X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Macie cos do poczytania do poduszki- moze byc ciekawa seria- jak to się wychowuje dzieci za granicą. Czasem tak bardzo inaczej i często dla nas kontrowersyjnie a tez jakos żyją :)

http://m.edziecko.pl/edziecko/1,113162,18335513,miec-dziecko-we-francji.html

Edit: Łał ale wyplakiwanie dziecka przez 6 godzin - no ja bym umarła;) to nie dla nas zdecydowanie ;)
    W Polsce też wiele lat temu stosowano podobne metody, tzw. zimny chów. Zostawiano dziecko do wypłakania, nie podnoszono, żeby się "nie przyzwyczaiło", znikano z oczu, nie reagowano na potrzeby. To działa - każde dziecko da się w końcu nauczyć, że mamusia ma je w dupie i płaczem nic się nie wskóra, więc lepiej nie zdzierać sobie gardła ;-) a jaki spokój, i noce przesypia! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 23:29

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natulka chyba przez pomyłkę wstawiłaś zdjęcie sprzed ciąży:)

NATULKA, Lady Savage, Carolline lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:50

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze z pozytywniejszych wieści dostałam fotkę mojej żabki. Fotka jest słaba, bo panna jak zwykle nie chciała się dobrze pokazywać, trzeba mieć dużą wyobraźnię żeby się domyślić co i jak, ale i tak cały wieczór nie mogę się napatrzeć na tego słodkiego dziubka. <3

bSGmDJ2.jpg

Sigma, NATULKA, 4me, adzia, agatka196, Anitka201, Misi@, Gusiak, trix, karolcia87, Lady Savage, Lilla My, Dżuls, snoopy_etka, chabasse lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • NATULKA Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Natulka chyba przez pomyłkę wstawiłaś zdjęcie sprzed ciąży:)
    nie, nie :D Na początku się stresowałam, czy wszystko z małym w porządku, czy nie rośnie za mało, ale gin mnie uspokoiła. Jest po prostu bardzo nisko i nie nabrałam tłuszczyku, ale zdrowo rośnie i nie jest wcale taki malutki :D

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NATULKA wrote:
    nie, nie :D Na początku się stresowałam, czy wszystko z małym w porządku, czy nie rośnie za mało, ale gin mnie uspokoiła. Jest po prostu bardzo nisko i nie nabrałam tłuszczyku, ale zdrowo rośnie i nie jest wcale taki malutki :D

To tylko pozazdrościć:) Po wyjściu ze szpitala nie będzie śladu po ciąży, no oprócz słodziaka na rękach:)

NATULKA lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    To ja jeszcze z pozytywniejszych wieści dostałam fotkę mojej żabki. Fotka jest słaba, bo panna jak zwykle nie chciała się dobrze pokazywać, trzeba mieć dużą wyobraźnię żeby się domyślić co i jak, ale i tak cały wieczór nie mogę się napatrzeć na tego słodkiego dziubka. <3

bSGmDJ2.jpg

A wiecie, ze ja ostatnie zdjęcie małego to mam chyba z 12 tygodnia? :( co prawda USG mam na kazdej wizycie ale lekarz zdjęć nie daje a ja jakos sie nie upominam bo i tak nie wiele na nich widac. Na tych z 12 tez słabiutko z widokami- nie mam nawet za bardzo co do albumu wrzucić. Wy macie takie ładne zdjecia- w zyciu takiego synka swojego nie widzialam. Na 3D tez nie mam co isc bo mój maly ulozony twarzą do pleców i mogłabym jedynie jego kręgosłup pooglądać ;) takze gabinet taki wypieszczony, lekarz niny super hiper ale zdjęć to on nie umie robić ;) ;) ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:50

• adzia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 34 tygodniu. ☺Jeszcze 4 tygodnie i mogę rodzić. ☺

agatka196, Misi@, Gusiak, trix, 4me, .ona., Lady Savage, Dominka92, Czarna_88, Dżuls, skabarka, diatomka, przyszła mama, easymum lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczynki siedze wlasnie w fotelikach i zastanawiam się jaka jest przewaga fotelika maxi cosi pebble nad cabrio fix - cena drozsza stad wniosek, ze niby musi mieć cos lepszego? Tak z szybkich porównań to wyszlo mi, ze tylko jakis system easy out jest w pebble a w cabrio fix nie. Plus pebble choc droższy jest niestety cięższy :/
    Dodam, ze niestety nie mam iso fixa wiec bedzie używany bez bazy. Ktos, cos wie ?? Bede wdzieczna za info bo wlasnie sie zastanawiam czy nie kupić?
    Jeśli będziesz używała bez bazy to kupuj cabriofixa. Ja tylko ze względu na bazę family fix kupiłam pebble bo wtedy fotelik faktyczne służy dziecku do 13 kg bo
    pebble w tej bazie można lekko odsunąć od fotela i zrobić miejsce na nóżki. Ja jeśli bym używała bez bazy to na pewno cabriofix (on ma 5 gwiazddk ADAC , a pebble 4) :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Naprawde rozumiem- mialam to samo- on umęczony z pracy wraca, jeszcze z wizja gotowania obiadu (bo ja mialam zakaz) a ja mu w ryk, ze co to za zycie- marazm i nuda :) no nieźle musialam go wkurzać;) ;) na szczęście byl wyrozumialy a do mnie w tamtym czasie logiczne argumenty docierały ciężko;)

Ja mysle, ze jak tylko pogoda sie poprawi, wyjdzie słonko to i humor wróci lepszy. No chyba, ze to juz hormony trzeciego trymestru to nic nam nie pomoże ;) ja od dwóch dni mam nadzieje, ze to pogoda a nie hormony u mnie obecnie :) jutro mam za to dzień pelen obowiązków- czasem sobie celowo taki organizuje- to przynajmniej nie ma czasu myśleć o glupotach ;)
    Mam tez dni kiedy celowo nic nie robie i jestem z tego powodu mega szczęśliwa bo to nasze ostatnie szanse na nic nie robienie- takze tak koboeta zmienna jest a w ciąży to juz maksymalnie a w trzecim trymestrze to hiper maksymalnie ;)
    Mój na szczęście też jest wyrozumialy ale jak zobaczył mnie taką rozmazana z jakimś koltunem na głowie powiedział że daje mi pół godz na ogarniecie i wychodzimy z domu. No i dzisiaj idę choć na chwilę do pracy i stopniowo bede się odzwyczajac.
    Pamiętam jak pisałaś o tym ze Ci źle tak siedzieć w domu ale wtedy to ja Wam wszystkim zazdroscilam. Dobra koniec smecenia :-)

4me, alutka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czuje że to nie będzie mój dzień, pobudka o 5 i uczucie jak by coś na żołądku stanęło :/

• julita Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me nic nie trzeba się domyślać, nosek widać, usta widać :) w tym okresie mam wrażenie że większość dzieciaczków albo się zasłania albo jest tak przytknięte buziami do ściany macicy że ciężko zrobić jakiekolwiek sensowne zdjęcie ;) na ostatniej wizycie mała miała stopy na twarzy i tyle ją widzieliśmy, ale na szczęście mam fotki do albumu ze wszystkich wizyt.

Natulkab na zdjęciu nie masz brzucha chyba wessałaś w plecy :D

w piątek pewnie dostanę skierowanie na GBS, bo w karcie też mam wpisane wykonanie między 35 a 38tc, ale wiem że próbka będzie pobierana z jednej i drugiej strony, bo kliniki w której mam zamiar rodzić wymaga wymazu tu i tu...

dzisiejsza noc była kibelkowa, sikałem na potengę ech rozumiem wstać 2-3 razy w nocy ale 6??? :|

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

U mnie nocka całkiem w porządku... kilka kursów do toalety plus tableteczka magnezu bo się nogi upomnialy, aczkolwiek ogólnie nie jest źle...

Nie mam tylko pojęcia jak ja przetrwam dzień nic nie robiąc.... no tragedia =)
    Może z kazdyk kolejnym dniem będzie łatwiej, bo poki co jakoś marnie to widzę... będę musiała poważnie ze sobą walczyć, żeby sobie nie wynaleźć jakiegoś zajęcia...

Staraczka może coś wczoraj nie tak zjadłas, albo mała gdzieś tam uciska w okolice żołądka...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita z tego co widzialam to planujemy rodzic w tej samej klinice, powiedz mi może kojarzysz... jak to jest z rzeczami dla mamy - w sensie te różne higieniczne podkłady etc... czy My to musimy brać ze sobą, czy tylko kosmetyki, ubrania etc... ?
    Będę w klinice 27.07 i mialam się do pytać, ale może Ty się orientujesz =)

W ogóle u jakiego lekarza jesteś? =)

Ciekawa jestem też jak u mnie będzie z tym wyrazem ... klinika niby wymaga, ale jak robi mój tutejszy lekarz prowadzący to nie mam pojęcia....

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z rana,

Skabarka - prawidłowo....Ty już się nabiegałaś w ciąży, teraz odpoczywaj :)

Adzia - Ty spać nie możesz??

4me - ja też nie mam. Z ostatniego usg mam filmik i tam jest jedno ujęcie buźki ;)

Miłego dnia

atdcwn154po83a78.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Julita z tego co widzialam to planujemy rodzic w tej samej klinice, powiedz mi może kojarzysz... jak to jest z rzeczami dla mamy - w sensie te różne higieniczne podkłady etc... czy My to musimy brać ze sobą, czy tylko kosmetyki, ubrania etc... ?
    Będę w klinice 27.07 i mialam się do pytać, ale może Ty się orientujesz =)

W ogóle u jakiego lekarza jesteś? =)

Ciekawa jestem też jak u mnie będzie z tym wyrazem ... klinika niby wymaga, ale jak robi mój tutejszy lekarz prowadzący to nie mam pojęcia....

a! to możliwe że będziemy razem rodzić lub spotkamy się w pokoju ;)
    byłam z mężem u Arciszewskich kilka tygodni temu, położna oprowadziła nas po porodówce, pokazała sprzęt, zaprowadziła do pokojów i poopowiadała co i jak.

Powiedziała, że dla maluszka nic a nic nie trzeba zabierać, natomiast dla siebie tylko:
    - koszula nocna,
    - szlafrok,
    - kapcie i klapki,
    - figi jednorazowe,
    - biustonosz do karmienia
    - kosmetyki

całą resztę rodząca otrzymuje od nich :) na wychodne maluszek otrzyma komplet odzieży i takie tam gadżety.

o ciąże starałam się jeszcze w Artemidzie u dr Zbrocha i u niego od początku prowadzę ciążę, wiem że aby rodzić na Zamenhoffa trzeba być ich pacjentką od 32tc ale okazało się że jeśli jestem pacjentką Artemidy to jestem jednocześnie pełnoprawną pacjentką Arciszewskich (obie kliniki ściśle współpracują ze sobą) i nie muszę przenosić prowadzonej ciąży do Arciszewskich a jedynie zgłaszam się do nich w dniu porodu :) a taka opcja odpowiada mi najbardziej bo nie chciałabym się przenosić w ostatniej chwili do innego lekarza. No i jeśli wszystko dobrze pójdzie to poród też będzie przyjmował mój gin z Artemidy :)

a ty do kogo będziesz chodzić? to tej pory miałam kontakt z trzema lekarzami z Zamenfoffa: Kuć, Karwowski (nie polecam), Młodzianowska-Kosel (gdybym miała przenosić się to do niej), Nowak jest też polecany

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Jeśli będziesz używała bez bazy to kupuj cabriofixa. Ja tylko ze względu na bazę family fix kupiłam pebble bo wtedy fotelik faktyczne służy dziecku do 13 kg bo
    pebble w tej bazie można lekko odsunąć od fotela i zrobić miejsce na nóżki. Ja jeśli bym używała bez bazy to na pewno cabriofix (on ma 5 gwiazddk ADAC , a pebble 4) :-)
    O widzisz to dzieki za info bo właśnie chciałam potwierdzać Panu, ze od niego kupuje. W takim razie przerzucam sie na cabriofix :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    dziewczynki ile byscie na oko daly za taki zestaw???

749b0cba7586aec1med.jpg

To jest ręczna robota, widać, więc myślę tak materiał jeśli to bawełna to około 60 zł plus szycie, ciekawe ile szyła, hmmm no weżmy godzinkę, góra dwie i 10 za godzinę, 80 zł ?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z samego rańca, nocka przespana, i nawet palec dziś przestał boleć, słoneczko piękne i czyste niebo, więc mała znowu będzie miała dzień lenia.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1558 1559 1560 1561 1562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ