X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 25tc raz w tygodniu chodzę do SR na zajęcia fizyczne które odbywają się bez partnerów, ćwiczymy sobie, rozciągamy, uczymy się oddychać a przy okazji zadajemy mnóstwo pytań położnej za czym idzie bezcenna wiedza :) do tego przy okazji takich spotkań za każdym razem położna podsłuchuje serduszko maluszka i sprawdza jak wysoko jest dno macicy, a mamusie są ważone, mierzone, ciśnienie etc. No i na te zajęcia fizyczne chodzi się aż do terminu porodu.

a cały zeszły tydzień i obecny odbywają się zajęcia teoretyczne i praktyczne z partnerami, teoria trochę nudna bo przysypialiśmy z R. ale praktyka ciekawa :)

no i sporo gadżetów i próbek można otrzymać na takich zajęciach ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mój jest zarówno bardzo kompetentny, ma wszelkie uprawnienia do badań prenatalnych (to ordynator odziały położniczego w szpitalu gdzie chcę rodzić) jak i miły i sympatyczny. Znaczy jest dość specyficzny, ale mi to akurat super pasuje.
    Dodatkowo ma taki dobry dar pokazania wszystkiego nie tylko naukowo, ale też tak po ludzku, że laik zrozumie. Jestem z niego bardzo zadowolona, dlatego nie żałuję, że muszę płacić dużo. Specjalnie nie naciąga na kasę, jak miałam krwiaka i chodziłam co 2 tygodnie na kontrole to brał tylko symboliczne kwoty, albo i nic, 4D też odradził robić, bo mała źle ułożona, więc nie będzie widać.
    Mam do niego duże zaufanie, w czasie starań przerobiłam co najmniej kilu lekarzy, wraz z kliniką leczenia niepłodności - i dopiero obecny lekarz, do którego trafiłam właściwie z przypadku, zainteresował się sprawą na poważnie, czego efektem jest moja córeczka. :)
    Szczęście masz i tyle :)
    kilkuletni lekarz jest jedyny który w mieście ma specjalizacje do prenatalnych jak nie zapłaciłam i byłam na wizycie to mnie ochrzanil w taki sposób ze on na mnie nie zarobił kasy potem straszenie się zaczęło.
    Na sama myśl się wkurzam.
    I tak jak na ostatniej wizycie pytałam o płeć mówił że nie widać jeszcze i nie wie, tak po 3 dniach na słabszym sprzęcie lekarz pokazał ze dziewczynka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojrzałam na sierpniowki i któraś napisała o bólach miednicy o których wspomniała na wizycie i o to co się dowiedziała.

"
    Bylam na morfo i polozna sie pyta o samopocxucie, mowie ze boli spojenie, pachwiny, ciezko chodzic, ona zbadasla mi brzuch i stwierdzila ze jest dosc nisko i zapewne malutka juz sie ustawila w kanale....kazala sie duzo oszczedzac, jak najmniej wysilku, ponoc z reguly od obnizenia brzxucha po 2 max 3 tyg.zaczyna sie akcja......:0 "

Tak sobie myślę ze moje bóle w weekend zeszły się z tym że słabo i rrzadko czułam ruchy, i brzuch nisko o czym dzisiaj wspomniała moja sąsiadka...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Spojrzałam na sierpniowki i któraś napisała o bólach miednicy o których wspomniała na wizycie i o to co się dowiedziała.

"
    Bylam na morfo i polozna sie pyta o samopocxucie, mowie ze boli spojenie, pachwiny, ciezko chodzic, ona zbadasla mi brzuch i stwierdzila ze jest dosc nisko i zapewne malutka juz sie ustawila w kanale....kazala sie duzo oszczedzac, jak najmniej wysilku, ponoc z reguly od obnizenia brzxucha po 2 max 3 tyg.zaczyna sie akcja......:0 "

Tak sobie myślę ze moje bóle w weekend zeszły się z tym że słabo i rrzadko czułam ruchy, i brzuch nisko o czym dzisiaj wspomniała moja sąsiadka...

to jak się martwisz może sprawdź na IP? lepiej 5 razy sprawdzić niż martwić się cały czas?

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:24

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    to jak się martwisz może sprawdź na IP? lepiej 5 razy sprawdzić niż martwić się cały czas?

Nie histeryzuje bo jak jej nie czuje to widzę że brzuch się rusza jak leżę na wznak a są momenty ze mąż przyłoży rękę mówi że młoda pływa a ja nie czuje, chyba za spokojna jestem bo ona szaleje bardziej jak krzykne na męża hahaha.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Ależ hormony mi dzisiaj grają! Jak napisałyście o sierpniówkach to je podglądnęłam. Łzy napłynęły mi do oczu gdy przeczytałam o tych wodach. A nawet dziewczyn nie znam! Jak sobie wyobrażę, że lada chwila któraś z nas tu napisze coś takiego... choć ja akurat wrażenie mam przeciwne niż wy - raczej przenoszę ciążę. Bo ani skurczy, ani bóli. Po początkowych mdłościach do 20 któregoś tygodnia ciąża "bezboleśnie przechodzona" :) .

Mnie to oblecial strach i radość ze tak blisko i na nas przyjdzie czas :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    dziewczyny a te skurcze przepowiadające to takie uczucie jakby @ się zbliżała?

tak, wg mojej Pani ginekolog to tak

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Dzien dobry :-)
    Powodzenia na wizytach dzisiaj :-)

Ja właśnie dostałam sms-a ze szkoła rodzenia zaczyna się 20 lipca na 17.30 :-) chodzilyscie same czy z mezami /partnerami?

Mój mały też się wypycha główka nóżkami i dupka ♡

Nie mam humoru od wczoraj dobijaja mnie moje włosy tak bez nadziejnie sciela mi fryzjerka :-( do tego moja twarz jest jak u jakiejś nastolatki porażka :-/

Idę pracować ciuszki małego bo trochę tego mam A kolejne czekają na pranie. Chyba mam tego dużo za dużo hehe.

Ja na każdym spotkaniu byłam z Rafałem :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka no weeeeeeez... bo i mnie miednicy tak bolała w weekend... =)
    Póki co całe szczęście wszystko przeszło... zresztą dziś mam wizytę, wiec jeszcze do pytam lekarza, chociaż znając Jego to powie mi oczywiście, ze na tym etapie to normalne i tak musi być....

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Ależ hormony mi dzisiaj grają! Jak napisałyście o sierpniówkach to je podglądnęłam. Łzy napłynęły mi do oczu gdy przeczytałam o tych wodach. A nawet dziewczyn nie znam! Jak sobie wyobrażę, że lada chwila któraś z nas tu napisze coś takiego... choć ja akurat wrażenie mam przeciwne niż wy - raczej przenoszę ciążę. Bo ani skurczy, ani bóli. Po początkowych mdłościach do 20 któregoś tygodnia ciąża "bezboleśnie przechodzona" :) .

tam też dziewczyna pisała :P że nic nie ma tu nagle jej zaczęło ciekność :P

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:04

Lady Savage lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm to chyba trzeba wózek i gemini zamówić, i pojechać po łóżeczko i szafę ;D

Lilla My lubi tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:04

l22nhdge5b933eoh.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja na każdym spotkaniu byłam z Rafałem :)

Ja raczej na każdym spotkaniu nie będę z mężem bo taka ma pracę... No ale może uda mu się po zamieniać trochę grafik zobaczymy.

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak Mi też przeszło dzisiaj ale na pewno wznowi się za max 4 dni

Aldona też bym nie słuchała sąsiadki Z tym że w sobotę sama się zastanawiałam czy on opadł a ona tylko mnie w tym umocnila

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brzuch opadl jakies dwa tyg. Temu. Zorientowalam sie po tym, ze latwiej mi sie oddycha. No i na wizycie okazalo sie, ze maly jest juz w kanale rodnym ;)

• AniaM Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz pisałam kiedyś te bóle jak na okres to nic dobrego bo to ponoć skurcze macicy skracanie się szyjki.ja niestety takich bóli mam dosyć dużo ale to też 2 tyg było spokoju i teraz znowu troszkę pobolewa :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 12:31

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

ale dzis pogoda, dopiero sie obrobilam. a jeszcze prasowanie, ale chyba odpuszcze. niestety zgaga mi sie pojawila od piatku i strasznie męczy.

wkurza mnie moja tesciowa, ciagle mi docina ze nasze dziecko jest niedozywione. ja nie jestem z tych co wpycha jedzenie i nie bede! je tyle ile potrzeuje. i jeszcze do mnie mowi, no ciekawe jak on je w przedszkolu?! ja mowie ze pewnie sam , bo w domu tez go nie karmie. a ona o moj boze to on glodny chodzi! kurde jednego wnuka utuczyla i starczy. ona ma paranoje. jak tam jestesmy t o w kolko mu cos podtyka. bo wiadomo wroci do domu i bedzie glodzony;/ sory ale musialam sie wygadac. mam jej dosc.

bento a wstaw link ktory to mateac ze sprezynami? ja w sobote do ikei jade po graty dla malej i szafy do duzego pokojju.

paulinek spojrzalam ze mam ten sam tydz i dzien ciązy:)

ja sie boje ze mi wody odejda jak poprzednio, niby nic tego nie zapowiadalo , bo z trzecim skurczem co 5 minut mi chlusnelo, dobrze ze akurat bylam w szpitalu. ale jak bym teraz w domu byla sama z Tymkiem, srednio to widze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 12:45

Paulinek lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do SR chodzę razem z mężem. W sumie sam chciał i ja go do tego nie namawialam. Jest to dla niego kłopotliwe bo ledwo wyrabia się z pracy na zajęcia ale zostało nam jeszcze 2,5 tyg zajęć (2 razy w tyg).

‹‹ 1548 1549 1550 1551 1552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ