X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Jestem po wizycie i mam trochę mieszane uczucia. Szyjka spoko, gbs pobrany, ale lekarz powiedział, że wydaje mu się, że ja mam za mały brzuch. Zrobił mi usg na szybko z pomiarem brzuszka córeczki i też szału nie ma, pomiar wyszedł o ponad tydzień mniejszy niż wiek ciąży. Niby to nadal w granicach błędu sprzętowego plus dzieci rosną po swojemu, ale jednak jakiś niepokój mi pozostał. Za 2 tygodnie mam mieć porządne usg żeby skontrolować czy mała prawidłowo rośnie.

la lenka ja tak mialam ze wedlug pomiarow mala wyszla o tydz do tylu a lekarz mowil ze to jest w granicach normy i ze wszystko ok, u mnie tez brzuch maly, teraz ide na wizyteto zobaczymy ale mysle ze to po prostu taka uroda i mamy liliputki w brzuchach hehe :))

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki siedze wlasnie w fotelikach i zastanawiam się jaka jest przewaga fotelika maxi cosi pebble nad cabrio fix - cena drozsza stad wniosek, ze niby musi mieć cos lepszego? Tak z szybkich porównań to wyszlo mi, ze tylko jakis system easy out jest w pebble a w cabrio fix nie. Plus pebble choc droższy jest niestety cięższy :/
    Dodam, ze niestety nie mam iso fixa wiec bedzie używany bez bazy. Ktos, cos wie ?? Bede wdzieczna za info bo wlasnie sie zastanawiam czy nie kupić?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:50

• trix Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka - 1 tydzień różnicy w pomiarach to nie jest dużo. spojrzałam na moje usg z pierwszej ciąży i w 32tyg5d mój ważył 2 kg. Przy wielkościach jest napisane +- 20 dni. Wyniki z 37tyg to już w ogóle kosmos - niektóre parametry są na 39 tydz, a niektóre 34 tydz. Pamiętam, że lekarz nic nie mówił, że jest coś nie tak. Zresztą młody urodził się proporcjonalny.Zaraz spojrzę na obecne usg, bo się po wizycie nie wczytywałam...

skabarka - odpoczęłaś dzisiaj? Młody zadowolony z pobytu u babci. Mój mówił,że jest fajnie, ale później zapytał czy jutro po niego przyjadę ;)

PannaB - nie mam pojęcia, ale zestaw bardzo fajny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 21:59

atdcwn154po83a78.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja to przeżywałam w styczniu :/ wyobraź sobie co czułam w zimę jak za oknem zimno, szaro i mokro. Nawet nie chciałam dopuszczać myśli, ze moze bede musiała przesiedzieć cala ciaze w domu- no i stalo się - siedze 7 miesiac :( na poczatku naprawde mialam z tego powodu juz jakas formę depresji, wyglądałam strasznie i czułam sie jeszcze gorzej ;) na szczęście z czasem mi przeszlo- pewnie wiosna i pozwolenie na wstanie z lozka pomoglo ;) niestety czasem dalej dopadają mnie takie wyrzuty sumienia jesli chodzi o prace... Tyle lat pracowałam na dobra opinie a pewnie teraz polowa sobie myśli, ze poszłam na L4 jak tylko się przydazyla okazja :/

Niestety od kilku dni znow czuje sie gorzej ale mam nadzieje, ze to chwilowy spadek formy- moze prze pogode- i ze znów bedzie lepiej :/

Tym przydlugim wywodem chciałam powiedzieć, ze pewnie przezywasz szok po opuszczeniu pracy i braku zajęcia ale nie martw się wraz zladna pogoda humor zapewne wróci ;)

Dzięki, muszę to sobie jakoś poukładać. Kurcze jak dzisiaj mąż wrócił z pracy to z tego wszystkiego aż się poplakalam. Codziennie rano miałam motywację żeby się pomalować jakoś ubrać a dzisiaj to najchętniej cały dzień bym przespala. Wiem ze jak pojawi się dziecko to nie będę miała czasu na takie głupie myślenie ale na chwilę obecną ciężko pogodzić mi się z odejściem z pracy. Wydawało mi się ze to będzie takie fajne :-) ehh kobiet się nie zrozumie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uffff cały dzień spędziłam na odgracaniu domu :( teraz padam... robiłam porządki w rzeczach młodego - i wystawiałam na allegro od razu to co sie nie przyda już ani jemu ani małej :)

Dziewczyny nie chce spamowac, ale wrzucam linki do aukcji: może któraś z Was coś będzie potrzebować, jak nie to olejcie...musze pozbyc się części gratów bo nie mam gdzie już tego trzymać... :P
    http://allegro.pl/extra-paczka-47-szt-8-gratisow-chlopiec-0-15-msc-i5540555846.html
    http://allegro.pl/mamaspapas-obrazek-mis-pastelowy-nowy-i5539112593.html
    http://allegro.pl/kosz-kolyska-lozeczko-birthe-alvi-2-mater-ace-i5539337350.html
    http://allegro.pl/lampka-plafon-na-sciane-kubus-puchatek-stan-bdb-i5539386468.html
    http://allegro.pl/inglesina-komoda-wanienka-z-przewijakiem-i5539461841.html
    http://allegro.pl/chrzciny-slub-garnitur-6-9-msc-74-komplet-i5540983236.html
    http://allegro.pl/chrzciny-slub-garnitur-9-12-msc-80komplet-i5540993119.html

Nancy87 lubi tę wiadomość

• AniaM Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin zrobi mi GBS z pochwy i odbytu mimo że w szyjce go nie mam,taka jest jej teoria no i ze badanie się robi w 35-36 tygc bo wcześniejsze pobranie może być oszukane

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami w nocy was nadrobić to sztuka tak smarujecie wszystkiego nie przeczytałam, bo za dużo stron. Ja dzisiaj pracowity dzień od rana robiłam chałupnictwo mąż z pracy przynosi i zawsze parę groszy wpadnie :-) i siedziałam cały dzień i robiłam, jedynie przerwy robiłam na herbatę siusiu, a teraz oglądam film na TVP 2 :-) ja musze zgłosić lekarzowi bo czy siedzę, czy leżę, czy stoję ostatnio mi się słabo robi :-/ dodam że ciśnienie w normie i cukry też w tym czasie jutro mąż wizytę u dentysty i nie wiem czy usiedze na tym fotelu. Mam straszny problem z zasypianiem na plecach źle bo oddechu złapać nie mogę , na boku prawym i lewym źle. Chyba będę spała na stojąco albo siedząco

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Moja gin zrobi mi GBS z pochwy i odbytu mimo że w szyjce go nie mam,taka jest jej teoria no i ze badanie się robi w 35-36 tygc bo wcześniejsze pobranie może być oszukane

u mnie podobnie

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Witam się z wami w nocy was nadrobić to sztuka tak smarujecie wszystkiego nie przeczytałam, bo za dużo stron. Ja dzisiaj pracowity dzień od rana robiłam chałupnictwo mąż z pracy przynosi i zawsze parę groszy wpadnie :-) i siedziałam cały dzień i robiłam, jedynie przerwy robiłam na herbatę siusiu, a teraz oglądam film na TVP 2 :-) ja musze zgłosić lekarzowi bo czy siedzę, czy leżę, czy stoję ostatnio mi się słabo robi :-/ dodam że ciśnienie w normie i cukry też w tym czasie jutro mąż wizytę u dentysty i nie wiem czy usiedze na tym fotelu. Mam straszny problem z zasypianiem na plecach źle bo oddechu złapać nie mogę , na boku prawym i lewym źle. Chyba będę spała na stojąco albo siedząco
    Moze masz ucisk na zyle glowna. Podobno w ciazy to czeste, dlatego by niestracic przytomnosci uklada sie kobiete na lewym boku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

trix lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Moze masz ucisk na zyle glowna. Podobno w ciazy to czeste, dlatego by niestracic przytomnosci uklada sie kobiete na lewym boku.

U mnie ten problem ze i na boku lewym i prawym jak leżę to mi słabo i do tego oddechu złapać nie mogę

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dzięki, muszę to sobie jakoś poukładać. Kurcze jak dzisiaj mąż wrócił z pracy to z tego wszystkiego aż się poplakalam. Codziennie rano miałam motywację żeby się pomalować jakoś ubrać a dzisiaj to najchętniej cały dzień bym przespala. Wiem ze jak pojawi się dziecko to nie będę miała czasu na takie głupie myślenie ale na chwilę obecną ciężko pogodzić mi się z odejściem z pracy. Wydawało mi się ze to będzie takie fajne :-) ehh kobiet się nie zrozumie :-)
    Naprawde rozumiem- mialam to samo- on umęczony z pracy wraca, jeszcze z wizja gotowania obiadu (bo ja mialam zakaz) a ja mu w ryk, ze co to za zycie- marazm i nuda :) no nieźle musialam go wkurzać;) ;) na szczęście byl wyrozumialy a do mnie w tamtym czasie logiczne argumenty docierały ciężko;)

Ja mysle, ze jak tylko pogoda sie poprawi, wyjdzie słonko to i humor wróci lepszy. No chyba, ze to juz hormony trzeciego trymestru to nic nam nie pomoże ;) ja od dwóch dni mam nadzieje, ze to pogoda a nie hormony u mnie obecnie :) jutro mam za to dzień pelen obowiązków- czasem sobie celowo taki organizuje- to przynajmniej nie ma czasu myśleć o glupotach ;)
    Mam tez dni kiedy celowo nic nie robie i jestem z tego powodu mega szczęśliwa bo to nasze ostatnie szanse na nic nie robienie- takze tak koboeta zmienna jest a w ciąży to juz maksymalnie a w trzecim trymestrze to hiper maksymalnie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

• NATULKA Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 30 tygodniu ;)

2mq86jc.jpg

Misi@, adzia, agatka196, Gusiak, trix, Lady Savage, Lilla My, Dominka92, Czarna_88, Dżuls, easymum lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NATULKA wrote:
    Witamy się w 30 tygodniu ;)

2mq86jc.jpg
    No na tym zdjęciu to wygląda na 3 tydzień a nie 30 ;)

NATULKA, .ona., Misi@, Lady Savage, Dżuls, diatomka, Carolline lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie cos do poczytania do poduszki- moze byc ciekawa seria- jak to się wychowuje dzieci za granicą. Czasem tak bardzo inaczej i często dla nas kontrowersyjnie a tez jakos żyją :)

http://m.edziecko.pl/edziecko/1,113162,18335513,miec-dziecko-we-francji.html

Edit: Łał ale wyplakiwanie dziecka przez 6 godzin - no ja bym umarła;) to nie dla nas zdecydowanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 23:18

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • NATULKA Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No na tym zdjęciu to wygląda na 3 tydzień a nie 30 ;)

Haha no na leżąco tak :D +3,8kg do przodu od początku ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 23:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

‹‹ 1557 1558 1559 1560 1561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ