Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mój mąż poprasowal już połowę ciuszkow małego A jak się przy tym wczuwal ♡
Teraz schnie kolejną suszarka hehe i jutro dalej będzie prasowal bo mu się spodobało
Gusiak stosuj się ładnie do zaleceń lekarze i będzie wszystko ok zobaczysz
Kupiłam sobie farbę do włosów jakiś kasztanowy brąz... może sobie zrobię małe spa dla siebie dzisiaj farba na włoski do tego maseczka jakaś... -
nick nieaktualnyGusiak, a dużo Ci się skróciła w ciągu ostatniego miesiąca?
Wiecie, że mój lekarz nigdy nie mierzył mojej szyjki?Generalnie on mnie bada raz na ruski rok, odnośnie szyjki miałam tylko informację, że długa, zamknięta, o zwartej konsystencji i tyle. Nie dopraszam się o pomiar i nie dopytuję, bo w sumie do niczego mi takie informacje nie są potrzebne.
p.s. Zmierzyłam brzuchol, 110 cmWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 16:23
-
Gusiak wrote:Jestem po wizycie... ogólnie nie mam dobrych wieści... ból miednicy, ten co czułam w weekend tylko niczym dobrym nie świadczył...
Szyjka skrocona do 26mm, generalnie przez miesiąc sporo się skróciła, brzuch faktycznie trochę nizej niż być powinien... ogólnie zagrożenie przedwczesnym porodem
Zalecenie 2x2 dziennie luteina dopochwowo i leżenie ... za dwa tygodnie mam się stawić na kolejnym USG, żeby sprawdzić czy nie skraca się dalej... jeśli coś będzie się działo-kierunek szpital...
Powiedzcie mi proszę jak Wy aplikujecie tą luteina, bo jestem w tym kompletnie zielona...
Gusiak trzymam kciuki by dzidzia jeszcze została w brzuszku, ty też spróbuj się nie zamartwiać, wiem że to trudneale chociaż spróbuj
-
Czesc dziewczynki
Gusiak trzymaj sie i sie nie daj. Luteina nic strasznego, szyjke tylko zaciskaj
Ja od dwoch dni totalnie bez energii- jakby ktos wentylek odkrecil i powietrze uszlodzis tylko leze, czytam i spie... Nawet jesc mi sie nie chce i tak bardziej z rozsadku zjadlam wlasnie jakis lichy obiad
Na pocieszenia dla mnie - przyszly dzis pudeleczka i walizki do pokoju malego. Jednak zdecydowalam sie na tradycyjny polkowy-otwarty przewijak a ze strasznie nie lubie jak wszystko jest na wierzchu to se bede taka walizeczke otwierac i wyciagac z niej co mi potrzebne
Choc takie pocieszenie bo pokoik to ja bede mogla zaczac urzadzac na ostatnia chwile
Edit:
Nie wiem czemu to zdjecie sie przekreca i nie mam sily sie nad tym glowic wiec musi byc do gory nogamiWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 16:27
trix lubi tę wiadomość
-
Gusiak wrote:Dzięki kochane... mam nadzieje, ze luteina i leżenie faktycznie pomoże
la lenka może i 26mm to nieźle, ale moj lekarz od razu zaczyna leczenie, bo wcześniej nic się nie działo i sporo skrócila się w tym ostatnim miesiącu... stąd może też od razu tak mnie na straszył, zebym leżała i uważała
Dziękuję za wskazówki, w takim razie dziś wieczorem zaczynam z ta luteina... a jeszcze przed wizytą na się chwalilam, ze mało leków biore... no to teraz mam...
Waga plus 12 kg.
Ejjj ale nie przejmuj sie luteina to nie jakies super hiper leczenie. Ja ja biore profilaktycznie od samiutkiego poczatku ciazy bo wtedy mialam problemy. Pozniej bylo tak dobrze, ze lekarz nie kazal juz jej odstawiac, aby nie sprawdzac co bedzie bez niejwiele z nas ja bralo zwlaszcza na poczatku ciazy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 16:31
-
Dziękuję... leżę grzecznie i zaciskam nóżki, jutro przedyskutuje sprawę z córką, ze ma jeszcze grzecznie siedzieć u mamusi te 9 tygodni i nigdzie wczesniej się nie wybierać
Póki co staram się nie panikować i liczę na to, ze damy rade
Staraczka a to widzisz... nie wiedziałam, ze u Ciebie szyjka się już powoli otwiera, to niestety obawiam się ze tez możesz w poniedziałek dostać podobne zalecenia ... zresztą my cały czas lecimy podobnie
Sigma lekarz mi powiedział tyle, ze skróciła się ok. 1 cm i Jego zdaniem jak na tak krótki okres czasu to zdecydowanie za duzo i za szybko, dlatego od razu dal luteine i wizyta kontrolna za dwa tyg... -
nick nieaktualnyGusiak ja uzywam luteiny juz ponad tydzien i leze- pamietaj by nie siedziec tez za duzo. Mi lekarz pozwolil tylko usiasc do posilku.
I wiesz czuje sie znacznie lepiej i dzis mialam jeden skurcz
Wiec wierze, ze w czwartek nie wskaze mi drogi do szpitala
Gratuluje udanych wizyt -
nick nieaktualny
-
Gusiak - będzie dobrze. Ja w tym tygodniu dowiem się jak się sprawy mają u nas i pewnie też zacznę zabawę z luteiną. Z tego co już wiem, to dr w klinice lubi przepisywać swoim pacjentkom, żeby do terminu cc dotrzymały, także tego
... Ale jak Was czytam i inne fora na ten temat, to luteina ma jednak sporo korzyści.
Snoopy_etka - pocieszające co mówią lekarze na temat nospy.
Julita - u mnie +8,5 kg.
A, miałam jeszcze napisać, że przyjechały dzisiaj do mnie bodziaki i półśpiochy 56/62 - ale słodkie - w kropeczkinawet gratis dostałam rękawiczki niedrapki, też w kropki
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Paulinek wrote:ktoś malował na biało łóżko z ikei? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30248537/ jak tak to czym, i jak to wygląda?
z tej samej serii bede tez malowac przewijak.
Pamietam, ze ktoras z dziewczyn pracuje/Pracowala w branzy zwiazanej z farbami i podowala nazwe takie farby a atestem dla dzieci?
Dziewczyny, ktora to z Was- bylabym wdzieczna za przypomnienie co to za farba ?
-
Aldonaa właśnie dlatego u mnie lekarz taki zaniepokojony, bo wszystko bylo okey i nagle z 'krótkim' czasie wg Niego skróciła się za dużo...
AniaM ja to ogólnie z tych co nie potrafią długo usiedzieć w miejscu i fakt... nie oszczędzalam się
Kilka razy dziennie wycieczki z góry na dół na 4 piętro... wesele... zakupy, sprzątanie, obiadki... szykowne pokoju... to wszystko chyba mi się skumulowalo i teraz daje znak, ze juz chyba pora troszkę przystopowac...
Spokojnie jestem dobrej myśli i przed końcem sierpnia nie mam zamiaru rodzic... !