X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Lady A ja mam pytanie o poduszkę :-) mogla byś mi podać link do niej? Jest bardzo wysoka?

nie najmniej to 1 cm najwięcej to 6 cm, oni tam mają 2 rodzaje tej poduszki, małe, a ja wziełam dużą ma ok 60 cm długość

http://allegro.pl/duza-poduszka-klin-klinek-dla-dziecka-stopulewaniu-i5226505268.html

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mamy brykę! ale się cieszę :) :) ;)
    nasz wybór to adamex pajero alu 2w1
    e067ew.png

Lady Savage, Lilla My, agatka196, Anitka201, Gusiak, Misi@, skabarka, adzia, Sigma, trix, Czarna_88, chabasse, easymum, Kucykowa lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    nam połozna powiedziała,zeby nie kupować poduszek klin bo wszystkie są za wysokie, tylko podłożyć ręcznik pod materac i będzie lepszy efekt :-)

no właśnie, też tak słyszałam, ale popytałam tu i tam, i sobie moje koleżanki chwalą tą poduszkę, do wózka owszem wkładają pieluchę albo ręcznik mały, natomiast do łóżeczka to nikt ci nie karze kłaść maleństwo od razu na 6 cm :0) ja tylko położę główkę na tym 1 cm. z czasem jak będzie starsze to i się podwyżać będzie :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) Dziewczyny trzymam za nas wszystkie kciuki żebyśmy wytrzymały w dwupaku i trójpaku jak najdłużej. Niech ani nam, ani dzieciaczkom się nie spieszy ;)
    A ja się wczoraj obudziłam z bólem gardła, do wieczora powiększył mi się migdał i bolało bardziej, dzisiaj doszedł katar i ból zatok, ale jak tu człowiek ma się czuć dobrze skoro raz 30 a raz 18 st. ehhh ;/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    A ja mam dzisiaj dola.. siedzę cały dzień w domu i źle to wpływ na moja psychikę. Jutro idę na chwile do pracy. Mimo że pada idę na spacer :-(
    Ja to przeżywałam w styczniu :/ wyobraź sobie co czułam w zimę jak za oknem zimno, szaro i mokro. Nawet nie chciałam dopuszczać myśli, ze moze bede musiała przesiedzieć cala ciaze w domu- no i stalo się - siedze 7 miesiac :( na poczatku naprawde mialam z tego powodu juz jakas formę depresji, wyglądałam strasznie i czułam sie jeszcze gorzej ;) na szczęście z czasem mi przeszlo- pewnie wiosna i pozwolenie na wstanie z lozka pomoglo ;) niestety czasem dalej dopadają mnie takie wyrzuty sumienia jesli chodzi o prace... Tyle lat pracowałam na dobra opinie a pewnie teraz polowa sobie myśli, ze poszłam na L4 jak tylko się przydazyla okazja :/

Niestety od kilku dni znow czuje sie gorzej ale mam nadzieje, ze to chwilowy spadek formy- moze prze pogode- i ze znów bedzie lepiej :/

Tym przydlugim wywodem chciałam powiedzieć, ze pewnie przezywasz szok po opuszczeniu pracy i braku zajęcia ale nie martw się wraz zladna pogoda humor zapewne wróci ;)

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka ech, zrob sobie eliksyr z imbiru i cytryny, moze cos Ci pomoze i pamietaj o duzej dawce wit. C
    Karolcia wozek sliczny, nie boisz sie zabrudzen? Czy on jest ze skorki?
    Anitka mam nadzieje, ze handra szybko minie...
    Moj maly w przeciwienstwie do wczoraj caly czas sie wypycha ... Maz polozyl reke i poczol i smialam sie, ze Antos mu piateczke przybil, bo tam powinny byc raczki ;)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    nam połozna powiedziała,zeby nie kupować poduszek klin bo wszystkie są za wysokie, tylko podłożyć ręcznik pod materac i będzie lepszy efekt :-)

Ja akurat klin sobie chwalę. Miałam kiedyś i teraz też kupiłam. W ręczniki pod materacem z synem się nie bawiliśmy, sporo ulewał i czułam się spokojniejsza, gdy miał tę poduszkę pod głową.

diatomka, alutka lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • julita Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na L4 poszłam już w lutym, pierwsze 2 dni przepłakałam że umieram z nudów, każdy kolejny dzień był lepszy od poprzedniego a teraz tak mi dni mijają że szok, nic a nic się nie nudzę :) jak choć jednego dnia nie poświęcę przynajmniej godziny na porządki domowe to czuję się chora a co to będzie jak pojawi się dziecko i zabraknie czasu na sprzątanie, wówczas dopiero popadnę w depresję ;D

wróciłam z R. ze SR, ależ dziś nudą powiało! :O uważam że godzinę za straconą, nic ciekawego się nie dowiedziałam

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez poduszke klin mialam i te waleczki dodatkowo, Tymo duzo ulewal.

.ona. lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj julita:)

co do spedzania czasu na l4 ja mam zupełnie na odwrót. do czerwca mi czas mijał szybciutko, ale to przez studia i przedszkole córki, a teraz każdy dzień podobny do drugiego. nawet ciuszków nie chciało mi się prac, a prasować to nie wiem kiedy będę.

powiedzcie mi co sądzicie o podnoszeniu 9 kg dziecka w ciąży? nosić czy nie?

julita lubi tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozajka raz kiedys mi sie zdarzylo moje zlapas w krytycznej sytuacji np jak spasdal z drabinek na placu zabaw. Ale ja bym nie nosila jak nie musze.

Ja jestem na L4 od 20 stycznia, ale to dlatego ze juz wtedy zwlegali z pensja wiec stwierrdzilam ze nie bede sie za darmo urabiac. A za chwiles i tak zaczelam plamic takze i tak bym poszla,

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka pytam się bo teściowa zadeklarowała się, że zajmie się rocznym wnukiem, żeby jej córka mogła na wczasy pojechać, a że jej wyjazd pokrył się z pewnymi planami teściowej to teraz szuka łosia, który ją zastąpi na 2 godz. (dziecko dopiero zaczyna samodzielnie chodzić, a poza tym widziałam je ostatni raz pół roku temu)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie i mam trochę mieszane uczucia. Szyjka spoko, gbs pobrany, ale lekarz powiedział, że wydaje mu się, że ja mam za mały brzuch. Zrobił mi usg na szybko z pomiarem brzuszka córeczki i też szału nie ma, pomiar wyszedł o ponad tydzień mniejszy niż wiek ciąży. Niby to nadal w granicach błędu sprzętowego plus dzieci rosną po swojemu, ale jednak jakiś niepokój mi pozostał. Za 2 tygodnie mam mieć porządne usg żeby skontrolować czy mała prawidłowo rośnie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Mozajka a ciaza przebiega u Ciebie spokojnie? Szyjka sie nie skraca itd? Bo musisz byc jak cien przy takim dziecku tym bardziej ze to nie Twoje;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka ile wazyla dzis malutka?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    witaj julita:)

co do spedzania czasu na l4 ja mam zupełnie na odwrót. do czerwca mi czas mijał szybciutko, ale to przez studia i przedszkole córki, a teraz każdy dzień podobny do drugiego. nawet ciuszków nie chciało mi się prac, a prasować to nie wiem kiedy będę.

powiedzcie mi co sądzicie o podnoszeniu 9 kg dziecka w ciąży? nosić czy nie?

Eee nie. Nie zgodzilabym sie na to- za duże ryzyko. Pilnując takiego dziecka nie da sie uniknąć nie podnoszenie...
    Ja odkąd jestem w ciąży to nawet mnie siostra nie prosi o pilnowanie jej malej bo wie, ze dziwigac nie powinnam. Zwłaszcza na tym etapie to juz chyba nie wskazane

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka a pobieranie gbs jakoś czuć czy nie?

Nie martw się bo są dopuszczalne wahania 2tyg +/- między usg a om

Magdalenkaihelenka pisała że miała ostatnią pompę magnezu ale na obchodzie ordynator mówił że w srode wyjdzie bo jutro jesZcze badania i usg jej zrobią.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    La lenka ile wazyla dzis malutka?
    Ciężko powiedzieć, bo nie było pełnych pomiarów, tylko tak na szybko brzuszek - ale na fotce mam podpis mniej więcej 2100, co nie wydaje mi się złym wynikiem. Może po prostu była świeżo wysiusana, więc obwód brzuszka mniejszy?
    Lekarz niby kazał się nie martwić, że cały czas łapiemy się na normę i może to po prostu taki mój urok, że mam nieduży brzuch, ale wiadomo jak to jest jak coś się pojawi, trudno całkiem wyluzować. :/
    Przez całe badanie mała miała czkawkę, może to też jakoś zaburzyło pomiar?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam przyjaciółkę,ma syna który teraz w czerwcu skończył rok. A na 6 sierpnia ma termin. Ja jej po prostu współczuję jak widzę jak dźwiga, podnosi tego małego on ma 11 kg.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka, ja bym podnosiła - o ile mowa o własnym dziecku :P Ciąża ciążą, ale maluch nadal potrzebuje bliskości. Zresztą przy 9 kg chyba trudno nie podnosić, bo to przecież jeszcze maluszek :-)

Trix - a w jaki sposób przetarliście szlaki z synkiem, jeśli mogę spytać? :D zaciekawiłaś mnie :D

alutka lubi tę wiadomość

‹‹ 1555 1556 1557 1558 1559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ