X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie widziałam w Gemini smoczki do podawania leków dla dzieci. Może czymś takim - chyba że nie chcecie dawać smoczka w ogóle, to oczywiście odpada.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ - a może spróbuj jakiś głośnych dźwięków - u mnie położne na ktg, jak dziecko gdzieś sie skitrało, przysnęło i nie mogły złapać pulsu zaczynają tak głośno klaskać z jednej strony brzucha, żeby młode się ocknęło. Podobno działa. Ja nie czułam nic od popołudnia do następnego dnia rano, a okazało się, że mi się młoda znów odkręciła i słabiej czułam ruchy w takim położeniu.

Co do witaminy K i D to daje się je obie do któregoś miesiąca, potem już tylko witaminę D. My dawaliśmy w wyciskanych kapsułkach, ale nie jest to zbt wygodne i rzeczywiście, bałam się, że w końcu to wypuszczę z ręki i wpadnie dziecku do buzi.

Lady - kubeczek bardzo fajny, ale ta witamina jest dość tłusta i nawet jak ją rozcieńczysz z mlekiem, to więcej zostanie na ściankach kubeczka, niż wpadnie do buzi :/

Misi@ lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu poszliśmy do piwnicy po rzeczy po synku. Nie za dużo ich jest i wszystkie chłopczyńskie, motyw przewodni: autka i koparki :) Jest tylko ten jeden różowy bodzik, który wtedy kupiłam z nadzieją, że następna będzie córeczka :)
    http://www.tinypic.pl/7o0l5kekztl0
    http://www.tinypic.pl/o3o5q1oc0ul7

Misi@, aldonaa, trix, agatka196 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:02

l22nhdge5b933eoh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Oj jak to ma dzialac, to jutro jade po body z koparka ! :)
    Hahaa wpadł mi kiedyś w ręce w lumpeksie, a jużwiedziałam, że będzie chłopak, ale był tak śliczny, że wzięłam :D No ja wiem, głupie, ale się sprawdziło :D

8pdp47e.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls - a ja wczoraj z kartonów wyciągnęłam sukienkę :) i musiałam ja wyrzucić, bo już się nie przyda

Adzia - Paweł odpada, bo mój mąż tak ma na imię

Jeśli chodzi o te kapsułki, to mi też raz wpadła do buzi małego. Na szczęście nie do gardła, więc szybko udało się wyciągnąć. Ale ten stres pamiętam

atdcwn154po83a78.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, no i wczytałąm się w wyniki tego mojego usg z piątku i wyszło, że młoda ma kość udową "starszą" o 2 tygodnie, a ramienną o cały miesiąc! Mąż się śmieje, że urodzę małe szympansiątko :D :>

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ męża poproś aby rękę przyłożył, czasami jak mojego natknie ( przeważnie jak jestem na niego zła :D) to przykłada rękę i mowi że mała pływa a ja w tym czasie nie czuje , 3 dni temu też była cisza i kladlam się na wznak obserwowałam brzuch i się ruszala :)

Misi@ lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wszystkie piszecie o witaminie K i D, a ja mam tu jeszcze wpisaną witaminę A

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady witamine k i d podaje sie przy kp, przy mm tylko witamine k, bo wit.d juz jest w mm. Najlepiej na lyzeczce albo w butelce z mlekiem albo bezposrednio na jezyk (jak kto woli).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejunku, ale ja mam dziś niedosyt. Coś bym jadła i sama nie wiem co. Właśnie wciągnęłam nektarynki , wcześniej 3 wafelki od lodów i nadal się snuję i szukam co by tu można pożreć. Ostatnio miewałam dokładnie odwrotnie, nie wiem co mnie dziś napadło.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie uciekam zrobić sobie koktajl bananowy, bo jak nie, to zjem czekoladę!!

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięć lat temu wit k podawło się od ósmej doby chyba przez trzy mc przy karmieniu piersią, a wit d dłużej bez znaczenia jak dziecko jest karmione. Widziałam, że można już kupić połączone w kapsułę twist te dwie witaminy. Ją wylewałam na sutek i małybez problemu pił - tego jest niedużo a i recepta nie jest potrzebna bo kupowała na Gemini dla bratanicy.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • ela Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam inspiracji jaki kolor ścian do wrzosowych wstawek w meblach dla małej.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Szukam inspiracji jaki kolor ścian do wrzosowych wstawek w meblach dla małej.

Może coś w odcieniach szarości?

Dżuls lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starszemu synowi podawałam tylko wit d ( takie były zalecenia) z buteleczki z dozownikiem i to też było wygodne.

diatomka lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z weekendu nad jeziorem, czuję się jak przejechana przez walec - ale szczęśliwa. dotleniona aż miło;)

p.s a tutaj się robi powoli tragedia z tego co widzę...więc nie żałuję, że mnie nie "było"

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:02

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram jasny szary, albo klasycznie biały.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem juz u mamy i juuuuz za nim tesknie :(
    Ale zleci, teraz pozostaje mi tylko lezec i tesknic :p
    Ale jest tego jakis plus - np obiadki mamusi :D
    A normalnie padam po calym dniu

relgzbmhh8tsviez.png
‹‹ 1542 1543 1544 1545 1546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ