Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
.ona o tak! bardzo często czuję wypychanie, właściwie to przede wszystkim rozpychanie i wypinanie - mała już pewnie nie ma tyle miejsca aby swobodnie harcować więc się wypina raz w lewą raz w prawą stronę a brzuch się podnosi i opada falami, uwielbiam to zjawisko
nawet teraz gdy się przebudziłem widzę, że lewa strona brzucha rośnie co chwilę
czy wasze dzieciaczki też stały się jeszcze bardziej aktywne tak po 30tc, może wcześniej?
aniaM nie ma sprawymi też słownik często płata figle i takie cyrki wychodzą gdy nie doczytam, że ho ho!
marlenak_me raczej nie zauważyłam aby po sexsie zwiększała się aktywność dziecka, powiedziałabym raczej że spada, bo w brzuchu w tym czasie ma bujanie i kołyszą a to chyba powoduje to u niej sennośćale nie przejmowałabyś się ani trochę
-
nick nieaktualny
-
anula1990 wrote:hah tez podczytałam u sierpniówek dwie strony...
Masakra aż mnie lęk dopadł
skoro mamy połowę lipca i sierpniówki się rozpakowują to pierwsze wrześniówki zaczną w połowie sierpia
od jakiegoś czasu towarzysz mi taki przeczucie, że pomimo terminu na 10 września urodzę wcześniej, może pod koniec sierpnia
-
Dzień dobry!
Mi się młoda tak czasem wypina, że mam wrażenie, że zaraz wyskoczy przez pępek, albo wsadzi mi nogę pod żebro. Ogólnie to dwa razy mi się tak strasznie wierciła, jakby dosłownie wyprostowała jednocześnie ręce i nogi, i możliwe że to były właśnie te dwa momenty, kiedy obróciła mi się o 180 stopni, bo w ciągu 3 tygodni obróciła mi się dwa razy - z pozycji główkowej na pośladkową i z powrotem. Tak się przy tym kręciła, że aż mąż zrobił wielkie oczyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 08:31
-
julita wrote:skoro mamy połowę lipca i sierpniówki się rozpakowują to pierwsze wrześniówki zaczną w połowie sierpia
od jakiegoś czasu towarzysz mi taki przeczucie, że pomimo terminu na 10 września urodzę wcześniej, może pod koniec sierpniaJa mam termin na 17 września, gin powiedział, że wywołujemy po 38 tygodniu, czyli na przełomie sierpnia i września, ale jako że moja młoda jest już w 95 centylu, to może urodzić się jak braciszek, czyli w 36 tygodniu, czyli w połowie sierpnia. Gin kazał mieć już gotową walizkę i pokoik dla dziecka, żeby nie było zaskoczenia
-
julita wrote:Dżuls a czemu będziesz miała wywoływany po 38tc bo młoda jest już taka duża? i co walizka gotowa, pokój jest?
w sumie to lepiej urodzić trochę wcześniej niż przenosić
No a teraz doszły jeszcze wymiary młodej, która już jest wieksza od synka, bo ja ogólnie rodzę duże dzieci (syn urodził sie w 36tym tygodniu, 4kg, 61cm). W piątek miałam usg, jutro pokazuję je ginowi prowadzacemu i zobaczymy co on na to
Nad pokoikiem i walizką prace trwająPoprasuję ciuszki, spakuję i właściwie voila, a w pokoiku muszę tylko złożyć łóżeczko.
Btw! Ladies, w Tigerze są cottonballsy, 35zł za 10 sztuk!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 08:51
-
31 tydzień jeszcze 3 tyg musze zaciskam krazek :)a potem będzie kolejne odliczanie bo teściowie jak i moi rodzice wyjeżdżają na wakacje wiec dopiero od początku września mogę rodzic
dzisiaj pobrali mi krem jestem ciekawa jak tam hemoglobina i białe krwinki
-
Witam nową mamusię
Później jak będę na komputerze, to wpiszę Cię na listę
Mój synek też się okropnie wypina, a ja zawsze mam przy tym jakieś duszności i muszę pokaszleć albo zmienić pozycję. Może mi na coś wtedy uciska?
Ale dzisiaj beznadziejna pogoda...julita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzuls a uczucie dziecka pod zebrami to jakie?
Bo niewiem czy moja tam się pcha ale często w pozycji siedzącej kuje mnie pod zebrami, poloze się to też dopiero jak na prawy bok się obkrece na chwilę to przestaje i wracam do lewej, wgl od początku tylko ta lewa strona żeber daje popalić a młodą czuć z prawej.
Też dzisiaj piore ciuszki tzn odswiezam kolejne, potem w karton i pojadą do mamy na pranie w niemowlęcych proszkach jakoś w połowie sierpnia bo sobie przedłużyla pobyt u dziadków do 26lipca
A mam pytanie bo wózek do odświeżenia jest i wszystko można zdjąć, na 30* wstawić czy 40 ? Któraś prala może? -
nick nieaktualnyjulita wrote:skoro mamy połowę lipca i sierpniówki się rozpakowują to pierwsze wrześniówki zaczną w połowie sierpia
od jakiegoś czasu towarzysz mi taki przeczucie, że pomimo terminu na 10 września urodzę wcześniej, może pod koniec sierpnia
Witaj:) widzę, że masz termin na 10 - ja na 9i moj lekarz daje nam max do 17/ 18 sierpnia czas potem rozwiązujemy ciążę
Tak w ogóle cześć wszystkimza nami weekend pełen wrażeń
mój syn który ma 1,5 roku zaczął ot tak po prostu składać pierwsze wypowiedzi
od początku dużo nawijał ale raczej pojedyncze słowa a teraz : mama am, tata choć, adaś spać... etc etc
no po prostu śmiechu co nie miara
do tego błyskawicznie uczy się nowych słów choćby tylko dziś rano: wagon, popotam (hipopotam
)....hi hi mały, wielki człowiek...ajjjj dzieciaki to same wzruszenia..są dni, że padam przy nim na twarz i boje się, że nie ogarnę dwójki, a potem o 7 rano drepcze do naszego łóżka jeszcze zaspany, z kocykiem swoim, pakuje się między nas z książeczką i mowi : mama nie hapsi ( śpi
) - tata nie hapsi - adaś jest
AniaM, Anitka201, Gusiak, trix, Dżuls, agatka196, julita, Misi@, easymum lubią tę wiadomość
-
Witajcie
ja juz na l-4
obudziłam się przed 9
piękne uczucie
. Troche kiepsko bo przyczepilo się do mnie przeziębienie ale mam nadzieje ze szybko przejdzie.
Dziewczyny wam też gin kazal codzienne liczyć 10 pierwszych ruchów dziecka? Bo mi tak i mam to robić od 9 rano i odznaczac w takiej karcie. U mnie o 9.05 kończy się liczenie bo mody jest tak ruchliwy. W sumie mam na uwadze cały dzien aby kontrolować jego ruchy wiec to liczenie wydaje się bez sensu. -
Staraczka23 wrote:Dobry
Lady już druga chyba zaczęła bo nie wie czy to wody
Przelecialam u nich dwie strony niektóre mają już donoszone ciążę ale super, a wiecie co to oznacza?Zaraz u nas będzie godzina zero
Wiemale nie chciałam już pisać
teraz tam co chwilę tak będzie, no u nas się może zacznie z początkiem sierpnia
-
nick nieaktualnyAnitka201 wrote:Witajcie
ja juz na l-4
obudziłam się przed 9
piękne uczucie
. Troche kiepsko bo przyczepilo się do mnie przeziębienie ale mam nadzieje ze szybko przejdzie.
Dziewczyny wam też gin kazal codzienne liczyć 10 pierwszych ruchów dziecka? Bo mi tak i mam to robić od 9 rano i odznaczac w takiej karcie. U mnie o 9.05 kończy się liczenie bo mody jest tak ruchliwy. W sumie mam na uwadze cały dzien aby kontrolować jego ruchy wiec to liczenie wydaje się bez sensu.
mój lekarz twierdzi, że to tez nie ma sensu jeżeli dziecko z naturty jest ruchliwe....bo i tak zareagujemy gdy przestanie się tak czesto ruszać
Ma to sens gdy dzieciaczki bardzo malo się ruszaja ( moj syn np byl takim malcem) i wtedy musiałam liczyc...bo on w porównaniu teraz do córki ruszał sie o 80 % mniej ....ona. lubi tę wiadomość