Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Sigma - dzięki. temat może i obcykany, ale nie powiem żeby był dla mnie łatwy
Ciągle czytam i szukam najlepszego rozwiązania. Ze starszym już trochę przetarliśmy szlaki.
Mi tez lekarka nie mierzy szyjki i określa tak, jak u Ciebie.
Gusiak - trzymaj się dzielnie kanapyBędzie dobrze. Mnie w pierwszej ciąży straszyli przedwczesnym porodem i przenosiłam 3 dni
Julita - u mnie + 4/5 ( z czego 3,5 przybyło na samiuteńkim początku)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 17:02
Sigma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGusiak odleze ten tydzień zapobiegawczo
Kurde nerwy już mam na T-Mobile
chciałam przenieść numer z odroczeniem 4miesiące ( innej opcji nie mają) po wypisaniu wszystkiego wyskakuje jakiś komunikat ze należy udać się do salonu wrrrNancy87 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, bez takiej paniki z tymi szyjkami, juz w sumie czas, zeby tam cos sie zaczelo dziac. Mi zaczela sie skracac w pierwszej ciazy tez cos kolo 30go tygodnia, jesli nie wczesniej, a potem nie moglam 4 dni urodzic, bo ...uwaga... nie skracala mi sie szyjka i nie dawala jej rady nawet oksytocyna!
dopiero przy drugim podejsciu, jak dali mi juz konska dawke, to cokolwiek zaczelo sie tam dziac. Takzetaki juz urok tych szyjek.
Sigma lubi tę wiadomość
-
a wiecie, że mi gin ani razu w trakcie ciąży nie powiedział ile mm ma moja szyjka a ja z kolei nie pytalam, może nie informował bo wszystko jest ok? Na bank jest ok!
w piątek na wizycie zapytam z ciekawości
no to zazdroszcze mamuskom ktore przytyly do tej pory 4-7kg, chociaż wiem że u moje 9,8 jest w normie ale fajnie gdyby przytulo sie jak najmniej ;P
-
Dekoral lub dulux teraz nie pamiętam mają farby specjalne dla dziedzi z artystami . My kupowalismy nasz w castoramie gdziesbza około 30 zł
4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJulita lekarze nie chcą podawać wagi czy tych szyjek bo wiedzą jaki jest świat Internetu a potem przychodzi pacjentka i mowi że czytała w necie to i tamto i czyjeś dziecko w tym samym tygodniu waży mniej lub więcej. Myślę że w temacie szyjki to oni mówią dopiero jak jest coś na rzeczy, też nie wiem ile moja m,, jedynie ostatnio mówił że się otwiera i mam się oszczędzać
A i nie zazdrość tych mniejszych kilogramów bo u mnie niby 5.5 Ale nie widać i nie czuje się żeby tak mało było, raczej uczucie +15julita lubi tę wiadomość
-
Przyjechała ostatnia paczka
a w niej szlafrok do szpitala, majtoki poporodowe, podusia klin do łóżeczka, 2 ręczniki dla Zuzi, komplet do pazurków dla Zuzi
i ceratki na łóżko.
Mam pełną wyprawę, i spakowaną torbę do szpitala, jedynie czego mi brakuje to łóżeczka i ZuziWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:02
Gusiak, Nancy87, Lilla My, Czarna_88, Anitka201, bento, adzia lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie. Pessar siedzi na miejscu i lekarz jest ogólnie zadowolony. Mówi,że oby do 34 tygodnia dać radę, a potem to już wola Boska. Co do dodatkowych kg w ciąży, to ja jestem jeszcze pół kilograma na minusie... wg ginekologa jest OK, bo nie należę do tych najszczuplejszych i mały ma skąd zapasy czerpać
Czarna_88, Misi@, AniaM, Dżuls lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:Lady podaj stronke do koszul jak jest gatunkowo fajna bo też muszę zamówić
Snopy a powiedz jak teraz jest passer to prZed porodem zdejma jak zaczniesz rodzić czy u lekarza?
Dla mnie jest ok, jeśli chodzi o gatunek, jest taka jak większość piżam do karmieniaoto link, ja wzięłam XXL ale oni tam mają mniejsze rozmiary również
http://allegro.pl/szlafrok-kotek-do-szpitala-porodu-po-domu-xxl-i5458835505.htmlStaraczka23 lubi tę wiadomość
-
U mnie plus 4,7kg, według dzisiejszego ważenia. Ale bywa czasem ciut więcej, zależy od dnia. W 6kg sie nie wyrobię, ale i tak jestem w miarę zadowolona. Raczej 10kg nie przekroczę do porodu i dobrze, bo zaczynałam z dużym zapasem kilogramów.
-
Staraczka23 wrote:
Snopy a powiedz jak teraz jest passer to prZed porodem zdejma jak zaczniesz rodzić czy u lekarza?
-
Marlenak no nie gadaj.. ja tez specjalnie kupowałam ta poduszkę klin
Moja z tej grubej strony ma myślę coś ok. 4-5 cm.. ale przecież dziecko, az tak wysoko leżeć nie będzie więc wydawalo mi się, ze powinno być okey...