X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak mam nadzieję tylko ze dłużej się mecze z tymi bólami i 3tyg temu lekarz mówił że szyjka sie otwiera

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż poprasowal już połowę ciuszkow małego A jak się przy tym wczuwal ♡

Teraz schnie kolejną suszarka hehe i jutro dalej będzie prasowal bo mu się spodobało :-)

Gusiak stosuj się ładnie do zaleceń lekarze i będzie wszystko ok zobaczysz :-)

Kupiłam sobie farbę do włosów jakiś kasztanowy brąz... może sobie zrobię małe spa dla siebie dzisiaj farba na włoski do tego maseczka jakaś...

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak, a dużo Ci się skróciła w ciągu ostatniego miesiąca? :)
    Wiecie, że mój lekarz nigdy nie mierzył mojej szyjki? ;-) Generalnie on mnie bada raz na ruski rok, odnośnie szyjki miałam tylko informację, że długa, zamknięta, o zwartej konsystencji i tyle. Nie dopraszam się o pomiar i nie dopytuję, bo w sumie do niczego mi takie informacje nie są potrzebne.

p.s. Zmierzyłam brzuchol, 110 cm :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 16:23

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Jestem po wizycie... ogólnie nie mam dobrych wieści... ból miednicy, ten co czułam w weekend tylko niczym dobrym nie świadczył...

Szyjka skrocona do 26mm, generalnie przez miesiąc sporo się skróciła, brzuch faktycznie trochę nizej niż być powinien... ogólnie zagrożenie przedwczesnym porodem :/
    Zalecenie 2x2 dziennie luteina dopochwowo i leżenie ... za dwa tygodnie mam się stawić na kolejnym USG, żeby sprawdzić czy nie skraca się dalej... jeśli coś będzie się działo-kierunek szpital...

Powiedzcie mi proszę jak Wy aplikujecie tą luteina, bo jestem w tym kompletnie zielona...

Gusiak trzymam kciuki by dzidzia jeszcze została w brzuszku, ty też spróbuj się nie zamartwiać, wiem że to trudne :) ale chociaż spróbuj

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki

Gusiak trzymaj sie i sie nie daj. Luteina nic strasznego, szyjke tylko zaciskaj ;)

Ja od dwoch dni totalnie bez energii- jakby ktos wentylek odkrecil i powietrze uszlo ;) dzis tylko leze, czytam i spie... Nawet jesc mi sie nie chce i tak bardziej z rozsadku zjadlam wlasnie jakis lichy obiad :/

Na pocieszenia dla mnie - przyszly dzis pudeleczka i walizki do pokoju malego. Jednak zdecydowalam sie na tradycyjny polkowy-otwarty przewijak a ze strasznie nie lubie jak wszystko jest na wierzchu to se bede taka walizeczke otwierac i wyciagac z niej co mi potrzebne ;)

imagejpg_wawarsw.jpg

Choc takie pocieszenie bo pokoik to ja bede mogla zaczac urzadzac na ostatnia chwile :(
    Edit:
    Nie wiem czemu to zdjecie sie przekreca i nie mam sily sie nad tym glowic wiec musi byc do gory nogami :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 16:27

trix lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    dziewczyny a ile macie na tym etapie kg na + ??
    u mnie +9,8kg
    + 13

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:04

agatka196, Misi@, .ona., Gusiak, Czarna_88, Staraczka23, Anitka201, Dżuls, trix, Lady Savage, karolcia87, skabarka, Carolline lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita +7KG

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Dzięki kochane... mam nadzieje, ze luteina i leżenie faktycznie pomoże =)

la lenka może i 26mm to nieźle, ale moj lekarz od razu zaczyna leczenie, bo wcześniej nic się nie działo i sporo skrócila się w tym ostatnim miesiącu... stąd może też od razu tak mnie na straszył, zebym leżała i uważała =)

Dziękuję za wskazówki, w takim razie dziś wieczorem zaczynam z ta luteina... a jeszcze przed wizytą na się chwalilam, ze mało leków biore... no to teraz mam...

Waga plus 12 kg.

Ejjj ale nie przejmuj sie luteina to nie jakies super hiper leczenie. Ja ja biore profilaktycznie od samiutkiego poczatku ciazy bo wtedy mialam problemy. Pozniej bylo tak dobrze, ze lekarz nie kazal juz jej odstawiac, aby nie sprawdzac co bedzie bez niej ;) wiele z nas ja bralo zwlaszcza na poczatku ciazy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 16:31

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak Tobie sie skrocila, mi ostatnio niby sie nie skrocila ale zmienila konsystencja czyli pewnie jest miekka a nie twarda. ale mi nie wytluumaczyl o co chodzi.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję... leżę grzecznie i zaciskam nóżki, jutro przedyskutuje sprawę z córką, ze ma jeszcze grzecznie siedzieć u mamusi te 9 tygodni i nigdzie wczesniej się nie wybierać =)
    Póki co staram się nie panikować i liczę na to, ze damy rade =)

Staraczka a to widzisz... nie wiedziałam, ze u Ciebie szyjka się już powoli otwiera, to niestety obawiam się ze tez możesz w poniedziałek dostać podobne zalecenia ... zresztą my cały czas lecimy podobnie =)

Sigma lekarz mi powiedział tyle, ze skróciła się ok. 1 cm i Jego zdaniem jak na tak krótki okres czasu to zdecydowanie za duzo i za szybko, dlatego od razu dal luteine i wizyta kontrolna za dwa tyg...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:05

Misi@, Gusiak, trix, Dżuls lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ja uzywam luteiny juz ponad tydzien i leze- pamietaj by nie siedziec tez za duzo. Mi lekarz pozwolil tylko usiasc do posilku.
    I wiesz czuje sie znacznie lepiej i dzis mialam jeden skurcz :)
    Wiec wierze, ze w czwartek nie wskaze mi drogi do szpitala :)
    Gratuluje udanych wizyt :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoś malował na biało łóżko z ikei? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30248537/ jak tak to czym, i jak to wygląda?

• .ona. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak - będzie dobrze. Ja w tym tygodniu dowiem się jak się sprawy mają u nas i pewnie też zacznę zabawę z luteiną. Z tego co już wiem, to dr w klinice lubi przepisywać swoim pacjentkom, żeby do terminu cc dotrzymały, także tego ;)... Ale jak Was czytam i inne fora na ten temat, to luteina ma jednak sporo korzyści.

Snoopy_etka - pocieszające co mówią lekarze na temat nospy.

Julita - u mnie +8,5 kg.

A, miałam jeszcze napisać, że przyjechały dzisiaj do mnie bodziaki i półśpiochy 56/62 - ale słodkie - w kropeczki :D :D nawet gratis dostałam rękawiczki niedrapki, też w kropki ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiek a ty czasem jakos duzo nie chodziłas w ostatnim czasie ? 2,6 mm to całkiem nieźle ja tak miałm ze 2 miesiace temu:)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ./

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:05

Dżuls lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    ktoś malował na biało łóżko z ikei? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30248537/ jak tak to czym, i jak to wygląda?
    Paulinek wlasnie tez mialam pytac bo kupilam dokladnie to lozko ale chce biale wiec trzeba bedzie przemalowac :/ z tej samej serii bede tez malowac przewijak.

Pamietam, ze ktoras z dziewczyn pracuje/Pracowala w branzy zwiazanej z farbami i podowala nazwe takie farby a atestem dla dzieci?

Dziewczyny, ktora to z Was- bylabym wdzieczna za przypomnienie co to za farba ? :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaa właśnie dlatego u mnie lekarz taki zaniepokojony, bo wszystko bylo okey i nagle z 'krótkim' czasie wg Niego skróciła się za dużo...

AniaM ja to ogólnie z tych co nie potrafią długo usiedzieć w miejscu i fakt... nie oszczędzalam się =)
    Kilka razy dziennie wycieczki z góry na dół na 4 piętro... wesele... zakupy, sprzątanie, obiadki... szykowne pokoju... to wszystko chyba mi się skumulowalo i teraz daje znak, ze juz chyba pora troszkę przystopowac...

Spokojnie jestem dobrej myśli i przed końcem sierpnia nie mam zamiaru rodzic... ! =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak odpoczywajcie z córą. Musimy jakoś wytrzymać minimum do 37 tygodnia:)
    Mi ostatnio ginekolog mówiła, że już ostatni raz mierzy mi szyjkę...Może to właśnie dlatego, że teraz będę w 35 tygodniu u niej i to już będzie naturalne jak się skróci?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 1553 1554 1555 1556 1557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ