Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dominka - dasz radę.
Ja właśnie odesłałam synka do babci na 2 dni. i też już tęsknię. Oj, mam nie odciętą jeszcze pępowinę. Sam chciał jechać, aż się zdziwiłam. Wiem, że dzięki temu spokojnie poleżę, ale nie lubię jak go nie ma.
Zdecydowanie wolałabym, żeby to mąż sobie pojechał, bo strasznie mi działa na nerwy przez całą ciążę. I teraz mi źle na maxa i sobie beczęDominka92 lubi tę wiadomość
-
U mnie też jakiś słabszy dzień mija. Ale mam wrażenie, że mnie bardziej niż ciąża dobija ten bałagan poremontowy. Jestem już tak tym zmęczona, że wszystko mnie irytuje. W tej chwili najchętniej wyprowadzilabym sie z domu i wróciła jak wszystko będzie wysprzatane.
-
nick nieaktualnyJa tez bym chetnie cos porobila...w czwartek lekarz ciekawe co powie. Moze juz nie bede musiala tak lezec...
Co patrze na jakis film i widze dzieci, nastolatki i nawet juz doroslych ludzi to probuje sobie wyobrazic mojego malego synka. Ech wiecie, ze juz teraz jestem zazdrosna o niego. Wiem, ze to nienormalne, ale tak mamLady Savage lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja mam do was takie pytanko. Czy któraś z was (nie będąca jakoś zawodowo z tym związana) robiła sobie sama jakieś fotki ciążowe? Takie ciut fajniejsze niż w lustrze.
Albo planuje? Mam aparat, mam statyw, mam pilot do wyzwalacza i jakoś tak mnie naszło. Smutno mi trochę bo nie mam żadnej fotki z brzuszkiem (poza tym co pstrykalam tu na forum. Mąż nie bardzo chętny do współpracy w tym temacie, często nie ma czasu i tak sobie pomyślałam, że może to by się dało wykonać samodzielnie... Dobrze ustawiony statyw, jakieś fajne rekwizyty... Myślicie, że to ma szansę wyjść chociaż przyzwoicie? Umiejętności fotograficzne mam liche, ale może... Na profesjonalną sesje mi jednak szkoda kasy.
-
anula - super:) Brawo dla męża za męską decyzję
A Krzysiu to ładne imię
la_lenka - ja mam tylko w lustrze
Misia - po porodzie zazdrość się nasiliBędziesz zaborczą mamuśką.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 21:50
anula1990 lubi tę wiadomość
-
La lenka mi tez wpadla ta kapsulka tzn malemu do buzi.., reka tlusta ech najlepiej te w kropelkach wybrac. Jedna krople potrzeba.
Ja karmilam mm i nie dawalam wit k.
Lady dieta ta metoda prob i bledow. Nie stosuj tych zalecen bo widac nie tolreujesz. A cukier 190 mialam po zjedzeniu polowy duzej pizzy z sosami i wypiciu pol litra slodkiej lemoniady. -
Lady, pamiętaj też, że w tej diecie liczy się nie tylko co zjesz, ale też ile zjesz. Ok, można niby zjesć brązowy ryż, kaszę itd, ale dosłownie 1-2 łyżki, a nie pół talerza, jak to w Polsce sobie lubimy zjeść. Kanapki też 1-2, nie 4-5. No niestety. Jak zjesz trzy i przekroczy Ci cukier, to następnym razem zjedz jedną mniej. Na pieczywo uważaj - czytaj dokładnie skład, bo np polecany chlebek wasa, na który chętnie przechodzą cukrzycy nie jest takim super rozwiązaniem, w każdym razie nie dla każdego, do wielu tzw "ciemnych" chlebów dodawany jest karmel. Pampernikla w tej rozpisce od dietetyczki nie rozumiem, bo można go kupić u nas głównie paczkowany, a taki najczęściej ma w składzie słód jęczmienny, itd itp. Niestety ta dieta to sztuka czytania etykietek i słuchania własnego organizmu, oraz robienia dokładnych notatek
Ha! Ciuszki poprane, wywieszone i jutro prasuję
Dziewczyny suplementujące wit. D3 - jakie dawki zalecił Wam lekarz? Tradycyjnie zaczynam grzebać w necie w poszukiwaniu odpowiedzi dlaczego moje dziecko ma kończyny wyprzedzające reszte o miesiąc, i wpadłam na info o witaminie D3. Ja przyjmuję od 3 miesięcy łącznie 3000 jednostek.diatomka, kapturnica lubią tę wiadomość
-
Gusiak wrote:Dzuls ja łykam femibion plus wit. D3 w dawce 2000 jednostek... tyle, ze mam niedoczynność tarczycy i to też ma wpływ na wysokość dawki.
-
Tak, przy niedoczynności często zwiększa się zapotrzebowanie na tą witaminę dlatgo mam zalecenie, zeby przyjmować codziennie min. 2000 jednostek... także myślę, ze i u Ciebie jest podobnie
edit : z tym, ze ja niedoczynność mam od kilku lat i już wcześniej przyjmowałam dodatkowo ta witaminę, teraz mam zalecenie ze dawka nie może być mniejsze niż te 2000 dziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 22:31