Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydiatomka ciąża przebiega spokojnie tyle, że jestem po cc i gdzieś z tyłu głowy mam obawę o szew po cc.
dziękuję za wasze opinie. chciałam się upewnić, że moje zdanie jest prawidłowe i nie wynika z uprzedzenia do teściowej.
La_lenka musisz teraz jakoś spokojnie wytrzymać te dwa tygodnie. -
Staraczka jak tam Twoja miednica?
Bo mnie znowu coś łapie ten ból przy chodzeniu.... chociaż sama dalej nie wiem czy to na pewno miednicy, ale generalnie znów ten sam ból co przed weekendem.
O właśnie też teraz dostałam skierowanie na ten GBS ... to robi normalnie ginek na wizycie? -
nick nieaktualnyAnia jak pamiętam któraś tutaj pisała że gbs najpierw z środka a jak jest brzydki wynik to powtórka z odbytu, chyba ze coś pomyliłam
Gusiak rano już było ok, popołudniu czułam lekko i teraz wstałam kakao sobie zrobić to jak robot, leżałam na plecach
i tak zwróciłam uwagę na to że chyba nogi muszę mieć wyprostowane jak leżę na boku bo jak zgiete są to ja wstac nie mogę -
Misi@ nie boje się zabrudzeń, zresztą gondolą po betonie się nie jeździ
mam tylko nadzieję, ze akurat teraz nie będzie jakiejś zimy stulecia
a wizualnie najbardziej mi się spodobał na żywo i to wygrało o brud się będę później martwić najwyżej
Misi@ lubi tę wiadomość
-
bento wrote:la_lenka U mnie też brzuszek troszkę mniejszy, niecały tydzień mniej niż wiek ciąży.
Dziś pomiary małej były robione dwa razy - raz wyszło 31t1d, za drugim razem 32t0d - ale nie wiem czy ten pomiar nie był taki ciut na siłę. Jestem 32t3d. Myślę, że jeszcze nie ma strasznej rozbieżności, najważniejsze, że to zostanie skontrolowane. Wizyta 24 lipca, to już całkiem niedługo.
-
Znalazlam fajna koszule do szpitala http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-s-nowe-kolory-i4874131606.html
Ale jest duza rozpietosc w rozmiarach, i boje sie ze M moze byc mala a L\Xl za duza. A tych z guzxiczkami nie chce sa straszne. Nikomu sie nie chce tego zapoinac i wisi to kazdemu. -
Mozajka - nie zgadzaj się. Teściowa się zobowiązała, to niech sama pilnuje
La_lenka - kurcze, lekarze to powinni się niekiedy najpierw w język ugryźć. Jeśli za każdym razem było wszystko ok, to dlaczego teraz miałoby być nagle inaczej...Postaraj się nie przejmować. Ja też miałam kilka takich sytuacji- a to przepływy niby ok, ale na granicy normy, a to żołądek za mały. Stwierdziłam, że daje na luz, bo było ok i teraz też pewnie jest ok
Sigma - chodziło mi o to, że nasz starszak też nie jest szczepiony zgodnie z kalendarzem szczepień. Na początku był szczepiony normalnie, a od pewnego momentu wcale. Dużo opowiadać, jak do tego doszło... Na początku był problem z przychodnią, ale już akceptują nasz wybór. Myślę, że pewnie też dlatego, że nasz lekarz też nie szczepi swoich dzieci tak jak w kalendarzuSigma lubi tę wiadomość
-
trix wrote:
La_lenka - kurcze, lekarze to powinni się niekiedy najpierw w język ugryźć. Jeśli za każdym razem było wszystko ok, to dlaczego teraz miałoby być nagle inaczej...Postaraj się nie przejmować. Ja też miałam kilka takich sytuacji- a to przepływy niby ok, ale na granicy normy, a to żołądek za mały. Stwierdziłam, że daje na luz, bo było ok i teraz też pewnie jest ok
Uważam, że to super, że lekarz sam się zainteresował czymś co może być niepokojące i dla pewności chce to dalej sprawdzić. Sam kazał się nie martwić, ale dla mnie już sam fakt, ze jest coś co kontroli wymaga sprawia, że trochę się niepokoję.
Córeczka może być ogólnie mała, raczej na żadnym usg nie wyprzedzała terminu, a nawet bywała odrobinę do tyłu. Ważne żeby trzymać rękę na pulsie.
Misi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
skabarka wrote:lenka a mi się wydaje że waga małej jest ok, przecież dzieci się różne rodzą - jedne ważą 3kg inne 4kg... ja bym tam do głowy nie brała, że mała ma ciut mniejszy brzuszek na usg - raz że jest spora granica błędu, a dwa że może taka jej uroda i się szczuplutka urodzi
głowa do góry
skabarka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoj maly 1.07 mial glowke wg 33 tc a brzuszek 29 tc. Wiec tez duzo mniejszy, a lekarz mi powiedzial, ze jest wszystko ok. I ufam, ze tak jest
Edit a bylam w 30 tc wiec brzuszek tez mniejszy o tydzienWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 21:51
trix lubi tę wiadomość