X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Szukam inspiracji jaki kolor ścian do wrzosowych wstawek w meblach dla małej.
    Albo lila ale to bardzo babski pokój by był ja tak mam w sypialni mąż jakoś to przeżył.:)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka - dasz radę.

Ja właśnie odesłałam synka do babci na 2 dni. i też już tęsknię. Oj, mam nie odciętą jeszcze pępowinę. Sam chciał jechać, aż się zdziwiłam. Wiem, że dzięki temu spokojnie poleżę, ale nie lubię jak go nie ma.
    Zdecydowanie wolałabym, żeby to mąż sobie pojechał, bo strasznie mi działa na nerwy przez całą ciążę. I teraz mi źle na maxa i sobie beczę:(

Dominka92 lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, spróbuję poszukać programu o którym pisze Aldona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 19:44

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:02

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jakiś słabszy dzień mija. Ale mam wrażenie, że mnie bardziej niż ciąża dobija ten bałagan poremontowy. Jestem już tak tym zmęczona, że wszystko mnie irytuje. W tej chwili najchętniej wyprowadzilabym sie z domu i wróciła jak wszystko będzie wysprzatane.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy marudzicie jak ja pare dni temu adzis wstapila we mnie energia:P zaliczylimy grilla, zrobilismy mini sesje we 3 :) a teraz sobie obrabiam zdjecia, jutro planuje segregowac ciuszki od kolezanki:) ciekawe przez ile mi ta energia zostanie :PP

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym chetnie cos porobila...w czwartek lekarz ciekawe co powie. Moze juz nie bede musiala tak lezec...
    Co patrze na jakis film i widze dzieci, nastolatki i nawet juz doroslych ludzi to probuje sobie wyobrazic mojego malego synka. Ech wiecie, ze juz teraz jestem zazdrosna o niego. Wiem, ze to nienormalne, ale tak mam o.O

Lady Savage lubi tę wiadomość

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż podjął decyzje i bedzie Krzysiu ! :)

Misi@, la_lenka, Lilla My, aldonaa, trix, Gusiak, Dżuls, Lady Savage, skabarka, Czarna_88 lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Mój mąż podjął decyzje i bedzie Krzysiu ! :)
    ;)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam do was takie pytanko. Czy któraś z was (nie będąca jakoś zawodowo z tym związana) robiła sobie sama jakieś fotki ciążowe? Takie ciut fajniejsze niż w lustrze. ;) Albo planuje? Mam aparat, mam statyw, mam pilot do wyzwalacza i jakoś tak mnie naszło. Smutno mi trochę bo nie mam żadnej fotki z brzuszkiem (poza tym co pstrykalam tu na forum. Mąż nie bardzo chętny do współpracy w tym temacie, często nie ma czasu i tak sobie pomyślałam, że może to by się dało wykonać samodzielnie... Dobrze ustawiony statyw, jakieś fajne rekwizyty... Myślicie, że to ma szansę wyjść chociaż przyzwoicie? Umiejętności fotograficzne mam liche, ale może... Na profesjonalną sesje mi jednak szkoda kasy. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie marzyla sesja ciazowa ale z ta blizna po wyrostku na brzuchu chyba sobie odpuszcze.. Chyba ze bede fotografowac tylko lewy profil :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się akurat potrafię wyretuszować w Photoshopie, więc moja blizna mi niestraszna ;)

Poza tym głównie myślę o jakiejś zwiewnej sukience, goły brzucho to takie strasznie prywatne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 21:30

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula - super:) Brawo dla męża za męską decyzję ;) A Krzysiu to ładne imię

la_lenka - ja mam tylko w lustrze ;)

Misia - po porodzie zazdrość się nasili :) Będziesz zaborczą mamuśką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 21:50

anula1990 lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka mi tez wpadla ta kapsulka tzn malemu do buzi.., reka tlusta ech najlepiej te w kropelkach wybrac. Jedna krople potrzeba.

Ja karmilam mm i nie dawalam wit k.

Lady dieta ta metoda prob i bledow. Nie stosuj tych zalecen bo widac nie tolreujesz. A cukier 190 mialam po zjedzeniu polowy duzej pizzy z sosami i wypiciu pol litra slodkiej lemoniady.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz tez Krzys

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, pamiętaj też, że w tej diecie liczy się nie tylko co zjesz, ale też ile zjesz. Ok, można niby zjesć brązowy ryż, kaszę itd, ale dosłownie 1-2 łyżki, a nie pół talerza, jak to w Polsce sobie lubimy zjeść. Kanapki też 1-2, nie 4-5. No niestety. Jak zjesz trzy i przekroczy Ci cukier, to następnym razem zjedz jedną mniej. Na pieczywo uważaj - czytaj dokładnie skład, bo np polecany chlebek wasa, na który chętnie przechodzą cukrzycy nie jest takim super rozwiązaniem, w każdym razie nie dla każdego, do wielu tzw "ciemnych" chlebów dodawany jest karmel. Pampernikla w tej rozpisce od dietetyczki nie rozumiem, bo można go kupić u nas głównie paczkowany, a taki najczęściej ma w składzie słód jęczmienny, itd itp. Niestety ta dieta to sztuka czytania etykietek i słuchania własnego organizmu, oraz robienia dokładnych notatek :)

Ha! Ciuszki poprane, wywieszone i jutro prasuję :D

Dziewczyny suplementujące wit. D3 - jakie dawki zalecił Wam lekarz? Tradycyjnie zaczynam grzebać w necie w poszukiwaniu odpowiedzi dlaczego moje dziecko ma kończyny wyprzedzające reszte o miesiąc, i wpadłam na info o witaminie D3. Ja przyjmuję od 3 miesięcy łącznie 3000 jednostek.

diatomka, kapturnica lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls omg duzo tej d3! Ja jej Nie biore, tyle tylko co w femibionie

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls ja łykam femibion plus wit. D3 w dawce 2000 jednostek... tyle, ze mam niedoczynność tarczycy i to też ma wpływ na wysokość dawki.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Dzuls ja łykam femibion plus wit. D3 w dawce 2000 jednostek... tyle, ze mam niedoczynność tarczycy i to też ma wpływ na wysokość dawki.
    Ja też mam w karcie ciąży wpisaną teraz niedoczynność tarczycy przez to podwyższone TSH. Dobrze Cię rozumiem, że przy tej dolegliwości lekarz zwiększa dawkę D3?

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, przy niedoczynności często zwiększa się zapotrzebowanie na tą witaminę dlatgo mam zalecenie, zeby przyjmować codziennie min. 2000 jednostek... także myślę, ze i u Ciebie jest podobnie =)

edit : z tym, ze ja niedoczynność mam od kilku lat i już wcześniej przyjmowałam dodatkowo ta witaminę, teraz mam zalecenie ze dawka nie może być mniejsze niż te 2000 dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 22:31

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
‹‹ 1543 1544 1545 1546 1547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ