X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj malutki tez ma pupę z prawej strony, którą lubi mi wpychać pod żebra ;p
    Nóżki ma przy buźce, czasem po lewej stronie daje mi nimi kopniaki. główka na dole. Ogólnie jest już podobno w kanale rodnym... mam jednak nadzieję, że wytrzymamy razem choć do połowy sierpnia!
    Cały czas czuje pracie na 2, i lekkie bóle okresowe, lekarz mi mówił, ze to właśnie oznacza, że mały chce się wydostać.
    Ja mialam usg 1.07 i mój skarb ważył niecałe 1500 g., więc jest średniaczkiem. Choć mój mąż też się malutki urodził, a teraz prawie dwa metry :)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Resszta wygląda mniej więcej tak samo... Za wyjątkiem rodzenia lozyska- na ten czas zabierają tate i malucha na ważenie do innego pokoju. To najbardziej krwawa czesc porodu i wola ojcom oszczedsic widoku a sobie zbierania chlopa z podłogi ;)
    U mnie właśnie tak było. Mąż cały czas przy porodzie, z czego położna pilnowała, żeby widział dokładnie tyle, ile powinien widzieć :P Tzn, na czas rodzenia łożyszka, szycia itd wzięli go z dzieckiem za parawanik, żeby "pomógł" położnej ogarnąć dziecko, przyjechał chwilę później do mnie z dzieckiem w mydelniczce, a ja już sobie siedziałam ogarnięta i przebrana, posadził mnie na wózku i pojechaliśmy sobie razem na salę poporodową :) Przed porodem miałam przygotować swoje ubranko dla dziecka, rożek (którego nie miałam), pieluszkę jednorazową i tetrową, i to wszystko.

Przeraża mnie to, że sierpniówki jużr rodzą O_O Ostatnio ogólnie mam jakiś kryzys, jeśli chodzi o termin zbliżający się wielkimi krokami. Wyprawka niby kupiona, chciałabym już mieć młodą przy sobie, ale z drugiej strony tyyyle jeszcze do zrobienia, głównie przygotowanie miejsca dla dziecka w naszym pokoju, itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 09:17

8pdp47e.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ważne zeby doczekać do donoszenia, a wtedy im szybciej wyjda tym lepiej dla nas :-)

Misi@ lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Moje się twardo trzyma w jednym miejscu, od początku ciąży, nawet nie wiedziałam, że może aż tak wędrować.

Ja zaraz na usg piersi wchodzę, wstyd powiedzieć ale pierwszy raz w życiu...

Ja sama w szoku byłam z tym łożyskiem. A na ostatniej wizycie w 25tc też było jeszcze z przodu.
    A wstyd się przyznać ale ja jeszcze nigdy nie byłam na usg piersi :-/

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słyszałam ze usg piersi powinno sie zrobic 6 tyg po ciąży- tak miała moja siostra, ja miałam takie usg tylko raz w życiu i to pezez moje schizy, bo mi się coś wydawało;0 na szczęscie jestem przewrażliwiona

720fbe94f2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz skierował od razu jak usłyszał, że nigdy nie miałam. A trzydziecha na karku :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam raz usg piersi ale to jakieś 2 lata temu u ginekologa, nawet niewiem dlaczego robił :D
    pewnie chciał popatrzeć bo były duże przed okresem hahahaha

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane widzę ze nie tylko u mnie noc ciężka i burzowa. .. tak strasznie wiało ze aż się bałam sama siedzieć w mieszkaniu moja sunia biedna też się bała. Mąż teraz wrócił z pracy i odsypia a ja sobie jeszcze leżę...

Mój maly to mi główkę wypycha z prawej strony pod zebrami coś nie chce się obrócić chyba tak mu dobrze po prostu :-)

Powodzenia na wizytach jeśli ktoś dzisiaj ma :-)

A nam od dzisiaj zostało równe 70 dni do porodu ♡♡♡♡

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Ale się wzruszyłam euforią:) Tak leci ten czas, niedawno czekałyśmy na 100 dni, a dzisiaj już mi pozostało 51 dni.

Fajnie, że popadało, od razu jest lepiej. Uciekam dzisiaj do nauki, a Wam życzę miłego dnia i udanych wizyt:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ja sama w szoku byłam z tym łożyskiem. A na ostatniej wizycie w 25tc też było jeszcze z przodu.
    A wstyd się przyznać ale ja jeszcze nigdy nie byłam na usg piersi :-/

Agatko, usg piersi powinno się robić co roku po 20 roku życia (tak mnie poinstruowano, gdy przyszłam po raz pierwszy dużo później). Sama równe dwa lata temu przeszłam przez guzek w piersi, który sobie sama wyczułam :(. Na szczęście to był włókniak. Dobrze, że się badałam i szybko to usunęłam. Także ja się przekonałam, że usg piersi to bardzo ważne badanie. Ale co się strachu najadłam to moje.
    Nie wiem, czy w ciąży dobrze je wykonywać, piersi się zmieniają przecież. Zresztą ja byłam przed zajściem w ciążę, także jeszcze rok nie minął.
    Ale ja swoje piersi 'znam' można by powiedzieć i badam się regularnie, choć wiadomo czegoś w skali mikro czasem nie jesteśmy w stanie wyczuć.

Łożysko może zmienić swoje położenie wraz z rosnącą macicą. Ja też miałam najpierw na przedniej, a potem poszło sobie na tylną i tak zostało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 09:43

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a te łożysko jak się hm rodzi to też jest ból? Mi całkiem z głowy wylecialo :D

Teraz do mnie burza nadciąga ale zdążę mam nadzieje z psem wyjść :D

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, jakie kupiłyście bodziaki? Z długim, czy krótki rękawem?

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dziewczyny a te łożysko jak się hm rodzi to też jest ból? Mi
    Yyyy nie pamiętam, żeby mnie to bolało. Gin pociągnął za coś (pępowinę...?) i wyleciało, takie "chlup". Potem tylko komenterz do położnej "patrz, jakie wielkie łożysko" :P

8pdp47e.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dziewczyny a te łożysko jak się hm rodzi to też jest ból? Mi całkiem z głowy wylecialo :D

Nawet nie wiesz, kiedy to się dzieje.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:

My mamy głównie z długim rękawem, bo termin już na koniec września i jednak zakładam, że na jesień lepiej długi rękawek. Aczkolwiek kilka z krótkim też mam.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    body z krótkim rękawem - rozmiar 62 3
    body z krótkim rękawem - rozmiar 68 1

body z długim rękawem - rozmiar 56 8
    body z długim rękawem - rozmiar 62 7
    body z długim rękawem - rozmiar 68 6
    body z długim rękawem - rozmiar 74 2

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Glwnie z krotkim, mam też pare z dlugim, wychodze z zalizeniw,ze w domu mam cieplo a na dwor i tak trzeba bedzie ubrac wiecej warstw

relgio4pxlxziakh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    My mamy głównie z długim rękawem, bo termin już na koniec września i jednak zakładam, że na jesień lepiej długi rękawek. Aczkolwiek kilka z krótkim też mam.
    No właśnie. Syna rodziłam pod koniec listopada, więc nie miałam wątpliwości, a teraz mi zapowiedzieli, że mogę urodzić w połowie sierpnia, najpóźniej na przełomie sierpnia i września, więc się waham, bo wiadomo jakie jest polskie lato, no i maluch jeszcze jest za mały chyba na krótki rękawek. Chyba że do noszenia w domu.

8pdp47e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, niewyspana, najpierw straszna burza z nawałnica o 12 ;/ drzewo nam złamało na podwórko w pół, potem koło 2 jak przywaliłam nogą w ściane wracając z toalety to już spania nie było. Własnie wróciłam z szpitala, palec najprawdopodobniej złamany, ale nic nie moga zrobić bo jestem w ciąży ;/ redgen odpada, leczenie: to lezenie w domu z nogami do góry aż do porodu, po porodzie koniecznie zrobić zdjęcie redgenowskie, do tego czasu nie chodzić ;/ więc jestem uziemiona ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że krótkie rękawki to jednak na takie upały jak teraz były

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
‹‹ 1499 1500 1501 1502 1503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ