Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoj malutki tez ma pupę z prawej strony, którą lubi mi wpychać pod żebra ;p
Nóżki ma przy buźce, czasem po lewej stronie daje mi nimi kopniaki. główka na dole. Ogólnie jest już podobno w kanale rodnym... mam jednak nadzieję, że wytrzymamy razem choć do połowy sierpnia!
Cały czas czuje pracie na 2, i lekkie bóle okresowe, lekarz mi mówił, ze to właśnie oznacza, że mały chce się wydostać.
Ja mialam usg 1.07 i mój skarb ważył niecałe 1500 g., więc jest średniaczkiem. Choć mój mąż też się malutki urodził, a teraz prawie dwa metry -
4me wrote:Resszta wygląda mniej więcej tak samo... Za wyjątkiem rodzenia lozyska- na ten czas zabierają tate i malucha na ważenie do innego pokoju. To najbardziej krwawa czesc porodu i wola ojcom oszczedsic widoku a sobie zbierania chlopa z podłogi
Tzn, na czas rodzenia łożyszka, szycia itd wzięli go z dzieckiem za parawanik, żeby "pomógł" położnej ogarnąć dziecko, przyjechał chwilę później do mnie z dzieckiem w mydelniczce, a ja już sobie siedziałam ogarnięta i przebrana, posadził mnie na wózku i pojechaliśmy sobie razem na salę poporodową
Przed porodem miałam przygotować swoje ubranko dla dziecka, rożek (którego nie miałam), pieluszkę jednorazową i tetrową, i to wszystko.
Przeraża mnie to, że sierpniówki jużr rodzą O_O Ostatnio ogólnie mam jakiś kryzys, jeśli chodzi o termin zbliżający się wielkimi krokami. Wyprawka niby kupiona, chciałabym już mieć młodą przy sobie, ale z drugiej strony tyyyle jeszcze do zrobienia, głównie przygotowanie miejsca dla dziecka w naszym pokoju, itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 09:17
-
la_lenka wrote:Moje się twardo trzyma w jednym miejscu, od początku ciąży, nawet nie wiedziałam, że może aż tak wędrować.
Ja zaraz na usg piersi wchodzę, wstyd powiedzieć ale pierwszy raz w życiu...
Ja sama w szoku byłam z tym łożyskiem. A na ostatniej wizycie w 25tc też było jeszcze z przodu.
A wstyd się przyznać ale ja jeszcze nigdy nie byłam na usg piersi -
nick nieaktualny
-
Hej kochane widzę ze nie tylko u mnie noc ciężka i burzowa. .. tak strasznie wiało ze aż się bałam sama siedzieć w mieszkaniu moja sunia biedna też się bała. Mąż teraz wrócił z pracy i odsypia a ja sobie jeszcze leżę...
Mój maly to mi główkę wypycha z prawej strony pod zebrami coś nie chce się obrócić chyba tak mu dobrze po prostu
Powodzenia na wizytach jeśli ktoś dzisiaj ma
A nam od dzisiaj zostało równe 70 dni do porodu ♡♡♡♡ -
agatka196 wrote:Ja sama w szoku byłam z tym łożyskiem. A na ostatniej wizycie w 25tc też było jeszcze z przodu.
A wstyd się przyznać ale ja jeszcze nigdy nie byłam na usg piersi
Agatko, usg piersi powinno się robić co roku po 20 roku życia (tak mnie poinstruowano, gdy przyszłam po raz pierwszy dużo później). Sama równe dwa lata temu przeszłam przez guzek w piersi, który sobie sama wyczułam. Na szczęście to był włókniak. Dobrze, że się badałam i szybko to usunęłam. Także ja się przekonałam, że usg piersi to bardzo ważne badanie. Ale co się strachu najadłam to moje.
Nie wiem, czy w ciąży dobrze je wykonywać, piersi się zmieniają przecież. Zresztą ja byłam przed zajściem w ciążę, także jeszcze rok nie minął.
Ale ja swoje piersi 'znam' można by powiedzieć i badam się regularnie, choć wiadomo czegoś w skali mikro czasem nie jesteśmy w stanie wyczuć.
Łożysko może zmienić swoje położenie wraz z rosnącą macicą. Ja też miałam najpierw na przedniej, a potem poszło sobie na tylną i tak zostałoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 09:43
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualny
-
Dżuls wrote:Laski, jakie kupiłyście bodziaki? Z długim, czy krótki rękawem?
My mamy głównie z długim rękawem, bo termin już na koniec września i jednak zakładam, że na jesień lepiej długi rękawek. Aczkolwiek kilka z krótkim też mam.Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
body z krótkim rękawem - rozmiar 62 3
body z krótkim rękawem - rozmiar 68 1
body z długim rękawem - rozmiar 56 8
body z długim rękawem - rozmiar 62 7
body z długim rękawem - rozmiar 68 6
body z długim rękawem - rozmiar 74 2
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Lilla My wrote:My mamy głównie z długim rękawem, bo termin już na koniec września i jednak zakładam, że na jesień lepiej długi rękawek. Aczkolwiek kilka z krótkim też mam.
-
Witam się i ja, niewyspana, najpierw straszna burza z nawałnica o 12 ;/ drzewo nam złamało na podwórko w pół, potem koło 2 jak przywaliłam nogą w ściane wracając z toalety to już spania nie było. Własnie wróciłam z szpitala, palec najprawdopodobniej złamany, ale nic nie moga zrobić bo jestem w ciąży ;/ redgen odpada, leczenie: to lezenie w domu z nogami do góry aż do porodu, po porodzie koniecznie zrobić zdjęcie redgenowskie, do tego czasu nie chodzić ;/ więc jestem uziemiona ;/