. 5-10 min kolejka to naprawde dluga kolejka ale tyle wytrzymam Tyle...
    No dobrze, taki masz pogląd, a ja mam inny :P
    Uważam, że to nie jest żadne "wykorzystywanie" ciąży, tylko to jest absolutnie normalne w zdrowym społeczeństwie, że osoby starsze, chore, kalekie, kobiety w ciąży i z malutkimi dziećmi przepuszcza się przodem. Chyba, że komuś się bardzo spieszy, wtedy należy się grzecznie zapytać czy pani w ciąży albo pan lat 85 ma siłę chwilę poczekać i czy to jest OK. Jeśli czuję się dobrze, to nie ma problemu, zdarzyło mi się też puścić koleżankę przodem po wpis, bo spieszyło jej się na autobus. Jeśli czuję się bardzo źle, to proszę o przepuszczenie mnie - zdarzyło się raz póki co w sklepie i raz na samym początku ciąży musiałam zwolnić się z zajęć, bo nie byłam w stanie wysiedzieć. Tyle, że przez 90% czasu nie czuję się ani super, ani bardzo źle - ot, jest ok, ale jestem zmęczona, kręgosłup boli, brzuch twardnieje, mam duszności i uderzenia gorąca... i w takich sytuacjach fajnie (i normalnie moim zdaniem) byłoby, gdyby ktoś jednak puszczał mnie przodem - bo chociaż nie jest na tyle źle, żebym pchała się przed kolejkę (btw. jak jest bardzo źle, to wtedy właśnie pchać się nie mam siły), ale byłoby znacznie lżej załatwić konieczne sprawy szybko i usiąść na tyłku w klimatyzowanym pomieszczeniu, chwilkę odsapnąć. No i sam fakt, że jeździsz na wesela mówi wiele ;-) ja w końcu nie pojechałam, nie byłabym w stanie.

‹‹ 1476 1477 1478 1479 1480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ