X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś noc do niczego, najpierw budziłam się bo duszno, potem bo burza. A nad ranem przysneliśmy i zamiast o 5.30 wstalismy z mężem o 6.04 :P Zbieranie się było ekspresowe, na szczęście zdążyliśmy na pociąg. Ja zaraz na usg piersi jadę, potem ginekolog (ale tylko skierowanie na badania i pewnie słuchanie serduszka) i endokrynolog. Zajęty dzień dziś mnie czeka, dobrze, że się choć trochę ochłodziło.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana. Zbieram się i lecę na badania. Noc beznadziejna raz ze gorąco spać nie mogłam, a po drugie burza, ulewa, grad teraz jakby chłodniej na dworze miłego dnia życzę i trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze :-) jeżeli ktoś ma

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny worek z Sierpniówkami otwarty. Miejmy się na baczności! :-)

Sigma lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Czyli tak jak myslalam rozejdzie sie o personel. Nie wierze, ze nagle u nas zaczną dawać- wole sie mimo wszystko mile zaskoczyć niż rozczarować;)
    W ogóle sprzedają takie info w tv czy gazetach i polowa polski myśli, ze na porodówkach juz jest tak super. Pozniej nagle zaczynasz rodzic i okazuje sie, ze duuuupaaaa.
    Ostatnio tez oglądałam jakis program, gdzie byli ludzie z fundacji rodzic po ludzku i tak rozmawiali, jakby znieczulenie bylo norma w calej Polsce...

Mi dr mówił wczoraj że do szpitala przyjechał jakiś redaktor i chciał wywiadu od lekarzy i pacjentek na temat tego znieczulenia jak to działa u nas w szpitalu, czy się sprawdza. Mówi żeby telewizji nie słuchać bo oni o niczym pojęcia nie mają. Jak to wygląda w rzeczywistości.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Czyli tak jak myslalam rozejdzie sie o personel. Nie wierze, ze nagle u nas zaczną dawać- wole sie mimo wszystko mile zaskoczyć niż rozczarować;)
    W ogóle sprzedają takie info w tv czy gazetach i polowa polski myśli, ze na porodówkach juz jest tak super. Pozniej nagle zaczynasz rodzic i okazuje sie, ze duuuupaaaa.
    Ostatnio tez oglądałam jakis program, gdzie byli ludzie z fundacji rodzic po ludzku i tak rozmawiali, jakby znieczulenie bylo norma w calej Polsce...
    Wczoraj byliśmy też na szkole rodzenia i położna mówiła to samo. Najlepsze że lekarze prowadzący już są wkurzeni bo to tak na prawdę tylko jedna z obietnic wyborczych która fizycznie nie jest do spełnienia i to oni przed pacjentkami muszą się tłumaczyć.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Dziewczyny worek z Sierpniówkami otwarty. Miejmy się na baczności! :-)
    Też widziałam, super wiadomość. Euforia jest super dzielna, że wytrwała tyle czasu pomimo, że początki były bardzo trudne. A teraz już taki kawał chłopa jest na świecie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 08:18

.ona., agatka196 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po burzy! Od razu lepiej sie oddycha :)
    ja mam w planie prasowanie ;)

Dobrego dnia dziewczyny!

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Mam nerwa bo kawa się skońcZyła M i moja inka też była ostatnia, obudziłam się z myślą że sobie zrobię i pójdę kupić, patrzę NIE MA, spojrzałam co M rano pił bo zazwyczaj zostawia kubek i szlag by to trafił, zrobił sobie moją ostatnią inke i jeszcze jej nie wypił 3/4 kubka pełny :/
    została mi herbata do wypicia, pójdę po swoją Ale jemu nie kupię noooo...

U mnie w domu duszno a na dworzu wiaterek, krótki rękaw odpada dzisiaj.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z was się może orientuje czy lekarz po samym macaniu brzucha jest w stanie określić położenie dzieciaka? Ostatnio ruchy miewam już wszędzie, w dole, w pachwinach, ale też i w górze brzucha - nie umiem sama wykminic jak mała leży. A tak bym chciała już dostać wiadomość, że się obróciła. Zastanawiam się czy dziś mam szansę się tego dowiedzieć (to głupi Luxmed bez usg w gabinecie), więc mogę liczyć tylko na obmacanie brzucha.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A czy któraś z was się może orientuje czy lekarz po samym macaniu brzucha jest w stanie określić położenie dzieciaka? Ostatnio ruchy miewam już wszędzie, w dole, w pachwinach, ale też i w górze brzucha - nie umiem sama wykminic jak mała leży. A tak bym chciała już dostać wiadomość, że się obróciła. Zastanawiam się czy dziś mam szansę się tego dowiedzieć (to głupi Luxmed bez usg w gabinecie), więc mogę liczyć tylko na obmacanie brzucha.

Myślę, że tak, bo u nas na szkole rodzenia położne mają tego uczyć tatusiów - żeby mogli podotykać brzucha i określić, czy wypina się główką, dupką czy nóżką. To tym bardziej lekarz powinien umieć :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka nie wiem ale sama chyba nie wykminisz :-)
    Ja byłam pewna do wczoraj że to co mnie tam sztura pod cyckami to nogi, a to dupka i kręgosłup się wypycha, z prawej strony przy pachwinach rączki a z lewej nóżki też przy pachwinach. Całkiem sobie inaczej to wyobrażałam.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie euforia dzielna kobieta. Tyle tygodni wytrzymała dla dzidziusia a teraz w nagrodę tuli synusia. Ogromne gratulacje dla niej za ten trud, cierpienia i wytrwałość <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dlatego nigdy nie pisałam że dostałam kopa czy wypinanie było główka czy pupa bo też nie jestem w stanie tego określić :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Skrobia zabójstwem? ;)
    Hej!
    Tak dla mojego męża jest niebezpieczna. Zresztą coraz więcej osób ma na nią uczulenie. My jesteśmy na diecie bezglutenowej i od razu inne życie. Choć jest to uciażliwe trochę i ja czasem się łamie. Mąż nie może.A skrobia jest wszędzie nawet w wędlinach. Mamy już jednak sprawdzone produkty :) choć czasem zmieniają się dane i musimy obserwoać raporty czy czasem dany produkt nie był zanieczyszczony. Mój mąż nie będąc na tej diecie prawie znikał nam z oczu...ech nie chce tego wspominać co się wówczas działo!

Ech narescie chłodniejsze dni nadchodzą :)
    nam okno dziś okno prawie wypadło w nocy. Bo źle je otworzyłam ;/
    Ale maż naprawił, niestety storczyki ucierpiały.
    Miłego dnia!

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też nie umiem ocenić. Dodatkowo mam sadełko na brzuchu i łożysko z przodu, więc w ogóle pojęcia nie mam. Wypinania ani "aliena" przesuwajacego się pod skórą też za mocno nie widzę. :/

Jak niuńka była mała to wiedziałam, bo kopniaki były tylko tam gdzie nóżki - więc jak czułam na dole to siedziała posladkowo, a jak koło pępka to główkowo (co potwierdzalo usg), a teraz smyra wszędzie więc już nic nie umiem określić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 09:02

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ skąd ja znam przeżycia z oknem :D
    Raz balkonowe wisiało bo szarpnelam i z zawiasów wypadło musiałam czekać na męża 5h aż wróci i włoży bo ciezkie dziadostwo, a wcale ciepło nie było bo miesiąc luty :D

Misi@ lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    No ja też nie umiem ocenić. Dodatkowo mam sadełko na brzuchu i łożysko z przodu, więc w ogóle pojęcia nie mam. Wypinania ani "aliena" przesuwajacego się pod skórą też za mocno nie widzę. :/

Aaa miałam napisać łożysko mam z tyłu :-) A było z przodu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mój mówił na początku alienik hehe

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

tez się martwiłam ułożeniem dzidzi osatnio, bo kopała tylko po prawej stronie i lekarka po obmacaniu stwierdziła ze na dole musi być głowa a reszta ciała jest skulona i ręce i nogi po prawej stronie z boku, chwile pozniej zrobila usg i sie potwierdziło :-)

720fbe94f2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Aaa miałam napisać łożysko mam z tyłu :-) A było z przodu :-)
    Moje się twardo trzyma w jednym miejscu, od początku ciąży, nawet nie wiedziałam, że może aż tak wędrować.

Ja zaraz na usg piersi wchodzę, wstyd powiedzieć ale pierwszy raz w życiu...

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 1498 1499 1500 1501 1502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ