X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Lenka a pobieranie gbs jakoś czuć czy nie?
    Zwykły wziernik i odczucie jak przy cytologii.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka ciąża przebiega spokojnie tyle, że jestem po cc i gdzieś z tyłu głowy mam obawę o szew po cc.

dziękuję za wasze opinie. chciałam się upewnić, że moje zdanie jest prawidłowe i nie wynika z uprzedzenia do teściowej.

La_lenka musisz teraz jakoś spokojnie wytrzymać te dwa tygodnie.

• AniaM Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale GBS bierze tez się z odbytu

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka jak tam Twoja miednica?
    Bo mnie znowu coś łapie ten ból przy chodzeniu.... chociaż sama dalej nie wiem czy to na pewno miednicy, ale generalnie znów ten sam ból co przed weekendem.

O właśnie też teraz dostałam skierowanie na ten GBS ... to robi normalnie ginek na wizycie?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:05

l22nhdge5b933eoh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Ale mała mi się dziś rozpycha :3 kocham, 2 dni ciszy, bo upał, dziś leje i mała szaleje :) cudownie :3

aldonaa, Gusiak, adzia lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jak pamiętam któraś tutaj pisała że gbs najpierw z środka a jak jest brzydki wynik to powtórka z odbytu, chyba ze coś pomyliłam :)

Gusiak rano już było ok, popołudniu czułam lekko i teraz wstałam kakao sobie zrobić to jak robot, leżałam na plecach :/
    i tak zwróciłam uwagę na to że chyba nogi muszę mieć wyprostowane jak leżę na boku bo jak zgiete są to ja wstac nie mogę

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:05

Lady Savage lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka U mnie też brzuszek troszkę mniejszy, niecały tydzień mniej niż wiek ciąży.

sRUqp2.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ nie boje się zabrudzeń, zresztą gondolą po betonie się nie jeździ ;) mam tylko nadzieję, ze akurat teraz nie będzie jakiejś zimy stulecia :D a wizualnie najbardziej mi się spodobał na żywo i to wygrało o brud się będę później martwić najwyżej :)

Misi@ lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozajka to ja bym odpuscila, a to pielucha a to do spania czy uspokoic tez na raczki, a jak mowisz ze pol roku Cie nie widziala to tez srednio bno ona juz rozpoznaje otoczenie.no i moze plakac non stop.
    Co innego swoje ;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    la_lenka U mnie też brzuszek troszkę mniejszy, niecały tydzień mniej niż wiek ciąży.

Dziś pomiary małej były robione dwa razy - raz wyszło 31t1d, za drugim razem 32t0d - ale nie wiem czy ten pomiar nie był taki ciut na siłę. Jestem 32t3d. Myślę, że jeszcze nie ma strasznej rozbieżności, najważniejsze, że to zostanie skontrolowane. Wizyta 24 lipca, to już całkiem niedługo.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądałam dzisiaj ulotki z warsztatów i znalazłam kupon na sesję ciążową za 150zł - już się skontaktowałam z tą dziewczyną i chyba się umówię :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam fajna koszule do szpitala http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-s-nowe-kolory-i4874131606.html
    Ale jest duza rozpietosc w rozmiarach, i boje sie ze M moze byc mala a L\Xl za duza. A tych z guzxiczkami nie chce sa straszne. Nikomu sie nie chce tego zapoinac i wisi to kazdemu.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozajka - nie zgadzaj się. Teściowa się zobowiązała, to niech sama pilnuje

La_lenka - kurcze, lekarze to powinni się niekiedy najpierw w język ugryźć. Jeśli za każdym razem było wszystko ok, to dlaczego teraz miałoby być nagle inaczej...Postaraj się nie przejmować. Ja też miałam kilka takich sytuacji- a to przepływy niby ok, ale na granicy normy, a to żołądek za mały. Stwierdziłam, że daje na luz, bo było ok i teraz też pewnie jest ok :)

Sigma - chodziło mi o to, że nasz starszak też nie jest szczepiony zgodnie z kalendarzem szczepień. Na początku był szczepiony normalnie, a od pewnego momentu wcale. Dużo opowiadać, jak do tego doszło... Na początku był problem z przychodnią, ale już akceptują nasz wybór. Myślę, że pewnie też dlatego, że nasz lekarz też nie szczepi swoich dzieci tak jak w kalendarzu ;)

Sigma lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki ile byscie na oko daly za taki zestaw???

749b0cba7586aec1med.jpg

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:

La_lenka - kurcze, lekarze to powinni się niekiedy najpierw w język ugryźć. Jeśli za każdym razem było wszystko ok, to dlaczego teraz miałoby być nagle inaczej...Postaraj się nie przejmować. Ja też miałam kilka takich sytuacji- a to przepływy niby ok, ale na granicy normy, a to żołądek za mały. Stwierdziłam, że daje na luz, bo było ok i teraz też pewnie jest ok :)
    Hmm, ale ja nie mam żadnej pretensji do lekarza. Ja mam rzeczywiście nieduży brzuch, wszyscy na około mi to powtarzają. Większość ludzi nie chce mi wierzyć jak mówię jak zaawansowana jest moja ciąża.
    Uważam, że to super, że lekarz sam się zainteresował czymś co może być niepokojące i dla pewności chce to dalej sprawdzić. Sam kazał się nie martwić, ale dla mnie już sam fakt, ze jest coś co kontroli wymaga sprawia, że trochę się niepokoję.

Córeczka może być ogólnie mała, raczej na żadnym usg nie wyprzedzała terminu, a nawet bywała odrobinę do tyłu. Ważne żeby trzymać rękę na pulsie.

Misi@ lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:50

la_lenka, Misi@ lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    lenka a mi się wydaje że waga małej jest ok, przecież dzieci się różne rodzą - jedne ważą 3kg inne 4kg... ja bym tam do głowy nie brała, że mała ma ciut mniejszy brzuszek na usg - raz że jest spora granica błędu, a dwa że może taka jej uroda i się szczuplutka urodzi :) głowa do góry :)
    Tak się staram, ale zawsze trochę myślenia jest. Koleżanka proponuje iść na dodatkowe usg w wypasionej klinice, ale myślę, że nie ma potrzeby. Poczekam do tego usg i dopiero jeśli coś wyjdzie niepokojąco to będę dalej drążyć.

skabarka lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly 1.07 mial glowke wg 33 tc a brzuszek 29 tc. Wiec tez duzo mniejszy, a lekarz mi powiedzial, ze jest wszystko ok. I ufam, ze tak jest ;)
    Edit a bylam w 30 tc wiec brzuszek tez mniejszy o tydzien

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 21:51

trix lubi tę wiadomość

‹‹ 1556 1557 1558 1559 1560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ