X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś noc do niczego, najpierw budziłam się bo duszno, potem bo burza. A nad ranem przysneliśmy i zamiast o 5.30 wstalismy z mężem o 6.04 :P Zbieranie się było ekspresowe, na szczęście zdążyliśmy na pociąg. Ja zaraz na usg piersi jadę, potem ginekolog (ale tylko skierowanie na badania i pewnie słuchanie serduszka) i endokrynolog. Zajęty dzień dziś mnie czeka, dobrze, że się choć trochę ochłodziło.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana. Zbieram się i lecę na badania. Noc beznadziejna raz ze gorąco spać nie mogłam, a po drugie burza, ulewa, grad teraz jakby chłodniej na dworze miłego dnia życzę i trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze :-) jeżeli ktoś ma

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny worek z Sierpniówkami otwarty. Miejmy się na baczności! :-)

Sigma lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Czyli tak jak myslalam rozejdzie sie o personel. Nie wierze, ze nagle u nas zaczną dawać- wole sie mimo wszystko mile zaskoczyć niż rozczarować;)
    W ogóle sprzedają takie info w tv czy gazetach i polowa polski myśli, ze na porodówkach juz jest tak super. Pozniej nagle zaczynasz rodzic i okazuje sie, ze duuuupaaaa.
    Ostatnio tez oglądałam jakis program, gdzie byli ludzie z fundacji rodzic po ludzku i tak rozmawiali, jakby znieczulenie bylo norma w calej Polsce...

Mi dr mówił wczoraj że do szpitala przyjechał jakiś redaktor i chciał wywiadu od lekarzy i pacjentek na temat tego znieczulenia jak to działa u nas w szpitalu, czy się sprawdza. Mówi żeby telewizji nie słuchać bo oni o niczym pojęcia nie mają. Jak to wygląda w rzeczywistości.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Czyli tak jak myslalam rozejdzie sie o personel. Nie wierze, ze nagle u nas zaczną dawać- wole sie mimo wszystko mile zaskoczyć niż rozczarować;)
    W ogóle sprzedają takie info w tv czy gazetach i polowa polski myśli, ze na porodówkach juz jest tak super. Pozniej nagle zaczynasz rodzic i okazuje sie, ze duuuupaaaa.
    Ostatnio tez oglądałam jakis program, gdzie byli ludzie z fundacji rodzic po ludzku i tak rozmawiali, jakby znieczulenie bylo norma w calej Polsce...
    Wczoraj byliśmy też na szkole rodzenia i położna mówiła to samo. Najlepsze że lekarze prowadzący już są wkurzeni bo to tak na prawdę tylko jedna z obietnic wyborczych która fizycznie nie jest do spełnienia i to oni przed pacjentkami muszą się tłumaczyć.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Dziewczyny worek z Sierpniówkami otwarty. Miejmy się na baczności! :-)
    Też widziałam, super wiadomość. Euforia jest super dzielna, że wytrwała tyle czasu pomimo, że początki były bardzo trudne. A teraz już taki kawał chłopa jest na świecie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 08:18

.ona., agatka196 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po burzy! Od razu lepiej sie oddycha :)
    ja mam w planie prasowanie ;)

Dobrego dnia dziewczyny!

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Mam nerwa bo kawa się skońcZyła M i moja inka też była ostatnia, obudziłam się z myślą że sobie zrobię i pójdę kupić, patrzę NIE MA, spojrzałam co M rano pił bo zazwyczaj zostawia kubek i szlag by to trafił, zrobił sobie moją ostatnią inke i jeszcze jej nie wypił 3/4 kubka pełny :/
    została mi herbata do wypicia, pójdę po swoją Ale jemu nie kupię noooo...

U mnie w domu duszno a na dworzu wiaterek, krótki rękaw odpada dzisiaj.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z was się może orientuje czy lekarz po samym macaniu brzucha jest w stanie określić położenie dzieciaka? Ostatnio ruchy miewam już wszędzie, w dole, w pachwinach, ale też i w górze brzucha - nie umiem sama wykminic jak mała leży. A tak bym chciała już dostać wiadomość, że się obróciła. Zastanawiam się czy dziś mam szansę się tego dowiedzieć (to głupi Luxmed bez usg w gabinecie), więc mogę liczyć tylko na obmacanie brzucha.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A czy któraś z was się może orientuje czy lekarz po samym macaniu brzucha jest w stanie określić położenie dzieciaka? Ostatnio ruchy miewam już wszędzie, w dole, w pachwinach, ale też i w górze brzucha - nie umiem sama wykminic jak mała leży. A tak bym chciała już dostać wiadomość, że się obróciła. Zastanawiam się czy dziś mam szansę się tego dowiedzieć (to głupi Luxmed bez usg w gabinecie), więc mogę liczyć tylko na obmacanie brzucha.

Myślę, że tak, bo u nas na szkole rodzenia położne mają tego uczyć tatusiów - żeby mogli podotykać brzucha i określić, czy wypina się główką, dupką czy nóżką. To tym bardziej lekarz powinien umieć :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka nie wiem ale sama chyba nie wykminisz :-)
    Ja byłam pewna do wczoraj że to co mnie tam sztura pod cyckami to nogi, a to dupka i kręgosłup się wypycha, z prawej strony przy pachwinach rączki a z lewej nóżki też przy pachwinach. Całkiem sobie inaczej to wyobrażałam.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie euforia dzielna kobieta. Tyle tygodni wytrzymała dla dzidziusia a teraz w nagrodę tuli synusia. Ogromne gratulacje dla niej za ten trud, cierpienia i wytrwałość <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dlatego nigdy nie pisałam że dostałam kopa czy wypinanie było główka czy pupa bo też nie jestem w stanie tego określić :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Skrobia zabójstwem? ;)
    Hej!
    Tak dla mojego męża jest niebezpieczna. Zresztą coraz więcej osób ma na nią uczulenie. My jesteśmy na diecie bezglutenowej i od razu inne życie. Choć jest to uciażliwe trochę i ja czasem się łamie. Mąż nie może.A skrobia jest wszędzie nawet w wędlinach. Mamy już jednak sprawdzone produkty :) choć czasem zmieniają się dane i musimy obserwoać raporty czy czasem dany produkt nie był zanieczyszczony. Mój mąż nie będąc na tej diecie prawie znikał nam z oczu...ech nie chce tego wspominać co się wówczas działo!

Ech narescie chłodniejsze dni nadchodzą :)
    nam okno dziś okno prawie wypadło w nocy. Bo źle je otworzyłam ;/
    Ale maż naprawił, niestety storczyki ucierpiały.
    Miłego dnia!

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też nie umiem ocenić. Dodatkowo mam sadełko na brzuchu i łożysko z przodu, więc w ogóle pojęcia nie mam. Wypinania ani "aliena" przesuwajacego się pod skórą też za mocno nie widzę. :/

Jak niuńka była mała to wiedziałam, bo kopniaki były tylko tam gdzie nóżki - więc jak czułam na dole to siedziała posladkowo, a jak koło pępka to główkowo (co potwierdzalo usg), a teraz smyra wszędzie więc już nic nie umiem określić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 09:02

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ skąd ja znam przeżycia z oknem :D
    Raz balkonowe wisiało bo szarpnelam i z zawiasów wypadło musiałam czekać na męża 5h aż wróci i włoży bo ciezkie dziadostwo, a wcale ciepło nie było bo miesiąc luty :D

Misi@ lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    No ja też nie umiem ocenić. Dodatkowo mam sadełko na brzuchu i łożysko z przodu, więc w ogóle pojęcia nie mam. Wypinania ani "aliena" przesuwajacego się pod skórą też za mocno nie widzę. :/

Aaa miałam napisać łożysko mam z tyłu :-) A było z przodu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mój mówił na początku alienik hehe

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

tez się martwiłam ułożeniem dzidzi osatnio, bo kopała tylko po prawej stronie i lekarka po obmacaniu stwierdziła ze na dole musi być głowa a reszta ciała jest skulona i ręce i nogi po prawej stronie z boku, chwile pozniej zrobila usg i sie potwierdziło :-)

720fbe94f2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Aaa miałam napisać łożysko mam z tyłu :-) A było z przodu :-)
    Moje się twardo trzyma w jednym miejscu, od początku ciąży, nawet nie wiedziałam, że może aż tak wędrować.

Ja zaraz na usg piersi wchodzę, wstyd powiedzieć ale pierwszy raz w życiu...

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 1498 1499 1500 1501 1502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ