X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam forum od samego początku. I nie raz nie dwa prawie każda z Was napisała swojego rodzaju krytykę. A teraz już o tym widzę zapomniała.

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Hmm ja to się boję teraz o cokolwiek zapytać żeby wojny nie wywołać. Ale spróbuje: Pytanie do mamusiek które już mają dziecki, czytam sobie książeczki i ksera ze szkoły rodzenia i tam jest taka inf. że na wyjście ze szpitala powinnyśmy dostać receptę od lekarza który ma dziecku wypisać witaminy K,D,A jeśli nie to mamy się o taką receptę upomnieć. No i pytanie, to nie wystarczy małej że ja będę łykać tabletki ten femibion 2 przecież z mlekiem matki też jej dostarczam te witaminki, a jeśli nie to jak wyglądają takie witaminy dla noworodków, w płynie? I to pisze że mam podawać z mlekiem, a jak ja chcę piersią karmić?

Nie wiem, jak jest z receptą, natomiast wczoraj na szkole rodzenia położna mówiła nam o pierwszych dniach życia dziecka. Jedną z informacji było to, że dziecko dostaje w pierwszej dobie zastrzyk z witaminy K, który wystarcza na 7 dni i od 7. dnia życia trzeba dziecku podawać witaminę K we własnym zakresie. Do tego od pierwszej doby witaminę D. Wydaje mi się, że są dostępne w aptece bez recepty i że nie wystarczy niestety Femibion...

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabel proszę Cię przestań już.

Lady też jestem ciekawa o co chodzi z tymi witaminami. Wiem, że mamusie podają chyba D i K? Ale jak co, kiedy i gdzie to nie mam pojęcia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 16:47

trix lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Hmm ja to się boję teraz o cokolwiek zapytać żeby wojny nie wywołać. Ale spróbuje: Pytanie do mamusiek które już mają dziecki, czytam sobie książeczki i ksera ze szkoły rodzenia i tam jest taka inf. że na wyjście ze szpitala powinnyśmy dostać receptę od lekarza który ma dziecku wypisać witaminy K,D,A jeśli nie to mamy się o taką receptę upomnieć. No i pytanie, to nie wystarczy małej że ja będę łykać tabletki ten femibion 2 przecież z mlekiem matki też jej dostarczam te witaminki, a jeśli nie to jak wyglądają takie witaminy dla noworodków, w płynie? I to pisze że mam podawać z mlekiem, a jak ja chcę piersią karmić?
    Z tego co wiem to najczęściej są takie kapsułki z których wyciska się płyn. Trzeba je dawać niezależnie od tego co przyjmuje matka. Co do podawania to nie wiem, może na łyżeczkę?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:01

Nancy87 lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam sie stresowac, synek juz kilka godzin die nie poruszyl :/ nawet po objedzie:/ poczekam jeszcze troche i chyba pojade na IP. choc mam nadzieje, ze sie odezwie...

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma co się sprzeczać. Każda ma swoje zdanie jednak nas cukrzycowe mamy najbardziej porusza to co pisze Lady, bo wiemy czym grożą tak wysokie cukry. Ale macie racje jej dziecko jej sprawa :-).

Co do Wit K i D słyszałam że są w kropelkach dla niemowląt i przy karmieniu piersią trzeba podawać bezpośrednio do buźki, a w przypadku mm to dodaje się do mleka. Jeżeli chodzi o receptę to dają w szpitalu i tatuś lata do apteki, ale któraś z Wit podaje się od 1 doby życia i mi koleżanki poleciły by kupić te Wit i wziąść ze sobą do szpitala.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Zaczynam sie stresowac, synek juz kilka godzin die nie poruszyl :/ nawet po objedzie:/ poczekam jeszcze troche i chyba pojade na IP. choc mam nadzieje, ze sie odezwie...

Ja czekałam 24 godziny po czym pojechałam na IP

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Tez wydaje mi sie ze na lyzeczke, bo to dokladnie takie miekkie tabletki z ktorych sie witaminke wyciska. Albo mozemy polowac, az dzidzius dziubek zrobi, albo jezyk pokaze- dzieciaczki czesto pyszczki otwieraja, ale moze byc to dosc meczace wyciskac tabletke nad otwartym dziubkiem :D no i podejzewam, ze 2/3 z takiego podawania poszlo by na straty. :)
    Jesli karmilybysmy butelka to bez problemu .
    Gdzieś czytałam historyjkę, że mama wyciskała bezpośrednio z kapsułki i ta kapsułka wpadła maluchowi do gardła tak, że zaczął się krztusic. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło, ale jakoś mi to utkwiło w głowie, jednak wolę dodatkowo pobawić się z łyżeczką.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@, moja niuńka też dziś strajkuje, zrobiła sobie kilkugodzinna przerwę, rano też prawie nic. Dopiero niedawno dała o sobie znać, od razu mi ulzylo. Może taka pogoda. Ale jak to ma Cię uspokoić to popieram wyjazd na IP.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam gwoździa.
    R nalega bym miała CC. Mówi ze już w nocy śni mu się jak rodze i on nie chce bym cierpiała. Tłumacze mu jak krowie na rowie że chce rodzic naturalnie i że tyle kobiet urodziło i dało rade to ja też dam. Nie dociera. Cały czas słyszę do 29 lipca masz czas by zmienić zdanie.
    Ja mówię że nie musi być przy porodzie jeżeli nie chce, bo dam sobie radę sama a nawet jak chce to mogę go poinformować telefonicznie że urodziłam by oszczędzić mu nerwów i stresu. Nie potrzebnie mój lekarz dał nam wybór i czas na podjęcie decyzji. :-/

• AniaM Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Spróbuj światłem tzn latarką na brzuch poświęcić

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Gdzieś czytałam historyjkę, że mama wyciskała bezpośrednio z kapsułki i ta kapsułka wpadła maluchowi do gardła tak, że zaczął się krztusic. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło, ale jakoś mi to utkwiło w głowie, jednak wolę dodatkowo pobawić się z łyżeczką.

Hmm a może kubeczek, bo moja butelka którą zakupiłam miała w komplecie kubeczek dla noworodka
    o taki
    25p0h0j.jpg
    tylko na moim pisze Lovi

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Spróbuj światłem tzn latarką na brzuch poświęcić

Albo muzyczka :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia a szklanka wody z lodem? Coś słodkiego? A jak bardzo się martwisz to jedź na IP.

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Hmm a może kubeczek, bo moja butelka którą zakupiłam miała w komplecie kubeczek dla noworodka
    o taki
    25p0h0j.jpg
    tylko na moim pisze Lovi
    Jakieś wielkie to się wydaje na 1-2 kropelki, nawet pomieszane z mlekiem czy wodą. Ja myślę, że będę dawać łyżeczką, sama tak biorę swoją witaminę D.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Misi@ lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodkie na mojego syneczka nie dziala. Zjadlam objad zloxony z miesa. Potem czeresnie i kawalek ciasta . I cisza.
    Wlaczylam mu piosenke z filmu rozumiemy sie bez slow, bo jak bylismy w kinie to prawie na krzeselku skakalam taki byl ruchliwy. Tel. Z muxyka polozylam na brzuchu by byly wieksze wibracje i podskoczyl az mnie zabolalo :-) . Kilka razy sie ruszyl i dalej spi, ale juz jestem spokojna :-)

Lilla My, agatka196, la_lenka, Dżuls, aldonaa, trix, Lady Savage, Czarna_88, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

‹‹ 1541 1542 1543 1544 1545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ