Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
bento wrote:Lady A ja mam pytanie o poduszkę
mogla byś mi podać link do niej? Jest bardzo wysoka?
nie najmniej to 1 cm najwięcej to 6 cm, oni tam mają 2 rodzaje tej poduszki, małe, a ja wziełam dużą ma ok 60 cm długość
http://allegro.pl/duza-poduszka-klin-klinek-dla-dziecka-stopulewaniu-i5226505268.html -
dziewczyny mamy brykę! ale się cieszę
nasz wybór to adamex pajero alu 2w1
Lady Savage, Lilla My, agatka196, Anitka201, Gusiak, Misi@, skabarka, adzia, Sigma, trix, Czarna_88, chabasse, easymum, Kucykowa lubią tę wiadomość
-
marlenak_me wrote:nam połozna powiedziała,zeby nie kupować poduszek klin bo wszystkie są za wysokie, tylko podłożyć ręcznik pod materac i będzie lepszy efekt
no właśnie, też tak słyszałam, ale popytałam tu i tam, i sobie moje koleżanki chwalą tą poduszkę, do wózka owszem wkładają pieluchę albo ręcznik mały, natomiast do łóżeczka to nikt ci nie karze kłaść maleństwo od razu na 6 cm :0) ja tylko położę główkę na tym 1 cm. z czasem jak będzie starsze to i się podwyżać będzie -
Dzień dobry
Dziewczyny trzymam za nas wszystkie kciuki żebyśmy wytrzymały w dwupaku i trójpaku jak najdłużej. Niech ani nam, ani dzieciaczkom się nie spieszy
A ja się wczoraj obudziłam z bólem gardła, do wieczora powiększył mi się migdał i bolało bardziej, dzisiaj doszedł katar i ból zatok, ale jak tu człowiek ma się czuć dobrze skoro raz 30 a raz 18 st. ehhh ;/ -
Anitka201 wrote:A ja mam dzisiaj dola.. siedzę cały dzień w domu i źle to wpływ na moja psychikę. Jutro idę na chwile do pracy. Mimo że pada idę na spacer
wyobraź sobie co czułam w zimę jak za oknem zimno, szaro i mokro. Nawet nie chciałam dopuszczać myśli, ze moze bede musiała przesiedzieć cala ciaze w domu- no i stalo się - siedze 7 miesiac
na poczatku naprawde mialam z tego powodu juz jakas formę depresji, wyglądałam strasznie i czułam sie jeszcze gorzej
na szczęście z czasem mi przeszlo- pewnie wiosna i pozwolenie na wstanie z lozka pomoglo
niestety czasem dalej dopadają mnie takie wyrzuty sumienia jesli chodzi o prace... Tyle lat pracowałam na dobra opinie a pewnie teraz polowa sobie myśli, ze poszłam na L4 jak tylko się przydazyla okazja
Niestety od kilku dni znow czuje sie gorzej ale mam nadzieje, ze to chwilowy spadek formy- moze prze pogode- i ze znów bedzie lepiej
Tym przydlugim wywodem chciałam powiedzieć, ze pewnie przezywasz szok po opuszczeniu pracy i braku zajęcia ale nie martw się wraz zladna pogoda humor zapewne wróciAnitka201 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoka ech, zrob sobie eliksyr z imbiru i cytryny, moze cos Ci pomoze i pamietaj o duzej dawce wit. C
Karolcia wozek sliczny, nie boisz sie zabrudzen? Czy on jest ze skorki?
Anitka mam nadzieje, ze handra szybko minie...
Moj maly w przeciwienstwie do wczoraj caly czas sie wypycha ... Maz polozyl reke i poczol i smialam sie, ze Antos mu piateczke przybil, bo tam powinny byc raczki
-
marlenak_me wrote:nam połozna powiedziała,zeby nie kupować poduszek klin bo wszystkie są za wysokie, tylko podłożyć ręcznik pod materac i będzie lepszy efekt
Ja akurat klin sobie chwalę. Miałam kiedyś i teraz też kupiłam. W ręczniki pod materacem z synem się nie bawiliśmy, sporo ulewał i czułam się spokojniejsza, gdy miał tę poduszkę pod głową.
diatomka, alutka lubią tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
a ja na L4 poszłam już w lutym, pierwsze 2 dni przepłakałam że umieram z nudów, każdy kolejny dzień był lepszy od poprzedniego a teraz tak mi dni mijają że szok, nic a nic się nie nudzę
jak choć jednego dnia nie poświęcę przynajmniej godziny na porządki domowe to czuję się chora a co to będzie jak pojawi się dziecko i zabraknie czasu na sprzątanie, wówczas dopiero popadnę w depresję
wróciłam z R. ze SR, ależ dziś nudą powiało!uważam że godzinę za straconą, nic ciekawego się nie dowiedziałam
-
nick nieaktualnywitaj julita:)
co do spedzania czasu na l4 ja mam zupełnie na odwrót. do czerwca mi czas mijał szybciutko, ale to przez studia i przedszkole córki, a teraz każdy dzień podobny do drugiego. nawet ciuszków nie chciało mi się prac, a prasować to nie wiem kiedy będę.
powiedzcie mi co sądzicie o podnoszeniu 9 kg dziecka w ciąży? nosić czy nie?julita lubi tę wiadomość
-
Mozajka raz kiedys mi sie zdarzylo moje zlapas w krytycznej sytuacji np jak spasdal z drabinek na placu zabaw. Ale ja bym nie nosila jak nie musze.
Ja jestem na L4 od 20 stycznia, ale to dlatego ze juz wtedy zwlegali z pensja wiec stwierrdzilam ze nie bede sie za darmo urabiac. A za chwiles i tak zaczelam plamic takze i tak bym poszla, -
nick nieaktualnydiatomka pytam się bo teściowa zadeklarowała się, że zajmie się rocznym wnukiem, żeby jej córka mogła na wczasy pojechać, a że jej wyjazd pokrył się z pewnymi planami teściowej to teraz szuka łosia, który ją zastąpi na 2 godz. (dziecko dopiero zaczyna samodzielnie chodzić, a poza tym widziałam je ostatni raz pół roku temu)
-
Jestem po wizycie i mam trochę mieszane uczucia. Szyjka spoko, gbs pobrany, ale lekarz powiedział, że wydaje mu się, że ja mam za mały brzuch. Zrobił mi usg na szybko z pomiarem brzuszka córeczki i też szału nie ma, pomiar wyszedł o ponad tydzień mniejszy niż wiek ciąży. Niby to nadal w granicach błędu sprzętowego plus dzieci rosną po swojemu, ale jednak jakiś niepokój mi pozostał. Za 2 tygodnie mam mieć porządne usg żeby skontrolować czy mała prawidłowo rośnie.
-
Mozjaka wrote:witaj julita:)
co do spedzania czasu na l4 ja mam zupełnie na odwrót. do czerwca mi czas mijał szybciutko, ale to przez studia i przedszkole córki, a teraz każdy dzień podobny do drugiego. nawet ciuszków nie chciało mi się prac, a prasować to nie wiem kiedy będę.
powiedzcie mi co sądzicie o podnoszeniu 9 kg dziecka w ciąży? nosić czy nie?
Eee nie. Nie zgodzilabym sie na to- za duże ryzyko. Pilnując takiego dziecka nie da sie uniknąć nie podnoszenie...
Ja odkąd jestem w ciąży to nawet mnie siostra nie prosi o pilnowanie jej malej bo wie, ze dziwigac nie powinnam. Zwłaszcza na tym etapie to juz chyba nie wskazane
-
nick nieaktualnyLenka a pobieranie gbs jakoś czuć czy nie?
Nie martw się bo są dopuszczalne wahania 2tyg +/- między usg a om
Magdalenkaihelenka pisała że miała ostatnią pompę magnezu ale na obchodzie ordynator mówił że w srode wyjdzie bo jutro jesZcze badania i usg jej zrobią. -
diatomka wrote:La lenka ile wazyla dzis malutka?
Lekarz niby kazał się nie martwić, że cały czas łapiemy się na normę i może to po prostu taki mój urok, że mam nieduży brzuch, ale wiadomo jak to jest jak coś się pojawi, trudno całkiem wyluzować.
Przez całe badanie mała miała czkawkę, może to też jakoś zaburzyło pomiar? -
nick nieaktualnyMozjaka, ja bym podnosiła - o ile mowa o własnym dziecku
Ciąża ciążą, ale maluch nadal potrzebuje bliskości. Zresztą przy 9 kg chyba trudno nie podnosić, bo to przecież jeszcze maluszek
Trix - a w jaki sposób przetarliście szlaki z synkiem, jeśli mogę spytać?zaciekawiłaś mnie
alutka lubi tę wiadomość