Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś noc do niczego, najpierw budziłam się bo duszno, potem bo burza. A nad ranem przysneliśmy i zamiast o 5.30 wstalismy z mężem o 6.04
Zbieranie się było ekspresowe, na szczęście zdążyliśmy na pociąg. Ja zaraz na usg piersi jadę, potem ginekolog (ale tylko skierowanie na badania i pewnie słuchanie serduszka) i endokrynolog. Zajęty dzień dziś mnie czeka, dobrze, że się choć trochę ochłodziło.
-
Witam się i ja z rana. Zbieram się i lecę na badania. Noc beznadziejna raz ze gorąco spać nie mogłam, a po drugie burza, ulewa, grad teraz jakby chłodniej na dworze miłego dnia życzę i trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze
jeżeli ktoś ma
-
4me wrote:Czyli tak jak myslalam rozejdzie sie o personel. Nie wierze, ze nagle u nas zaczną dawać- wole sie mimo wszystko mile zaskoczyć niż rozczarować
W ogóle sprzedają takie info w tv czy gazetach i polowa polski myśli, ze na porodówkach juz jest tak super. Pozniej nagle zaczynasz rodzic i okazuje sie, ze duuuupaaaa.
Ostatnio tez oglądałam jakis program, gdzie byli ludzie z fundacji rodzic po ludzku i tak rozmawiali, jakby znieczulenie bylo norma w calej Polsce...
Mi dr mówił wczoraj że do szpitala przyjechał jakiś redaktor i chciał wywiadu od lekarzy i pacjentek na temat tego znieczulenia jak to działa u nas w szpitalu, czy się sprawdza. Mówi żeby telewizji nie słuchać bo oni o niczym pojęcia nie mają. Jak to wygląda w rzeczywistości. -
4me wrote:Czyli tak jak myslalam rozejdzie sie o personel. Nie wierze, ze nagle u nas zaczną dawać- wole sie mimo wszystko mile zaskoczyć niż rozczarować
W ogóle sprzedają takie info w tv czy gazetach i polowa polski myśli, ze na porodówkach juz jest tak super. Pozniej nagle zaczynasz rodzic i okazuje sie, ze duuuupaaaa.
Ostatnio tez oglądałam jakis program, gdzie byli ludzie z fundacji rodzic po ludzku i tak rozmawiali, jakby znieczulenie bylo norma w calej Polsce... -
agatka196 wrote:Dziewczyny worek z Sierpniówkami otwarty. Miejmy się na baczności!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 08:18
.ona., agatka196 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej
Mam nerwa bo kawa się skońcZyła M i moja inka też była ostatnia, obudziłam się z myślą że sobie zrobię i pójdę kupić, patrzę NIE MA, spojrzałam co M rano pił bo zazwyczaj zostawia kubek i szlag by to trafił, zrobił sobie moją ostatnią inke i jeszcze jej nie wypił 3/4 kubka pełny
została mi herbata do wypicia, pójdę po swoją Ale jemu nie kupię noooo...
U mnie w domu duszno a na dworzu wiaterek, krótki rękaw odpada dzisiaj. -
A czy któraś z was się może orientuje czy lekarz po samym macaniu brzucha jest w stanie określić położenie dzieciaka? Ostatnio ruchy miewam już wszędzie, w dole, w pachwinach, ale też i w górze brzucha - nie umiem sama wykminic jak mała leży. A tak bym chciała już dostać wiadomość, że się obróciła. Zastanawiam się czy dziś mam szansę się tego dowiedzieć (to głupi Luxmed bez usg w gabinecie), więc mogę liczyć tylko na obmacanie brzucha.
-
la_lenka wrote:A czy któraś z was się może orientuje czy lekarz po samym macaniu brzucha jest w stanie określić położenie dzieciaka? Ostatnio ruchy miewam już wszędzie, w dole, w pachwinach, ale też i w górze brzucha - nie umiem sama wykminic jak mała leży. A tak bym chciała już dostać wiadomość, że się obróciła. Zastanawiam się czy dziś mam szansę się tego dowiedzieć (to głupi Luxmed bez usg w gabinecie), więc mogę liczyć tylko na obmacanie brzucha.
Myślę, że tak, bo u nas na szkole rodzenia położne mają tego uczyć tatusiów - żeby mogli podotykać brzucha i określić, czy wypina się główką, dupką czy nóżką. To tym bardziej lekarz powinien umiećSynek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Lalenka nie wiem ale sama chyba nie wykminisz
Ja byłam pewna do wczoraj że to co mnie tam sztura pod cyckami to nogi, a to dupka i kręgosłup się wypycha, z prawej strony przy pachwinach rączki a z lewej nóżki też przy pachwinach. Całkiem sobie inaczej to wyobrażałam. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySigma wrote:Skrobia zabójstwem?
Tak dla mojego męża jest niebezpieczna. Zresztą coraz więcej osób ma na nią uczulenie. My jesteśmy na diecie bezglutenowej i od razu inne życie. Choć jest to uciażliwe trochę i ja czasem się łamie. Mąż nie może.A skrobia jest wszędzie nawet w wędlinach. Mamy już jednak sprawdzone produktychoć czasem zmieniają się dane i musimy obserwoać raporty czy czasem dany produkt nie był zanieczyszczony. Mój mąż nie będąc na tej diecie prawie znikał nam z oczu...ech nie chce tego wspominać co się wówczas działo!
Ech narescie chłodniejsze dni nadchodzą
nam okno dziś okno prawie wypadło w nocy. Bo źle je otworzyłam ;/
Ale maż naprawił, niestety storczyki ucierpiały.
Miłego dnia!
-
No ja też nie umiem ocenić. Dodatkowo mam sadełko na brzuchu i łożysko z przodu, więc w ogóle pojęcia nie mam. Wypinania ani "aliena" przesuwajacego się pod skórą też za mocno nie widzę.
Jak niuńka była mała to wiedziałam, bo kopniaki były tylko tam gdzie nóżki - więc jak czułam na dole to siedziała posladkowo, a jak koło pępka to główkowo (co potwierdzalo usg), a teraz smyra wszędzie więc już nic nie umiem określić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 09:02
-
nick nieaktualny
-
la_lenka wrote:No ja też nie umiem ocenić. Dodatkowo mam sadełko na brzuchu i łożysko z przodu, więc w ogóle pojęcia nie mam. Wypinania ani "aliena" przesuwajacego się pod skórą też za mocno nie widzę.
Aaa miałam napisać łożysko mam z tyłuA było z przodu
-
nick nieaktualny
-
la_lenka wrote:A czy któraś z was się może orientuje czy lekarz po samym macaniu brzucha jest w stanie określić położenie dzieciaka? Ostatnio ruchy miewam już wszędzie, w dole, w pachwinach, ale też i w górze brzucha - nie umiem sama wykminic jak mała leży. A tak bym chciała już dostać wiadomość, że się obróciła. Zastanawiam się czy dziś mam szansę się tego dowiedzieć (to głupi Luxmed bez usg w gabinecie), więc mogę liczyć tylko na obmacanie brzucha.
tez się martwiłam ułożeniem dzidzi osatnio, bo kopała tylko po prawej stronie i lekarka po obmacaniu stwierdziła ze na dole musi być głowa a reszta ciała jest skulona i ręce i nogi po prawej stronie z boku, chwile pozniej zrobila usg i sie potwierdziło -
agatka196 wrote:Aaa miałam napisać łożysko mam z tyłu
A było z przodu
Ja zaraz na usg piersi wchodzę, wstyd powiedzieć ale pierwszy raz w życiu...