X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maluch też się wypina ale to co wydawała mi się bardzo bolesnym wypinaniem okazało się skurczem ( wtedy brzuch mi się robi twardy i nierówny) miałam taki skurcz ostatnio podczas badania u gina i on powiedział że to to.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    skoro mamy połowę lipca i sierpniówki się rozpakowują to pierwsze wrześniówki zaczną w połowie sierpia :O
    od jakiegoś czasu towarzysz mi taki przeczucie, że pomimo terminu na 10 września urodzę wcześniej, może pod koniec sierpnia :)

Ja mam ciążę donoszoną od 6 sierpnia XD teoretycznie już wtedy mogę zacząć

julita lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Witajcie :-) ja juz na l-4 :-) obudziłam się przed 9 :-) piękne uczucie ;-). Troche kiepsko bo przyczepilo się do mnie przeziębienie ale mam nadzieje ze szybko przejdzie.
    Dziewczyny wam też gin kazal codzienne liczyć 10 pierwszych ruchów dziecka? Bo mi tak i mam to robić od 9 rano i odznaczac w takiej karcie. U mnie o 9.05 kończy się liczenie bo mody jest tak ruchliwy. W sumie mam na uwadze cały dzien aby kontrolować jego ruchy wiec to liczenie wydaje się bez sensu.

Nie mi ginekolog nie mówiła nic o liczeniu ruchów

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ;-) nie ukrywam ale bym chciała by mały w połowie sierpnia wyszedł, ale to od niego zależy kiedy wybierze sobie moment na urodziny swoje ;-) witam nowa mamusie. Po sexie mój mały śpi, a rzeczywiście czuje częściej małego po 30 tc. Teraz coś od wczoraj aktywność mu spadła ale poczuje jak kopnie wiec się nie martwię. Jutro dentysta a w środę ginekolog i malutkiego zobaczę i dowiem się ile waży. Pospalam wstaje i śniadanie robie. Dzisiaj nigdzie nie wychodzę siedzę w domu :-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyta za tydzień w poniedziałek, nie mogę się doczekac :)

Z mamą gadalam o tym praniu zaboboniara z niej :D
    mówiłam o ciuszkach że u niej będą prane a ta ze jak ja cchcę sama prac to mam wołać ciotke z góry żeby powiesila bo nie mogę chodZić pod linkami bo pepowina się obkreci hehe powiedziałam że jak wroci to wypierze :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:03

Lady Savage lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

U mnie częściej niż kopniaki czuję wypychanie.

Okazało się, że mąż kupił w Ikei nie ten materacyk co potrzeba... zamiast lateksu wybrał taki ze sprężynami... teraz nie wiem czy zamieniać, czy już zostawić ten. Ma któraś z Was taki materac(ze sprężynami)?

sRUqp2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Ładnie sobie dziś pospalam... w sumie jeszcze lezakuje w łóżku, ale wypadałoby iść na jakieś śniadanie...
    Noc pod znakiem co godzinnych wizyt w toalecie plus lykaniu magnezu - nogi znów daja o sobie znać...

Pogoda ogólnie do bani... szaro i ponuro, ze się nic nic nie chce...

Dziś 14.45 mam wizytę u ginga, ale niestety bez USG (tzn.zerknie pewnie tak tylko szybko na małą, bez żadnych pomiarów ani nic... ) a szkoda, bo już chciałabym wiedzieć ile waży, ale z tym będę musiała chyba czekać do wizyt w klinice - 27.07 ... a to jeszcze tyyyyyyle czasu =)

miłego dnia i powodzenia dla pozostałych wizytujacych...

AniaM, Lady Savage lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Witam,

Okazało się, że mąż kupił w Ikei nie ten materacyk co potrzeba... zamiast lateksu wybrał taki ze sprężynami... teraz nie wiem czy zamieniać, czy już zostawić ten. Ma któraś z Was taki materac(ze sprężynami)?
    My mieliśmy ze sprężynami i był zupełnie ok, młody spał na nim do 3go roku.

Co do liczenia ruchów, to niby się mówi, że ma być 10 na godzinę, ale położne na ktg mówiły, że jak już znamy mniej więcej porę aktywności i czuwania dziecka, to nie ma co szaleć z tym liczeniem. Jak nas coś zaniepokoi, "mamy wewnętrzne przeczucia", to biegiem na IP, a jak dziecko rusza siewtedy co zawsze i o stałych porach podsypia, to jest ok.

Gusiak - my też dzis z synkiem zasapliśmy. O 8.30 ma śniadanie w przedszkolu, a punkt 8 przyszedł do mnie do łóżka jeszcze pospać i tak byśmy spali pewnie do tej pory, gdyby nie wkroczył mąż z informacją która godzina :)

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Witam,

Mi też ten polecali, ale mi się wydawał sporo za miękki, tak "pływał" pod naciskiem. Dlatego wzięłam lateksowy, jest dużo bardziej zwarty, choć też miły.

U mnie po południu wizyta muszę się trochę ogarnąć. No i dziś w końcu sprzątam po remoncie, jeszcze nie wszystko jest gotowe, ale powoli mogę zacząć. Całe mieszkanie jest w pyle od kucia ścian, masakra jakaś, trochę się zejdzie zanim to wszystko ogarniemy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę sporo wizyt dzisiaj :) Powodzenia i zapytajcie o wagę maluszków :)

Z psem wróciłam i sąsiadka zagadala że brzuch mi się obniżył, nic nie chciałam mówić ale od soboty też tak mi się wydaje

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:50

Dżuls, Gusiak, julita, trix, Sigma lubią tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Zajrzałam tutaj o 6 rano, a potem poszłam dalej spać - najlepiej dosypia mi się rano, a w nocy to tragedia, budzę się ze sto razy :/

Uspokoiłyście mnie trochę jeśli chodzi o to wypinanie. Widzę, że nie tylko ja tak mam ;). Zauważyłam, że od 30tc ruchy są bardziej odczuwalne niż wcześniej, może to przez łożysko na tylnej ścianie. Nie wiem.
    Co do skurczy - myślałam, że skurcz to jak obręcz, ściska brzuch wkoło i robi się twardy i promieniuje od dna macicy, bo jakbym miała wypinanie uważać za skurcze to mam tak codziennie x razy.
    Ale w przypadku wypinania jedna strona jest wypchana, druga miękka, więc to raczej nie przypomina skurczu :). Na usg 2 tygodnie temu też miałam podobną sytuację, nagle górka mi wyrosła po prawej stronie, a tam dupka młodej była.
    Nie mniej jednak czasem to jest tak bolesne, mam wrażenie, że jak stoję to skóra mi pęknie i czym prędzej siadam, żeby trochę mniej to wypychanie brzucha bolało. Ech.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rozumiem tego sensu liczenia przecież ta mała istotka ma swój własny świat to śpi to się rusza to się coś jej przyśni i kopie mamę.Same wiecie jak człowiek reaguje na zmienna pogodę.jak mowie mojej dr ze Jagoda dzisiaj taka spokojna to ona zawsze a dziwi się pani takie ciśnienie, taka pogoda

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

la_lenka, skabarka lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja właśnie mam na myśli stan kiedy brzuch jest z jednej strony wypchany i przy caly jest bardzo twardy i tak jak napisałaś czuje się taką obręcz na brzuchu. Często młody się wypycha ale wtedy jedna strona jest asymetryczna ale brzuch miękki :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    O widzę sporo wizyt dzisiaj :) Powodzenia i zapytajcie o wagę maluszków :)
    U mnie na 99% będzie bez usg, wiec z wagi się nie dowiem. Ale trudno, przynajmniej będzie trochę oszczędności, cienko już ostatnio z kasą.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Ja nie rozumiem tego sensu liczenia przecież ta mała istotka ma swój własny świat to śpi to się rusza to się coś jej przyśni i kopie mamę.Same wiecie jak człowiek reaguje na zmienna pogodę.jak mowie mojej dr ze Jagoda dzisiaj taka spokojna to ona zawsze a dziwi się pani takie ciśnienie, taka pogoda
    Myślę że tu chodzi raczej o to żeby nam weszło w krew kontrolowanie czy dziecko ogólnie się rusza w czasie dnia.

aldonaa lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    A i zapomnialam napisac. LA_LENKA! Snila mi sie Twoja sciana z ksiezycem i gwiazdkami. NO w snie baaardzo mi sie podobala :)
    Haha, ciekawe czy była podobna do tego co jest naprawdę. Powoli zaczynam sprzątać to fotki tez zrobię. :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 1546 1547 1548 1549 1550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ