X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suwak mi się zaciął;p bo mam 30t1d ;)

diatomka lubi tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek, aha, dobra to wyprzedzasaz o pare dni;)

Paulinek lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka jak ja Cie rozumiem.
    Ja mam podobne obawy, ze moj syn, bedzie przez nia tuczony.
    A jak wroce dompracy to ona ma sie w tym czasie nim zajmowac;/
    Oby szybko pisali ustawe by domprzeczkola uczeszczaly dzieci od 2 lat ;)

• adzia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że podobnie, prawie każda z Nas spędza dziś dzień. Nad deską do prasowania, z zelazkiem w ręku. Ja od 2 godzin walczę i ta góra ubranek, wcale nie chce maleć. ☺

Lady Savage lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisalyscie o ruchcach, u mnie co jakis czas ma dluzsze przerwy, a potem nadrabia. juz przywyklam. ale te ruchy staly sie mocne i to bardzo bo czesto bolą. ja pod zebrem dziecka nie czulam ani pierwszego ani drugiego. mala mi sie teraz zapiera chyba o kosc biodrowa jak na boku leze. ale fakt ze bola mnie ruchy. w tamtym tyg taki mialam punkt obolaly ze z 3 dni balam sie wyprostowac bo bol nieziemski...

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Nancy87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek ja u Ciebie widzę 30t1d:)

Julita już Cię wpisałam:)

Tak się cieszę, że już niedługo i my zaczniemy rodzić:) Oby tylko nie za szybko:)

julita, Lady Savage lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam chętnie poprasuje bo uwielbiam to robić :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek pamietam ze kiedys dodawałas adres stronki z której zamawiałas komplet pościeli z flamingami...masz moze gdzies pod ręką ten adres?
    Wertuje archiwum ale tyle skrobiecie nie ze znajde tej strony :(

74disg18xt1q3yyo.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejciu ale się wzruszyłam mąż sierpniówki napisał, że ich synek jest już na świecie:)

Misi@, Paulinek, Lady Savage lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Paulinek pamietam ze kiedys dodawałas adres stronki z której zamawiałas komplet pościeli z flamingami...masz moze gdzies pod ręką ten adres?
    Wertuje archiwum ale tyle skrobiecie nie ze znajde tej strony :(
    https://www.facebook.com/pages/Bobas-Styl/1512692515654792?fref=ts ;)))) albo na allegro można ich znaleźć;) ale ceny te same;)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj wzielam nospe i mam dzien lenia. Powiem wam, ze naczytalam sie o obnizeniu napiecia miesniowego u dzieci po nospie i za kazdym razem jak biore (przez cala ciaze moze 10 sztuk, wiec nieduzo, ale zawsze) to mam obawy :/

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    https://www.facebook.com/pages/Bobas-Styl/1512692515654792?fref=ts ;)))) albo na allegro można ich znaleźć;) ale ceny te same;)
    Dziękuje !

74disg18xt1q3yyo.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia ja ubranek nawet z piwnicy nie wyjelam;) to nasze obecne pranko zalega... juz kupeczka urosla.
    ale w weekend jedziemy po szaffe, potem tata dorobi mi polki i bede miala miejsce na rzeczy dla malej bo narazie co kupie to w pudle w szafie lezy:/

Misi@ nawet nie wiedzialam ze ma wejssc taka ustawa! moj chodzil najpierw do prywatnego zlobka jak mial 1,5 roku, potem jak 2,5 do przedzskola prywatnego i jak 3,5 do panstwowego. najgorzzej jednak zlobek wspominam. on byl jeszcze maly. teraz tez chyba bym poczekala do 2 lat minimum zeby gdzeis puscic małą. no i druga sprawa. wiecej chorowal niz byl obecny. a my przekarmilismy Tymka jak byl malutki... niestety. teraz juz bede maadrzejsza. i wg mnie dziecko powinno dostawac co 3 godz butle i koniec kropka. co innego kp .bo nie wiadomo ile dziecko zje, czy tylko ciumka i nie ciągnie.
    a kiedy Misi@ planujesz wrocic do pracy?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    A ja dzisiaj wzielam nospe i mam dzien lenia. Powiem wam, ze naczytalam sie o obnizeniu napiecia miesniowego u dzieci po nospie i za kazdym razem jak biore (przez cala ciaze moze 10 sztuk, wiec nieduzo, ale zawsze) to mam obawy :/
    10 sztuk a ja 6 :)

• easymum Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja wam zazdroszczę prasowania :) u mnie dopiero dzisiaj startuje tapetowanie pokoju dla małej. Dopiero jak będzie tapeta mogę posprzątać po remontach i kupić szafę i komodę i dopiero wtedy prać i prasować (pewnie nie wszystko), bo będzie gdzie pochować ubranka. Wtedy mąż skręci łóżeczko, ponaklejam motylki, rozłożę cottonballs, zawieszę literki i będę czekać na poród :)

Paulinek, masz upatrzony wózek? Ja ostatnio weszłam do sklepu obejrzeć inny a zakochałam się w Barletcie ... wiem, wiem, oklepany, ale miłość od pierwszego wejrzenia ;) nic nie poradzę.

Sigma, jak zaglądasz - gdzie i za ile kupiłaś swój? 2w1 czy 3w1 ? Bo rozstrzał cenowy jest spory.

Aha, jakby któraś potrzebowała, to do 15 lipca w Media Markt jest akcja - przy zakupie 2 sprzętów agd jest 5% rabatu, a przy zakupie 3 - 10% rabatu. My akurat kupiliśmy pralkę i suszarkę i żelazko wyszło prawie za free.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 13:03

Paulinek lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Tak się cieszę, że już niedługo i my zaczniemy rodzić:) Oby tylko nie za szybko:)

Nancy - Ty już 60 stron temu przecież urodziłaś :P

Kasiarzynka, diatomka, adzia, Lady Savage lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My , gdzie planujesz rodzic? kurcze chcialabym w Łodzi ale sie obawiam ze jednak ponad godzina drogi to jest:(

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Takie sporadyczne łykanie to nic wspólnego nie ma, to dotyczy sytuacji jak moja, że przez większą część ciąży brałam po kilka rozkurczowych na dzień. Ale cóż, czasem trzeba zaryzykować w imię wyższych korzyści.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sporo nospy bralam. strasznie sie balam na poczatku jak mialam bole brzucha ze sie zbyt rozkreca i co ja wtedy wezme. dlatego zjadlam od poczatku z 3 listki nospy napewno.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Lilla My , gdzie planujesz rodzic? kurcze chcialabym w Łodzi ale sie obawiam ze jednak ponad godzina drogi to jest:(

Pro-Familia, jeśli otworzą się w terminie (1.09.) albo Gameta - chciałabym uniknąć Matki Polki, ale zobaczymy. Na pewno do 36. tygodnia ciąży to nie mam innej opcji niż CZMP, ale potem mogę wybrzydzać.

No ja mam dojazd najdalszy do Medeora - prawie godzinę, a najbliżej do Gamety (ok. 20 minut).

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
‹‹ 1549 1550 1551 1552 1553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ