X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 25tc raz w tygodniu chodzę do SR na zajęcia fizyczne które odbywają się bez partnerów, ćwiczymy sobie, rozciągamy, uczymy się oddychać a przy okazji zadajemy mnóstwo pytań położnej za czym idzie bezcenna wiedza :) do tego przy okazji takich spotkań za każdym razem położna podsłuchuje serduszko maluszka i sprawdza jak wysoko jest dno macicy, a mamusie są ważone, mierzone, ciśnienie etc. No i na te zajęcia fizyczne chodzi się aż do terminu porodu.

a cały zeszły tydzień i obecny odbywają się zajęcia teoretyczne i praktyczne z partnerami, teoria trochę nudna bo przysypialiśmy z R. ale praktyka ciekawa :)

no i sporo gadżetów i próbek można otrzymać na takich zajęciach ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mój jest zarówno bardzo kompetentny, ma wszelkie uprawnienia do badań prenatalnych (to ordynator odziały położniczego w szpitalu gdzie chcę rodzić) jak i miły i sympatyczny. Znaczy jest dość specyficzny, ale mi to akurat super pasuje.
    Dodatkowo ma taki dobry dar pokazania wszystkiego nie tylko naukowo, ale też tak po ludzku, że laik zrozumie. Jestem z niego bardzo zadowolona, dlatego nie żałuję, że muszę płacić dużo. Specjalnie nie naciąga na kasę, jak miałam krwiaka i chodziłam co 2 tygodnie na kontrole to brał tylko symboliczne kwoty, albo i nic, 4D też odradził robić, bo mała źle ułożona, więc nie będzie widać.
    Mam do niego duże zaufanie, w czasie starań przerobiłam co najmniej kilu lekarzy, wraz z kliniką leczenia niepłodności - i dopiero obecny lekarz, do którego trafiłam właściwie z przypadku, zainteresował się sprawą na poważnie, czego efektem jest moja córeczka. :)
    Szczęście masz i tyle :)
    kilkuletni lekarz jest jedyny który w mieście ma specjalizacje do prenatalnych jak nie zapłaciłam i byłam na wizycie to mnie ochrzanil w taki sposób ze on na mnie nie zarobił kasy potem straszenie się zaczęło.
    Na sama myśl się wkurzam.
    I tak jak na ostatniej wizycie pytałam o płeć mówił że nie widać jeszcze i nie wie, tak po 3 dniach na słabszym sprzęcie lekarz pokazał ze dziewczynka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojrzałam na sierpniowki i któraś napisała o bólach miednicy o których wspomniała na wizycie i o to co się dowiedziała.

"
    Bylam na morfo i polozna sie pyta o samopocxucie, mowie ze boli spojenie, pachwiny, ciezko chodzic, ona zbadasla mi brzuch i stwierdzila ze jest dosc nisko i zapewne malutka juz sie ustawila w kanale....kazala sie duzo oszczedzac, jak najmniej wysilku, ponoc z reguly od obnizenia brzxucha po 2 max 3 tyg.zaczyna sie akcja......:0 "

Tak sobie myślę ze moje bóle w weekend zeszły się z tym że słabo i rrzadko czułam ruchy, i brzuch nisko o czym dzisiaj wspomniała moja sąsiadka...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Spojrzałam na sierpniowki i któraś napisała o bólach miednicy o których wspomniała na wizycie i o to co się dowiedziała.

"
    Bylam na morfo i polozna sie pyta o samopocxucie, mowie ze boli spojenie, pachwiny, ciezko chodzic, ona zbadasla mi brzuch i stwierdzila ze jest dosc nisko i zapewne malutka juz sie ustawila w kanale....kazala sie duzo oszczedzac, jak najmniej wysilku, ponoc z reguly od obnizenia brzxucha po 2 max 3 tyg.zaczyna sie akcja......:0 "

Tak sobie myślę ze moje bóle w weekend zeszły się z tym że słabo i rrzadko czułam ruchy, i brzuch nisko o czym dzisiaj wspomniała moja sąsiadka...

to jak się martwisz może sprawdź na IP? lepiej 5 razy sprawdzić niż martwić się cały czas?

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:24

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    to jak się martwisz może sprawdź na IP? lepiej 5 razy sprawdzić niż martwić się cały czas?

Nie histeryzuje bo jak jej nie czuje to widzę że brzuch się rusza jak leżę na wznak a są momenty ze mąż przyłoży rękę mówi że młoda pływa a ja nie czuje, chyba za spokojna jestem bo ona szaleje bardziej jak krzykne na męża hahaha.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Ależ hormony mi dzisiaj grają! Jak napisałyście o sierpniówkach to je podglądnęłam. Łzy napłynęły mi do oczu gdy przeczytałam o tych wodach. A nawet dziewczyn nie znam! Jak sobie wyobrażę, że lada chwila któraś z nas tu napisze coś takiego... choć ja akurat wrażenie mam przeciwne niż wy - raczej przenoszę ciążę. Bo ani skurczy, ani bóli. Po początkowych mdłościach do 20 któregoś tygodnia ciąża "bezboleśnie przechodzona" :) .

Mnie to oblecial strach i radość ze tak blisko i na nas przyjdzie czas :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    dziewczyny a te skurcze przepowiadające to takie uczucie jakby @ się zbliżała?

tak, wg mojej Pani ginekolog to tak

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Dzien dobry :-)
    Powodzenia na wizytach dzisiaj :-)

Ja właśnie dostałam sms-a ze szkoła rodzenia zaczyna się 20 lipca na 17.30 :-) chodzilyscie same czy z mezami /partnerami?

Mój mały też się wypycha główka nóżkami i dupka ♡

Nie mam humoru od wczoraj dobijaja mnie moje włosy tak bez nadziejnie sciela mi fryzjerka :-( do tego moja twarz jest jak u jakiejś nastolatki porażka :-/

Idę pracować ciuszki małego bo trochę tego mam A kolejne czekają na pranie. Chyba mam tego dużo za dużo hehe.

Ja na każdym spotkaniu byłam z Rafałem :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka no weeeeeeez... bo i mnie miednicy tak bolała w weekend... =)
    Póki co całe szczęście wszystko przeszło... zresztą dziś mam wizytę, wiec jeszcze do pytam lekarza, chociaż znając Jego to powie mi oczywiście, ze na tym etapie to normalne i tak musi być....

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Ależ hormony mi dzisiaj grają! Jak napisałyście o sierpniówkach to je podglądnęłam. Łzy napłynęły mi do oczu gdy przeczytałam o tych wodach. A nawet dziewczyn nie znam! Jak sobie wyobrażę, że lada chwila któraś z nas tu napisze coś takiego... choć ja akurat wrażenie mam przeciwne niż wy - raczej przenoszę ciążę. Bo ani skurczy, ani bóli. Po początkowych mdłościach do 20 któregoś tygodnia ciąża "bezboleśnie przechodzona" :) .

tam też dziewczyna pisała :P że nic nie ma tu nagle jej zaczęło ciekność :P

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:04

Lady Savage lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm to chyba trzeba wózek i gemini zamówić, i pojechać po łóżeczko i szafę ;D

Lilla My lubi tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:04

l22nhdge5b933eoh.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja na każdym spotkaniu byłam z Rafałem :)

Ja raczej na każdym spotkaniu nie będę z mężem bo taka ma pracę... No ale może uda mu się po zamieniać trochę grafik zobaczymy.

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak Mi też przeszło dzisiaj ale na pewno wznowi się za max 4 dni

Aldona też bym nie słuchała sąsiadki Z tym że w sobotę sama się zastanawiałam czy on opadł a ona tylko mnie w tym umocnila

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brzuch opadl jakies dwa tyg. Temu. Zorientowalam sie po tym, ze latwiej mi sie oddycha. No i na wizycie okazalo sie, ze maly jest juz w kanale rodnym ;)

• AniaM Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz pisałam kiedyś te bóle jak na okres to nic dobrego bo to ponoć skurcze macicy skracanie się szyjki.ja niestety takich bóli mam dosyć dużo ale to też 2 tyg było spokoju i teraz znowu troszkę pobolewa :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 12:31

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

ale dzis pogoda, dopiero sie obrobilam. a jeszcze prasowanie, ale chyba odpuszcze. niestety zgaga mi sie pojawila od piatku i strasznie męczy.

wkurza mnie moja tesciowa, ciagle mi docina ze nasze dziecko jest niedozywione. ja nie jestem z tych co wpycha jedzenie i nie bede! je tyle ile potrzeuje. i jeszcze do mnie mowi, no ciekawe jak on je w przedszkolu?! ja mowie ze pewnie sam , bo w domu tez go nie karmie. a ona o moj boze to on glodny chodzi! kurde jednego wnuka utuczyla i starczy. ona ma paranoje. jak tam jestesmy t o w kolko mu cos podtyka. bo wiadomo wroci do domu i bedzie glodzony;/ sory ale musialam sie wygadac. mam jej dosc.

bento a wstaw link ktory to mateac ze sprezynami? ja w sobote do ikei jade po graty dla malej i szafy do duzego pokojju.

paulinek spojrzalam ze mam ten sam tydz i dzien ciązy:)

ja sie boje ze mi wody odejda jak poprzednio, niby nic tego nie zapowiadalo , bo z trzecim skurczem co 5 minut mi chlusnelo, dobrze ze akurat bylam w szpitalu. ale jak bym teraz w domu byla sama z Tymkiem, srednio to widze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 12:45

Paulinek lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do SR chodzę razem z mężem. W sumie sam chciał i ja go do tego nie namawialam. Jest to dla niego kłopotliwe bo ledwo wyrabia się z pracy na zajęcia ale zostało nam jeszcze 2,5 tyg zajęć (2 razy w tyg).

‹‹ 1548 1549 1550 1551 1552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ