Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka..teraz chce po roku wrocic do pracy jesli dziecko bedzie zdrowe...bo pierwsze lata dziecka sa najwazniejsze :) Chyba, ze wczesniej dostane jakas fajna propozycje to moze wroce wczesniej...zobacze ;)

Co do nospy to niestety prawda. Ja wzielam dwa razy po aminopunkcji i potem juz wspomagalam sie magnezem.moja siostra mnie ostrzegala miala o tym na zajeciach z neuro, ale oczywiscie, trzeba wybrac mniejsze zlo! Jesli trzeba to lepiej to niz relanium, bo tez przepisuja to na skurcze ;/

Ja biore zelazo, b12, kwas foliowy, magnezez i dha no i luteine. Wszystko 2 razy dziennie. Plus raz w miesiacu do miesniowo b12 bo z pozywienia nie przyswajam tej witaminy, choc niektorzy tez mnie przed nia ostrzegaja, ale lepsze to niz niedobor, bo przeciez ma wplyw na rozwoj neurologiczny...dlatego robie sobie na wlasna reke raz w miesiacu morfo plus poziom b12, ale spada coraz drastyczniej, bo synus potrzebuje coraz wiecej.
    Oby okazalo sie, ze jest zdrowy i niczego mu nie brakuje.

• trix Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak - ja sama w strachu. Ciągle oglądam ten brzuch w lustrze. Na 100% się zmienił. Zrobiłam kolejne zdjęcia w celach naukowych i jest zdecydowanie mniejszy i chyba niżej.
    Czekamy na wieści po wizycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 14:41

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja zmierzyłam i na co po co?

W tamtym tygodniu 112 cm a teraz 104 ejjj

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema ;)
    Witam Julitę :)

Pojawiam się, nie wiem czy na stałe czy na chwilę, pewnie zależy od dalszego rozwoju sytuacji ;) W weekend podczytywałam, ale widziałam, że znowu były jakieś aferki, więc uznałam, że szkoda czasu, lepiej obejrzeć film ;) Generalnie przestawiłam się już na tryb wakacyjny, w końcu nie mam potrzeby robienia tysiąca rzeczy, jak miałam po sesji :) leniuchuję, zaniedbuję sprzątanie :P (no nie jest źle jeszcze, ale pranie na balkonie wisi drugi dzień :P), czytam, oglądam filmy i seriale. Z mężem jeździmy na lody, chodzimy na spacery, wczoraj pojechaliśmy do Nałęczowa połazić po Parku Zdrojowym i zjeść obiad w knajpie średniej jakości ;-) Za 2 tygodnie przyjeżdża do nas mój tato w odwiedziny na weekend, pewnie znowu powłóczymy się po knajpach i pospacerujemy.
    Z tego wszystkiego nie mogę się zebrać, żeby pójść na badania, miałam iść w poniedziałek... tydzień temu ;-) no cóż, może jutro się uda.

nick nieaktualny, easymum, Dżuls lubią tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ Mamy taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50150186/

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie bo moja dr zachorowała>Zwolienie mam do piatku (włacznie z nim ) a u niej bede w poniedziałek to czy bede miała ciągłość zwolnienia moze wystawić z data wstecz to bedzie 3 dni (sob,niedz. i pon )

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się udało jak narazie wziąść tylko 1 nospe...A tak to tylko mykam witaminy pregna Plus :-)

Zadzwoniłam do Zusu i Pani jak nigdy jaką miła byłaby w koncu zaczną wypłacać mi pieniążki :-) aż mi sie humor troszkę poprawił
    diatomka mam nadzieję ze i tobie w koncu zacznie wypłacać pracodawca to co Ci się należy.

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • trix Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - jednak chudniemy :)

Tak w ogóle to ja nie wiem, czy ma to związek z opadaniem brzucha ;o)

Sigma - fajnie, że znów jesteś. Mam pytanie do Ciebie, ale nie wiem czy pisać. Boję się, żeby nie było draki ;) Jak nie chcesz to nie odpowiadaj ;) Masz już decyzję odnośnie szczepień? Bo ja wiem, jaka jest moja decyzja, tylko jeszcze nie myślałam, jak to formalnie załatwić

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj ja też zmierzylam obwód brzucha i było 92 a dzisiaj jest 89 :-) dziwne to :-)

trix lubi tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM , tak zwolnienie mozna wystawić 3 dni wstecz i 1 do przodu:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, ja jutro zadzwonie znow do ZUS zapytac jak tam kontrola czy w ogole sie zaczela....

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka to trzymam kciuki za Ciebie żeby w koncu się to wyjaśniło bo tylko człowiek się stresuje. Dla mnie Pani ZUS była wyjątkowo miła dzisiaj aż się sama zdziwiłam bo dzwoniłam z bojowym nastawieniem hehehe

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u was to po 3cm a nie tak jak u mnie :/

Myślę że obniża się brzuch bo dzieci w kanałach są , mierze zawsze na wysokosci pępka, nie było by w tym nic złego gdyby nie fakt ze zanim sięgnęłam po miarę to zjadłam obiad i myślałam ze pękne

• easymum Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale brzuch obniża się ok 34-35 tygodnia, więc macie jeszcze trochę czasu. Co Wam się tak spieszy?

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z usg mam 11 dni starsza ciążę .

Któraś śledzi sierpniowe?
    Jedna pisała że wsadzila palucha i macicy nie czuje, chyba rozwarcie chciała sprawdzić.

Wpadlyscie na taki pomysł?

• easymum Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Z usg mam 11 dni starsza ciążę .

Któraś śledzi sierpniowe?
    Jedna pisała że wsadzila palucha i macicy nie czuje, chyba rozwarcie chciała sprawdzić.

Wpadlyscie na taki pomysł?

Ona napisała, że szyjki nie czuje ...

gg64rl68s121551a.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum - to wg tego już na mnie pora ;)

Staraczka - ja wcześniej jak miałam skurcze wpadłam na taki pomysł, ale nie bardzo kumata jestem i nie wiem co sobie pomacałam ;)

atdcwn154po83a78.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie wiem co tam sobie czuje , nawet jak wkladam luteine te 2 razy dziennie, czasem ciasno czasem luzy haha. nie wnikam.

Czarna no 4 miesiace bez pensji. dobrze ze mama sie zlitowala i da mi jutro kase na te rzeczy potrzebne , bieżące. bo inaczej nie russze wcale z wyprawką.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easy. Ona. Od nas? Nie patrzę na nicki tam bo z telefonu zerkam :)

Trix a bo jak byś przed ciążą badała sszyjke pilnujac plodnych to teraz byś ogarnęła temat, ja sprawdzałam Ale nie regularnie chociaż trafialam tak że była zamknięta i otwarta, położenia nisko/ wysoko nie opanowalam, w ciąży mnie trochę korci ale z drugiej strony się boję tam grzebać

• julita Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaM teoretycznie może jak najbardziej, ma on chyba 7 dni do wysłania kopii do ZUS więc czy zrobi to w pierwszym czy w siódmym dniu od wystawienia to bez różnicy, biorąc pod uwagę że to ona jest chora i nie może zrobić tego teraz to powinna bez problemu zrobić to jak wróci.

kurcze, ani razu nie mierzyłam obwodu brzucha i chyba już sobie daruję, ale w ostatnich 2 tyg. mam wrażenie że brzuch mi bardzo urósł :)

staraczka23 szyjki macicy nie sprawdzałam nawet gdy się staraliśmy bo jakoś mi to nie wychodziło :P a co dopiero teraz sprawdzać olaboga!!! :D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
‹‹ 1551 1552 1553 1554 1555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ