X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka..teraz chce po roku wrocic do pracy jesli dziecko bedzie zdrowe...bo pierwsze lata dziecka sa najwazniejsze :) Chyba, ze wczesniej dostane jakas fajna propozycje to moze wroce wczesniej...zobacze ;)

Co do nospy to niestety prawda. Ja wzielam dwa razy po aminopunkcji i potem juz wspomagalam sie magnezem.moja siostra mnie ostrzegala miala o tym na zajeciach z neuro, ale oczywiscie, trzeba wybrac mniejsze zlo! Jesli trzeba to lepiej to niz relanium, bo tez przepisuja to na skurcze ;/

Ja biore zelazo, b12, kwas foliowy, magnezez i dha no i luteine. Wszystko 2 razy dziennie. Plus raz w miesiacu do miesniowo b12 bo z pozywienia nie przyswajam tej witaminy, choc niektorzy tez mnie przed nia ostrzegaja, ale lepsze to niz niedobor, bo przeciez ma wplyw na rozwoj neurologiczny...dlatego robie sobie na wlasna reke raz w miesiacu morfo plus poziom b12, ale spada coraz drastyczniej, bo synus potrzebuje coraz wiecej.
    Oby okazalo sie, ze jest zdrowy i niczego mu nie brakuje.

• trix Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak - ja sama w strachu. Ciągle oglądam ten brzuch w lustrze. Na 100% się zmienił. Zrobiłam kolejne zdjęcia w celach naukowych i jest zdecydowanie mniejszy i chyba niżej.
    Czekamy na wieści po wizycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 14:41

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja zmierzyłam i na co po co?

W tamtym tygodniu 112 cm a teraz 104 ejjj

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema ;)
    Witam Julitę :)

Pojawiam się, nie wiem czy na stałe czy na chwilę, pewnie zależy od dalszego rozwoju sytuacji ;) W weekend podczytywałam, ale widziałam, że znowu były jakieś aferki, więc uznałam, że szkoda czasu, lepiej obejrzeć film ;) Generalnie przestawiłam się już na tryb wakacyjny, w końcu nie mam potrzeby robienia tysiąca rzeczy, jak miałam po sesji :) leniuchuję, zaniedbuję sprzątanie :P (no nie jest źle jeszcze, ale pranie na balkonie wisi drugi dzień :P), czytam, oglądam filmy i seriale. Z mężem jeździmy na lody, chodzimy na spacery, wczoraj pojechaliśmy do Nałęczowa połazić po Parku Zdrojowym i zjeść obiad w knajpie średniej jakości ;-) Za 2 tygodnie przyjeżdża do nas mój tato w odwiedziny na weekend, pewnie znowu powłóczymy się po knajpach i pospacerujemy.
    Z tego wszystkiego nie mogę się zebrać, żeby pójść na badania, miałam iść w poniedziałek... tydzień temu ;-) no cóż, może jutro się uda.

skabarka, easymum, Dżuls lubią tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ Mamy taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50150186/

Misi@ lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie bo moja dr zachorowała>Zwolienie mam do piatku (włacznie z nim ) a u niej bede w poniedziałek to czy bede miała ciągłość zwolnienia moze wystawić z data wstecz to bedzie 3 dni (sob,niedz. i pon )

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się udało jak narazie wziąść tylko 1 nospe...A tak to tylko mykam witaminy pregna Plus :-)

Zadzwoniłam do Zusu i Pani jak nigdy jaką miła byłaby w koncu zaczną wypłacać mi pieniążki :-) aż mi sie humor troszkę poprawił
    diatomka mam nadzieję ze i tobie w koncu zacznie wypłacać pracodawca to co Ci się należy.

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • trix Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - jednak chudniemy :)

Tak w ogóle to ja nie wiem, czy ma to związek z opadaniem brzucha ;o)

Sigma - fajnie, że znów jesteś. Mam pytanie do Ciebie, ale nie wiem czy pisać. Boję się, żeby nie było draki ;) Jak nie chcesz to nie odpowiadaj ;) Masz już decyzję odnośnie szczepień? Bo ja wiem, jaka jest moja decyzja, tylko jeszcze nie myślałam, jak to formalnie załatwić

Sigma lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj ja też zmierzylam obwód brzucha i było 92 a dzisiaj jest 89 :-) dziwne to :-)

trix lubi tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM , tak zwolnienie mozna wystawić 3 dni wstecz i 1 do przodu:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, ja jutro zadzwonie znow do ZUS zapytac jak tam kontrola czy w ogole sie zaczela....

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka to trzymam kciuki za Ciebie żeby w koncu się to wyjaśniło bo tylko człowiek się stresuje. Dla mnie Pani ZUS była wyjątkowo miła dzisiaj aż się sama zdziwiłam bo dzwoniłam z bojowym nastawieniem hehehe

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u was to po 3cm a nie tak jak u mnie :/

Myślę że obniża się brzuch bo dzieci w kanałach są , mierze zawsze na wysokosci pępka, nie było by w tym nic złego gdyby nie fakt ze zanim sięgnęłam po miarę to zjadłam obiad i myślałam ze pękne

• easymum Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale brzuch obniża się ok 34-35 tygodnia, więc macie jeszcze trochę czasu. Co Wam się tak spieszy?

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z usg mam 11 dni starsza ciążę .

Któraś śledzi sierpniowe?
    Jedna pisała że wsadzila palucha i macicy nie czuje, chyba rozwarcie chciała sprawdzić.

Wpadlyscie na taki pomysł?

• easymum Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Z usg mam 11 dni starsza ciążę .

Któraś śledzi sierpniowe?
    Jedna pisała że wsadzila palucha i macicy nie czuje, chyba rozwarcie chciała sprawdzić.

Wpadlyscie na taki pomysł?

Ona napisała, że szyjki nie czuje ...

gg64rl68s121551a.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum - to wg tego już na mnie pora ;)

Staraczka - ja wcześniej jak miałam skurcze wpadłam na taki pomysł, ale nie bardzo kumata jestem i nie wiem co sobie pomacałam ;)

atdcwn154po83a78.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie wiem co tam sobie czuje , nawet jak wkladam luteine te 2 razy dziennie, czasem ciasno czasem luzy haha. nie wnikam.

Czarna no 4 miesiace bez pensji. dobrze ze mama sie zlitowala i da mi jutro kase na te rzeczy potrzebne , bieżące. bo inaczej nie russze wcale z wyprawką.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easy. Ona. Od nas? Nie patrzę na nicki tam bo z telefonu zerkam :)

Trix a bo jak byś przed ciążą badała sszyjke pilnujac plodnych to teraz byś ogarnęła temat, ja sprawdzałam Ale nie regularnie chociaż trafialam tak że była zamknięta i otwarta, położenia nisko/ wysoko nie opanowalam, w ciąży mnie trochę korci ale z drugiej strony się boję tam grzebać

• julita Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaM teoretycznie może jak najbardziej, ma on chyba 7 dni do wysłania kopii do ZUS więc czy zrobi to w pierwszym czy w siódmym dniu od wystawienia to bez różnicy, biorąc pod uwagę że to ona jest chora i nie może zrobić tego teraz to powinna bez problemu zrobić to jak wróci.

kurcze, ani razu nie mierzyłam obwodu brzucha i chyba już sobie daruję, ale w ostatnich 2 tyg. mam wrażenie że brzuch mi bardzo urósł :)

staraczka23 szyjki macicy nie sprawdzałam nawet gdy się staraliśmy bo jakoś mi to nie wychodziło :P a co dopiero teraz sprawdzać olaboga!!! :D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
‹‹ 1551 1552 1553 1554 1555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ