X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj na 13 do lekarza, więc idę odczynić gimnastykę w łazience. Jejku, nic już nie widzę pod brzuchem :P

Lady Savage lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w 32 tygodniu :) :)

dzis na 15.10 wizyta ale bez USG :(
    bede lezala tylko pod ktg no i mam nadzieje ze zajrzy co z szyjka bo odkad mam zalozony pessar nie wiem jak tam trzyma

agatka196, Lady Savage, easymum lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    W moim brzuchu ktos sobie wlasnie urzadzil sale cwiczen. I ze niby po 30tc dziecko bardziej leniwe? Co za zart. ;)

karolcia87, Lilla My, trix, 4me, Lady Savage lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    A my dzisiaj na 13 do lekarza, więc idę odczynić gimnastykę w łazience. Jejku, nic już nie widzę pod brzuchem :P
    Na ślepo leć :D Ja tak robię i zawsze dzień/ dwa przed wizytą w razie zaciecia żeby nie było na wizycie :D

A że wspomnialas o goleniu mam pytanie do was :D

Buła wam urosła? Mój ostatnio mówił że się uwypuklila i faktycznie jak dotknęłam to taka miękka :D :D

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka haha :D ja sie przestraszylam ostatnio wlasnie ze jest jakas taka .. inna wlasnie i ze moze zaraz bede rodzic (tfu tfu tfu) ze sie powiekszyla :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    staraczka haha :D ja sie przestraszylam ostatnio wlasnie ze jest jakas taka .. inna wlasnie i ze moze zaraz bede rodzic (tfu tfu tfu) ze sie powiekszyla :D
    O chociaż ktoś ma tak jak ja :D
    nie zwracalam na to uwagi aż mój się odezwał i nie byłam prZygotowana na to, nigdzie o tym nie czytałam więc coś nowego, mam nadzieję że nie będzie wisiało po porodzie i wróci do swojego kształtu

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie:)

Staraczka no nie...nawet tam tyjemy? ;D Muszę to sprawdzić hehe.

Lady Savage lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wroci , wroci .. chyba :D
    A mi cos sie smaki zmienily bo zasmakowala mi luteina podjezykowa :D
    na poczatku sie brzydzilam i polykalam ale teraz jem ja jak cukierka :P

trix, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po okropnej nocy. Zasnąć nie mogłam, bo bolał mnie kręgosłup, nie mogłam sie ułożyć bo brzuch mi przeszkadzał, do tego ciężko mi się oddychało ;/ wrrrr Prawie się popłakałam z bezradności i użalanie nad sobą :/
    Właśnie puściłam ostatnie pranie z kocykami małej, pościelka się suszy jeszcze tylko prasowanie i jesteśmy ready :D
    Swoją drogą nie wiem skąd tyle tych ciuszków się nazbierało :p

Alutka! - śliczna ta kołyska, co mnie podkusiło żeby otworzyć tego linka.. <3
    Staraczka - buła puchnie bo jest bardziej ukrwione wszystko :p

Miłego, słonecznego dnia wszystkim! :*

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - tak, powiększyła się ;) w pt pytałam o to gin. Powiedziała, że to dlatego, że dziecko się obniżyło i naciska.

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Witajcie mamusie:)

Staraczka no nie...nawet tam tyjemy? ;D Muszę to sprawdzić hehe.

Ja niewiem może to od macicy czy cos ale widać trochę i czuć miękko :D
    przeraża mnie to jeśli tak zostanie, koniec z obcialymi rurkami :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trix a zniknie to?

Za jakiś czas wrócę idę z psiurem i włosy muszę umyć :D

• bento Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

W nocy obudziłam się z mokrym przodem koszulki, nawet nie pomyślała bym że aż tyle mleka może wyciec...

Dziewczyny ile macie bodziaków z krótkim i długim na 56?

sRUqp2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Powodzenia na wizytach dzisiaj :-)

My ostatnie ładne zdjęcie małego mamy z 20 tc bo tak to się już wstydnis zasłania albo pokazuje to co ma miedzy nuszkami tylko ♡

Mi jeszcze zostało do zrobienia gdzieś dwabprania małego i chyba będzie koniec.

Miłego dnia ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • trix Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka - zniknie :) Kurcze, mnie dziś też żołądek boli. Może my z bułami tak mamy... :) :)

kurcze, napuściłam sobie wodę do kąpieli i zapomniałam, że od dziś nie ma ciepłej wody. wrrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 09:43

atdcwn154po83a78.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po w miarę przespanej nocy - wstawałam tylko z 4 razy :) Co do golenia, to ja wczoraj przed wizytą też leciałam na ślepo i przestawiłam się już na maszynkę elektryczną, bo ręczną niewątpliwie bym się mocno skrzywdziła... A i ogólnie, to dziękuję Bogu, że przy urządzaniu mieszkania wpadliśmy na pomysł, żeby kaloryfer przerzucić na ścianę przy wannie - służy mi teraz jak drabinki dla niepełnosprawnych i staruszków... bez niego zostałabym w wannie aż do porodu :)

easymum lubi tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Na ślepo leć :D Ja tak robię i zawsze dzień/ dwa przed wizytą w razie zaciecia żeby nie było na wizycie :D

A że wspomnialas o goleniu mam pytanie do was :D

Buła wam urosła? Mój ostatnio mówił że się uwypuklila i faktycznie jak dotknęłam to taka miękka :D :D

czasem jakby napuchnięta ;D w pierwszym momencie się wystraszyłam ale później zorientowałam się że to takie rozpulchnienie pewnie przez naczynka krwionośne :) ale to nie utrzymuje się cały czas, tak od czasu do czasu a na drugi dzień wraca do normy :O

osobiście wolę kremy do depilacji, bo smaruję i zmywam wodą, kremem mogłabym nakładać nawet z zamkniętymi oczami - elegancko! a wyżej maszynką jadę! ;D

powodzenia na dzisiejszych wizytach!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 09:43

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    witam się z rana,

Skabarka - prawidłowo....Ty już się nabiegałaś w ciąży, teraz odpoczywaj :)

Adzia - Ty spać nie możesz??
    No tak kochana mam budzę się mniej więcej o tej godzinie. Muszę coś poczytać coś zrobić. Potem znów się kładę i właśnie teraz wstałam. ☺

4me - ja też nie mam. Z ostatniego usg mam filmik i tam jest jedno ujęcie buźki ;)

Miłego dnia

trix, 4me lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Staraczka!!! Przez minutę zastanawiałam się co to jest ta "buła", już wiem! :D Tak, urosła i to bardzo - i to rosła prawie od samego początku ciąży! Myślałam, że po prostu jest to związane z moim tuczeniem wieprzka, ale rzeczywiście nigdy wcześniej akurat w tym miejscu nie odkładał mi się tłuszczyk. Teraz ciężko mi się dogolić, żeby się nie pozacinać, bo jakoś za miękko :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia pewnie na siebie ne trafimy, a raczej się minie my bo akurat jest u nas różnica tygodnia... =)
    A Wy cc, czy sn?

Ja chodzę w klinice do dr. Nowaka, właśnie teraz jak będziemy mamy juz ustalać termin i dogadać się co i jak..
    (Zakładając, ze moja szyjka grzecznie poczeka do września ;p). ale sal ani nic jeszcze nie widzialam =)
    Ogólnie ciążę prowadzę tu u siebie, ale na wszystkie ważniejsze USG jeżdżę do kliniki, żeby tam też mieli pogląd i nie bylo problemu z przyjciem =)

ps. Dzieki za informacje co do rzeczy... dla maluszka to wiedziałam co i jak, tylko nie bylam pewna co do siebie =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
‹‹ 1559 1560 1561 1562 1563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ