Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj malutki tez ma pupę z prawej strony, którą lubi mi wpychać pod żebra ;p
    Nóżki ma przy buźce, czasem po lewej stronie daje mi nimi kopniaki. główka na dole. Ogólnie jest już podobno w kanale rodnym... mam jednak nadzieję, że wytrzymamy razem choć do połowy sierpnia!
    Cały czas czuje pracie na 2, i lekkie bóle okresowe, lekarz mi mówił, ze to właśnie oznacza, że mały chce się wydostać.
    Ja mialam usg 1.07 i mój skarb ważył niecałe 1500 g., więc jest średniaczkiem. Choć mój mąż też się malutki urodził, a teraz prawie dwa metry :)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Resszta wygląda mniej więcej tak samo... Za wyjątkiem rodzenia lozyska- na ten czas zabierają tate i malucha na ważenie do innego pokoju. To najbardziej krwawa czesc porodu i wola ojcom oszczedsic widoku a sobie zbierania chlopa z podłogi ;)
    U mnie właśnie tak było. Mąż cały czas przy porodzie, z czego położna pilnowała, żeby widział dokładnie tyle, ile powinien widzieć :P Tzn, na czas rodzenia łożyszka, szycia itd wzięli go z dzieckiem za parawanik, żeby "pomógł" położnej ogarnąć dziecko, przyjechał chwilę później do mnie z dzieckiem w mydelniczce, a ja już sobie siedziałam ogarnięta i przebrana, posadził mnie na wózku i pojechaliśmy sobie razem na salę poporodową :) Przed porodem miałam przygotować swoje ubranko dla dziecka, rożek (którego nie miałam), pieluszkę jednorazową i tetrową, i to wszystko.

Przeraża mnie to, że sierpniówki jużr rodzą O_O Ostatnio ogólnie mam jakiś kryzys, jeśli chodzi o termin zbliżający się wielkimi krokami. Wyprawka niby kupiona, chciałabym już mieć młodą przy sobie, ale z drugiej strony tyyyle jeszcze do zrobienia, głównie przygotowanie miejsca dla dziecka w naszym pokoju, itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 09:17

8pdp47e.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ważne zeby doczekać do donoszenia, a wtedy im szybciej wyjda tym lepiej dla nas :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Moje się twardo trzyma w jednym miejscu, od początku ciąży, nawet nie wiedziałam, że może aż tak wędrować.

Ja zaraz na usg piersi wchodzę, wstyd powiedzieć ale pierwszy raz w życiu...

Ja sama w szoku byłam z tym łożyskiem. A na ostatniej wizycie w 25tc też było jeszcze z przodu.
    A wstyd się przyznać ale ja jeszcze nigdy nie byłam na usg piersi :-/

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słyszałam ze usg piersi powinno sie zrobic 6 tyg po ciąży- tak miała moja siostra, ja miałam takie usg tylko raz w życiu i to pezez moje schizy, bo mi się coś wydawało;0 na szczęscie jestem przewrażliwiona

720fbe94f2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz skierował od razu jak usłyszał, że nigdy nie miałam. A trzydziecha na karku :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam raz usg piersi ale to jakieś 2 lata temu u ginekologa, nawet niewiem dlaczego robił :D
    pewnie chciał popatrzeć bo były duże przed okresem hahahaha

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane widzę ze nie tylko u mnie noc ciężka i burzowa. .. tak strasznie wiało ze aż się bałam sama siedzieć w mieszkaniu moja sunia biedna też się bała. Mąż teraz wrócił z pracy i odsypia a ja sobie jeszcze leżę...

Mój maly to mi główkę wypycha z prawej strony pod zebrami coś nie chce się obrócić chyba tak mu dobrze po prostu :-)

Powodzenia na wizytach jeśli ktoś dzisiaj ma :-)

A nam od dzisiaj zostało równe 70 dni do porodu ♡♡♡♡

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Ale się wzruszyłam euforią:) Tak leci ten czas, niedawno czekałyśmy na 100 dni, a dzisiaj już mi pozostało 51 dni.

Fajnie, że popadało, od razu jest lepiej. Uciekam dzisiaj do nauki, a Wam życzę miłego dnia i udanych wizyt:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ja sama w szoku byłam z tym łożyskiem. A na ostatniej wizycie w 25tc też było jeszcze z przodu.
    A wstyd się przyznać ale ja jeszcze nigdy nie byłam na usg piersi :-/

Agatko, usg piersi powinno się robić co roku po 20 roku życia (tak mnie poinstruowano, gdy przyszłam po raz pierwszy dużo później). Sama równe dwa lata temu przeszłam przez guzek w piersi, który sobie sama wyczułam :(. Na szczęście to był włókniak. Dobrze, że się badałam i szybko to usunęłam. Także ja się przekonałam, że usg piersi to bardzo ważne badanie. Ale co się strachu najadłam to moje.
    Nie wiem, czy w ciąży dobrze je wykonywać, piersi się zmieniają przecież. Zresztą ja byłam przed zajściem w ciążę, także jeszcze rok nie minął.
    Ale ja swoje piersi 'znam' można by powiedzieć i badam się regularnie, choć wiadomo czegoś w skali mikro czasem nie jesteśmy w stanie wyczuć.

Łożysko może zmienić swoje położenie wraz z rosnącą macicą. Ja też miałam najpierw na przedniej, a potem poszło sobie na tylną i tak zostało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 09:43

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a te łożysko jak się hm rodzi to też jest ból? Mi całkiem z głowy wylecialo :D

Teraz do mnie burza nadciąga ale zdążę mam nadzieje z psem wyjść :D

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, jakie kupiłyście bodziaki? Z długim, czy krótki rękawem?

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dziewczyny a te łożysko jak się hm rodzi to też jest ból? Mi
    Yyyy nie pamiętam, żeby mnie to bolało. Gin pociągnął za coś (pępowinę...?) i wyleciało, takie "chlup". Potem tylko komenterz do położnej "patrz, jakie wielkie łożysko" :P

8pdp47e.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dziewczyny a te łożysko jak się hm rodzi to też jest ból? Mi całkiem z głowy wylecialo :D

Nawet nie wiesz, kiedy to się dzieje.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:

My mamy głównie z długim rękawem, bo termin już na koniec września i jednak zakładam, że na jesień lepiej długi rękawek. Aczkolwiek kilka z krótkim też mam.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    body z krótkim rękawem - rozmiar 62 3
    body z krótkim rękawem - rozmiar 68 1

body z długim rękawem - rozmiar 56 8
    body z długim rękawem - rozmiar 62 7
    body z długim rękawem - rozmiar 68 6
    body z długim rękawem - rozmiar 74 2

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Glwnie z krotkim, mam też pare z dlugim, wychodze z zalizeniw,ze w domu mam cieplo a na dwor i tak trzeba bedzie ubrac wiecej warstw

relgio4pxlxziakh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    My mamy głównie z długim rękawem, bo termin już na koniec września i jednak zakładam, że na jesień lepiej długi rękawek. Aczkolwiek kilka z krótkim też mam.
    No właśnie. Syna rodziłam pod koniec listopada, więc nie miałam wątpliwości, a teraz mi zapowiedzieli, że mogę urodzić w połowie sierpnia, najpóźniej na przełomie sierpnia i września, więc się waham, bo wiadomo jakie jest polskie lato, no i maluch jeszcze jest za mały chyba na krótki rękawek. Chyba że do noszenia w domu.

8pdp47e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, niewyspana, najpierw straszna burza z nawałnica o 12 ;/ drzewo nam złamało na podwórko w pół, potem koło 2 jak przywaliłam nogą w ściane wracając z toalety to już spania nie było. Własnie wróciłam z szpitala, palec najprawdopodobniej złamany, ale nic nie moga zrobić bo jestem w ciąży ;/ redgen odpada, leczenie: to lezenie w domu z nogami do góry aż do porodu, po porodzie koniecznie zrobić zdjęcie redgenowskie, do tego czasu nie chodzić ;/ więc jestem uziemiona ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że krótkie rękawki to jednak na takie upały jak teraz były

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
‹‹ 1499 1500 1501 1502 1503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ