X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:52

Sigma lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A na ile te kulki są sztywne (nie będą się uginać, defasonować itp.)?
    Nawet jak kupujesz te na allegro to one są takie, ze możesz je reka wcisnąć do środka.
    Często wręcz te cotton balls przychodzą zlozone- lampki osobno, kule osobno. Wówczas kule sa tak jakby złożone na pól i musisz sama to poskładać- tak jakbyś dwie miseczki stanika złączyła ze sobą i wygięła jedną w druga stronę tak by wchodziła jedna w druga. Wypycha sie to palcem, formuje i wpycha na lampki z łańcucha ;)

Aldona super Ci to wyszło.
    Ja tez uwielbiam robić takie rzeczy i sądząc po opiniach nawet mi to wychodzi;) ale ostatnio weny brak wiec te lampki akurat kupie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 16:42

aldonaa lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Nawet jak kupujesz te na allegro to one są takie, ze możesz je reka wcisnąć do środka.
    Często wręcz te cotton balls przychodzą zlozone- lampki osobno, kule osobno. Wówczas kule sa tak jakby złożone na pól i musisz sama to poskładać- tak jakbyś dwie miseczki stanika złączyła ze sobą i wygięła jedną w druga stronę tak by wchodziła jedna w druga. Wypycha sie to palcem, formuje i wpycha na lampki z łańcucha ;)
    A to się nie znam, nigdy nie widziałam na żywo. Na zdjęciach wychodzą takie dość solidne :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Barwnik mialam jeden- spozywczy dr. Oetcer czerwony w malutkiej tubce. I stopniowo dodawalam go do kleju, zeby uzyskac rozne odcienie. Akurat nie musialam go kupowac bo mialam w domu, ale dostepne sa w prawie kazdym sklepie spozywczym.
    A co do lampek, to kupilam na allegro lampki choinkowe 20 Led . Sa na bialym kablu i fajne w nich to ze nie musza miec dostepu do pradu. Sa zasilane 2 bateriami typu paluszki :) kosztowaly z dostawa ok 15 zl.
    Dzięki! A sprawdzałaś odległość między lampkami (tzn. długość kabla), żeby pasowały lampki do kulek? Bo tego nie wiem jak wymierzyć...

• 4me Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio cos robiłam na Boże Narodzenie- po nocach siedzialam i robiłam paczki hand made dla rodzinki- domowe mydla z gliceryny, pieniące się kule do kąpieli, czekolady własnej roboty itp itd a drugie tyle zajęło fikuśne pakowanie tego. Od tej pory weny brak :) ale to przez wykanczanie mieszkania i kompletowanie wyprawki. Zwłaszcza w to pierwsze poszla cala para i inwencja twórcza. ;) juz prawie kończę i nie mogę się doczekać kiedy bede mogla spokojnie usiąść i nie myśleć o tym remoncie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 16:47

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Sigma lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaki klej?

8pdp47e.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Sigma lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ostatnio cos robiłam na Boże Narodzenie- po nocach siedzialam i robiłam paczki hand made dla rodzinki- domowe mydla z gliceryny, pieniące się kule do kąpieli, czekolady własnej roboty itp itd a drugie tyle zajęło fikuśne pakowanie tego. Od tej pory weny brak :) ale to przez wykanczanie mieszkania i kompletowanie wyprawki. Zwłaszcza w to pierwsze poszla cala para i inwencja twórcza. ;) juz prawie kończę i nie mogę się doczekać kiedy bede mogla spokojnie usiąść i nie myśleć o tym remoncie :)
    Ja w sumie podobnie. Najpierw było leżenie bo krwiak, potem ogólne zalecenia oszczędzania, potem remonty i już mi się nic nie chce.
    A strasznie bym chciała zrobić mojej małej sukieneczkę do chrztu na drutach/szydełku. Niby już jedno ubranko mam, ale nie do końca pasuje na porę roku, bo chciałabym chrzest już w październiku, a to raczej letnia sukieneczka.
    Planowałam też samodzielnie uszyć ochraniacz do łóżeczka, zrobić własną karuzelkę, ale chyba nic z tego nie wyjdzie. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Maka ziemniaczana i woda. Robi sie jak kisiel, potem odstawia sie do wystudzenia.

Moze tez byc klej wikol do drewna, albo papierniczy MAGIC, ale wtedy rozrabia sie go pol na pol z woda. Ja zrobilam na mace ziemniaczanej, bo zalezalo mi zeby byl bezbarwny, a wikol czy magic sa biale.

Magic po wyschnięciu jest całkowicie przezroczysty. :) Wikol w sumie też, choć czasem miewa lekko żółtawy odcień.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Przez kilka dni miałam ograniczony dostęp do internetu, a teraz próbuję Was nadrobić.
    Gratuluję wszystkich udanych wizyt i sama juz nie mogę się doczekać soboty, mam wtedy usg :-) i poznam wage córci, mam nadzieje również na piękne zdjęcie buziaczka.

Pozdrawiam Was

sRUqp2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:53

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jaki ma być efekt końcowy tego cuda? Macie gdzieś zdjęcie? Albo jak kto się nazywa gotowe w Internecie?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dziewczyny, a jaki ma być efekt końcowy tego cuda? Macie gdzieś zdjęcie? Albo jak kto się nazywa gotowe w Internecie?
    http://www.cottonballlights.pl/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki !

My po udanym wypoczynku na działce meldujemy się z domku :)

Aaaale było suuuper! Upały tam to bajka:) Blisko lasu, dużo cienia...ech żyć nie umierać :) Tylko raz pojawiły mi się skurcze, ale przeszły, więc bez paniki odczekałam i luz. 36 stopni zniosłam też dobrze. Tak bardzo potrzebowałam pobytu z Mamą...Obiadki, śniadanka, wszystko podane :D Łóżko dla siebie...Oj, było cudnie!

Nawet nie mam szans Was nadrobić z tych kilku dni, a że nie miałam tam neta, to wybaczcie, ale nie czytałam Was na bieżąco. Mam nadzieję, że wszystko u Was w porządku i teraz już jestem na posterunku, do czasu kolejnego pobytu na działce :)

Miłego wieczorku!

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki chce Wam cos pokazac hehe

24eb119000d911c0med.jpg

to my na zajęciach- 29 tydz i 5 dz. :) rysunek wykonany przez tatusia hihi:)

MadziaRatMed, easymum, snoopy_etka, la_lenka, aldonaa, kasig, karolcia87, Dominka92, agatka196, Sigma, Gusiak, 4me, adzia, Staraczka23, przyszła mama, trix, Lilla My, Czarna_88, .ona., Anitka201, chabasse, monaaa85, Dżuls lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, jaki masz poziom dedimerów?

gg64rl68s121551a.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:53

l22nhdge5b933eoh.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona wlasnie tak mysleze malowalna swoje podobienstwo:P

aldonaa lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za mna od kilku dni chodzil chlodnik.... No i prosze! zrobiony i co wazniejszy zjedzony :D

i358qr.jpg

Ale musze sie do czegos przyznac :/ z paczki Winiary- lubie gotowac ale do zup brakuje mi jakos serca.
    Wmawiam soboe, ze mimo to, ze instant to nie byl taki zly bo napisane jest, ze bez konserwantow, barwnikow i glutaminianu sodu ;) za to ma w skladzie cukier i maltodekstryna ( nie mam pojecia co to ?!?) reszta skladnikow normalna.

Dodaje sie jogurt, jajeczko, ogorek, szczypiorek, troche pieprzu i pyyyycha :)

Edit: az sprawdzilam te maltodekstryne to skrobia modyfikowana- wyglada na to, ze nic goznego ale ma wysoki indeks glikemiczny;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 21:10

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 1496 1497 1498 1499 1500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ