X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Jestem po wizycie i mam trochę mieszane uczucia. Szyjka spoko, gbs pobrany, ale lekarz powiedział, że wydaje mu się, że ja mam za mały brzuch. Zrobił mi usg na szybko z pomiarem brzuszka córeczki i też szału nie ma, pomiar wyszedł o ponad tydzień mniejszy niż wiek ciąży. Niby to nadal w granicach błędu sprzętowego plus dzieci rosną po swojemu, ale jednak jakiś niepokój mi pozostał. Za 2 tygodnie mam mieć porządne usg żeby skontrolować czy mała prawidłowo rośnie.

la lenka ja tak mialam ze wedlug pomiarow mala wyszla o tydz do tylu a lekarz mowil ze to jest w granicach normy i ze wszystko ok, u mnie tez brzuch maly, teraz ide na wizyteto zobaczymy ale mysle ze to po prostu taka uroda i mamy liliputki w brzuchach hehe :))

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki siedze wlasnie w fotelikach i zastanawiam się jaka jest przewaga fotelika maxi cosi pebble nad cabrio fix - cena drozsza stad wniosek, ze niby musi mieć cos lepszego? Tak z szybkich porównań to wyszlo mi, ze tylko jakis system easy out jest w pebble a w cabrio fix nie. Plus pebble choc droższy jest niestety cięższy :/
    Dodam, ze niestety nie mam iso fixa wiec bedzie używany bez bazy. Ktos, cos wie ?? Bede wdzieczna za info bo wlasnie sie zastanawiam czy nie kupić?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:50

• trix Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka - 1 tydzień różnicy w pomiarach to nie jest dużo. spojrzałam na moje usg z pierwszej ciąży i w 32tyg5d mój ważył 2 kg. Przy wielkościach jest napisane +- 20 dni. Wyniki z 37tyg to już w ogóle kosmos - niektóre parametry są na 39 tydz, a niektóre 34 tydz. Pamiętam, że lekarz nic nie mówił, że jest coś nie tak. Zresztą młody urodził się proporcjonalny.Zaraz spojrzę na obecne usg, bo się po wizycie nie wczytywałam...

skabarka - odpoczęłaś dzisiaj? Młody zadowolony z pobytu u babci. Mój mówił,że jest fajnie, ale później zapytał czy jutro po niego przyjadę ;)

PannaB - nie mam pojęcia, ale zestaw bardzo fajny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 21:59

atdcwn154po83a78.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja to przeżywałam w styczniu :/ wyobraź sobie co czułam w zimę jak za oknem zimno, szaro i mokro. Nawet nie chciałam dopuszczać myśli, ze moze bede musiała przesiedzieć cala ciaze w domu- no i stalo się - siedze 7 miesiac :( na poczatku naprawde mialam z tego powodu juz jakas formę depresji, wyglądałam strasznie i czułam sie jeszcze gorzej ;) na szczęście z czasem mi przeszlo- pewnie wiosna i pozwolenie na wstanie z lozka pomoglo ;) niestety czasem dalej dopadają mnie takie wyrzuty sumienia jesli chodzi o prace... Tyle lat pracowałam na dobra opinie a pewnie teraz polowa sobie myśli, ze poszłam na L4 jak tylko się przydazyla okazja :/

Niestety od kilku dni znow czuje sie gorzej ale mam nadzieje, ze to chwilowy spadek formy- moze prze pogode- i ze znów bedzie lepiej :/

Tym przydlugim wywodem chciałam powiedzieć, ze pewnie przezywasz szok po opuszczeniu pracy i braku zajęcia ale nie martw się wraz zladna pogoda humor zapewne wróci ;)

Dzięki, muszę to sobie jakoś poukładać. Kurcze jak dzisiaj mąż wrócił z pracy to z tego wszystkiego aż się poplakalam. Codziennie rano miałam motywację żeby się pomalować jakoś ubrać a dzisiaj to najchętniej cały dzień bym przespala. Wiem ze jak pojawi się dziecko to nie będę miała czasu na takie głupie myślenie ale na chwilę obecną ciężko pogodzić mi się z odejściem z pracy. Wydawało mi się ze to będzie takie fajne :-) ehh kobiet się nie zrozumie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uffff cały dzień spędziłam na odgracaniu domu :( teraz padam... robiłam porządki w rzeczach młodego - i wystawiałam na allegro od razu to co sie nie przyda już ani jemu ani małej :)

Dziewczyny nie chce spamowac, ale wrzucam linki do aukcji: może któraś z Was coś będzie potrzebować, jak nie to olejcie...musze pozbyc się części gratów bo nie mam gdzie już tego trzymać... :P
    http://allegro.pl/extra-paczka-47-szt-8-gratisow-chlopiec-0-15-msc-i5540555846.html
    http://allegro.pl/mamaspapas-obrazek-mis-pastelowy-nowy-i5539112593.html
    http://allegro.pl/kosz-kolyska-lozeczko-birthe-alvi-2-mater-ace-i5539337350.html
    http://allegro.pl/lampka-plafon-na-sciane-kubus-puchatek-stan-bdb-i5539386468.html
    http://allegro.pl/inglesina-komoda-wanienka-z-przewijakiem-i5539461841.html
    http://allegro.pl/chrzciny-slub-garnitur-6-9-msc-74-komplet-i5540983236.html
    http://allegro.pl/chrzciny-slub-garnitur-9-12-msc-80komplet-i5540993119.html

Nancy87 lubi tę wiadomość

• AniaM Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin zrobi mi GBS z pochwy i odbytu mimo że w szyjce go nie mam,taka jest jej teoria no i ze badanie się robi w 35-36 tygc bo wcześniejsze pobranie może być oszukane

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami w nocy was nadrobić to sztuka tak smarujecie wszystkiego nie przeczytałam, bo za dużo stron. Ja dzisiaj pracowity dzień od rana robiłam chałupnictwo mąż z pracy przynosi i zawsze parę groszy wpadnie :-) i siedziałam cały dzień i robiłam, jedynie przerwy robiłam na herbatę siusiu, a teraz oglądam film na TVP 2 :-) ja musze zgłosić lekarzowi bo czy siedzę, czy leżę, czy stoję ostatnio mi się słabo robi :-/ dodam że ciśnienie w normie i cukry też w tym czasie jutro mąż wizytę u dentysty i nie wiem czy usiedze na tym fotelu. Mam straszny problem z zasypianiem na plecach źle bo oddechu złapać nie mogę , na boku prawym i lewym źle. Chyba będę spała na stojąco albo siedząco

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Moja gin zrobi mi GBS z pochwy i odbytu mimo że w szyjce go nie mam,taka jest jej teoria no i ze badanie się robi w 35-36 tygc bo wcześniejsze pobranie może być oszukane

u mnie podobnie

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Witam się z wami w nocy was nadrobić to sztuka tak smarujecie wszystkiego nie przeczytałam, bo za dużo stron. Ja dzisiaj pracowity dzień od rana robiłam chałupnictwo mąż z pracy przynosi i zawsze parę groszy wpadnie :-) i siedziałam cały dzień i robiłam, jedynie przerwy robiłam na herbatę siusiu, a teraz oglądam film na TVP 2 :-) ja musze zgłosić lekarzowi bo czy siedzę, czy leżę, czy stoję ostatnio mi się słabo robi :-/ dodam że ciśnienie w normie i cukry też w tym czasie jutro mąż wizytę u dentysty i nie wiem czy usiedze na tym fotelu. Mam straszny problem z zasypianiem na plecach źle bo oddechu złapać nie mogę , na boku prawym i lewym źle. Chyba będę spała na stojąco albo siedząco
    Moze masz ucisk na zyle glowna. Podobno w ciazy to czeste, dlatego by niestracic przytomnosci uklada sie kobiete na lewym boku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

trix lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Moze masz ucisk na zyle glowna. Podobno w ciazy to czeste, dlatego by niestracic przytomnosci uklada sie kobiete na lewym boku.

U mnie ten problem ze i na boku lewym i prawym jak leżę to mi słabo i do tego oddechu złapać nie mogę

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dzięki, muszę to sobie jakoś poukładać. Kurcze jak dzisiaj mąż wrócił z pracy to z tego wszystkiego aż się poplakalam. Codziennie rano miałam motywację żeby się pomalować jakoś ubrać a dzisiaj to najchętniej cały dzień bym przespala. Wiem ze jak pojawi się dziecko to nie będę miała czasu na takie głupie myślenie ale na chwilę obecną ciężko pogodzić mi się z odejściem z pracy. Wydawało mi się ze to będzie takie fajne :-) ehh kobiet się nie zrozumie :-)
    Naprawde rozumiem- mialam to samo- on umęczony z pracy wraca, jeszcze z wizja gotowania obiadu (bo ja mialam zakaz) a ja mu w ryk, ze co to za zycie- marazm i nuda :) no nieźle musialam go wkurzać;) ;) na szczęście byl wyrozumialy a do mnie w tamtym czasie logiczne argumenty docierały ciężko;)

Ja mysle, ze jak tylko pogoda sie poprawi, wyjdzie słonko to i humor wróci lepszy. No chyba, ze to juz hormony trzeciego trymestru to nic nam nie pomoże ;) ja od dwóch dni mam nadzieje, ze to pogoda a nie hormony u mnie obecnie :) jutro mam za to dzień pelen obowiązków- czasem sobie celowo taki organizuje- to przynajmniej nie ma czasu myśleć o glupotach ;)
    Mam tez dni kiedy celowo nic nie robie i jestem z tego powodu mega szczęśliwa bo to nasze ostatnie szanse na nic nie robienie- takze tak koboeta zmienna jest a w ciąży to juz maksymalnie a w trzecim trymestrze to hiper maksymalnie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

• NATULKA Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 30 tygodniu ;)

2mq86jc.jpg

Misi@, adzia, agatka196, Gusiak, trix, Lady Savage, Lilla My, Dominka92, Czarna_88, Dżuls, easymum lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NATULKA wrote:
    Witamy się w 30 tygodniu ;)

2mq86jc.jpg
    No na tym zdjęciu to wygląda na 3 tydzień a nie 30 ;)

NATULKA, .ona., Misi@, Lady Savage, Dżuls, diatomka, Carolline lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie cos do poczytania do poduszki- moze byc ciekawa seria- jak to się wychowuje dzieci za granicą. Czasem tak bardzo inaczej i często dla nas kontrowersyjnie a tez jakos żyją :)

http://m.edziecko.pl/edziecko/1,113162,18335513,miec-dziecko-we-francji.html

Edit: Łał ale wyplakiwanie dziecka przez 6 godzin - no ja bym umarła;) to nie dla nas zdecydowanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 23:18

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • NATULKA Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No na tym zdjęciu to wygląda na 3 tydzień a nie 30 ;)

Haha no na leżąco tak :D +3,8kg do przodu od początku ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 23:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

‹‹ 1557 1558 1559 1560 1561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ